Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenpitbroodjes

    BOERENPIT BROODJES

    Ongeveer 2 uur 15

    Ingrediënten

    - 500 g Boerenpit (code 941 van AVEVE)

    - 28 cl water

    - 20 g gist

    - 10 g suiker

    - 15 g boter

    - 10 g zout

    - afwerking naar keuze: blauw maanzaad, sésamzaad, tarwezemelen…

    Werkwijze

    - Een deeg maken van al de ingrediënten en deze gedurende 20 minuten kneden.

    - 30 à 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het deeg verdelen in stukjes van 100 g. 10 minuten laten rusten.

    - De deegstukjes in twee hakken en de halve bolvormpjes bespuiten met water.

    - De deegstukjes in zaden naar keuze drukken en in een vierkante bakvorm schikken.

    - 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - De broodjes in 20 à 25 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    22-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrood

    BOERENBROOD (PAIN PAYSAN)

    (Recept uit “La Cuisine d’Annie”)

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    Voor 3 broden van ca 500 g

    - 1 kg gedeeltelijk voltarwemeel

    - 16 g zout

    - 30 g verse gist

    - 6 dl water

    Werkwijze

    - Al de ingrediënten mengen en 10 minuten kneden tot u een soepel en glad deeg bekomt.

    - 1u30 laten rijzen op een warme plaats onder doek en plastic folie.

    - Verdeel het deeg in 3.

    - 10 minuten laten rusten.

    - Opbollen en in een ingevette vorm leggen.

    - 1 u laten rijzen onder doek en plastic folie tot het dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 50 minuten afbakken.

    - Op een rooster laten uitzweten.



    20-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardeens Brood

    ARDEENS BROOD

    Ongeveer 2 uur 30

    Ingrediënten

    - 1 kg gedeeltelijk voltarwemeel 25 %

    - 60 cl water

    - 30 g verse gist

    - 20 g zout

    - 20 g suiker

    - 20 g boter

    Werkwijze

    Bereid het deeg zoals beschreven bij gewoon brood (Blog 3/2).

    Voor een mooie korst, bestrooi voor het bakken het brood met geplette tarwe.



    18-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allisonbrood

    ALLISONBROOD

    Ongeveer 2 uur 30

    Ingrediënten

    Voor een brood van 800 gram

    - 500 g volkorenmeel

    - 4 g gedroogde gist

    - 10 g zout

    - 10 g suiker

    - 10 g margarine

    - 425 ml lauw water

    Werkwijze

    Zoals bij gewoon brood (Blog 3/2).



    16-03-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!