Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falluches

    FALUCHES (STUDENTENBARET)

    (Voor 7 individuele faluches of voor 4 middelmatig grote faluches)

    Ongeveer 3 uur 15

    Ingrediënten

    • - 600 g bloem (2/3 gewone witte bloem en 1/3 Surfina)
    • - 1 kl zout
    • - 25 g verse gist of 3 kl droge gist
    • - 2 el olijfolie
    • - 360 ml water (of ½ water en ½ melk)

    Werkwijze

    • - Breng het water (of water-melk) in een grote kom.
    • - Doe de gist erbij.
    • - Begin met het meel te mengen.
    • - Doe er de olie bij.
    • - Doe er het zout bij.
    • - Doe er de rest van het meel bij tot u een glad en elastisch deeg bekomt.
    • - 10 minuten kneden.
    • - Laat onder doek en plastic folie 1u30 rijzen.
    • - Stort het deeg op een licht bestoven werkblad en kneed even door.
    • - Verdeel in 4 of 7 delen (grootte van een sandwich pita).
    • - Maak bollen die u eerst met de handpalm en daarna met een deegrol platdrukt tot ca 0,5 cm.
    • - Laat opnieuw onder doek en plastic folie 1u rijzen.
    • - De oven voorverwarmen op 180°C.
    • - Voorzichtig insmeren met olijfolie.
    • - Bepoederen met meel.
    • - 15 minuten afbakken. De broodjes moeten nog wit blijven.
    • - Laten afkoelen op een rooster.


    07-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    05-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels gevlochten brood

    ENGELS GEVLOCHTEN BROOD

    Ongeveer 2uur

    Ingrediënten

    • - 375 g bloem
    • - 20 g verse gist
    • - 125 cl lauwe melk
    • - 60 g suiker
    • - 50 g boter
    • - 3 g zout
    • - 2 eieren

    Voor de vulling: 100 g marmelade – 50 g rozijnen – 40 g gehakte amandelen

    Om in te strijken voor het inovenen: 1 losgeklopt ei met iets water

    Om in te strijken 10 minuten voor einde baktijd: 1 el suiker – 1 el water

    Werkwijze

    • - Los de gist op in de lauwe melk en laat het even rijzen.
    • - Voeg de gezeefde bloem, de suiker, de boter en de eieren toe en kneed het deeg 10 minuten.
    • - Maak een bal en laat het onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
    • - Sla het deeg neer en rol er een rechthoek uit van 35 cm lang en 30 cm breed.
    • - Verdeel het deeg in gedachte in 3 banen van 10 cm.
    • - Bestrijk de middelste strook met de marmelade en bestrooi dit afwisselend met rozijnen en de amandelen.
    • - De 2 buitenste stroken snijd u horizontaal in repen van 2 cm en deze vouwt u per toerbeurt over het middelste vak. Als het goed gebeurt, ontstaat er een soort visgraat figuur.
    • - Leg het brood voorzichtig in een ingevet broodblik van 35 cm en laat het hierin afgedekt 30 minuten rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C.
    • - Bestrijk het deeg met eistrijksel bestaande uit een eierdooier losgeklopt met iets water.
    • - Bak het brood in ca 30 minuten gaar.
    • - Kook een el water met een el suiker en bestrijk het brood hiermee 10 minuten voordat de tijd verstreken is.
    • - Haal het brood uit het blik en laat het op een rooster afkoelen.



    05-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierbrood

    EIERBROOD

    Ingrediënten

    • - 500 g broodbloem
    • - 6 g droge gist (15 g verse gist)
    • - 10 g suiker
    • - 10 g margarine( mag ook roomboter)
    • - 2 eierdooiers
    • - 275 ml water lauwwarm
    • - 10 g zout

    Werkwijze

    Zoals een gewoon brood.



    01-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!