Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kramiek

    KRAMIEK

    Ongeveer 2 uur 45

    Ingrediënten

    - 350 g bloem

    - 125 g rozijnen

    - 1 tl zout

    - 15 g verse gist

    - 1,5 dl lauwe melk

    - 3 losgeslagen eieren

    - 25 g poedersuiker

    - 125 g boter

    Werkwijze

    - Was de rozijnen met heet water en laat ze 30 minuten opzwellen. Droog ze met keukenpapier.

    - Zeef de bloem en doe er het zout bij.

    - Los de gist in 3 el melk op en vermeng het met een kleine hoeveelheid bloem. Dek het zo af en laat het 15 minuten rusten.

    - Voeg er vervolgens de eieren, de poedersuiker en de resterende melk toe en kneed 10 minuten tot u een soepel deeg bekomt. Voeg niet meer melk toe dan wordt opgenomen.

    - Bol het deeg op en laat het afgedekt onder doek en plastic folie op een warme plaats 45 minuten rijzen.

    - Kneed het deeg nog even goed door en vorm er nu een ovale deegbal van en leg deze op een beboterde bakplaat.

    - Laat ze afgedekt opnieuw 30 minuten narijzen.

    - Verwarm de oven voor op 215°C.

    - Bestrijk het brood voorzichtig met het eistrijksel en zet het deeg net onder het midden in de oven en bak het in ca 40 minuten gaar en bruin.

    - Laat het afkoelen op een rooster.



    25-04-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperig vloerbrood

    KNAPPERIG VLOERBROOD

    (wordt onder in de oven gebakken)

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    - 500 g witte tarwebloem, plus extra bloem om te bestuiven

    - 1 el zout

    - 30 g gist

    - 40 g zachte boter

    - 3 dl water

    Werkwijze

    - Giet het water in een grote kom. Brokkel de gist erover. Doe geleidelijk de bloem erbij en begin te kneden. Doe de boter en het zout erbij en kneed verder tot u een mooi glad deeg bekomt.

    - Leg het deeg op een licht bestoven werkvlak en blijf het 5 minuten grondig kneden.

    - Leg de deegbal terug in de kom en laat 2 u rusten.

    - Leg een vel bakpapier op de bakplaat (of een siliconenvel). Vorm een bal van het deeg, leg die op de bakplaat en laat nog eens 1 u rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 220°C.

    - Kerf de bovenkant van het deeg een paar keer in met een scherp mes en bestuif met bloem.

    - Bak het brood 30 minuten tot het goudbruin is.

    - Laat op een rooster afkoelen.



    23-04-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Chocoladebroodjes

    KLEINE CHOCOLADEBROODJES

    (La Cuisine d’Annie)

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    - 500 g bloem

    - 2 eieren: 1 ei in het deeg en 1 ei om in te smeren

    - 150 g zachte boter

    - 50 g suiker

    - 1 glas lauwe melk

    - chocoladedruppels

    - 20 g verse gist

    - 1 tl zout

    Werkwijze

    - Zeef de bloem in een grote kom.

    - Voeg er 1 ei, de suiker, het zout en de gist aan toe.

    - Meng alles met de hand.

    - Voeg er beetjes bij beetjes de lauwe melk aan toe en kneed alles ca 15 à 20 minuten tot u een glad en elastisch deeg bekomt.

    - Laat onder doek 5 minuten rusten.

    - Kneed het deeg opnieuw ca 10 minuten terwijl u er de boter geleidelijk onder vermengt.

    - Wanneer u een soepel en glad deeg bekomt maakt u er een bol van en verdeel het deeg in tweeën.

    - Meng er de chocoladedruppels onder. Hoeveel hangt af van uw smaak!

    - Snij van het deeg stukjes af van 30 g en vorm kleine bolletjes. Leg ze op bakpapier. Ik leg ze op een siliconen vel.

    - Laat ze onder doek en plastic folie rijzen tot het dubbele in volume.

    - Verwarm de oven voor op 200°C.

    - Smeer de broodjes in met eigeel gemengd met wat water.

    - Laat ze 20 à 30 minuten afbakken.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    21-04-2009, 10:46 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!