Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Amuses Guelles

    AMUSES GUELLES

    -         1. Croissants met gruyère kaas

    -         2. Palmboompjes met ham  

    -         3. Worstjes in bladerdeeg

    1. Croissants met gruyère kaas

     

    Ingrediënten

    -         1 vel bladerdeeg       -  Gruyère

    Werkwijze

    -         Snij het vel in driehoekjes.

    -         Plaats een weinig gruyère op elk driehoekje.

    -         Vorm een croissant.

    -         Afbakken op 175°C.


    2 Palmboompjes met ham


    Ingrediënten

    -         1 vel bladerdeeg

    -         3 sneden ham           

    Werkwijze

    -         Leg de ham op het vel bladerdeg en rol langs de beide kanten op.

    -         Leg deeg 30 min. in bakpapier in koelkast. Snij in schijven.

    -         Plaats op een bakplaat en bak ze af op 200°C.


    3. Worstjes in bladerdeeg


    Ingrediënten

    -         1 vel bladerdeeg

    -         Coctailworstjes

     

    Werkwijze

    Snij het vel in banden, iets smaller als het worstje, en rol het worstje erin.

    Afbakken.



    01-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds roggebrood

    ZWEEDS ROGGEBROOD

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    Voor 2 broden van 500 g

    • Een klontje boter
    • 25 g verse gist
    • 1 ½ el + 2 tls bruine suiker
    • 1 el lauwwarm water
    • 5 ½ dl melk
    • 500 g roggemeel
    • 500 g volkorenmeel
    • 2 tls zout

    Werkwijze

    • Bestrijk 2 langwerpige bakvormen met boter.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met behulp van een vork 2 tls bruine suiker dooreen.
    • Voeg er 1 el lauwwarm water aan toe en meng alles goed dooreen tot er een glad papje ontstaat.
    • Zet het mengsel ca 20 minuten weg tot het heel schuimig wordt.
    • Giet de melk in een pan en breng deze nét tegen het kookpunt.
    • Laat de melk tot lauwwarm afkoelen.
    • Deponeer het roggemeel, volkorenmeel en zout in een grote kom.
    • Voeg er de resterende suiker bij en meng alles goed dooreen.
    • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gistoplossing en de melk.
    • Meng met een houten lepel geleidelijk aan de droge ingrediënten door het vocht.

    27

    • Ga door met mengen totdat u een samenhangende bal bekomt die in de kom ligt.
    • Leg de deegbal op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 10 minuten flink door tot het soepel en glad is.
    • Draai het deeg tot een bal en laat het onder doek en plastic folie in ca 1 u 30 op een warme, tochtvrije plaats rijzen tot dubbele volume.
    • Kneed het opnieuw 4 minuten door.
    • Verdeel de deegmassa in twee gelijke porties en breng elke portie in het gewenste model.
    • Leg het deeg in de bakvormen en laat het afgedekt met doek en plastic folie in ca 45 minuten rijzen tot het deeg de rand van de bakvorm bereikt.
    • Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 240°C.
    • Plaats de broden in de oven en verlaag na 15 minuten de oven tot 220°C.
    • Laat ze nog ca 30 minuten verder bakken tot ze diep-goudbruin en gaar zijn.
    • Laat de broden op een rooster uitdampen en afkoelen.



    30-07-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet brood

    ZOET BROOD

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    Voor 2 broden van 500 g

    • 120 g + een klontje suiker
    • 15 g verse gist
    • 120 g + 1 tl suiker
    • 1 el lauwwarm water
    • Ruim 2 ½ dl melk
    • 750 g tarwebloem
    • 2 tls zout
    • 2 losgeklopte eieren
    • Voor een glanzende korst: 1 ei losgeklopt met 1 el melk

    Werkwijze

    • Laat het klontje boter zacht worden en beboter er 2 langwerpige bakvormen mee.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met een vork de tl suiker door.
    • Voeg er 1 el lauwwarm water bij en meng alles dooreen tot een glad papje.
    • Zet het kommetje op een warme, tochtvrije plaats gedurende ca 15 minuten tot het gistmengsel heel schuimig is geworden.
    • Giet de melk in een pannetje en breng het op een niet té fel vuur tot nét tegen het kookpunt aan. Voeg er de boter bij en haal, zodra de boter weggesmolten is, het pannetje van het vuur en laat de vloeistof tot lauwwarm afkoelen.
    • Zeef de bloem, de resterende suiker en het zout in een grote kom.
    • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gistoplossing en het mengsel van melk en boter.
    • Laat vervolgens de eieren in het kuiltje glijden.
    • Meng met een houten lepel geleidelijk aan alle droge ingrediënten dooreen tot u een samenhangend deeg bekomt dat als een bal in de kom ligt.
    • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 10 minuten door tot het deeg glad en soepel is.
    • Draai het deeg tot een bal en laat het onder doek en plastic folie ca 1u 30 rijzen tot dubbele volume.
    • Het deeg opnieuw 4 minuten doorkneden.
    • Verdeel de deegmassa in twee gelijke porties en breng elke portie in de gewenste vorm.

    • Leg het deeg in de bakvormen en laat het onder doek en plastic folie ca 45 minuten rijzen tot het deeg de bovenrand van de vormen bereikt.
    • Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 240°C.
    • Bestrijk de broden met een mengsel van ei en melk
    • Plaats de broden in de oven en verlaag na 15 minuten de oventemperatuur tot 220°C.
    • Bak de broden in ca 30 minuten goudbruin en gaar.
    • Laat de broden op een rooster afkoelen.



    28-07-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!