Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrood

    BOERENBROOD

    (recept van B-recette.be)

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    - 500 g witte bloem

    - 25 g verse gist

    - 1 el olijfolie

    - 1 kl zout

    Werkwijze

    - Verkruimel de gist in een kom en giet er 20 cl lauw water bij. Laat 15 minuten rusten.

    - Giet 450 g meel in een kom, maak een kuil in het midden en giet er het gistmengsel in.

    - Met een houten lepel mengt u vlug de gist met de bloem en kneed dan alles tot het deeg loslaat van de wand.

    - Bedek met doek en plastic folie en laat ca 1u30 rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het deeg in volume verdubbeld is.

    - Leg het deeg op een met meel bestoven werkblad en kneed het zout en de olie eronder en genoeg deeg tot u een deegbal bekomt van 40 cm lengte.

    - Leg deze op bakpapier op een bakplaat en laat opnieuw onder doek en plastic folie 1u rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 240°C.

    - Maak met een scherp mes meerdere diagonale lijnen in de bovenkant van het brood. Bestuif lichtjes met meel.

    - Oven het brood in en verlaag na 15 minuten de oven tot 180°C.

    - Laat het brood nog 25 à 30 minuten bakken tot het brood een mooie goudgele kleur heeft.

    - Laat het brood afkoelen op een rooster.



    09-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met zachte boter

    BROOD MET ZACHTE BOTER

    (voor ’n brood van 650 g)

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    - 120 cl melk

    - 175 cl water

    - 1 groot ei

    - 4 el boter

    - 1 kl zout

    - 530 g witte bloem

    - 4 el suiker

    - 40 g verse gist

    Werkwijze

    - De melk lichtjes opwarmen en in een grote kom gieten.

    - De gist over de melk verbrokkelen.

    - Suiker aan toevoegen.

    - Het water aan toevoegen.

    - Geleidelijk het meel onder mengen en beginnen kneden.

    - Zout aan toevoegen.

    - De zachtgemaakte boter aan toevoegen en minstens 10 minuten kneden tot u een zacht en soepel deeg bekomt dat niet meer kleeft aan uw handen.

    - Opbollen en 30 minuten laten rijzen op een warme plaats onder doek en plastic folie

    - Goed doorkneden, terug opbollen en het deeg op een ingevette bakplaat leggen.

    - Opnieuw 1 u laten rijzen.

    - De oven voorverwarmen op 200°C.

    - Het brood inovenen en na 10 minuten de oven verminderen tot 180°C en nog 50 minuten laten bakken tot het gaar is en hol klinkt als u er onderaan op tikt.



    07-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkbroodjes

    MELKBROODJES

    Ongeveer 4 uur 30

    Ingrediënten

    - 500 g witte bloem

    - 100 g boter of margarine

    - 180 à 200 ml melk

    - 10 g zout

    - 15 g verse gist

    - 55 g suiker

    - 2 middelgrote eieren

    Werkwijze

    - Zet al de ingrediënten op kamertemperatuur

    - Verbrokkel de gist in de melk (180 ml).

    - Meng het gezeefde meel met het zout en voeg dit geleidelijk bij het

    gist-melkmengsel.

    - Voeg er de eieren en de suiker bij en begin te mengen en te kneden

    tot u een bol krijgt die niet meer kleeft aan de rand. Voeg desnoods nog

    wat melk of meel toe.

    - Voeg er kleine stukjes boter bij en kneed tot al de boter is opgenomen

    in het deeg. Het deeg is dan soepel, glad, elastisch en plakt niet meer aan

    uw handen.

    - Bedek het deeg met doek en plastic folie en laat 1 u rijzen.

    - Het deeg even doorslaan en dan 30 à 60 minuten in de koelte zetten.

    - Het werkblad lichtjes met bloem bestrooien en het deeg verdelen in stukjes van 65 à 70 g.

    - 10 minuten laten rusten.

    - Elk stukje opbollen en op de bakplaat op bakpapier of siliconenvel leggen

    en 1u30 laten rijzen.

    - Oven voorverwarmen op 210°C.

    - Een ei met een weinig zout klutsen en de broodjes insmeren.

    - In ca 15 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    05-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!