Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruin Rozijnenbrood

    BRUIN ROZIJNENBROOD

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    - 250 g bloem

    - 500 g volkorenmeel

    - ½ el zout

    - 40 g verse gist

    - 1 tl suiker

    - 250 g rozijnen

    - 50 g gesmolten boter

    - 1 el siroop

    - 4 dl lauw water

    Werkwijze

    - Maak van de ingrediënten een deeg als bij gistdeeg.

    - Sla het deeg tot het elastisch is op een werkblad en werk er dan pas de rozijnen door.

    - Laat het deeg afgedekt met doek en plastic folie 1 tot 1 ½ uur op een warme plaats rijzen.

    - “Breek” het deeg en sla het nog enkele malen op het werkblad en verdeel het dan in 2 stukken.

    - Druk de stukken rechthoekig uit tot ze de breedte hebben van de broodvormen.

    - Rol ze op en leg ze in de goed beboterde broodvormen.

    - Laat ze nu afgedekt nog 1 u rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 225°C.

    - Bak de broden in 50 minuten gaar.

    - Strijk de broden meteen als ze uit de oven komen met een kwast met water af.

    - Neem de broden uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.



    28-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine Ovenkoekjes

    BRUINE OVENKOEKJES

    Ongeveer 1uur 45

    Ingrediënten

    - 250 g voltarwemeel grof

    - 250 g witte tarwebloem

    - 32 cl water

    - 12 g verse gist

    - 8 g zout

    - 20 g boter

    Werkwijze

    - Alle ingrediënten gedurende 20 minuten kneden.

    - 30 à 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het deeg verdelen in deegstukjes van 200 g en bolvormig maken.

    - 20 minuten laten rijzen.

    - De deegstukken goed platdrukken in de bloem.

    - 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 210°C.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    26-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruin Brood

    BRUIN BROOD

    Ongeveer 2 uur 45

    Ingrediënten

    - 60 à 70 cl lauw water

    - 30 g gist

    - 600 g witte bloem

    - 600 g integraal meel

    - 30 g vet

    - 20 g zout

    Werkwijze

    - De gist oplossen in het lauwe water. Bloem en meel aan toevoegen en daarna het zout en de vetstof.

    - 10 à 15 minuten kneden tot het deeg glad en elastisch is.

    - Gedurende 30 minuten laten gisten onder doek en plastic folie.

    - Het deeg toeslaan en vouwen. Het deeg afwegen in stukken van 450 g en rond opbollen.

    - De deegbollen afgedekt 10 minuten laten rusten en dan een ronde of langwerpige vorm geven.

    - Langwerpige deegbollen in licht ingevette broodvormen leggen en na 10 minuten afduwen om de deegrol de vorm te doen aannemen van de bakvorm. De ronde deegbollen legt u op een ingevette bakplaat.

    - Op een warme plaats verder laten gisten gedurende een uur. Na 45 minuten de oven voorverwarmen op 220°C.

    - Het brood in de oven schuiven en na 10 minuten de temperatuur verminderen tot 200°C en in totaal 35 minuten laten uitbakken. Broden van 800 g bakken

    45 minuten.

    - Na het bakken de broden onmiddellijk uit de bakvormen nemen en laten uitzweten op een rooster.



    24-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!