Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnenbrood
    ROZIJNENBROOD Ongeveer 2 uur 45 Ingrediënten - 20 cl lauwe melk - 35 g gist - 25 g suiker - 75 g boter - 500 g bloem - 1 ei - 8 g zout - 125 g rozijnen Werkwijze - Giet de lauwe melk in een grote kom. Brokkel de gist erover. Suiker aan toevoegen. - Begin de bloem erin te zeven en meng met een houten lepel. - Het ei toevoegen en de zachte boter. - Verder bloem toevoegen en 10 minuten met de handen kneden tot u een zacht en soepel deeg bekomt. - Het zout eronder vermengen. - 30 minuten voorrijs onder doek en plastic folie. - De rozijnen doorheen het deeg mengen met een spatel. - 20 minuten voorrijs onder doek en plastic folie. - Opbollen en voor de eerste maal instrijken met ei. - Na een 20 minuten voor de tweede maal instrijken. - Nog een 30 minuten laten narijzen. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 200°C. - Afbakken gedurende 45 minuten tot het brood hol klinkt als u er onderaan op klopt. - Laten afkoelen op een rooster.

    15-02-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met Frans krokant
    PISTOLETS Ongeveer 2 uur 45 Ingrediënten - 500 g Frans Krokant (AVEVE-SOEZIE nr. 946) - 30 cl ijskoud water - 22 g verse gist - 8 g zout Werkwijze - Giet het ijskoude water in een grote kom. Brokkel de gist erover. Geleidelijk het meel ondermengen met een houten lepel. - Wanneer het deeg van de bodem loslaat 20 minuten zeer krachtig met de handen kneden tot het de warmte van de handen heeft. Zout toevoegen. - Laat het deeg 40 minuten op kamertemperatuur rijzen bedekt met een droge doek en plastic folie. - Herkneed het deeg gedurende 1 à 2 minuten. Maak het deeg bolvormig en laat het terug 10 minuten rusten onder een droge doek. - Verdeel het deeg in stukjes van ca 50 g en vorm ronde broodjes. Leg deze op een ingevette bakplaat. - Laat het deeg nog eens 40 minuten op kamertemperatuur rijzen op de bakplaat onder een droge doek en plastic folie. - Verwarm na 25 minuten de oven voor op 200°C. - Verstuif wat warm water over de deegbolletjes alvorens ze gedurende 20 minuten te bakken. - Verstuif opnieuw wat water over de halfgebakken pistolets en laat ze nog - 5 minuten bakken tot ze knapperig zijn. - Laat ze afkoelen op een rooster.

    14-02-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenkoeken
    OVENKOEKEN Ongeveer 2 uur 15 Ingrediënten Voor 18 koeken - 50 cl lauw water - 60 g gist - 20 g suiker - ca 1,200 kg bloem - 150 g boter - 50 g solo - 1 ei - 20 g zout Voor 9 koeken - 25 cl water - 40 g gist - 10 g suiker - ca 600 g bloem - 75 g boter - 25 g solo - 1 ei - 10 g zout Werkwijze - Het water in een grote kom doen. De gist erover brokkelen. - Suiker aan toevoegen. - Met een houten lepel geleidelijk de bloem ondermengen. - Het ei ondermengen en de zachte boter en solo toevoegen. - Wanneer het deeg van de bodem loslaat manueel 10 minuten kneden en zoveel bloem toevoegen tot u een glad en soepel deeg bekomt. - Als laatste het zout ondermengen. - 30 minuten onder doek en plastic folie laten rusten en rijzen. - Met lichte hand plat drukken en in 4 vouwen. - Stukjes van 100 g afsteken en bolletjes van maken. 5 à 10 minuten laten rusten. - Veel bloem op tafel strooien, de bolletjes in plat duwen tot 0,5 cm dikte. - Onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen op tafel. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 200°C met de bakplaten erin. - De koeken op de plaat leggen en afbakken tot ook de onderkant bruin is (ca 25 minuten). - Laten afkoelen op een rooster.

    13-02-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkbrood
    MELKBROOD Ongeveer 3 uur Ingrediënten Groot:35 cl lauwe melk- 50 g gist-1 el suiker-1k bloem- 100 g boter 2 eieren-1 kl zout Klein:25 cl lauwe melk-30 g gist-1 el suiker-500 g bloem-50 g boter -1 ei-½ kl zout - Werkwijze - Zoals gewoon brood. - Bij het inovenen insmeren met geklutst ei. - Afbakken op 200°C gedurende 1 uur. - Laten uitzweten op een rooster.

    11-02-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krenten- en Suikerbolletjes
    KRENTEN- EN SUIKERBOLLETJES Ongeveer 2 uur 30 Ingrediënten Voor drie van elk. Deze op een siliconenvel met kleine vormpjes leggen en afbakken. - 300 g witte bloem - 6 g zout - 6 g suiker - 12 g verse gist - 1 tl kaneel - 150 g water - 100 g rozijnen - 100 g parelsuiker Werkwijze - Giet het water in een grote kom en brokkel de gist erover. - Suiker aan toevoegen en geleidelijk de bloem ondermengen met een houten lepel. - Zout en kaneel toevoegen en 10 minuten manueel kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt. - Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie. - Het deeg uitrollen. - Deeg in tweeën delen. Meng door één deel de rozijnen. Met spatel verschillende keren door elkaar snijden en terug mengen. Herhalen tot de rozijnen goed doorgewerkt zijn. - Doe hetzelfde met de parelsuiker en het tweede stuk deeg. - Elk stuk in drieën snijden en de delen opbollen. U hebt nu 3 bolletjes rozijnenbrood en 3 bolletjes suikerbrood. - Doe deze in de vormen van de siliconen bakvorm. Insmeren met losgeklopt eigeel en water. - Nu 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 220°C. - Afbakken gedurende 30 à 40 minuten. - Uit de vormen halen en laten afkoelen op een rooster.

    09-02-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!