Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgerbroodjes

    HAMBURGER BROODJES

    Ongeveer 3 uur 30

    Ingrediënten

    (voor 10 broodjes)

    • - 600 g patisseriebloem (of 300 g patisseriebloem + 300 g surfina bloem)
    • - 180 g melk - 150 g water
    • - 1 ei - 30 g boter of 2 el olie
    • - 1 ½ cc droge gist of 25 g verse gist - 1 cc zout
    • - 1 lepel suiker

    Werkwijze

    • - Meng in een kom de helft van de bloem met de gist, de suiker en het zout.
    • - Maak een kuiltje en doe daar de vloeistoffen, het ei en de boter in kleine stukjes in.
    • - Meng 1 à 2 minuten en doe dan geleidelijk de rest van het meel erbij tot u een bol bekomt die los komt van de wand.
    • - Strooi meel op een werkblad en begin te kneden tot u een glad, soepel en elastisch deeg bekomt.
    • - Bedek met doek en plastic folie en laat 1u30 rijzen.
    • - Platdrukken en het deeg verdelen in 10 stukken van ca 100 g.
    • - Vorm bollen en laat 5 à 10 minuten rusten onder een doek.
    • - Leg in verschillende schalen verscheidene soorten granen: sésam, zwarte of blauwe papaver, komijn, enz.
    • - Vorm opnieuw de bollen, druk ze lichtjes plat. Maak de bovenzijden nat en druk ze in een van de zaden.
    • - Plaats ze op bakpapier op de bakplaat.
    • - Bedek ze met doek en plastic folie en laat ca 1 u rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats onderin een schaal met water.
    • - Bak ze in ca 20 minuten af.
    • - Laat ze afkoelen op een rooster.

    Men kan ook met dit recept lange broodjes maken om hotdogs te maken. Men kan de broodjes ook invriezen: wikkel ze individueel in aluminiumfolie in en steek ze dan in een plastieken zak. Om ze te ontdooien haalt u de broodjes uit de zak en legt u de broodjes in het aluminiumpapier in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 10 à 15 minuten. Zo blijven de broodjes zacht en blijven de zaadjes erop zitten.



    21-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve maantjes met maan- en sésamzaad

    HALVE MAANTJES MET MAAN-EN SÉSAMZAAD

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    • - 500 g tarwemeel
    • - 30 g verse gist
    • - 50 à 60 g suiker
    • - 1 tl zout
    • - geraspte schil van ½ citroen
    • - 1 ei, 1 eiwit
    • - 60 g zachte boter
    • - ca 200 ml lauwe melk
    • - 1 eierdooier, 1 el melk
    • - maanzaad, sésamzaad

    Werkwijze

    • - Doe het tarwemeel in een mengkom en vermeng het zorgvuldig met de verse gist en de suiker.
    • - Doe er het zout en de citroenschil bij.
    • - Voeg ei, eiwit, boter en melk toe. (Geleidelijk toevoegen zodat uw zetsel niet te vast wordt).
    • - Dit alles 10 minuten kneden tot een glad deeg.
    • - 30 minuten op een warme plaats laten rijzen afgedekt met doek en plastic folie.
    • - Op een licht met meel bestoven werkblad doorkneden. Maak er een rol van.
    • - Snijd de deegrol in 12 à 14 stukken en maak hiervan ca 18 cm lange rollen. Maak de uiteinden iets dunner.
    • - Klop de eierdooier met de melk en bestrijk hiermee de bovenkanten van de deegrollen.
    • - Bestrooi de helft van de deegrollen met maanzaad en de andere helft met sésamzaad.
    • - Leg de deegrollen in de vorm van halve maantjes op een goed ingevette bakplaat.
    • - Laat ze afgedekt op een warme plaats 30 minuten rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven).
    • - Bak ze af in ca 20 minuten.
    • - Laat ze afkoelen op een rooster.



    19-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagelands suikerbrood

    HAGELANDS SUIKERBROOD

    Ongeveer 3 uur 15

    Ingrediënten

    • - 300 g bloem
    • - snuifje zout
    • - 15 g gist
    • - 2 dl lauwe melk
    • - 1 ei
    • - 20 suikerklontjes

    Werkwijze

    • - Maak een luchtig gistdeeg van 300 g bloem, een snuifje zout, 15 g gist,

    2 dl lauwe melk en 1 ei.

    • - Laat het deeg onder doek en plastic folie 1 u rijzen.
    • - Neem 1/8 van het deeg af en houd het even apart.
    • - Vermeng de rest met een 20 tal suikerklontjes (U kunt ook suikerparels nemen).
    • - Vorm het tot een rond broodje.
    • - Rol het apart gehouden deeg uit tot een grote plak, rol het broodje in deze plak en knip de deegwikkel bovenaan met de schaar los.
    • - Laat alles nog 1 u rijzen onder doek en plastic folie.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C.
    • - Bak het brood af in ca 40 minuten tot het brood hol klinkt als u erop tikt.
    • - Laat het brood afkoelen op een rooster.



    17-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde koeken

    GEVULDE KOEKEN

    Ongeveer 1 uur 30

    Ingrediënten voor ca 25 stuks

    • - 425 g bloem - 5 g zout
    • - 50 g ei - 5 g koolzuur (bakpoeder kan ook)
    • - 5 g kaneel - citroenessence
    • - 25 halve amandelen - 250 g basterdsuiker
    • - 225 g boter - 325 g water

    Vulling:

    • - 400 g amandelspijs
    • - 50 g ei
    • - citroenessence
    • - 1 el slaolie

    Werkwijze

    • - Voeg het koolzuur en de kaneel bij de bloem en zeef deze.
    • - Roer de boter, suiker, zout, citroenessence en het ei zacht en voeg hierbij de bloem.
    • - Maak van het deeg een bal en laat een half uur in de koelkast rusten.
    • - Roer intussen de amandelspijs aan met het ei, slaolie en citroenessence.
    • - Rol nu het deeg uit ter dikte van een euro en steek met een gekartelde ronde steker van ca 9 cm doorsnede, 2 x 25 plakken.
    • - Smeer de bakplaat in met boter en leg hier maximum 25 rondjes in verband neer.
    • - Spuit met een gladde spuitmond hierop wat amandelspijs, maar laat de rand vrij.
    • - Rol het restant deeg tot een pil en snij hiervan 25 kleine rondjes.
    • - Leg op iedere koek in het midden zo’n rondje.
    • - Bestrijk de randen met wat water of ei en bedek ze nu met evenveel plakken , maar zorg er voor dat de kartels op elkaar vallen en druk het deeg aan.
    • - Twee keer afstrijken met strijksel van eidooier vermengd met iets water. Leg op het midden van iedere koek een halve amandel.
    • - Bak ze in ca 20 minuten mooi lichtbruin en gaar af in een oven op 200°C.
    • - Laat ze uitzweten op een rooster.



    15-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!