Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht zoet brood

    Zacht zoet brood
    Om ‘s morgens te eten met Nutella, of om ‘n croque monsieur te maken.

    Ingrediënten

    - 160 ml water

    - 80 ml melk

    - 1 cc zout

    - 15 g boter

    - 30 g suiker

    - 400 g meel

    - 1 ½ cc gist

    Werkwijze

    - Maak een soepel en glad deeg.

    - Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Even kneden en vormen en in een ingevette cakevorm leggen.

    - Terug onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 180°C.

    - In ca 30 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    15-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlechtbrioche met zwarte en witte chocoladedruppels

    Vlechtbrioche met zwarte en witte chocoladedruppels

    Ingrediënten

    - 400 g meel

    - 1 ei

    - 70 g boter (of 50 gr à 20%)

    - 14 cl melk

    - 1 ½ kl droge gist

    - 1 kl zout

    - 60 g zwarte chocolade

    - 60 g witte chocolade




    Werkwijze

    - Het ei en de melk kloppen.

    - Maak van alle ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Meng de chocoladedruppels eronder.

    - Maak een grote bol en laat onder doek en plastic folie 2 u rijzen.

    - Verdeel in drie en vorm een lange smalle veter.

    - Vlecht een brioche.

    - Laat onder doek en plastic folie 1 u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C.

    - Bak uw vlecht af in ca 20 minuten.



    13-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Briochettes

    Ingrediënten

    1 ei + water (325 g tezamen)
    500 g meel
    75 gr suiker
    50 gr boter
    1 cc zout
    1 cc vanille
    1 zakje droge gist

    Werkwijze

    Maak een soepel en glad deeg, laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.
    Vervolgens voor de “briochettes”: maak kleine bolletjes van het deeg, laat een weinig rijzen.
    Voor de chocolade escargots: maak van het deeg ’n grote rechthoek. Bestrijk met chocopasta. Oprollen en in stukken snijden. Laten rijzen. Vervolgens met melk instrijken. Bestrooien met suikerparels en in een voorverwarmde oven van 180°C afbakken gedurende 15 minuten.



    11-08-2009, 11:28 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!