:!::wink:
Kalios, het goud van de
meesterkoks
De in Frankrijk geboren
broers Pierre-Julien en Grégory Chantzios begeven zich aanvankelijk op het
financiële pad tot heimwee hen overmeesterd en ze beslisten naar de regio
Kamalata terug te keren. In dit dorpje bekend als woonplaats van Maria Callas,
baatte hun grootvader Petros Chantzios een olijfolieraffinaderij uit.
Ze nemen het bedrijf over,
zorgen voor een relance en gaan voluit voor een kwalitatief eindproduct. De
Kalios olie heeft ondertussen Belgische meesterkoks overtuigd van haar
kwaliteiten in zoverre dat ze er zelfs het peetvaderschap van waarnemen.
Pierre Resimont gaat voluit
voor 01-caractère, olie die het traditionele aroma van Koronciki
weerspiegelt, een vroege manuele oogst met leuk karakter, perfect voor salades
en gestoomde groenten. Christophe Hardiquest opteert voor 02-equilibre een
olie van olijven die in volle seizoen worden geoogst en een overvloed van
geurige toetsen uitspreidt. Perfect voor verse pastas, gegrilde vis en
marinades. Bart Depooter zweert bij 03-douceur. De olijven die op het einde
van het seizoen worden geoogst bevatten unieke aromas die mooie zachte toetsen
tot leven brengen. Aanrader bij witte vissoorten, huisgemaakte verse purees en groenten.
Een bio-olijfolie vervoegt
weldra dit trio, net als een selectie Kalamata olijven die de culinaire rijkdom
van de regio extra in de verf zullen zetten.
|