Inhoud blog
  • Wie behoort tot de uitverkorenen van Matth 24 v 31
  • De gelijkenis van de zaaier.
  • Waren Adam en Eva eigenlijk maar zwakkelingen.
  • Kon Christus eenvoudigweg niet zondigen.
  • Gaat de wereld onder of gaat de mens onder.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jan en Joke
    groepskroniek 1985-2010
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Even een toelichting: dit bericht zou wat meer naar onder moeten staan. Ná: Jan 's morgens en vóor Jan 's avonds. Door wat gehannes mijnerzijds staat het even wat fout.
    Sorry hoor.
    Ger

    2.2.8.2 Jan ‘s middags

    Nu maar weer in een andere eettent geweest. Anders leren ze je zo kennen. Terwijl ik daar zat, gebeurden er twee dingen, die mijn ‘basta’ van vanmorgen weer overstemden. Eerst drensde voortdurend een wijsje door mijn hoofd: “This is my life and I do what I want”. Ik zong dat eens lekker uitdagend als twintigjarige. Een oudere man zei toen tegen me: “Moet je vooral doen. Later zul je merken, dat je daar niet op gebouwd bent”. Even stond ik verbluft, toen haalde ik mijn schouders op over die oude zak, die het zo helemaal had gehad. Goed; ik heb met mijn leven gedaan, wat ik wilde. Ik kon er inderdaad niet tegen: ’t was té slijtend. Ik ben overspannen en ik heb syfilis. Jan: haal uit je winst. Daarna iets heel vervelends; laat ik nou net voor het raam langs Nancy zien lopen, die Dick uit kleuterschool had gehaald. Ze merkte mij niet op. Ik bestudeerde haar gezicht, toen ze Dicky in het fietszitje zwaaide. Andere moeders reden weg met autootjes; zij trapte tegen de bolle wind in naar haar flatje, waar ze zit te leven van haar bijstandsuitkering en mijn piepkleine alimentatie. Dat gezicht; die verdrietige ogen; lijnen rond haar mond. Mooi gedaan Jan, om haar zo op te knappen. Dicky keek nog even om; zonder erg natuurlijk: een paar van zijn prachtige, blonde krullen kwamen onder zijn capuchon uit, wapperden in de wind. Toen slokte een aangierende windvlaag hen tweeën op.

    ’t Was bepaald een streek van God. Hij weet, dat alles me niet zo lekker zit en nu laat Hij mij de gevolgen van een miskleun zien op deze ruwe, tactloze manier. Zeker in het kader van een zenuwenoorlog. God doet zo moeilijk en het evangelie kan zo gemakkelijk zijn. Laatst was ik op een lezing. Inleiding van een dominee. ’t Ging over de machtsbeluste multinationals en de door en door slechte apartheidspolitiek. Hij haalde er de profeet Amos nog bij, die toch ook maatschappijkritiek had (Amos 2:6-icon_cool.gif. Mijn buurman fluisterde me toe: “Maar Amos had meer dan alleen dat” (9:11-15). Och, je hebt altijd wel lui, die ergens op weten te vitten. Ik liet er mijn stemming niet door bederven. Je kunt zo lekker rustig zitten bij zulke toespraken, met het plezierige weten, dat ook jij die structuren allemaal doorziet. Je kunt je zo intens nobel voelen, wanneer het voor je vaststaat, dat jij nooit dergelijke gemene dingen zou doen. Zulke mensen als die dominee bouwen je. Maar ’s morgens luister ik nog wel eens naar een pastoor of zo iemand, door de radio… Ja, zo ver kom je als je in de ziektewet loopt! …En soms breken die je weer af. Laatst weer zo één. Begon over de visioenen van Amos (die moeten ze wel hebben tegenwoordig). God is ‘toornig’ op mensen, die zich niet bekeren, laat zich een tijd lang ‘ompraten’ om ze niet te straffen (7:1-6), maar tenslotte, als ze maar dwars blijven, gebeurt het toch (7:8,9). Kijk, dat was nu dwars tegen de haren in. En dan dat bidden op het eind:
    – over Jezus, die alle zonden op zich neemt (Openb. 1:5);
    – over God, die je tegemoet komt (Luk. 15:20);
    – als jij althans iets positiefs doet (:1icon_cool.gif;
    – weer over Jezus en God, die je niet alleen laten modderen (Ps. 68:21), die je bemoedigend toelachen, als je maar hun kant uitkijkt (Ps. 25:15).
    Ik heb de knop omgedraaid, heb gepreveld: “Jullie moeten mij hebben. Hersenspoeling is het, anders niet”.

    Daar zit ik toch weer in hetzelfde straatje als vanmorgen. Toen liet ik die gedachten bewust even toe. Nu komen ze als vanzelf. Dat is een vervelende ontwikkeling. Tegengas Jan!
    – het is onzin, dat een goede verhouding met God duur zou moeten worden gekocht, dat het je als het ware ‘bloed zou kosten’ (Hebr. 12:4). God heeft de goede verhouding met ons ook duur gekocht (1 Cor. 6:20)… Weg, onrustig makende gedachte;
    – ik geef ieder mens het zijne of het hare (Luk. 18:11,12). Je hoort Nans en Lien en Joke juichen... Weg toch, stem van het geweten…;
    – ik zit in het steunfonds voor de Midden-Amerikaanse bevrijdingsbeweging. Op debatteeravonden wordt er geluisterd, als ik opsta en zeg, dat het zus en zo moet. Ik leef; ik blaas mijn partijtje mee! Met m’n dertig voel ik me zo moe en zo oud. Ik blaas geen enkel partijtje, zit naar lucht te happen (Rom. 2:9).
    Laat ik maar ophouden met m’n ‘tegengas’. Ik zie er tegen op om Lien te bellen, dat is een realiteit. God: U krijgt me misschien wel klein. Ik heb zo’n zin om bij U uit te huilen. Ik heb altijd zo hoog van de toren geblazen, ik zou echt wel een toontje lager willen zingen. Ik heb zoveel mensen geminacht en beschadigd. Ik zou ze eigenlijk liever hoogachten en beter maken. Iedereen kent mijn hooghartigheid en sarcasme. Ik zou zo graag bescheiden en vriendelijk zijn (Philipp. 4:5).

    Wat doe ik toch; wat denk ik toch; wat is er met mij aan de hand. Laat ik in ieder geval een kerel zijn en nu Lien opbellen. Daarna naar het middagspreekuur van de dokter. Of zal ik het omgekeerd doen? Nee, eerst Lien… O, wat een zure appel om doorheen te bijten. Hier heb ik haar telefoonnummer. Tussen de middag is ze even thuis uit kantoor, weet ik.


    Naar boven

     

    17-01-2006 om 16:29 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    2.2.8.4 Jan ’s nachts

    Ik lig alleen, ruzie met Joke: ik wilde dat ze nog een borreltje schonk. Zij: “Nee, je hebt er al genoeg gehad; waarom heb je nu niet eens gewoon genoeg aan koffie”. Wel, de poppen waren al weer aan het dansen. Nu ligt ze op ’t logeer, wou niet in één bed met mij. Ik kan niet slapen, dat is het gevolg. Trouwens, ik hoor ook haar bed kraken.
    … Wat gaat er toch zo gruwelijk mis; ik ben geen drugslaaf, eet niet overmatig, heb ’t op kantoor toch altijd redelijk gedaan. Tientallen kuilen, waarin ik anderen zag vallen, heb ik vermeden. Ik ben geen uitgesproken alcoholist, rook nog niet het meeste, ben niet altijd op de been met vuile moppen: en toch heb ik het idee, dat ik ook in een kuil ben gevallen. Hoeveel zijn er dan wel niet!? ‘k Wou, dat er eens een hand kwam om me uit die put van mismoedigheid te halen en me uit die kuil van zelfbeklag te helpen. Groene weiden met vlinders erboven; ik heb er altijd naar verlangd. Maar ik zit op een vuilstortplaats, die krioelt van kakkerlakken. Dat is nu m’n dank. Ik heb zoveel overgehad voor anderen. Vrijwillige medewerker in het buurthuis; heb ik ook nog gedaan! Eigenlijk een prima kerel toch; en nu: verbannen van wat blij maakt, ontredderd. Ik heb het idee, dat ik nog een ziekte heb ook, los van die overspanning. Alles is zo donker; al zo lang eigenlijk, als ik die occulte boeken lees (Jesaja 8:22). Jan jongen, je bent mislukt: o, daar is die paniek weer; dat grote, rode beest: je máákt het niet; je máákt het niet

    17-01-2006 om 15:55 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dag allemaal,

    Jullie wisten al van vier blogs mijnerzijds.

    Jullie bezoeken al  regelmatig:
    - geloofsaangelegenheden
    - Bijbelstudie
    - Jan en Joke
    - Mijn boeken.

    Nu kan ik de geboorte aankondigen van mijn vijfde blog:
    - Mijn leven.

    Daarin ga ik in vele afleveringen vertellen van momenten in mijn leven, waarop ik -achteraf- duidelijk de invloed van God en- helaas helaas- ook wel van de duivel ervaarde.

    Aanstaande zaterdag komt mijn eerste vertelling en zo wekelijks.

    Daag
    Ger

    12-01-2006 om 19:03 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    2.2.8.3 Jan ’s avonds

    Joke kookt best; en ze praatte weer tegen me; ’t liep eerst weer zowat. Maar toen ging ze voor de t.v. zitten. Ze houdt van die lange series. Ze riep: “Kom gezellig bij me zitten. Doe het voor mij! Laten we nu eens één keer samen iets meemaken!” Heel onredelijk. Waarom zou ik dat nu moeten doen. Ik ben een vrij man. Waarom zou ik mij voor ‘het fijn houden van de sfeer’ moeten laten dwingen tot iets, wat ik niet wil! Dat heb ik haar duidelijk en logisch verteld. Ze riep onlogische dingen terug. En weer bonje…. Met de t.v.-geluiden op de achtergrond en een kop koffie voor me – viel me toch nog mee van haar – maar weer prakkiseren.

    Heb ik God nu verlaten? Misschien de God, zoals die bestond in de gedachtewereld van pa. Hij is zo ondergesneeuwd door tradities, zit zo vast aan de heersende orde gebonden…. Maar ik draag de diepere zin van het leven toch uit op een nieuwe manier! En dat is toch een eigentijdse manier van Godsbeleving? Wat heb ik geijverd voor het milieu en voor de terreurslachtoffers in Zuid-Amerika en tegen de atoomcentrales. Maar toen ik – een poos geleden – tegen mijn zus zei: “Ik heb meer voor God gedaan, dan jullie allemaal, reactionaire troep, dat jullie zijn”, wat zei ze toen: “Eigenwillige godsdienst”… Echt zo’n ouderwetse dooddoener. En ze ging verder: “Je bent vroom op jouw manier, maar je komt om van de honger en je bent in gevaar”. Ik schrok!!! Niet om die stuntelige woorden, maar omdat ze ziet, wat ik zelf dacht. Zogenaamd gekscherend, maar in feite om hulp roepend, haalde ik Joke erbij: “Hoor je nu de dingen, die mijn eigen zus beweert. Zeg jij nu eens wat”. Maar ze zat daar maar en zweeg. Toen Joke het haar niet belette, ging Margo verder: “Je bent echt niet zo’n brave!” Daarmee doelde ze op al die toestanden met vrouwen. Gelukkig hield ze verder daarover haar kiezen op elkaar, want daarmee heeft Joke niets te maken boven al wat ze al weet. “Maar ergens wil je wel goed, je bent actief genoeg” …. Maar dat is over …. “Toch heb je één ding steeds vergeten: omkeer naar God. Je bent veel te druk met jezelf bezig. Je bent ook niet eerlijk. Je dacht: “Ik moet me kunnen uitleven met allerlei gezellige dingen; wat geknoei in allerlei formulieren voor subsidie en zo, me eens lekker bedrinken”.

    Ik heb de rest niet afgewacht, ben kwaad weggelopen, heb in ’n café lekker m’n gal zitten spuwen op de maatschappij en de bewapening en de multinationals. Toen ik terugkwam, was Margo nog maar net weg. Ze had blijkbaar nog een hele tijd tegen Joke aan zitten praten. Nou is dat een harde; komt uit een christelijk nestje, net als ik; die praat je niet zo gauw daarheen terug. Maar het gesprek had haar toch wel wat gedaan. Ze was stil, zei niet veel; ik werd weer woest. Daarna heb ik toch wel zó gek gedaan. Ik ben weer naar buiten gehold, heb als de eerste de beste vandaal een deuk in een auto getrapt. Toen ben ik naar Lien, een vroegere vriendin gegaan, waar ik wist wel te kunnen slapen. Ik heb me tegen haar erg bruut gedragen, de hele geschiedenis kon je geen avontuurtje meer noemen, het was eigenlijk verkrachting. Maar ook in dit geval zeg ik: “De ruwe aanpak van de holbewoner hoort ook tot onze biologische erfenis. Die aard mag je niet altijd wegdrukken”. Zo bezien heb ik er geen spijt van. Ik ben daar gewoon een paar dagen gebleven, meldde me ziek op kantoor. “Dagdieverij”, noemen de fatsoenrakkers dat. Bah, wat een term. Je moet eens helemaal vrij kunnen zijn. Bewuste, zelfstandige naturen hebben dat nodig.

    … Toch is er iets vreemds. Na dat gesprek met Margo en na die totale afwijzing van mijn kant is alles misgegaan. Toen zijn al die tegenslagen gekomen. Ma zei ooit: “Eens zal God tot je spreken”. Moet ik nu aannemen, dat God tot mij sprak, uitgerekend door Margo! Als Hij werkelijk bestond en iemand kon kiezen, dan had Hij vast haar niet gekozen! Beste bewijs, dat hij niet bestaat. Margo is de laatste, van wie ik ooit maar iets aan zou nemen. Die griet heeft nou totaal geen goodwill bij me. Vals, onbetrouwbaar, gemeen, zo heb ik haar altijd gekend. Een mooie poes, dat moet gezegd, maar zo een, die je heel onverwachts met haar klauwen een haal geeft.
    … Nu dus bekeerd. Nou word ik al obstinaat, als de een of andere zalf Jezus aanwijst als redder, maar uit haar mond – hard en direct – is dat helemaal niet te verdragen. Goed beschouwd is zij degene, die mij die avond en die nacht zo uit de band liet springen. Het is allemaal haar schuld. En dat ik in de kroegjool ook geen zin meer heb, is ook haar schuld. Laatst nog: slaat er één op m’n schouder: “En Jan... is het nog: leve de lol?” Ik zwetste: “Lateme drinke drinke drinke, totteme zinke zinke zinke”, maar ik dacht: “Barst vent”. Kijk, dat heeft Margo me aangedaan. En Joke heeft ze ook verknoeid.

    07-01-2006 om 16:23 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennisgeving van geboorte
    Het blog 'Mijn boeken' is nu operationeel.
    Ger

    Dag allemaal,

    Daar is dan het vierde van de vijf door mij geplande blogs.

    In dit blog geef ik een steeds maar voortschrijdende verklaring van bijbelteksten . Ik heb daarbij de bedoeling om u stap voor stap in te leiden in mijn gedachtewereld met betrekking tot 'de goede wereld van God'.

    Achtereenvolgens zal ik met u behandelen:
    - bekering
    - wedergeboorte
    - ...en alle verdere belangrijke zaken, het koninkrijk Gods betreffende.

    U zou kunnen zeggen:
    "Ja...maar we hebben 'bijbelstudie' toch al.

    Dat is waar. Maar dit is meer uitgebreid en meer eenvoudig. Ach; u ziet wel.

    Aanstaande zaterdag begin ik met het ingeven van het eerste artikel.

    Tot dan!
    Ger

     

    28-12-2005 om 16:09 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    2.2.8 Hoe Jan en Joke in de val liepen; een dag uit het leven van een verloederend stel

    Overwegingen:
    – Jan ’s morgens (2.2.8.1);
    – Jan ’s middags (2.2.8.2);
    – Jan ’s avonds (2.2.8.3);
    – Jan ’s nachts (2.2.8.4);
    – Joke ’s morgens (2.2.8.5);
    – Joke ’s middags (2.2.8.6);
    – Joke ’s avonds (2.2.8.7);
    – Joke ’s nachts (2.2.8.icon_cool.gif;
    – Gedachtewisseling tussen Jan en Joke (2.2.8.9).

    2.2.8.1 Jan ’s morgens

    ….. Een grijze morgen van een grijze dag. Ik ben er om half acht (!) maar uitgekomen, omdat Joke – mijn vriendin – er ‘zo op aandrong’. Zij ging naar haar werk en stond er op, dat ik ook actief werd. Toen ze zo dramde, kwam ik eruit, om ruzie te maken, voor de eerste keer vandaag: “Ze wist toch, dat ik nergens voor op hoefde staan; het was allemaal pesterij van haar”, en zo voorts… Ze smeet de buitendeur even later dicht, maar ik had toch geen zin om weer in bed te kruipen; al die lui, die ‘aan de arbeid gingen’, die knallende autoportieren, dat kille oktobermorgendaglicht. Op de rand van mijn bed heb ik eerst maar een sigaret opgestoken. ’t Mag eigenlijk niet, ik heb een rokershoestje en gele vingertoppen, maar ik kan het niet laten. Aangekleed, geschoren, gordijnen open: gelijk al weer zag ik het buurmeisje, dat haar hondje nog even uitliet, voor ze naar school ging. Het zweet brak met uit: ik wil die meid zo graag hebben. Ik weet wel, ik heb Joke ook al, maar ik ben niet te blussen op dat punt. Gek toch eigenlijk, dat ik die hartstocht niet de baas kan.
    – ik word maar voortgedreven;
    – ik moet roken;
    – ik moet naar vrouwen kijken;
    Idioot eigenlijk, dat een mens zichzelf niet onder controle heeft. Ik maak mezelf nog belachelijk ook tegenover dat buurkind. Als ik met haar probeer te flirten, denk ik, dat ik bijzonder mannelijk bezig ben. Maar voor haar – met haar achttien – ben ik – met mijn dertig – ‘die oude bok van hier verderop’.
    De straat maar op; overal winkels, kantoren en fabrieken met bedrijvige mensen. Ik voel me zo buitengesloten. Mijn ziekengeld zit goed, wat de hoogte betreft – dat heeft Joke verzorgd – en in de tijd bezien: “Het is maar een tamelijk lichte overspanning”, zei de arts: “Maar een half jaar staat er toch wel voor”. Ik vond het toen – een paar weken geleden – wel leuk: ik lag toch altijd overhoop met die productie- en consumptiemaatschappij. Maar nu zie ik het als één van de vele tegenslagen die ik – vooral de laatste tijd – heb. Soms denk ik terug aan dat laatste, diepgaande gesprek – alweer dertien jaar geleden – met pa, brave, dorpse hoofdonderwijzer. Het ging over het geloof. Ik riep aan het slot: “Hoor eens, het scheppingsverhaal lapte ik al lang aan mijn laars, laat ik heel eerlijk zijn: nu de rest ook”. En hij: “Wie God verlaat, heeft smart op smart te vrezen” (Psalm 32:10). Nu zijn die smarten er. En dat is nu het rottige: als je christelijk bent opgevoed, blijf je maar verbanden leggen. Mijn kameraden hebben geen last van tobberijen. Maar ik….! Pa en ma bidden geregeld voor me. Dat hebben ze volgehouden al die twaalf jaar, dat ik nu het huis uit ben. Hielden ze er maar mee op! Zulke dingen hebben invloed op je!

    Wat mij opvalt, is mijn cynisme van de laatste tijd. Als mijn vrienden weer eens iets opzienbarends hebben ontdekt, heb ik de neiging om treiterig te zeggen: “Ja ja, dat zal wel…” En waar ik me nu opeens ook van bewust ben: mijn sloomheid. Zaterdag blijf ik altijd thuis van demonstraties. Vroeger: ’t hele weekend achter allerlei spandoeken aan. En maar meeyellen in de spreekkoren. En nu, ik kan het niet anders zien dan dat ik toen mijn gevoelens van onbehagen overschreeuwde. Ik dacht iets wezenlijks te doen, maar in feite deed ik niets anders dan mijn frustraties proberen weg te gillen. Ma zei, toen ik het huis uitging: “Probeer de stem van God te verstaan, als Hij roept. Want: Hij gaat je roepen”. En daar heb je het nu weer: laatst heb ik het echt geprobeerd. Maar ik hoorde alleen maar gegons van mijn eigen moede gedachten. Ook allerlei indrukken kwamen naar boven van een heleboel misstanden. Maar alles, wat er fout zit, kan me niet meer schelen en dat ik God niet hoorde, maakt me ook niets uit. En m’n kornuiten; allemaal niks: seks, voetballen, gekanker, quasi-diepzinnig geleuter. Niemand zegt iets, dat kwaliteit heeft en diep is. Ik heb eigenlijk een hekel aan het hele stel!

    Naar boven

     


    Beantwoorden

    24-12-2005 om 15:24 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw blog:Jan en Joke
    Dag allemaal,

    Hier is dan het derde van de vijf geplande blogs.

    Dit blog heet Jan en Joke en beschrijft de lotgevallen van een groep personen.

    Ik ben van plan er elke week een aflevering aan toe te voegen en daarnaast ook vragen te beantwoorden, die naar aanleiding van dit blog gesteld worden.

    Veel leesplezier.

    Gerritse

    20-12-2005 om 15:44 geschreven door Gerritse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!