Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine broodjes

    KLEINE BROODJES

    Ingrediënten

    (voor 2 broodjes)

    - 250 g meel

    - 10 g verse gist

    - 10 g honing

    - 15 cl lauw water

    - 6 g zout

    - 1 el melk

    - Graansoorten naar keuze

    Werkwijze

    - Laat de honing en de gist smelten in het lauwe water.

    - Geleidelijk het meel toevoegen en mengen met een houten lepel.

    - Het zout toevoegen.

    - Verder 10 minuten kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - 10 minuten laten rusten.

    - Het deeg in twee verdelen.

    - Opbollen en insmeren met melk.

    - Graantjes naar keuze opstrooien.

    - Onder doek en plastic folie laten rijzen tot dubbele volume (kan ca 1u duren).

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    11-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met tijm en schil van een appelsien

    BROOD MET TIJM EN SCHIL VAN EEN APPELSIEN

    Ingrediënten

    - 210 ml water

    - 1 el olie

    - 1 kl tijm

    - Appelsienschil

    - 1 kl zout

    - ¾ el suiker

    - 340 g meel

    - ¾ kl droge gist

    - Bruin lijnzaad om boven op deeg te leggen.

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten (behalve het lijnzaad) een soepel en glad deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Opbollen en op ingevette bakplaat leggen.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 1u laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - Het brood insmeren met melk en bestrooien met het lijnzaad.

    - In ca 20 minuten afbakken tot het hol klinkt als u er onderaan op tikt.

    - In de oven water spuiten om een mooie korst te bekomen.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    09-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijse Brioche

    Parijse Brioche

    Ingrediënten

    - 350 g meel

    - 12 g droge gist

    - 3 eieren

    - 200 g boter

    - 1 kl zout

    - 40 g suiker

    - 10 cl melk

    Werkwijze

    - Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

    - Eventjes in de microgolf laten ontdooien.

    - Maak van het meel, de gist, de suiker, de 3 eieren, de melk en het zout een glad en soepel deeg en kneed 10 minuten. Op het laatste de boter onderkneden.

    - Plaats het deeg in een kom en laat 1u30 rijzen.

    - Breek het deeg door het op zichzelf te plooien.

    - Verwarm de oven voor op 200°C.

    - Neem 1/5 van het deeg en maak een kleine bol. Van de rest maakt u een grote bol.

    - Leg de kleine bol op de grote en plaats de brioche in een ingeboterde briochevorm.

    - In ca 30 minuten afbakken

    - Laten afkoelen op een rooster.



    07-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen
    Soezen

    Ingrediënten

    (voor 40 soezen)

    - 250 ml water

    - 125 g meel

    - 60 g boter

    - 50 g suiker

    - 1 kl zout

    - 4 gewone eieren (of 3 kleine)

    - Parelsuiker

    Werkwijze

    - Verwarm de oven voor op 210°C.

    - Giet in een pan het water, de boter, het zout en de suiker.

    - Zet de pan op een middelmatig vuur tot het kookpunt.

    - In een beweging het meel toevoegen en met een houten spatel roeren tot het meel loslaat van de wanden.

    - Laat nog 1 minuut op het vuur staan.

    - Zet de pan van het vuur en meng met een houten spatel één voor één de eieren eronder.

    - Giet alles in een spuitzak.

    - Spuit kleine hoopjes op een bakplaat die u met bakpapier hebt belegd.

    - Leg de suikerparels er bovenop.

    - Afbakken in ca 25 minuten met de deur ’n weinig open.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    05-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!