De nieuwe Pur Natur yoghurts: fris en fruitig, met nog meer en grotere stukjes fruit! Verlang jij al naar warmere lentedagen? Pur Natur ook, en daarom lanceren zij 2 smaakmakende yoghurts met méér en grotere stukjes fruit. De zoete smaak van aardbeien in ‘Boordevol Aardbeien’ prikkelt je smaakpapillen en is het ideale tussendoortje voor fruitliefhebbers. Smullen van frisse bosbessen kan met de ‘Boordevol Bosbessen’ yoghurt. Een intense smaakbeleving, voor genieters. Verkrijgbaar in een hersluitbare beker van 700g.
NV Pur Natur, een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten onder de merken Pur Natur en Mik. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. Ook voor u ... Pur Natur eerbiedigt de aarde, de planten en de dieren,... ook voor uw gezondheid.
Peter Goossens gaat creatief aan de slag met Pur Natur’s Greek Style Yoghurt: Net zoals Pur Natur draagt Peter Goossens kwaliteit hoog in het vaandel. De sterrenchef creëerde daarom graag twee sublieme gerechten met de nieuwe aanwinst in het Pur Natur assortiment: Greek Style Yoghurt. Samen met zijn souschef ging hij aan de slag en het resultaat mag er wezen. Pur Natur is producent van biologische melkproducten. De zuivelfabriek in Kruishoutem ligt op een boogscheut van de sterrenzaak Hof van Cleve.
MAKREEL – KOMKOMMER: Recept voor 4 personen
Pakketjes komkommer - yoghurt: 1 komkommer, ½ teentje look, 1 el fijngesneden koriander, 2el bleke balsamico azijn, peper en zout. Schil de komkommer, snij in lange slierten en leg twee slierten als een kruis op elkaar. Snij de rest van de komkommer zonder de zaadjes in fijne brunoise en meng met de yoghurt, fijngesneden look, azijn, eventueel een beetje suiker, enkele fijngestampte korianderzaadjes en smaak af met fijngesneden koriander, peper en zout. Leg er een lepeltje van de komkommermengeling op en vouw het pakketje dicht. Besprenkel met olijfolie en afkruiden met peper en zout.
Gemarineerde makreel: 50 g zout, 2 st makreel (elk ongeveer 300-400g), korianderzaad en 1 limoen. Haal de filets van de graten en verwijder het doorschijnend vliesje (of vraag dit aan de visboer). Meng zout, suiker, geraspte schil van limoen en fijngeplette korianderzaadjes. Bestrooi de vleeskant van de makreel ermee en ‘pekel’ gedurende 10 minuten. Spoel na 10 minuten de filets af en dep droog. Snij nu in de gewenste vorm, besprenkel met de sojadressing en zwarte peper.
Dressing makreel: 4 el olijfolie, 2el limoensap en 1 el soja. Meng alles met elkaar, verfris met enkele zestes van limoen.
Advocadocrème: 1 avocado (type: Hass), 1 el olijfolie, 1 el limoensap en 1 el fijngesneden koriander. Schil de rijpe avocado en verwijder de pit. Plaats alles samen in een keukenprocessor en mix heel fijn, breng op smaak met peper, zout en limoensap.
Vinaigrette: 100g Pur Natur greek style yoghurt, ½ teentje fijngehakte look, 1 el fijngesneden munt, 1 el fijngesneden koriander, 2 el water, 1 el olijfolie, 1 kl citroensap, peper en zout. Meng alles met elkaar.
Afwerking: Dresseer de pakketjes komkommer op een koud bord en schik er de gemarineerde makreel en de avocadopuree bij. Werk af met wat schijfjes rauwe sjalot en enkele hoopjes Pur Natur yoghurt, die werden afgesmaakt met peper en zout. Serveer ijskoud en lepel er enkele lepels vinaigrette erover.
ROOD FRUIT: Recept voor 4 personen
Coulis rode vruchten: 100 g kristalsuiker, 150 g water, 2 mespunten zwarte peper, 2 el citroensap en 300 g rood fruit. Kook het water en de suiker en koel af. Blend met de vruchten en verfris met enkele druppels citroensap.
Crème yoghurt / limoen: 50 g suiker, 15 g water, 30 g dooier, 1 blad gelatine, 180 g Pur Natur greek style yoghurt, ½ st vanillestok, ½ st limoen en 200 g room 40%. Klop de dooiers op met behulp van een keukenrobot. Kook ondertussen het water en de suiker, voeg er de uitgeknepen gelatine bij. Giet de siroop op de dooiers en klop de massa luchtig. Wanneer de massa begint af te koelen, voeg er de yoghurt bij, graantjes van de vanille en de zestes van een halve limoen. Spatel er de halfopgeslagen room op het laatste onder.
Afwerking: Leg wat gesneden rode vruchten (aardbei, framboos, bosbes, braambessen) in een diep bord. Spuit er enkele mooie punten crème van yoghurt bij, werk af met blaadjes munt, verbrokkelde meringue en serveer er de coulis apart bij.
www.purnatur.eu
|