Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deeg voor sandwiches

    DEEG VOOR SANDWICHES

    Ingrediënten

    - 12 g droge gist

    - 500 g bloem

    - 20 g suiker

    - 240 ml melk

    - 6 g zout

    - 1 ei

    - 75 g gesmolten boter

    Werkwijze

    - Giet de melk in een grote kom en voeg er de gist aan toe.

    - Suiker aan toevoegen.

    - Met een houten lepel het meel beginnen bij te voegen en mengen.

    - Ei en zout toevoegen.

    - Boter toevoegen.

    - Manueel verder kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.

    - Even doorkneden en verdelen in stukken van 100 g.

    - Opbollen en op een bakplaat leggen op bakpapier.

    - Laten rijzen tot dubbele volume.

    - Ondertussen de oven voorverwarmen op 175°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met ei.

    - In ca 30 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    05-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrood in een gesloten blik

    BOERENBROOD IN EEN GESLOTEN BLIK

    Ingrediënten

    - 300 g water op kamertemperatuur

    - 1 ½ kl zout

    - 500 g meel (300 g meel T55 en 200 g half grof of 300 g bio meel T65 en 200 g spelt)

    - 2 kls droge gist

    Werkwijze

    - Giet het water in een grote kom en doe er de gist in.

    - Al roerend met een houten lepel geleidelijk de meelsoorten bijvoegen.

    - Het zout toevoegen en manueel verder kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Opbollen en in een gesloten plastieken doos 12 à 24 u in de koelkast zetten.

    - Na deze rusttijd legt u het deeg op een bebloemde werkplaats en met de deegrol maakt u een rechthoek van ca 15 cm lengte.

    - In twee plooien, kwart draaien en dit verschillende malen herhalen.

    - Opbollen en in een gesloten blik op bakpapier leggen.

    - Deksel opplaatsen en laten rijzen tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - Het brood bestuiven met meel.

    - In ca 50 minuten afbakken.

    - Dadelijk na bakken uit vorm halen en laten afkoelen op een rooster.



    03-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes

    CHOCOLADEBROODJES

    3 uur + gans de nacht + 4 uur 45’

    Lang werk maar volgens Caroline, die het recept van Christophe Felder volgt, de beste chocoladebroodjes die er bestaan!

    Voor 6 chocoladebroodjes

    Ingrediënten

    - 60 g poedersuiker

    - 1 cc zout

    - 10 g droge gist

    - 250 g bloem

    - 125 g boter

    - Staafjes chocolade

    - 1 eigeel

    Werkwijze

    - Los de suiker en het zout op in 5 cl water.

    - Los de gist op in 7 cl lauw water.

    - Strooi het meel in een grote kom en meng het zout-suikermengsel eronder.

    - Daarna de gist.

    - Kneed minstens 5 minuten. Voeg er geen bloem bij.

    - Laat het deeg onder doek en plastic folie 1u30 rijzen op een warme tochtvrije plaats.

    - Breek met uw vuist het deeg, dek af met een vershoudfolie, plaats het in de koelkast gedurende minstens 1u.

    - Breek opnieuw het deeg, laat het vervolgens een ganse nacht in de koelkast rusten.

    - Breek de volgende dag het deeg, maak een bol en maak het plat zoals op de foto.

    - Teken en een driehoek op en maak een kruis (zie foto).

    - Plaats de boter (kneedbaar, maar koud en niet te zacht).

    - Plooi de vier boorden terug. Leg het deeg in de lengte richting en plooi het in drie.

    - Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

    - Herhaal dit drie maal.

    - Leg het deeg in de lengterichting, snijd het vervolgens in de lengterichting.

    - Snij elke driehoek in drie gelijke delen.

    - Plaats de chocoladestaafjes op het deeg, plooi het deeg zo dat u kliene broodjes krijgt.

    - Plaats de broodjes op siliconevel of bakpapier.

    - Laat onder doek en plastic folie ca 2u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C.

    - Insmeren met het eigeel opgeklopt in 1cc water.

    - Afbakken in ca 15 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    01-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    31-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multigranenbroodjes

    Multigranenbroodjes

    Ingrediënten

    - 500 g multigranen meel

    - 100 g havervlokken+1 handvol voor de decoratie

    - 1 kl fijn zout

    - 40 g verse gist

    - 100 g witte kaas of natuur yaourt

    - 25 cl melk

    Werkwijze

    - Meng in een grote kom het meel, de vlokken en het zout.

    - Los de gist op in 5 cl lauwe melk.

    - Meng dit mengsel met het meel-vlokken mengsel en de rest van de melk.

    - Kneden en beetje bij beetje de witte kaas bijvoegen.

    - Kneden tot het deeg niet meer plakt (indien nodig ’n beetje meel toevoegen).

    - Onder doek en plastic folie tot dubbele volume laten rijzen.

    - Terug even doorkneden en kleine broodjes vormen van ca 100 gr.

    - Plaats deze op een bakplaat die u met bloem hebt bestoven.

    - Strijk de broodjes met wat water in en bestrooi ze met de vlokken.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 1 u laten rijzen.

    - Paats een schaal met water onder in de oven.

    - Het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 30 minuten de broodjes afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    31-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!