BRUIN ROZIJNENBROOD
Ongeveer 4 uur
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 500 g volkorenmeel
- ½ el zout
- 40 g verse gist
- 1 tl suiker
- 250 g rozijnen
- 50 g gesmolten boter
- 1 el siroop
- 4 dl lauw water
Werkwijze
- Maak van de ingrediënten een deeg als bij gistdeeg.
- Sla het deeg tot het elastisch is op een werkblad en werk er dan pas de rozijnen door.
- Laat het deeg afgedekt met doek en plastic folie 1 tot 1 ½ uur op een warme plaats rijzen.
- Breek het deeg en sla het nog enkele malen op het werkblad en verdeel het dan in 2 stukken.
- Druk de stukken rechthoekig uit tot ze de breedte hebben van de broodvormen.
- Rol ze op en leg ze in de goed beboterde broodvormen.
- Laat ze nu afgedekt nog 1 u rijzen.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 225°C.
- Bak de broden in 50 minuten gaar.
- Strijk de broden meteen als ze uit de oven komen met een kwast met water af.
- Neem de broden uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
|