:wink::-8)
Delhaize « Cuisine du Chef « xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dat Delhaize een voorkeur heeft voor de kunst van het lekker tafelen, is geen geheim. Sinds 2000 doet Delhaize geregeld beroep op de talenten van de grootste hedendaagse chef-koks. Momenteel zijn er maar liefst negen topchefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels die steeds geraffineerder worden.
Twee chefs stellen hun nieuwe creaties voor. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist staat bekend voor zijn verrassende keuken met hoofdzakelijk producten van eigen bodem. Speciaal voor Delhaize creëerde hij een nieuw en persoonlijk gerecht. Wout Bru van restaurant Chez Bru in Eygalières (Frankrijk) stelde zelfs twee nieuwe schotels samen in samenwerking met Delhaize. Als liefhebber van Provençaalse smaken kent hij zijn gelijke niet als het gaat over het bedenken van lichte schotels waarbij hij erin slaagt contrasterende smaken op subtiele wijze te harmoniseren.
Op het menu: Kipfilet met sojasaus, kleine peertjes met gember en basmatirijst 5,49 / 440 g (portie voor één persoon) , een Eendenbil met veenbessensaus, krielaardappeltjes en worteltjes 5,99 / 470 g (portie voor één persoon) of het Varkenslapje met Ras El-Hanout, witloof en zoete aardappelen 6,49/480 g (portie voor één persoon).
Delhaize maakt van deze gelegenheid gebruik om de verzameling bereide schotels van topchefs samen te brengen onder de naam Cuisine du Chef. Meteen wordt ook de verpakking gewijzigd, zodat het hogekwaliteitskarakter van dit gamma van producten nog meer in de verf gezet wordt. De schotels munten niet alleen uit vanwege hun uitstekende kwaliteit, maar ook vanwege hun democratische prijs.
In deze collectie, vindt u ook gerechten bereid door Christer Elving, Felix Alen, Vitor Sobral, Max, Paul Florizoone, Peter Goossens, Yves Mattagne, Pierre Wynants en Lionel Rigolet. RVH.
|