NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
 • E.H.COUCKE (MarleenKerckaert)
      op Laatste bijeenkomst van weduwenkring
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • Een zicht op Beveren-Leie
 • foto
  Categorieën
 • Activiteiten (0)
 • Basisscholen (3)
 • Bijzondere activiteiten (1)
 • Jubileum (15)
 • Kermis 2012 (9)
 • Koninklijk bezoek (1)
 • Kroniek van zeven... (31)
 • Parochie (3)
 • Stads weetjes (1)
 • Verenigingen (11)
 • Kalender

  Activiteiten

  Archief Beverse Weetjes

  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boss Paints wint 2e Klimop Award
  Boss Paints uit Beveren-Leie wint 2e Klimop Award en bewijst dat duurzaam ondernemen meer is dan een likje groene verf

  De Klimop.Award werd vorig jaar door Natuur.Koepel Zuid-West-Vlaanderen in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt aan een vooruitstrevend initiatief op vlak van natuur en/of milieu in de regio. Op die manier willen we de inspanningen van een bedrijf, organisatie, projectontwikkelaar,... in the picture en zo de 'achterblijvers' inspireren.

  Na drukkerij Desiere vorig jaar wint opnieuw een familiebedrijf uit een kleurrijke sector: verfbedrijf Boss Paints uit Beveren-Leie Waregem. Boss doet heel wat inspanningen om de milieuimpact van het bedrijf en de producten te beperken. Zo wordt sterk ingezet op energiebesparing, niet alleen via de obligate zonnepanelen op het dak, maar ook met maatregelen als warmterecuperatie, relighting met bewegingsdetectoren, opsporen van warmtelekken met thermografie, enzovoort. Maar liefst 5% van het aardgasverbruik kon bespaard worden door de verwarming in de zomer volledig af te zetten.

  Ook mobiliteit krijgt veel aandacht: zo wordt woon-werkverkeer met de fiets sterk gestimuleerd, wordt gekozen voor zuinige bedrijfswagens en carpooling of kan het personeel een cursus ecodriving volgen.

  Voor de verf zelf worden vluchtige organische stoffen zoveel mogelijk vermeden en werkt men stelselmatig aan het weren van de meest schadelijke producten. Bovendien worden de eerste stappen gezet om een gamma aan natuurverven te ontwikkelen, een evolutie die zeker steun verdient. Het bedrijf legde naar aanleiding van een nieuwe parking een ecologische bufferzone aan en volgt strengere regels dan strikt noodzakelijk om het afvalwater te zuiveren. En zo zijn nog interessante voorbeelden te geven.

  Het bedrijf doet ook heel wat inspanningen die de werknemers toelaten het leven wat duurzamer en comfortabeler te maken: een werknemer van Boss Paints kan grabbelen uit de fruitmanden met biofruit, kan op het werk biologische groentenpakketten bestellen, kan regelmatig zijn fiets laten onderhouden of de bandenspanning van zijn wagen controleren, kan de strijk laten doen met dienstencheques en kan in de zomermaanden gebruik maken van de kinderopvang die op het bedrijf georganiseerd wordt.

  Kortom, het bedrijf maakt op een heel gevarieerde manier werk van het ecologische, maar ook van het mensgerichte luik van duurzaam ondernemen.

  31-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  30-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen onderweg
  Samen onderweg
  Om de vormelingen naar hun Vormsel te begeleiden zijn al heel wat voorbereidingen gebeurd. Voor de eerste beurt, de creabeurt, werden heel wat creatieve voorbereidingen getroffen, badges gemaakt, fotokadertjes, top tien, …
  Photobucket
  Op vrijdagavond 29 januari werd het Sint-Janszaaltje klaargezet. Zaterdagmorgen ging het omstreeks 07.00 uur terug richting Sint-Janszaaltje en werd het technische gedeelte in orde gebracht. Ondertussen was het 07.30 uur, tijd om de catechisten en vormelingen welkom te heten. Allen trotseerden het vroege uur en het slechte weer om voor ‘t eerst ‘Samen onderweg’ te gaan, richting H. Vormsel.

  Na het welkom van E.H. Luc Suys werd er tijdens deze beurt stilgestaan bij wat er zoal meegenomen wordt op deze toch wel bijzondere reis, waarna zowel een groep enthousiaste vormelingen als catechisten creatief aan de slag gingen. Tussen de verschillende activiteiten in zonderde ieder groepje zich even af in de sacristie. Daar maakten ze hun persoonlijke top 10 over wat deze voorbereiding betekent. Daarbij kregen ze enkele voorbeelden mee zoals: indruk maken, feesten, cadeautjes krijgen, geloven, engagement, Jezus volgen…. Met de bekendmaking van dé top tien zal er de volgende bijeenkomst gestart worden. Carine Viaene sloot deze creabeurt met een even creatieve noot af.
  Dit alles kan in onderstaande beelden bekeken worden.


  30-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  29-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malafide reclameronselaars aan het werk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Malafide reclameronselaars aan het werk
  Op de website van Waregem werd recent onderstaand artikel toegevoegd. Wees dus op uw hoede!!!

  Vanuit verschillende hoeken komen waarschuwingen voor reclameronselaar Belga Marketing BVBA. Dit bedrijf misleidt ondernemers met als 'registratieformulier' vermomde bestelbons voor dure reclamecontracten. Niet reageren en niets ondertekenen is hier de boodschap.

  Het bedrijf gebruikt een beproefde methode. Ondernemers krijgen ongevraagd per fax en per mail een registratieformulier doorgestuurd met de vraag om de onderstaande bedrijfsgegevens op hun juistheid te controleren. Maar er staat (bewust) een fout in de bedrijfsgegevens, zodat ondernemers zeker de foutieve gegevens zouden verbeteren.

  De reclameronselaar laat uitschijnen dat het om een gratis registratie zou gaan. Maar de prijs bedraagt 1 068 euro per jaar, exclusief BTW. Het gaat om een contract voor twee jaar, met stilzwijgende verlenging voor 1 jaar. Tenminste als de ondernemer niet ten laatste drie maanden voor de afloop van het tweede jaar schriftelijk aangetekend het contract opzegt.

  Deze registratie heeft niets te maken met de bedrijvengids van Waregem of enige andere officiële bedrijvengids van een andere overheid.

  De laatste maanden duikt deze bedrijvengids vooral op in de streek rond Turnhout en Leuven. Eerder in 2009 toonde de ronselaar zich al bijzonder actief in Gent, Halle-Vilvoorde en Brugge. De maatschappelijke zetel van ronselaar Belga Marketing is gevestigd in Eupen en niet op het adres in de Koloniënstraat in Brussel. Vermoedelijk is dat het postbusadres.

  Onder meer UNIZO raadt ondernemers aan om de gegevens van het formulier zeker niet te verbeteren en niet te ondertekenen. Als u het document toch al ondertekend zou hebben, mag je zeker niet betalen en kan je best zo snel mogelijk aangetekend protesteren.

  29-01-2010 om 15:43 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnswandeling* met inhuldiging 'śMooiste Plekje'ť
  http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
  Valentijnswandeling* met inhuldiging “Mooiste Plekje”
  op zondag 7 februari

  Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag, biedt Pasar Waregem Leiekant U een koffie met pannenkoek aan vanaf 13u30.
  Om 15 uur start dan de Zavelputwandeling, die via stille wegen, kerkwegels en natuurpaden tot aan de Zavelputten voert.
  Daar wordt het bord “Mooiste Buur Natuur Plekje” onthuld.
  Eenmaal terug in ’t Klokhuis is er gelegenheid voor een drankje en een babbel.

  * = deze wandeling is een “ster” – activiteit (meer uitleg zie hieronder)
  Start: OC ’t Klokhuis Beveren-Leie
  Aanvang: 13u30 – 14u30: koffie met pannenkoek
  15u: Start Zavelputwandeling, afstand 6 km
  Deelname: leden 2 euro, niet-leden 2,5 euro
  Vooraf in te schrijven via de website of telefonisch op nummer 056/726987 (na 18u op weekdagen)
  of een email naar pasar.waregemleiekant@gmail.com
  Activiteiten Spaarkaart ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan Pasar Waregem-Leiekant

  In het jubileumjaar 2010 krijgt iedere deelnemer aan “ster”-activiteiten een stempel op zijn spaarkaart.
  Hoe meer stempels op de kaart, hoe meer kans je maakt op een prijs. De hoofdprijs is een etentje in restaurant “De Koetsier” te Waregem voor twee personen.

  Er zijn 5 “ster”-activiteiten :
  Zondag 7 februari : Zavelputwandeling*, de 50ste activiteit van Pasar Waregem-Leiekant
  Zondag 21 maart : Lentewandeling* “Vlasserspad” te Ooigem
  Dinsdag 27 juli : Avondfietstocht* +/- 25km met start te Sint-Eloois-Vijve
  Zondag 17 oktober : Herfstwandeling* “St Jan Lodewijckpad” te Deerlijk
  Zaterdag 13 november : Bietentocht* te Beveren-Leie
  Na de Bietentocht worden de spaarkaarten ingeleverd.
  Op de nieuwjaarsreceptie 2011 worden de winnaars bekend gemaakt.

  29-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  27-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwarmingsketel ontploft in Stedelijke Basisschool
  Verwarmingsketel ontploft in Stedelijke Basisschool
  Photobucket

  Tijdens het terug opstarten van één van de verwarmingsketels, na een stroomonderbreking, in de Stedelijke Basisschool in Beveren-Leie, ontplofte het opgehoopte gas in de ketel en de schouw. 
  Door de kracht van de explosie werden de ketel en de volledige schouw vernield. Ook de electriciteits- en waterleidingen liepen zware schade op. Niemand werd gewond.

  Photobucket"Vrijdag 22 januari, omstreeks 9:15u hoorde ik een doffe knal, en meteen ging het brandalarm af“, vertelt directeur Stefaan Dewaele. "Ik zag onmiddelijk dat het alarm van de stookplaats naast de sporthal kwam.
  De gastoevoer kon onmiddellijk afgesloten worden, en er bleek gelukkig geen brand uit te breken. Een geluk dat de buitendeur van de stookplaats openstond, zodat de druk wegkon, waardoor de mechanieker niet gewond werd.

  Ondertussen werd de school ontruimt, iets wat, mede dankzij enkele evacuatieoefeningen in het verleden, vlot verliep. De schade is aanzienlijk: de dertig jaar oude ketel is volledig verwoest, de schouw is ingestort, electriciteis- en waterleidingen zijn beschadigd, ruiten zijn gesneuveld.

  "Op het ogenblik hebben wij geen verwarming in de refter van de kleuters, en in de sportzaal. De kleintjes zullen voorlopig hun maaltijden in de binnenruimte krijgen, de sportactiviteiten zullen voorlopig in de inkomhal doorgaan”, gaat Stefaan verder. "Wat de sportverenigingen die de sportzaal gebruiken zullen doen weet ik niet. Hiervoor moet een noodoplossing gezocht worden. Bij dit weer zijn sommige sporten in een niet verwamde ruimte zeker niet aangenaam. Ik denk dat de ongemakken misschien wel enkele weken zullen duren, gezien de nodige herstellingswerken en het plaatsen en aansluiten van een nieuwe verwarmingketel”.

  27-01-2010 om 19:26 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (1)
  26-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefiet voor HaĂŻti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Benefiet voor Haďti
  Samen met de Wereldraad, diverse scholen, de Wereldwinkel en de Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseert de stad vrijdag een hartverwarmende benefietavond in de Kunstacademie (Oblatenauditorium) waarbij de opbrengst integraal naar Haďti 12-12 gaat.

  Het wordt een ontroerende muzikale avond waarbij ons eigen talent haar beste beentje voorzet. Niels Destadsbader & Dyan, diverse kinder- en seniorenkoren, lokale jongerenbands unplugged, allen zullen present zijn. In de late uurtjes zal het Sons Uniek orkest swingende verzoeknummers spelen om af te sluiten met een Late Night Show met Freddy en Ronny.

  Er is tevens een interview voorzien met priester André Windels over zijn jarenlange ervaring op Haďti.

  Programma & timing
  19.00u tot 20.00u: Het kinderkoor Kinderdorpje en Marleen Annemans met eigen koor. Na het optreden zingen de kinderkoren enkele liedjes in samenzang met de zaal.
  20.00u: Gaverkoor o.l.v. Paul Kindt
  20.20u: interview met en getuigenissen van priester André Windels die lange tijd in Haďti heeft gewerkt.
  20.45u: Jelle Vandewiele met akoestische gitaarset
  21.15u: Sandfish unplugged
  21.45u: Practical Joke unplugged
  22.15u: optreden Niels Destadsbader & Dyan
  22.45u: afkondiging diverse benefietacties in Waregem
  Vanaf 23.00u.: Sons Uniek orkest speelt swingende verzoeknummers
  Na middernacht: optreden van Freddy en Ronny
  Tussendoor acts van de klassen dictie, dansact klas Veerle Vanhuyse

  Praktisch
  wanneer: vrijdag 29 januari - vanaf 19.00u.
  waar: Kunstacademie - Oblatenauditorium (Olmstraat 25,Waregem)
  prijs: de toegang is gratis, vrije giften voor 12-12 mogelijk ter plekke

  26-01-2010 om 10:17 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche van Job*Rock 2010 krijgt stilaan vorm
  De affiche van Job*Rock 2010, die dit jaar doorgaat op zaterdag 3 april in Waregem Expo, krijgt meer en meer vorm.

  Naast de reeds aangekondigde bands Discobar Galaxie, Trash Radio (Mish Mash Soundsystem), Waxdolls, Wallace Vanborn en Highway Jack, is nu ook bekend gemaakt dat dé Belgische punkrockband bij uitstek Funeral Dress op Job*Rock speelt.

  Daarnaast laat de organisatie ook weten dat de Waregemse rockers van The Vault op Job*Rock zullen aantreden. The Vault veroverde eind 2009 nog een podiumplaats in de finale van Westtalent.
  Daarnaast hebben reeds een pak bedrijven, waaronder Lidl, ISS, Stadsbader Flamand, Makkie, Balta, De Politie, Six, Kartonnage Lefevere, Crea Pack, VMW, Mc Bride, ... zich reeds ingeschreven voor de jobbeurs.

  Ondanks de moeilijke economische situatie zullen ruim 20 standhouders aanwezig zijn op de jobbeurs die georganiseerd wordt samen met de Werkwinkel/VDAB en Vlanjobs.be!
  De organisatie laat weten dat er nog een paar plaatsen beschikbaar zijn.
  Meer info kan verkregen worden via info@jobrock.be of 0499/27.65.55 .

  26-01-2010 om 08:04 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  24-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 27)
  Photobucket
  Aan een varken ging eigenlijk niets verloren. Neem maar eens de dar­men bijvoorbeeld. Die werden gekookt en gebraden. Heerlijk! Niemand die bij het opeten dacht aan de kwalijk riekende hopen afval die er hun weg door gezocht hadden. En de poten en oren dan! Sommigen konden aan een gekookte varkenspoot zitten sabbelen dat het vet over hun kin droop. Voor mijn part had ik liever die poten en oren als ze gestoofd waren met appels, rozijnen en pruimen. Daarvan kon je eten tot je buik met een tonneke stond. Zelfs Tjoeties blaas was dienstig. Ze werd gepeld, opgebla­zen en ergens aan de zoldering te drogen gehangen. Na enkele weken was ze zo taai als perkament. Kon je ergens een betere tabakzak vinden?

  Nadat scheutels en hespen in de vleeskuip ingepekeld waren, bleef er nog ruimschoots genoeg over om familieleden en vrienden een prezentje of zende te gunnen. Je kon ze wat worst bezorgen, wat hoofdvlees of leverpas­tei, of een paar plakken koolbra (kotelet, varkenslapje nvdr). Natuurlijk kreeg je dan evenveel te­rug als zijzelf een varken geslacht hadden. Een eenvoudige manier eigenlijk om nu en dan aan wat vers vlees te geraken. Op sommige plaatsen was het gewoonte de zondag na de slacht een uitgebreide zwijntjeskermis te hou­den. Dat het bij zulke gelegenheden niet bij zo maar een beetje peuzelen bleef, ligt voor de hand.

  Het grootste deel van Tjoeties stoffelijk overschot zat nu ingepekeld in de kuip en we waren weer voor een jaar voorzien van varkensvlees. Groot­vader Fons zei op zulke keren steevast dat we weeldige boerkes waren. Grootvader Fons had echter elke dag vers vlees in zijn bord en in mijn ogen was hij heel wat weeldiger dan wij. Maar hij had ook andere tijden gekend. Hij had het meegemaakt in zijn jeugd dat er enkel 's zondags een schelletje varkensvlees op tafel kwam bij kortwoonders. En dan nog lang niet altijd.

  In mijn eigen kinderjaren echter lag die armelijke tijd al een eind ach­ter de rug. 1k was helemaal niet zo gebrand op dat gezouten, gekookt, of gebraden scheutelvlees. Twee vingers mager en vier vingers vet! Het lag me niet. Veel liever dan zulk vlees was me een dikke snee bruin brood met Łlink wat smout erop. Vader was echter onverbiddelijk. Ik moest en ik zou varkensvlees leren eten! Hij hield me scherp in de gaten terwijl ik aan mijn bord te keerogen zat. Slechts nu en dan gelukte het me heimelijk een paar stukjes naar de kat te werpen.

  Bij hesp lagen de zaken natuurlijk anders. Maar die was dan ook veel magerder en ze was bovendien zorgvuldig gerookt en had maandenlang in een linnen zakje te drogen gehangen aan een haak in de zoldering.

  Die hespenbereiding was vaders glorie. Bij zijn vrienden had hij reputatie op dit gebied. Zulke hesp moest je eten met sla en koude patatten, of met een snee bruin brood, of in de pan gebakken met een koppel eiers. Dat was nog eens kost! Wat ze thans als boerehesp verkopen is kul, vergeleken bij de korte, pittige hesp die wij vroeger in huis hadden. Ook smout was iets waarvoor we de schreeuwend gestorven Tjoetie ten zeerste dankbaar waren. Er was echter smout en smout! Zo ging er bijvoor­beeld niets boven hespeknuistsmout. Dat op een snee bruin brood bij een bord hartige stampies. Mens!

  Maar kom, waarom al die oude tafelgeneugten weer bovenhalen. Ze zijn verdwenen. Voorgoed. We troosten ons nu met pikante sausen en spe­cerijen allerhande om onze fleeuwe kost wat op te peppen. We hebben het werkelijk ver geschopt in het leven.

  Och, we zouden zo 'nog uren kunnen doorvertellen over ons leven mid­den in de dierenwereld van toen. We zouden kunnen schrijven over onze belangstelling voor de paarden die beslagen werden in de smisse van Juul Verheust op het Ganzenpaneel. Over de muizen waar we jacht op maakten als de oogst van het land gehaald werd en die we in een sloot wierpen om ze te doen zwemmen. Over onze ongenadige strijd tegen de okkedrols of veldmuizen, als we ergens aardappelen aan het rapen waren.' Over het schieten naar vliegen met een elastiekje. Over Djekkie, onze hond, die we allerlei kunstjes leerden. Over de tortelduiven die we hielden in een grote kevie, opgehangen tegen de gevel van ons huis in de schaduw van de vlier­boom bij de messing. Over ... Over ... Maar ergens moet er een grens zijn.

  Jonge mensen die dit lezen, zullen misschien een beetje meewarig de schouders ophalen. Och, het doet er niet toe. Ze kunnen het ook niet vat­ten wat het allemaal betekend heeft voor ons. Het is hun schuld niet dat de natuur voetje voor voetje teruggedrongen wordt naar een paar spaar­zaam uitgemeten uithoeken van het dorp. Dat ook de buitenmens gaande­weg zijn natuurlijkheid verliest. Het is alleen maar jammer. En het komt nooit meer terug. Nooit meer!
  Weldra meer

  24-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  Categorie:Kroniek van zeven...
  >> Reageer (0)
  22-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda gemeenteraad 2 februari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Agenda gemeenteraad van dinsdag 02 februari 2010 om 19.00 uur
  Het proces-verbaal van de vorige zitting ligt ter inzage in de raadzaal, één uur voor de zitting.

  Agenda:
  Openbare zitting
  1. mededelingen
  2. installeren en eed afleggen nieuw gemeenteraadslid: a) akte nemen ontslag gemeenteraadslid b) nazien geloofsbrieven van opvolgend raadslid c) eed afleggen door opvolgend raadslid d) vaststellen rangorde gemeenteraadsleden
  3. politieraad: akte nemen van ontslag leden + onderzoek van geloofsbrieven opvolgers
  4. Gaselwest: kennis nemen van ontslag van sectorbestuurder en voordragen opvolger 5. goedkeu
  ren ontwerp aanstellen juridisch-financieel adviseur voor begeleiding dossier Regenboogstadion + vaststellen wijze van gunnen 6. goedkeuren protocol + investeringstoelage aan sv Zulte-Waregem m.b.t. veldverwarming- en beregeningsinstallatie
  7. kennis nemen en advies brandbeveiliging: te ontvangen aandeel van de gemeenten zonder korps: dienstjaar 2008, stadsrekening 2007
  8. onroerende goederen: aanvaarden gratis overdracht gronden Ganzendries
  9. WAGSO: goedkeuren samenwerkingsconvenant Schoolstraat - Roestraat
  10. onroerende goederen: verzaken aan recht van voorkoop Kerkdreef 43
  11. oud Gaselwestgebouw, Lindestraat, ingezakt dakdeel: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen
  12. goedkeuren diverse opdrachten levering van werktuigen en divers materiaal voor de technische dienst en de groendienst + vaststellen wijze van gunnen
  13. goedkeuren opdracht uitvoeren oriënterend bodemonderzoek site voormalig containerpark Transvaalstraat + vaststellen wijze van gunnen
  14. aanleggen riolering in de Brabantstraat: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen
  15. kennis nemen van de beslissing van het college m.b.t. de dringende herstelling riolering en inspectieputten in de Koning Albertstraat
  16. goedkeuren afsprakennota RUP 10.1 Hoogmolenstraat
  17. aanvullende verkeersreglementen wegverkeer blijvend karakter: a) invoeren van een knuffelzone in de Broekstraat

  22-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartjes met liefde voor HaĂŻti
  Een hart voor Haďti
  Op donderdag 21 januari gingen alle leerlingen van de Vrije Basisschool aan de slag voor Haďti. In iedere klas werden hartenkoekjes gemaakt.
  In de voormiddag ging de derde kleuterklas van juf Caroline aan de slag en in de namiddag de kleuters en peuters van juf Marijke en juf Catherine en Martine. Het ging echter niet alleen om het maken van die hartjes, maar ook om het waarom en dat wisten ze maar al te goed. Ook in alle klassen van het lager waren de leerlingen aan de slag.

  Het bakken van al die koekjes gebeurde bij de juffen thuis en bij enkele ouders. Vrijdag gingen de zakjes met lekkere koekjes mee naar huis waarvoor een vrijwillige bijdrage kan gegeven worden.

  Schoenen laten poetsen voor Haďti 
  Op maandag 25, dinsdag 26 en donderdag 28 januari, telkens van 15.15 uur tot 16.00 uur, kan iedereen in de derde kleuterklas terecht om zijn/haar schoenen te laten poetsen. En zo geheel vrijblijvend de actie in de Vrije Basisschool  "Hart voor Haďti" te steunen. 

  Op de website van de school zijn ook heel wat foto's te bekijken.
   (In de linker marge is een link te vinden)
  Beverse Weetjes dankt juf Ilse Desmet die een reeks foto’s doorstuurde   

  22-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  20-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Vlasbie' vierde 100ste verjaardag
  De imkers van de ‘De Vlasbie’ vierden op zondag 17 januari de honderdste verjaardag van hun vereniging. Dat gebeurde met het heffen van het glas en gezellig samen tafelen.
  Photobucket
  Op de foto herkennen we op er eerste rij, 2de van links, secretaris Gilbert Deketele, naast hem penningmeester Johan Reyntjens en uiterst rechts op de tweede rij voorzitter Frans Declercq

  Photobucket
   De jubilerende vereniging bestaat uit een 30-tal leden uit de regio Zuid-West-Vlaanderen en jaarlijks staan er een 4 ŕ 5 samenkomsten op hun agenda. Het bestuur van deze in Kortrijk gevestigde vereniging bestaat uit voorzitter Frans Declercq (Deerlijk), secretaris Gilbert Deketele (Beveren-Leie), penningmeester Johan Reyntjens (Bellegem) en de bestuursleden Wouter Lanneau, Frans De Praeter, Urbain Malfait en Paul Flamée.
   
  ‘De Vlasbie’ werd opgericht door Gentiel Reyntjens, grootvader van penningmeester Johan, op 26 december 1909.
  "Archieven van de beginjaren zijn jammer genoeg verloren gegaan. Enkel wat persoonlijke foto’s die de leden nog in hun bezit hebben en een foto van de stichter is wat ons nog rest”, weet het bestuur te vertellen.

  Sinds halfweg de jaren 80 is de vereniging echter terug begonnen met het bewaren van ledenlijsten en het driemaandelijks tijdschrift dat ze uitgeven. De verantwoordelijke uitgever van het ledenboekje is Gilbert Deketele uit Beveren-Leie die sinds 1983 deze hobby beoefend.

  Liefde voor de bietjes en de natuur
  Op de vraag wat iemand nu drijft om imker te worden antwoordt het bestuur prompt in koor: "Een imker is iemand met passie voor de bij en de natuur. Bijen vervullen immers een belangrijke taak in de natuur. Door de bevruchting van alles wat groeit en bloeit dragen ze rechtstreeks of onrechtstreeks bij aan wat door de mens geconsumeerd wordt. Daarbij is de honing uit de eigen bijenkast een voor honderd procent natuurlijk product”.

  De afgelopen jaren was er een sterke terugval in de imkerij. Ook bij ‘De Vlasbie’ was dat het geval. De laatste jaren is er echter terug een heropleving. "Vroeger ging het imkeren vaak over van vader op zoon, maar ook daar is een kentering te merken en komen er meer en meer nieuwe en vooral jongere imkers bij”, wist de voorzitter. "Slechts twee van de aanwezige bestuursleden, namelijk Paul Flamée en Johan Reyntjens, traden in het voetspoor van hun vader, de overige zijn uit eigen beweging als imker begonnen.”

  "Om uit eigen beweging als imker te beginnen moet je eerst een imkerpeter zoeken”, legt het jongste lid Wouter uit. “Bij die peter leerde ik dan de praktische kant van het imkeren. Daarbij volgde ik een cursus, wat een must is, om het theoretische onder de knie te krijgen. Na de aanschaf van het nodige materiaal ging ik aan de slag en dat is nu 14 jaar geleden” aldus Wouter.“Meestal kan een beginnend imker ook voor de eerste zwerm bijen bij de peter terecht om zo deze hobby stilaan verder op te bouwen”, vult de Beverse secretaris Gilbert Deketele aan.

  Het bestuur wist nog heel wat meer te vertellen. Zo werd het onderwerp verdwijnziekte veroorzaakt door de Varroamijt nog aangesneden. Wisten ze te vertellen dat 10.000 bijen ongeveer 1 kg. weegt, dat de gemiddelde imker in België zes kassen heeft. Dat de bijen in de winter worden gevoed met suikerwater enz.

  Een toch wel boeiende hobby van mensen die houden van bijen en de natuur.
  Is de imkerij iets voor u? Neem dan gerust contact op met  'De Vlasbie', het bestuur zal u graag op weg helpen.

  20-01-2010 om 10:18 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  16-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 26)
  Tjoetie het varken
  Image and video hosting by TinyPic
  Bij ons thuis was het de gewoonte ieder jaar een zwijntje in de kuip te steken. Zo een kortwoonderszwijntje van een goede honderd kilo. Het was de gewichtigste aankoop die mijn vader moest doen in het jaar en hij be­steedde er dan ook enorm veel zorg aan. Hij wilde kenner zijn op dat ge­bied. Hij wist precies bij welke boer de beste varkens gekweekt werden en welk voer ze kregen. Als ik het goed voorheb, moest Tjoeties menu hoofd­zakelijk bestaan uit gekookte aardappelen en roggemeel, gestampt met kar­nemelk. Haal de dag van vandaag nog maar eens zulke varkens uit! Hor­monen en andere viezigheid. Bah!

  De dag dat het varken zou geleverd en geslacht worden, zagen we al van verre aankomen. Het betekende feest voor ons en evengoed voor de andere bengels uit de buurt. Er zou bloed te zien zijn en vuur en Tjoetie zou in doodsangst zijn vervaarlijkste keel opzetten. Allemaal dingen waar we gek op waren. De twee beroemdste zwijnenslachters uit die dagen waren Mannie uit Vijve en Juulke Luikies van bij. Die had zijn slagerij in de oude steenbakkerij bij Brabanders hof. Eigenlijk heette hij Descheemaekere, maar geen mens die zich daaraan stoorde. Ik heb beide slachters ettelijke keren aan het werk gezien. Ruige kerels, die met een varken aan de slag gingen alsof het een ietwat groot uitgevallen konijn was. Mannie arriveerde gewoonlijk in de vroege ochtend. Het mandje met het vreselijk slagersgerei bungelde aan de stuurstang van zijn kriepende roestige fiets.

  Hij was een pezige vent, met rosse snor en roodomrande ogen die altijd een beetje verdwaasd de wereld in keken. Van zodra hij bin­nen was moest je hem een paar druppels klare geven. Daar kikkerde hij van op en zijn nors gezicht verhelderde wat. De varkensleverancier was gewoonlijk niet veel later dan Mannie. We hoorden de driewielkar al over de koppen van de ruige grintweg dokkeren, als de slager nog met zijn laatste borrel bezig was. Zonder veel tijdverlies werd de zwijnsbenne uit de gekipte kar gesleurd en Tjoetie werd uit zijn kooi verlost. Hij kreeg echter onmiddellijk een stevig touw om een van zijn achterpoten gestropt en een paardemand over de kop geschoven. Nu moest hij wel onraad ruiken. Terwijl hij naar de slachtplaats gesleept werd en daar zonder veel omhaal op zijn laatste strobed omgetrokken, zette hij een keel op zoals alleen varkens in doodsnood dat kunnen.

  Later werd het de gewoonte Tjoetie met een ijzeren staaf een dragende slag op de kop te geven, zodat hij verdoofd omtuimelde. Van zijn stand­punt uit gezien was het vervolg van de historie gewis minder pijnlijk. Wij schoten er echter zijn geschreeuw bij in en voor ons was dat de helft van de kermis. Ondertussen had Mannie zijn scherp steekmes uit het mandje gehaald. Hij knielde op het omgetrokken beest neer, drukte de wild bewegende kop wat naar omhoog en stak het mes dan snel en krachtig in de gespannen strot. Dampend bloed spoot op en gutste neer in de teil die vader klaar hield. Nu en dan moest hij ze leeggieten in de wachtende emmer, waarin hij met zijn ene hand gestaag aan het roeren was. Tjoeties bloed was kost­baar. Daarmee zou 's anderendaags lekkere bloedworst gemaakt worden. Van dat bloed moest ook Mannie zijn deel hebben echter. Hij dronk het uit de emmer. Doodgewoon. Jenever en bloed hielden hem blijkbaar op de been.

  Als het schorre geschreeuw overgegaan was in snel uitstervend gereutel, werd Tjoetie zaliger op zijn buik gedraaid. Stro werd om hem heen gesta­peld en in brand gestoken. Het werd een wild oplaaiend vuur dat snel weer in elkaar zakte en het geslachte varken als een zwartgeblakerd monster ach­terliet. Mannie diepte nu zijn schreepmes op en begon met grote halen en een overvloed van water de ruige huid schoon te maken. Onderwijl sneed hij ook de hoornen schoenen uit en smeet ze over zijn schouder te grabbel. Wij stoven erop af als mussen op een hoopje paardevijgen. We waren ver­zot op die schoeties. Niet dat ze bijzonder lekker smaakten. Nee. Maar we konden er urenlang op kauwen en dat was ook al iets.

  Als Tjoetie eindelijk schoongeschreept was, rechtte Mannie zijn rug met een pijnlijke grijns. Tja, hij was van de jongsten niet meer. Moeder was evenwel komen aandragen met de fles intussen en schonk een druppel in. Hij gooide hem in een ruk in zijn keelgat, hikte van de deugd en wreef zijn snor droog. Met de tweede borrel was hij wat zuiniger. Hij dronk hem uit met kleine teugjes en schopte onderwijl een paar keer keurend tegen het zielige varkenslijf. Beste beestje, mompelde hij. Beste zwijntje! Ge zult er een jaar lang weeldig mee zijn, Brouwer! Als Mannie zijn tweede borrel op had en zag dat er verder niets meer te halen viel, begon hij de varkensbuik open te snijden om de ingewanden te verwijderen. Een tamelijk vuil gedoe. Vooral als de darmen uitgeknepen en doorgespoeld moesten worden. Een kermis is een geseling waard. Tenslotte werd Tjoetie op een ladder of op een afgehaakte kotdeur gelegd en de kel­der ingedragen. Daar moest hij liggen stijven tot 's anderendaags.

  De volgende dag kwam Mannie terug en dan begon het grote werk. In stukken kappen en snijden, uitbenen, inzouten, saucissen en bloelingen en hoofdvlees maken. Verder was er het smelten van de smeerkoek. Het vet werd in kommetjes gegoten, waar het stolde tot smout. Tijdens het smel­ten had moeder de kaantjes weggeschept. Naderhand zouden die opgegeten worden met een boterham, of verwerkt in kaantjessaus.
  Weldra meer

  16-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  Categorie:Kroniek van zeven...
  >> Reageer (1)
  15-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds voor het elfde jaar verkozen de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen een ‘Dorp van de Ronde'. Voor 2010 is deze keuze gevallen op Desselgem.

  Activiteiten
  Er zijn reeds heel wat aanvragen binnengekomen voor het organiseren van activiteiten in Desselgem zelf. Maar uiteraard wenst het stadsbestuur dat ook ter gelegenheid van de doortocht in het centrum van Waregem enkele activtieten zouden plaatsvinden.

  Organisaties of initiatieven die om het even welke activiteit (commercieel of andere) wensen te organiseren langs het parcours moeten hun aanvraag zo vlug mogelijk en dit vóór donderdag 21 januari a.s. doorsturen via dorpvanderonde@waregem.be.

  Alle aanvragen moeten ook door stad Waregem aan de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen voorgelegd worden.

  Beveren-Leie
  De Ronde doet ook een stukje Beveren-Leie aan. Indien er Beverse verenigingen zijn die rond de doortocht van de Ronde iets organiseren geef dan gerust een seintje. Beverse Weetjes zal er graag de nodige aandacht aan schenken. (nvdr)

  Parcours
  De volgerscaravaan zal over 10 km Waregem aandoen. Na het rondpunt in Ooigem zullen de renners om 12.35u. Desselgem na 100,80 km binnenkomen om volgend traject te volgen: Ooigemstraat - Kerkplein - Liebaardstraat - Briek Schottepleintje - aan de verkeerslichten links - Gentseweg - rechts - Waregemstraat - Desselgemseweg - Jozef Duthoystraat - rondpunt - Stormestraat - Markt(om 12.43u.) - Keukeldam - rechts - Damweg - links - Zuiderlaan - rechts - Nokerseweg.
  Bron website Waregem

  15-01-2010 om 21:36 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen onderweg
  Photobucket
  Op de foto herkennen we v.l.n.r.: vooraan Ann Vandenberghe, Ann Vandeginste, Annemie Coussement; Hilde Van D’ huynslager. Middelste rij: Mariette Verschuere, Hilde Sabbe, Greet Debrabandere, en Marie-Christine Vandevelde. Achter: Vera Debosschere, Carlos Verkaemer, Lut Valcke, Rudy Eggermont en Anja Nuyttens. Ontbreken: E.H. Luc Suys, Carine Viane, Marcel Himpe, Rita Sabbe, Chris Baert, Ancy Benooit en enkele losse medewerkers waarop steeds een beroep kan gedaan worden: Theo Coussement, Linda Sabbe en Johan Vercruysse.

  Samen onderweg
  Ter voorbereiding van de vormselcatechese kwam de werkgroep bestaande uit Ann Vandenberghe, Carine Viane, Mariette Verschuere, Carlos Verkaemer en Rita Sabbe voor ’t eerst samen op woensdag 6 januari.
  Op woensdagavond 13 januari kwamen ze dan samen met een groep enthousiaste catechisten in het Sint-Janszaaltje. Onder hen enkele nieuwelingen maar ook enkelen die er vorig jaar reeds bij waren. Nadat ieder zich even had voorgesteld werd het programma voor de vormselcatechese doorgenomen. Vanaf 30 januari zullen de catechisten samen met de 58 vormelingen van Sint-Jan De Doper op weg gaan naar het H. Vormsel. Zo staan er o.a. enkele gezamenlijke beurten, de weekendvieringen, Let it Shine, aswoensdag samen met de vormelingen van Desselgem, een daguitstap, biechtviering, de vormselwake en een dankviering op het progamma. Het H. Vormsel zal toegediend worden op 30 mei om 10.30 uur in de Sint-Jan de Doperkerk.

  Vormselhoekje
  Achteraan in de kerk zal er terug een vormselhoekje uitgewerkt worden. Daar kan kennis gemaakt worden met de vormelingen. Er zal tevens een blogboek liggen waarin iedereen een bemoedigend woordje kan neerpennen en waarin ook regelmatig foto’s zullen bijgevoegd worden van de verschillende samenkomsten.

  Beverse Weetjes

  Ook op Beverse Weetjes zal het ‘Samen onderweg’ te volgen zijn met foto’s, videofragmenten...

  15-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  14-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petanqueclub OKRA Beveren-Leie huldigde kampioenen
  Op woensdag 13 januari, na de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, werden de verschillende kampioenen van Petanqueclub OKRA Beveren-Leie gehuldigd.

  Kampioen 2009 werd Philip Saelens die het haalde voor Eric Vuylsteke en Jan Tijtgat. Bij de vrouwen werd Christiane Goesaert voor de derde maal op een rij kampioen en werd alzo tot keizerin gekroond.

  Eric Vuylsteke won de felbegeerde beker. Jan Tijtgat, Vic De Jonghe en Frans De Praetere kregen een prijs als trouwe leden. Zij waren het voorbije jaar op alle wedstrijden aanwezig. Pechvogel Vic De Jonghe ontving pralines, een kleinood die verleden jaar ergens verloren ging.

  Ook Agnes Dutoit kreeg een bloemetje voor de heerlijke koffie ze gedurende het ganse seizoen zet en Herna Vanhoutte werd in de bloemetjes gezet voor het lekker koud buffet dat ze klaarmaakte voor de leden van de club. Het seizoen 2009 werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

  Leden van OKRA zijn steeds welkom, meer info bij Eric Vuylsteke of Carlos Verkaemer.

  14-01-2010 om 23:22 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marnixring Leeuwercke Waregem organiseert laureatenconcert te Beveren-Leie
  CON CUORE EN LAIDOS IN SINT-JAN DE DOPERKERK TE BEVEREN-LEIE

  Marnixring Leeuwercke Waregem organiseert op zaterdag 23 januari 2010 om 20.00 uur in samenwerking met Stad Waregem een laureatenconcert met de Waregemse koren Con Cuore klik hier  en Laidos klik hier  onder begeleiding van het bekende kamerorkest Amici della Musica.

  Deze twee gerenommeerde Waregemse koren brengen de Coronation Anthems van Händel en de Mis in D van Dvorak. Dit waardevolle artistieke optreden vindt plaats in de kerk van Beveren-Leie die qua akoestiek en aantal zitplaatsen een gedroomde locatie is.

  Toegangskaarten voor deze hoogstaande muzikale avond (17 euro ADD, 15 euro VVK) zijn te verkrijgen bij de leden van Marnixring Waregem of tel. 056/ 60 28 24.

  Een positief saldo wordt integraal geschonken aan het Waregems project ’t Kelderke. Dit sociaal OCMW-initiatief, gesteund door alle Waregemse serviceclubs, voorziet in de wekelijkse bedeling van voedselpakketten aan kansarme Waregemse gezinnen.

  WAT IS MARNIXRING ? - WAT WIL MARNIXRING ? - HOE WERKT MARNIXRING ?
  Marnixring is van oorsprong een Vlaamse serviceclub, gesticht op 3 december 1968. Omwille van zijn internationale uitstraling einde 2003 werd deze omgevormd tot Marnixring Internationale Serviceclub vzw. Marnixring bestaat uit 57 ringen en telt meer dan 1200 leden in Vlaanderen, Nederland, Frans-Vlaanderen en Zuid-Afrika.

  De naam Marnixring verwijst naar de 16de-eeuwse figuur van Filips van Marnix, Heer van Sint-Aldegonde die in zijn persoonlijkheid de doelstellingen van onze vereniging belichaamt.

  Marnixring Internationale Serviceclub heeft tot doel de Nederlandse taal- en cultuurgemeenschap te dienen:
  - door het verspreiden en bevorderen van de Nederlandse taal en de Nederlandstalige cultuurcultuur
  - door vriendschap en dienstbetoon onder zijn leden aan te moedigen ongeacht hun levensbeschouwelijke en politieke overtuiging
  - en door het bevorderen van solidariteit, verstandhouding en vrede door het ideaal van dienstvaardigheid.

  Alle serviceclubs hebben dienstvaardigheid in hun doelstellingen. Marnixring is de enige serviceclub die als extra dimensie het “koesteren van onze taal en cultuur” in zijn doelstellingen heeft opgenomen. Hierdoor onderscheidt Marnixring zich van alle andere serviceclubs. Marnixring situeert zijn activiteiten en projecten in een sociaal-culturele context.

  Marnixring Leeuwercke bestaat dit jaar vijfendertig jaar.
  Gedurende al deze jaren heeft de ring enorme inspanningen gedaan om de doelstellingen op plaatselijk vlak te realiseren.

  De tweejaarlijkse poëzieprijs G. Leroy en de samenwerking met de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans zijn de rode draad die door onze realisaties loopt. Ze werken mee aan de ontplooiing van jong Vlaams talent.

  Door cultuurgerichte projecten te organiseren die ook financieel een meeropbrengst zijn, is het onze bedoeling om sociale projecten zoals o.a. ’t Kelderke, verder te kunnen blijven ondersteunen.

  Voedselafhaalpunt ’t Kelderke Waregem
  ’ t Kelderke is een vereniging van vrijwilligers die zich inzetten voor het verzamelen en verdelen vaan voedselpakketten aan de minderbedeelden van Groot-Waregem. Dit vrijwillig initiatief werd opgericht door Jeanette Destoop wordt breed gedragen en gesteund door de Waregemse serviceclubs. Jean Faveere leidt de stuurgroep.

  Mensen die onder de armoedegrens leven of die tijdelijk hulp nodig hebben kunnen aanspraak maken op een gratis voedselpakket. Hiertoe moeten zij zich aanbieden aan het afhaalpunt met een voedselkaart. De voedselkaarten worden afgeleverd door tal van zorgverleners uit Groot-Waregem zoals O.L.Vrouwziekenhuis, de dokters, de thuisverplegers, het Wit-Gele Kruis, apotheken, Kind en Gezin, het OCMW, enz.

  In het afhaalpunt zelf kan geen voedselkaart bekomen worden. Elk voedselpakket wordt aangepast aan de gezinssituatie. Om de drie maanden wordt de toestand van de behoeftige opnieuw geëvalueerd.

  Elke donderdag van 9 uur tot 11 uur is het afhaalpunt aan de Noorderlaan 96 geopend. Een tiental vrijwilligers is al vroeg in de weer om de verschillende pakketten samen te stellen met elementaire basisvoeding zoals brood, melk en boter. De pakketten zijn niet elke week dezelfde. Dit is afhankelijk van de aanvoer en de beschikbaarheid van voedseloverschotten.
  Ook Beveren-Leie en Desselgem worden beleverd.

  14-01-2010 om 08:42 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  13-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stedelijke Basisschool Beveren-Leie ging Langlaufen te HĂĽnningen
  Op maandag 11 januari kregen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool Beveren-Leie de kans om voor €12 te gaan langlaufen in de provincie Luik.
  Verslag van de leerlingen
  "Vrijdag 9 januari kregen we het blije nieuws dat we maandag 11-01 mochten gaan langlaufen.

  Om 6 uur 's morgens was het eindelijk zover: het vertrek naar Hünningen. Tijdens de (lange) busreis keken we naar een film, lazen een strip of speelden we gezelschapsspelletjes.

  Toen we aankwamen moesten we in een rij gaan staan volgens schoenmaat en mochten we om onze skischoenen en -latten. De rest van de voormiddag leerden we langlaufen. Zo moesten we op één lat heen en weer skiën, precies alsof we stepten; maar ook vallen en weer opstaan. Ten slotte hebben we een kleine ronde gemaakt en een afdaling gedaan.

  Na het middageten gingen we terug naar de oefenplaats. Daar hadden we onze langlauflatten achtergelaten. Toen we weer latten aan onze voeten hadden begonnen we aan de tocht. Na een tijdje moesten we kiezen of we verder gingen voor de tocht van 7 of van 10 kilometer. De 7 km ging met vallen en opstaan. Er waren veel (moeilijke) afdalingen waar we veel vielen.
  De 10 km was heel lastig met veel hellingen en een paar afdalingen. Veel kinderen vielen omdat het zo'n lastige tocht was.

  Na deze superleuke dag stapten we opnieuw op de bus en reden we vlot naar huis"
  Meer foto's zijn te bekijken op de vernieuwde website.

  Vernieuwde website

  op 1 januari nam de Stedelijke Basisschool ook afscheid van de oude website en werd een volledig vernieuwe website online geplaatst. Er is veel meer rekening gehouden met duidelijkheid, overzichtelijkheid en mogelijkheden om beter aan de eindtermen ICT te kunnen voldoen. De komende maanden zal er trouwens nog veel informatie bijkomen (o.a. informatie van de oude website die wordt overgezet).
  Om de nieuwe website te bekijken zie link in de linker marge.
  Met dank aan Gert Troch voor de inzending

  13-01-2010 om 09:39 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  12-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasar Waregem-Leiekant stelde activiteiten 2010 voor
  ‘Vlaanderen verleidt’ het nieuwe thema van Pasar
  Pasar kijkt opnieuw uit naar een boeiend jaar en zet in 2010 ‘Vlaanderen Verleidt’ de vijf provincies en Brussel in de kijker. In het maandelijks leden magazine zal extra aandacht geschonken worden op wat Vlaanderen te bieden heeft. In januari komt de hoofdstad Brussel aan bod. In februari en juli/augustus West-Vlaanderen, Limburg is aan de beurt in maart en september, in de editie van april en november gaat het over Oost-Vlaanderen, in mei en oktober Antwerpen en Vlaams-Brabant zal onder de loep genomen worden in juni en december.
  Meer weten over Pasar klik hier.

  Vijf jaar Pasar Waregem-Leiekant
  Beveren-Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve
  Ook het jarige Pasar Waregem-Leiekant heeft voor 2010 heel wat in de mars.
  Op zondag 10 januari stelde het bestuur de activiteitenkalender voor.

  PhotobucketVooraleer ze daaraan begonnen kondigden ze eerst een bestuurswissel aan. In opvolging van Jo Neirynck, die er na de verkiezingen geen tijd meer voor had, begeesterde Myriam Sabbe 3 jaar het wel en wee als voorzitter van de plaatselijke afdeling. “Eigenlijk”, zegt Myriam “ben ik toen in het ongewisse gestapt, maar er was dringend nood aan een nieuwe voorzitter. Tot op heden heb ik deze taak met plezier vervuld, maar het is tijd voor iets anders. Het neemt echter niet weg dat ik zal blijven deelnemen aan de activiteiten”, sluit Myriam.

  Nieuwe voorzitter
  De nieuwe voorzitter is Koen Deruddere uit Beveren-Leie. Hij is een oud gediende die vanaf het prille begin van Waregem-Leiekant als bestuurslid fungeerde en zal voortaan de taak van Myriam op zich nemen. Nadat het bestuur een welgemeend dankwoordje had uitgesproken en een geschenk had overhandigd aan Myriam werd het nieuwe programma uit de doeken gedaan.
  Photobucket 
  Voor: Voorzitter Koen Deruddere overhandigd geschenk aan Myriam Sabbe, achter bestuursleden en medewerkers: Jo Neirynck, Valerie Maebe, Rik Debels, Lut Verkinderen, regio voorzitter Leie-Mandel: Patrick Merlier, Kathleen Callens en Krist Vandorpe.
  Activiteiten
  * De eerstvolgende activiteit gaat door op zondag 7 februari met in de voormiddag de inhuldiging van het Mooiste Plekje de ‘Zavelputten’, en in de namiddag de Zavelputwandeling.
  Zondag 21 maart loopt de lentewandeling over het Vlasserspad in Ooigem
  Op dinsdag 27 juli wordt het stalen ros van stal gehaald voor een avondfietstocht van +/- 25 kilometer.
  * Zondag 22 augustus gaat de fietslus langs Buur Natuur door. Het brengt de deelnemers langs de Mooiste Plekjes in groot-Waregem. Er is keuze tussen een tocht van 25 of 50 km. De startplaats van deze fietslus is de Stedelijke Basisschool te Beveren-Leie, (tijdens de tocht zal er kans zijn omverschillende plaatsen met gids te bezoeken)
  Op zaterdag 4 september, Kermis Beveren-Leie, is er terug wandelen op wielen.
  * Op dinsdag 14 september zal Pasar Waregem-Leiekant terug te vinden zijn op den dam (Nieuwstraat) tijdens Desselgem Koerse
  Zondag 26 september gaat de slothappening Buur Natuur door.
  * De herfstwandeling zal dit jaar doorgaan op zondag 17 oktober met een wandeling langs het Sint Jan Lodewijckpad te Deerlijk
  * En ten slotte werkt Pasar Waregem-Leiekant terug samen met het ACW en de Gezinsbond van Beveren-Leie om op zaterdag13 november een sfeervolle bietentocht te organiseren.

  Spaarkaart

  Photobucket
  Nieuw dit jaar is de spaarkaart. Wie deelneemt aan een steractiviteit (zie * bij activiteiten) krijgt daarvoor één punt op de daartoe bestemde spaarkaart.

  De winnaars zullen bekend gemaakt worden op de voorstelling van het jaarprogramma in januari 2011. De eerste prijs is een etentje voor 2 personen ter waarde van 85 euro in de Koetsier.
  Om de website van Pasar Waregem-Leiekant te bezoeken zie link in de linker marge.

  12-01-2010 om 21:01 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  11-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaatsplezier in park Baron Casier afgelopen
  Zondag 10 januari was de laatste dag schaatsplezier in park Baron Casier. Een maand lang konden alle ijs- en schaatsliefhebbers liefhebbers zich (figuurlijk) verwarmen met enkele rondjes op de overdekte ijspiste.

  Ook deze keer is dit jaarlijkse winterinitiatief een schot in de roos gebleken. Maar liefst 11 266 tickets gingen over de toonbank, een topper in regio!
  In vergelijking met vorige jaren is dit een daling, in 2008 / 13.489 en in 2009 waren er dat 13.882

  Niet alleen het aantal doet het stadsbestuur deugd, ook de bekendheid buiten Waregem is toegenomen. De 10 000e schaatser bijvoorbeeld (de 14-jarige Yannice Van Aerde) kwam uit Sint-Job-in-‘t-Goor in de provincie Antwerpen.

  Naast de ijspiste was ook de bezettingsgraad van de vier chalets groot. Maar liefst 88 Waregemse verenigingen gingen in op de gratis mogelijkheid om hun clubkas wat te spijzen door de verkoop van drank en versnaperingen.
  Hier blijft de bezetting quasi gelijk met in 2009 / 90 boekingen en in 2008 / 86.
   
  Voor volgend jaar maakt stad Waregem nu al een nieuwe afspraak voor meer ijsplezier!

  11-01-2010 om 16:37 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidende tekst gemeenteraad 12 januari 2010
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In bijlage de voorbereidende tekst voor de gemeenteraad van dinsdag 12 december 2010 die doorgaat in het stadhuis te Waregem en start om 19.00 uur

  Bijlagen:
  VoorbereidingGemeenteraad12Jan2010.pdf (106.2 KB)   

  11-01-2010 om 10:09 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  09-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers Harmonieorkest bracht sprankelend Nieuwjaarsconcert
  Op vrijdagavond 8 januari luidde het Bevers Harmonieorkest het nieuwe jaar in met hun gerenommeerd nieuwjaarsconcert. Onder leiding van dirigent Bert Decavel bezorgden 103 muzikanten de zowat 1000 bezoekers een sprankelend, aangenaam concert dat met een staande ovatie en een paar bisnummers werd afgesloten.

  Het concert was tevens de afsluiter van een succesvol 2009 waarin terug heel wat verwezenlijkt werd. Een jaar waar het Harmonieorkest o.a. als allereerste de titel van Cultureel Ambassadeur van stad Waregem mocht dragen. Waarin ze ter gelegenheid van het 11-juli concert in Waregem hun CD “Live in Contest” uitbrachten en hun deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in de hoogste divisie Concertafdeling met brons bekroond werd.

  Dit schitterend resultaat leidde ertoe dat het Bevers Harmonieorkest voor het tweede jaar op rij de titel van Cultureel Ambassadeur Waregem mag dragen. 
  Met onderstaande videobeelden kunt u meegenieten van een aaneenschakeling van fragmenten.
   

  09-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  Categorie:Verenigingen
  >> Reageer (0)
  08-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sylverbus boekt absoluut record
  De Sylverbus die rondreed gedurende de oudejaarsnacht beleefde een topavond.
  Maar liefst 488 personen verplaatsten zich op een veilige manier doorheen de feestnacht.
  Dit totaal was een absoluut record want vorig jaar stond het aantal nog op 389 vervoerde feestvierders.

  08-01-2010 om 07:35 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Leenknecht moderator federatie Waregem Leiekant doet oproep
  Patrick Leenknecht moderator federatie Waregem Leiekant (St.-Eloois-Vijve, Desselgem, Beveren-Leie) Schoendalestraat 3, St.-Eloois-Vijve doet oproep

  Op initiatief van Frank Dekeyster en Marika Van De Ginste uit de Meiweg te Waregem wordt samen met pastoor Patrick Leenknecht van de federatie Waregem Leiekant opnieuw een grootse pizzaverkoop georganiseerd voor Congolese weeskinderen van zuster Lieve Leenknecht.

  Lieve Leenknecht is de jongste zus van pastoor Patrick en werkt sinds november 1994 als missiezuster in Popokabaka in Congo. Zij trekt er zich vooral het lot aan van weeskinderen.

  We laten haar aan het woord: "Lieve vrienden, het 1e deel van de nieuwe verblijfplaats voor mijn weeskinderen in Congo staat er. Enkel de afwerking ervan moet nog gebeuren. Het 2e deel heb ik voorlopig uitgesteld omdat ik een tweedehands jeep moest aankopen. Die was onvoorzien, maar dringend en onmisbaar om goederen te halen naar Kinshasa (babyvoeding, medicamenten…) en als ziekenwagen om zwaar zieken uit de dorpen naar het hospitaal te brengen. Het komende jaar wil ik dus deel 1 van het nieuwe weeshuis afwerken en hoop ik met het tweede deel te starten. Help je mee door pizza’s te kopen?
  Alvast hartelijk dank voor de jeep!

  Praktische info
  · Twee soorten VERSE pizza’s (zeker 400 gr) : bolognese / kaas en hesp Invriezen kan dus
  · Prijs 3,5 euro/pizza. / De pizzaverkoop duurt tot 24 januari
  Verkooppunten: WAREGEM - ZULTE -Frank en Marika Dekeyster - Van De Ginste, Meiweg 45, 056/ 60 83 00 -Rik en Viviane Vancoppernolle - Dooms, Kerselarenlaan Zulte, 09 / 38 89 842 -Bart en Marleen Rosseel - De Blancq, Zonnelaan 66 Zulte, 09 / 38 88 429 -Claude en Mieke Bossuyt - Beirlaen, Driekavenstraat 6 Waregem, 056/ 60 80 13

  Gelieve bij de bestelling ook meteen te betalen of het geld in omslag in brievenbus te stoppen van een verkooppunt. (vergeet uw naam, adres, telefoon en bestelling niet te vermelden!)
  U kan ook bestellen via overschrijving op rek.nr van Frank en Marika Dekeyster - Van De Ginste met duidelijke vermelding van persoonsgegevens en de bestelling.
  Rek.nr 738-4221939-36

  AFHALING VAN DEZE BESTELLINGEN OP
  6 februari bij Frank Dekeyster in de Meiweg 45, 8790 Waregem, 056/60 83 00

  WAREGEM LEIEKANT
  -parochiehuis Desselgem, Nieuwstraat 18, 056/714948 (open ma en dond 9.30u tot 11.30u)
  -Jozef Vanommeslaeghe, Nijverheidsstr 3 Beveren-Leie.
  -Patrick Leenknecht, Schoendalestraat 3, 8793 St-Eloois-Vijve, 056/60 32 76

  U kan ook bestellen via overschrijving op rek.nr van Patrick Leenknecht met duidelijke vermelding van persoonsgegevens en de bestelling. Reknr. 777-5501269-87

  AFHALING VAN DEZE BESTELLINGEN 
  ‐ 26 februari tussen 17u30 en 19u op het kerkplein van Beveren-Leie
  ‐ 27 februari tussen 9u en 12u in de Opstalstraat 33, Desselgem bij Jeanne Meerschman-Deforche 056/71 30 66
  ‐ 27 februari tussen 13u en 16u aan de kerk van St.-Eloois-Vijve

   Voor meer informatie over het werk van zr Lieve Leenknecht klik hier.

  08-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  07-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers Harmonieorkest is Cultureel Ambassadeur 2010
  Bevers Harmonieorkest voor het tweede jaar op rij Cultureel Ambassadeur

  Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest mag zich voor het tweede jaar op rij Cultureel Ambassadeur van de Stad Waregem noemen. Het orkest werd derde in de hoogste categorie Concertafdeling op het WereldMuziekConcours 2009 in Kerkrade. Wie hen aan het werk wil zien, kan dit nu vrijdag 8 januari in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Beveren-Leie.

  Het Waarom
  Het culturele leven draagt in belangrijke mate bij tot de uitstraling van onze stad. Het stadsbestuur ziet het verenigingsleven als belangrijke partner om aan gemeenschapsvorming te doen en mensen en cultuur bij elkaar te brengen. In het cultuurbeleidsplan van Stad Waregem 2008-1013 is er daarom speciale aandacht voor het opwaarderen van het Waregems talent dat Waregem op de culturele kaart zet.

  Samen met de cultuurraad werd daaom in 2009 de titel ‘Cultureel ambassadeur van Waregem' in het leven geroepen. Het stadsbestuur kan de titel toekennen aan een niet-professionele vereniging die nationaal en/of internationaal het cultureel imago van de stad Waregem uitdraagt en die voldoet aan enkele specifieke criteria omschreven in het reglement Cultureel Ambassadeur.

  Het Bevers Harmonieorkest
  Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in Beveren-Leie in 1927 als fanfare ‘De Leievrienden'. Onder impuls van Bert Decavel werd de fanfare in 1988 omgevormd tot een harmonieorkest. De laatste 20 jaar heeft het orkest zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met een opmerkelijk palmares.
  Bron website Waregem

  07-01-2010 om 17:20 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 25)
  Van geiten en schapen
  Je kan nog wel eens een schaap zien vandaag de dag, maar geiten zijn tot de grote zeldzaamheden gaan behoren. Krasse tegenstelling met vroe­ger! We konden geen twee boogscheuten ver langs graskant of wegeltje trekken toen, of er stond ergens een geit of een schaap aan een paaltje vast­gebonden. Schapen zijn zachtmoedige weerloze dieren. Ze boeiden ons eigenlijk niet zozeer. Misschien wel omdat ze ons met grote ogen stonden aan te sta­ren en goedig toelieten dat we ze over hun vacht streelden.
  Image and video hosting by TinyPic


  Bij geiten lagen de zaken echter kompleet anders. Er waren drommels gemene beesten bij. Van zodra je ze ook maar een beetje naderde, stonden ze met hun gehoornde kop klaar om te bulken. We waren derhalve ook niet te hoffelijk met ze. Uit pesterij gingen we soms in een cirkel om ze heen lopen. Ze volgden ons bulkend en springend en hadden helemaal niet in de gaten dat ze zo hun ketting om het paaltje wonden tot ze er he­lemaal tegenaan gedrukt stonden. We zetten tevreden onze weg voort als we ze zover gekregen hadden.

  Iemand die het helemaal niet op geiten begrepen had, was grootvader Vandenbroucke. Grootmoeder hield altijd twee of drie van die beesten. Het was echter onveranderlijk grootvader die ze naar het meerselke moest brengen, een eind van het huis af, om ze daar te grazen te zetten. Groot­moeder had maar één arm immers. De klem gekregen na een verwonding, toen ze nog in de fleur van haar leven was, en in Kortrijk hadden ze het grote mes moeten gebruiken. De geiten hadden het voor geen liedje zingen als grootvader ze naar het weitje bracht. Ze hadden er zelf schuld aan ei­genlijk. Alsof ze voelden dat grootvaders sympathieën een andere richting uitgingen, begonnen ze steevast te springen en te rukken aan de ketting van zodra ze uit de stal waren. En grootvader dan maar kloppen erop met de ijzeren spillen waaraan ze vastgebonden moesten worden en maar gans zijn opgespaarde voorraad soldatenvloeken uitbraken!

  Grootmoeder stond het bij de kotdeur hoofdschuddend aan te kijken. Ze had er deernis in. Maar wat kon ze eraan verhelpen? Ze kende haar Vandenbroucke. Eén woord van protest zou nog heviger kabaal uitgelokt hebben. De geit werd wel eens breedsprakerig de koe van de kleine man ge­noemd toentertijde. Eigenlijk was dat wel zo. Althans in de armelijke tij­den die toen al een paar tientallen jaren achter de rug lagen. De geiten hebben aardig wat geholpen om het volk overeind te houden. Geitemelk, aardappelen en brood. Iets anders was er niet.

  Nog in mijn eigen kinderjaren trouwens heb ik het geweten dat een buurman uit de Reke, waar we geen van allen veel overschot hadden, bij zijn dode geit te schreien zat. Hij deed het niet uit goedkoop medelijden met het beest omdat het dood was. Zo teergevoelig zijn buitenmensen niet. Hij huilde doodeenvoudig omdat hij niet meer wist van welk hout pijlen maken. Die geit was alles wat hij had en nu zouden zijn kinders ook nog hun bord geitemelkpap moeten missen.

  Jaja, zo was dat nog omstreeks het jaar dertig! Een uitzondering mis­schien, maar toch. De Reke liet de man echter niet in de steek en er werd een andere geit gekocht. Ook dŕt was toen nog zo! Hoe armer de mensen zijn, hoe meer ze aan elkaar hangen. Een van mijn dierbaarste Reke-herin­neringen.
  Weldra meer
   

  07-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  Categorie:Kroniek van zeven...
  >> Reageer (1)
  04-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000ste schaatster op de schaatspiste te Waregem
  Photobucket
  Op zondag 3 januari mocht stad Waregem de 10.000ste schaatster verwelkomen op de Waregemse ijspiste. Yannice Van Aerde uit Sint-Job-in-'t Goor die op bezoek was bij de familie Vanlede te Desselgem mocht uit handen van schepen van feestelijkheden Chantal Coussement een geschenkenpakket in ontvangst nemen in het bijzijn van schepenen Kristof Chanterie, burgemeester Kurt Vanryckeghem, Jo Neirynck en Peter Desmet.

  Nieuwjaarsboodschappen en sfeerbeelden vanuit Waregem
  Met uitzondering van schepen Peter Desmet - die er niet meer was - hadden ook de burgemeester en de overige schepenen een nieuwjaarsboodschap voor de Beverse en Waregemse inwoners. 

  04-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsreceptie weerom groot succes

  Nieuwjaarsreceptie weerom groot succes
  De nieuwjaarsreceptie aangeboden door stad Waregem en verzorgd door de Sint-Gregoriuszanggilde kende ook dit jaar een grote opkomst. De place to by in Beveren-Leie was OC ’t Klokhuis, daar hadden een aantal leden van de Beverse Koninklijke Harmonie post gevat om het geheel muzikaal op te luisteren. Honderden aanwezigen die handdrukken, kussen en hun wensen voor 2010 uitwisselden en samen toastten op een goed Nieuwjaar!

  De 'Nieuwjaarders' werden verwelkomd door:
  gemeenteraadslid Jaak Lefevre, gemeenteraadslid Ann-Sophie Kindt, schepen Pietro Iacopucci en schepen Rik Soens.
  Nicol Vandenberghe, voorzitter van OC ’t Klokhuis gaf na een korte inleiding het woord aan schepen Pietro Iacopucci. Hij blikte even terug op 2009 en deed het een en ander uit de doeken van wat er zoal te gebeuren staat in 2010.

  Hierbij de volledige nieuwjaarsboodschap van schepen Pietro Iacopucci
  Met dank aan schepen Pietro Iacopucci voor het mogen publiceren.

  "Beste inwoners van Beveren-Leie,
  Geachte collega Rik Soens en gemeenteraadsleden Jaak Lefevre en Ann-Sophie Kindt, Ik heb de eer om u, namens het stadsbestuur van Waregem, allen hartelijk welkom te heten hier in het Klokhuis te Beveren-Leie op de derde dag van het nieuwe jaar 2010.

  - Het blijft een goede traditie om op de eerste zondag van het jaar buren bij elkaar te brengen om te toasten op het nieuwe jaar. Wat we al sinds vrijdag aan elkaar wensen doe ik vandaag namens het stadsbestuur, nog eens over. Ik wens u allen en allen die u dierbaar zijn van harte een gelukkig, gezond en verkwikkend 2010 toe.
  Precies halfweg de legislatuur is voor het beleid een ideaal moment om even achterom te kijken en te evalueren maar vooral om toekomstgericht te denken en onze stad 'op mensenmaat' verder met visie op het goede spoor te houden.
  2009 was zoals u weet een cruciaal jaar om een aantal geplande dossiers en projecten op gang te trekken. Voor onze stad denken we onder andere aan het verwerven van IC-statuut van ons station, een nieuw containerpark in de Lindestraat, de start van de bouw van het boothuis, de laatste fase van de OCMW zorgcampus, opstart van het dossier Ware Heem en de renovatie van het jeugdcentrum.
  De concrete realisaties in Beveren hebben we al opgesomd in de nieuwjaarsbrief die u in uw brievenbus kon aantreffen, waarvan u zal vergeven dat dit weer in lettertype 10 moest gebeuren gelet op de grote opsomming.
  Als we kijken op onze wensenlijst voor 2010 voor Beveren-Leie, dan lezen we als geplande realisaties voor volgend jaar: nieuwe klassen voor de stedelijke basisschool, afwerken van de veilige verbinding tussen de vrije en de stedelijke basisschool, de uitbreiding van de sporthal, voorwaarden scheppen om de woonprojecten aan de Roestraat en op de site Interlin aan te vatten (samen goed voor 180 woongelegenheden), vernieuwing voetpaden en herinrichting kruispunten Poekelaan, een aangepaste repetitieruimte in de oude school, een nieuw speelplein aan De Kernelle, de renovatie van de kerktoren, een nieuwe asfaltverharding aan de spoorwegbrug in de Spijkerlaan, enz.

  Op stedelijk vlak denken we ook aan onze stadswinkel, een OC en sporthal voor Desselgem, de lang verwachte brug over de Gentseweg, nieuwe jeugdlokalen in Vijve, plannen voor een grondige renovatie van het regenboogstadion en uitbreiding van het hippisch centrum en de installatie van een groot kunstwerk op de nieuwe rotonde aan de Verbindingsweg.

  Als schepen van cultuur ben ik heel blij dat we recent ook nog in Beveren plaats konden bieden aan een kunstwerk, met name de Obelisk van de Sprong van Nathalie Pontegnies dat mede dank zij Lenig en Vlug aan onze sporthal opgesteld staat. Wij wensen Lenig en Vlug trouwens van harte proficiat met hun jubileum van 50 jaar dat zij een jaar lang vieren vanaf oktober 2009.
  Volgend jaar viert ook de stad Waregem feest aangezien we dan 10 jaar stad vieren. We voorzien ook de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Desselgem en centrum Waregem, en deelname aan de Open Bedrijvendag. Dames en heren, gelet op alle projecten en evenementen zal U het met me eens zijn dat de baseline van ons logo 'stad in galop' een terechte keuze was als slogan voor onze stad. De dynamiek, eigen aan het beleid en aan onze inwoners zal ongetwijfeld worden verder gezet in 2010.
  We beschikken over voldoende troeven om Waregem verder te blijven uitspelen als een moderne, dynamische, gezellige en unieke stad in Vlaanderen. Alvorens te toosten wens ik een woord van dank te richten aan de mensen van het klokhuis voor de voorbereiding, aan de Sint Gregorius Zanggilde voor de voortreffelijke bediening en aan onze eerste cultureel ambassadeur het Bevers Harmonieorkest voor de vrolijke noot die ze spelen. Vrijdag aanstaande verwacht het Bevers Harmonieorkest u trouwens ook hier om een glas te drinken in de pauze en als u hier dan toch bent, kunt u net zo goed hun jaarlijks gerenommeerd concert meepikken ook!
  Dames en heren, laat ons nu het glas heffen en toasten op u allen, op Waregem, op Beveren-Leie.
  Ik besluit met een Haiku van onze president van Europa: Het leven is varen op de zee van de tijd maar alleen de zee blijft.
  Welnu, ik wens u allen een behouden vaart in 2010 en een zee van tijd voor al wat en wie u dierbaar is".

  04-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  02-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepotavond bij Chiro Leieland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 16 januari organiseert Chiro Leieland hun jaarlijkse hutsepotavond.
  Deze gaat door in OC 't Klokhuis te Beveren-Leie en vangt aan om 18.00 uur.
  Kaarten zijn te bekomen bij de leiding: volwassenen 10 euro, kinderen beneden 12 jaar 7 euro.
  De kinderkaart is eveneens geldig voor mensen die 3 hotdogs wensen te eten.

  02-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  01-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memo

  Klik hier om een memo te plakken

  Test

  01-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is wie
  Photobucket
  Wie zijn de vooraanstaande heren op de foto?
  Ter welke gelegenheid zou hij genomen zijn?
  .........
  Indien u kunt helpen klik hier om uw info door te sturen, waarvoor bij voorbaat dank.

  01-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse Weetjes wenst elkeen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beverse Weetjes wenst elkeen
  een vreugdevol en voorspoedig 2010
  Zie bijlage

  Eindejaarslijstjes, goede voornemens en terugblikken op het voorbije jaar: het zijn stuk voor stuk dingen die elke decembermaand terugkeren. Maar ook vooruitblikken kan nuttig zijn! Wat verandert er zoals in Waregem vanaf volgend jaar? We zetten het even voor u op een rijtje...

  Parkeren en blauwe zone
  Vanaf 1 januari wordt er een bijkomende blauwe zone ingevoerd onder Het Pand. Dit voor het gedeelte centraal tussen de inrit aan De Post en de inrit aan residentie Regenboog. Vergeet daar dus niet jouw parkeerschijf te plaatsen; hierdoor kan je maximaal 2 uur parkeren onder Het Pand (meer info: De Sprong - editie december 2009) klik hier.

  Brandweer: wijziging dienstverlening
  De gemeenteraad keurde enkele wijzigingen bij de dienstverlening van de brandweer goed. Opruimen van een wespennest kost nu 15 euro, het leegpompen van kelders bij particulieren 150 euro (of 250 euro tussen 18.00u. 's avonds en 7.00u. 's morgens). Verder is levering van water (geen drinkwater) nog enkel mogelijk in noodsituaties en bij beslissing van de burgemeester. Deze levering is gratis, net zoals elke tussenkomst van de brandweer bij overmacht of noodweer. Ook hier is echter de beslissing van de burgemeester nodig.

  Gratis ontlenen van CD's in de bib
  Vanaf 4 januari hoef je niet meer te betalen voor het ontlenen van CD's in de Waregemse bibliotheek. De hele collectie kan je vanaf dan gewoon gratis ontlenen. Om verder te lezen klik hier.

  Nieuwe toelage voor mantelzorgers
  De gemeenteraad keurde op 1 december 2009 de mantelzorgtoelage voor personen met een handicap goed. Deze toelage bedraagt 100 euro per jaar en zal uitbetaald worden aan de persoon met een zorgbehoefte die effectief thuis verblijft. Dit jaarlijks rond 23 juni, op de Dag van de Mantelzorger. Het is de persoon met een zorgbehoefte zelf, die kan beslissen hoe hij deze mantelzorgtoelage besteedt. (Meer info: Dienst Sociale Zaken - 056 62 12 35)

  Nieuwe huisvuilzakken
  Vanaf 1 januari voert de IMOG-regio (waartoe ook Waregem behoort) nieuwe huisvuilzakken in. Dit nieuwe "Marcel"-model is niet alleen steviger, maar ook praktischer en gebruiksvriendelijker. Deze huisvuilzak is trouwens een primeur in België. De prijs van de zakken wijzigt eveneens: een grote zak (60 liter) zal 1,30 euro kosten terwijl een kleine zak (30 liter) 0,75 euro zal kosten. Let wel: de huidige huisvuilzakken mag je wel nog doorgebruiken tot 31 maart 2010. Om verde te lezen klik hier.

  Kunstwerk op de rotonde
  De rotonde op de Zuiderlaan aan het Regenboogstadion is momenteel nog een lege vlakte, maar dit verandert begin 2010. In januari of februari zal hier immers een kunstwerk worden geplaatst van kunstenaar Stief Desmet. Het stadsbestuur investeerde hiervoor 50 000 euro. Het kunstwerk zal geďnspireerd zijn door de Waregemse voortuintjes en zal dus een echte toegangspoort voor Waregem worden. (meer info: De Sprong - editie december 2009) klik hier.

  Hotspot in de bib
  Vanaf 1 februari zal je in de leeszaal van de bibliotheek gratis draadloos op het internet kunnen surfen. Er wordt immers een hotspot geďnstalleerd waardoor inloggen in de bib mogelijk wordt.
  (Bron stad Waregem)

  Bijlagen:
  2010 Prettige Feesten 1.pps (4 MB)   

  01-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


  >> Reageer (0)


  Beveren-Leie

  Photobucket  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Archief per dag
 • 19-05-2010
 • 15-03-2010
 • 14-03-2010
 • 10-03-2010
 • 09-03-2010
 • 08-03-2010
 • 04-03-2010
 • 03-03-2010
 • 02-03-2010
 • 01-03-2010
 • 27-02-2010
 • 24-02-2010
 • 23-02-2010
 • 22-02-2010
 • 20-02-2010
 • 19-02-2010
 • 18-02-2010
 • 17-02-2010
 • 16-02-2010
 • 13-02-2010
 • 12-02-2010
 • 11-02-2010
 • 09-02-2010
 • 08-02-2010
 • 07-02-2010
 • 06-02-2010
 • 05-02-2010
 • 04-02-2010
 • 03-02-2010
 • 02-02-2010
 • 01-02-2010
 • 31-01-2010
 • 30-01-2010
 • 29-01-2010
 • 27-01-2010
 • 26-01-2010
 • 24-01-2010
 • 22-01-2010
 • 20-01-2010
 • 16-01-2010
 • 15-01-2010
 • 14-01-2010
 • 13-01-2010
 • 12-01-2010
 • 11-01-2010
 • 09-01-2010
 • 08-01-2010
 • 07-01-2010
 • 04-01-2010
 • 02-01-2010
 • 01-01-2010
 • 31-12-2009
 • 29-12-2009
 • 28-12-2009
 • 27-12-2009
 • 26-12-2009
 • 25-12-2009
 • 23-12-2009
 • 22-12-2009
 • 21-12-2009
 • 19-12-2009
 • 18-12-2009
 • 17-12-2009
 • 16-12-2009
 • 14-12-2009
 • 13-12-2009
 • 12-12-2009
 • 10-12-2009
 • 09-12-2009
 • 08-12-2009
 • 07-12-2009
 • 06-12-2009
 • 04-12-2009
 • 03-12-2009
 • 02-12-2009
 • 30-11-2009
 • 28-11-2009
 • 27-11-2009
 • 26-11-2009
 • 24-11-2009
 • 22-11-2009
 • 21-11-2009
 • 20-11-2009
 • 18-11-2009
 • 17-11-2009
 • 16-11-2009
 • 15-11-2009
 • 13-11-2009
 • 12-11-2009
 • 11-11-2009
 • 09-11-2009
 • 08-11-2009
 • 06-11-2009
 • 05-11-2009
 • 04-11-2009
 • 03-11-2009
 • 01-11-2009
 • 29-10-2009
 • 26-10-2009
 • 24-10-2009
 • 23-10-2009
 • 21-10-2009
 • 20-10-2009
 • 19-10-2009
 • 18-10-2009
 • 17-10-2009
 • 16-10-2009
 • 14-10-2009
 • 12-10-2009
 • 10-10-2009
 • 09-10-2009
 • 08-10-2009
 • 06-10-2009
 • 05-10-2009
 • 04-10-2009
 • 02-10-2009
 • 01-10-2009
 • 30-09-2009
 • 28-09-2009
 • 27-09-2009
 • 25-09-2009
 • 22-09-2009
 • 21-09-2009
 • 20-09-2009
 • 19-09-2009
 • 18-09-2009
 • 16-09-2009
 • 15-09-2009
 • 14-09-2009
 • 13-09-2009
 • 11-09-2009
 • 10-09-2009
 • 09-09-2009
 • 08-09-2009
 • 07-09-2009
 • 06-09-2009
 • 04-09-2009
 • 02-09-2009
 • 01-09-2009
 • 31-08-2009
 • 30-08-2009
 • 29-08-2009
 • 27-08-2009
 • 26-08-2009
 • 25-08-2009
 • 24-08-2009
 • 23-08-2009
 • 21-08-2009
 • 20-08-2009
 • 17-08-2009
 • 16-08-2009
 • 15-08-2009
 • 14-08-2009
 • 12-08-2009
 • 11-08-2009
 • 08-08-2009
 • 07-08-2009
 • 05-08-2009
 • 04-08-2009
 • 03-08-2009
 • 02-08-2009
 • 01-08-2009
 • 28-07-2009
 • 27-07-2009
 • 26-07-2009
 • 25-07-2009
 • 24-07-2009
 • 22-07-2009
 • 21-07-2009
 • 20-07-2009
 • 18-07-2009
 • 17-07-2009
 • 16-07-2009
 • 15-07-2009
 • 13-07-2009
 • 12-07-2009
 • 11-07-2009
 • 10-07-2009
 • 08-07-2009
 • 07-07-2009
 • 05-07-2009
 • 04-07-2009
 • 03-07-2009
 • 02-07-2009
 • 01-07-2009
 • 28-06-2009
 • 27-06-2009
 • 26-06-2009
 • 25-06-2009
 • 24-06-2009
 • 22-06-2009
 • 21-06-2009
 • 20-06-2009
 • 18-06-2009
 • 17-06-2009
 • 14-06-2009
 • 11-06-2009
 • 09-06-2009
 • 08-06-2009
 • 07-06-2009
 • 06-06-2009
 • 04-06-2009
 • 03-06-2009
 • 02-06-2009
 • 01-06-2009
 • 30-05-2009
 • 29-05-2009
 • 27-05-2009
 • 26-05-2009
 • 23-05-2009
 • 22-05-2009
 • 21-05-2009
 • 19-05-2009
 • 18-05-2009
 • 17-05-2009
 • 13-05-2009
 • 12-05-2009
 • 11-05-2009
 • 10-05-2009
 • 06-05-2009
 • 05-05-2009
 • 04-05-2009
 • 28-04-2009
 • 27-04-2009
 • 25-04-2009
 • 22-04-2009
 • 21-04-2009
 • 17-04-2009
 • 15-04-2009
 • 12-04-2009
 • 11-04-2009
 • 10-04-2009
 • 08-04-2009
 • 07-04-2009
 • 05-04-2009
 • 03-04-2009
 • 02-04-2009
 • 01-04-2009
 • 31-03-2009
 • 30-03-2009
 • 28-03-2009
 • 26-03-2009
 • 25-03-2009
 • 24-03-2009
 • 23-03-2009
 • 22-03-2009
 • 21-03-2009
 • 18-03-2009
 • 14-03-2009
 • 12-03-2009
 • 11-03-2009
 • 09-03-2009
 • 08-03-2009
 • 07-03-2009
 • 06-03-2009
 • 05-03-2009
 • 04-03-2009
 • 03-03-2009
 • 02-03-2009
 • 01-03-2009
 • 28-02-2009
 • 25-02-2009
 • 24-02-2009
 • 20-02-2009
 • 19-02-2009
 • 17-02-2009
 • 16-02-2009
 • 13-02-2009
 • 11-02-2009
 • 10-02-2009
 • 09-02-2009
 • 08-02-2009
 • 07-02-2009
 • 02-02-2009
 • 01-02-2009
 • 31-01-2009
 • 30-01-2009
 • 27-01-2009
 • 26-01-2009
 • 23-01-2009
 • 21-01-2009
 • 18-01-2009
 • 15-01-2009
 • 11-01-2009
 • 10-01-2009
 • 09-01-2009
 • 07-01-2009
 • 04-01-2009
 • 03-01-2009
 • 01-01-2009
 • 31-12-2008
 • 30-12-2008
 • 29-12-2008
 • 27-12-2008
 • 26-12-2008
 • 25-12-2008
 • 24-12-2008
 • 23-12-2008
 • 22-12-2008
 • 21-12-2008
 • 19-12-2008
 • 18-12-2008
 • 17-12-2008
 • 13-12-2008
 • 11-12-2008
 • 10-12-2008
 • 09-12-2008
 • 08-12-2008
 • 05-12-2008
 • 03-12-2008
 • 02-12-2008
 • 01-12-2008
 • 30-11-2008
 • 28-11-2008
 • 27-11-2008
 • 26-11-2008
 • 24-11-2008
 • 22-11-2008
 • 20-11-2008
 • 19-11-2008
 • 18-11-2008
 • 17-11-2008
 • 13-11-2008
 • 12-11-2008
 • 11-11-2008
 • 10-11-2008
 • 08-11-2008
 • 07-11-2008
 • 05-11-2008
 • 04-11-2008
 • 03-11-2008
 • 02-11-2008
 • 01-11-2008
 • 30-10-2008
 • 27-10-2008
 • 26-10-2008
 • 23-10-2008
 • 22-10-2008
 • 21-10-2008
 • 20-10-2008
 • 19-10-2008
 • 17-10-2008
 • 16-10-2008
 • 15-10-2008
 • 14-10-2008
 • 12-10-2008
 • 10-10-2008
 • 09-10-2008
 • 08-10-2008
 • 07-10-2008
 • 06-10-2008
 • 03-10-2008
 • 02-10-2008
 • 01-10-2008
 • 30-09-2008
 • 29-09-2008
 • 28-09-2008
 • 27-09-2008
 • 26-09-2008
 • 25-09-2008
 • 23-09-2008
 • 22-09-2008
 • 21-09-2008
 • 20-09-2008
 • 17-09-2008
 • 16-09-2008
 • 15-09-2008
 • 14-09-2008
 • 13-09-2008
 • 12-09-2008
 • 08-09-2008
 • 04-09-2008
 • 03-09-2008
 • 02-09-2008
 • 01-09-2008
 • 31-08-2008
 • 30-08-2008
 • 28-08-2008
 • 27-08-2008
 • 26-08-2008
 • 25-08-2008
 • 24-08-2008
 • 21-08-2008
 • 19-08-2008
 • 18-08-2008
 • 15-08-2008
 • 14-08-2008
 • 13-08-2008
 • 11-08-2008
 • 10-08-2008
 • 06-08-2008
 • 04-08-2008
 • 03-08-2008
 • 02-08-2008
 • 21-07-2008
 • 17-07-2008
 • 16-07-2008
 • 08-07-2008
 • 06-07-2008
 • 05-07-2008
 • 04-07-2008
 • 03-07-2008
 • 02-07-2008
 • 01-07-2008
 • 30-06-2008
 • 29-06-2008
 • 28-06-2008
 • 25-06-2008
 • 23-06-2008
 • 22-06-2008
 • 21-06-2008
 • 20-06-2008
 • 19-06-2008
 • 17-06-2008
 • 16-06-2008
 • 15-06-2008
 • 14-06-2008
 • 12-06-2008
 • 11-06-2008
 • 10-06-2008
 • 09-06-2008
 • 08-06-2008
 • 06-06-2008
 • 05-06-2008
 • 04-06-2008
 • 03-06-2008
 • 02-06-2008
 • 01-06-2008
 • 31-05-2008
 • 30-05-2008
 • 29-05-2008
 • 28-05-2008
 • 27-05-2008
 • 26-05-2008
 • 25-05-2008
 • 21-05-2008
 • 20-05-2008
 • 18-05-2008
 • 17-05-2008
 • 15-05-2008
 • 12-05-2008
 • 11-05-2008
 • 10-05-2008
 • 07-05-2008
 • 06-05-2008
 • 03-05-2008
 • 02-05-2008
 • 30-04-2008
 • 29-04-2008
 • 28-04-2008
 • 27-04-2008
 • 26-04-2008
 • 25-04-2008
 • 23-04-2008
 • 22-04-2008
 • 21-04-2008
 • 20-04-2008
 • 19-04-2008
 • 17-04-2008
 • 16-04-2008
 • 15-04-2008
 • 14-04-2008
 • 10-04-2008
 • 09-04-2008
 • 08-04-2008
 • 07-04-2008
 • 06-04-2008
 • 05-04-2008
 • 04-04-2008
 • 03-04-2008
 • 02-04-2008
 • 01-04-2008
 • 31-03-2008
 • 29-03-2008
 • 28-03-2008
 • 27-03-2008
 • 26-03-2008
 • 25-03-2008
 • 23-03-2008
 • 22-03-2008
 • 21-03-2008
 • 20-03-2008
 • 19-03-2008
 • 18-03-2008
 • 17-03-2008
 • 16-03-2008
 • 15-03-2008
 • 14-03-2008
 • 13-03-2008
 • 12-03-2008
 • 11-03-2008
 • 10-03-2008
 • 08-03-2008
 • 07-03-2008
 • 05-03-2008
 • 04-03-2008
 • 03-03-2008
 • 01-03-2008
 • 29-02-2008
 • 28-02-2008
 • 27-02-2008
 • 26-02-2008
 • 25-02-2008
 • 23-02-2008
 • 22-02-2008
 • 21-02-2008
 • 19-02-2008
 • 18-02-2008
 • 17-02-2008
 • 16-02-2008
 • 15-02-2008
 • 14-02-2008
 • 12-02-2008
 • 09-02-2008
 • 07-02-2008
 • 06-02-2008
 • 05-02-2008
 • 04-02-2008
 • 03-02-2008
 • 02-02-2008
 • 31-01-2008
 • 30-01-2008
 • 29-01-2008
 • 28-01-2008
 • 27-01-2008
 • 26-01-2008
 • 25-01-2008
 • 24-01-2008
 • 23-01-2008
 • 22-01-2008
 • 20-01-2008
 • 18-01-2008
 • 17-01-2008
 • 16-01-2008
 • 15-01-2008
 • 14-01-2008
 • 13-01-2008
 • 12-01-2008
 • 11-01-2008
 • 10-01-2008
 • 09-01-2008
 • 08-01-2008
 • 07-01-2008
 • 05-01-2008
 • 04-01-2008
 • 02-01-2008
 • 01-01-2008
 • 30-12-2007
 • 29-12-2007
 • 27-12-2007
 • 26-12-2007
 • 25-12-2007
 • 23-12-2007
 • 22-12-2007
 • 21-12-2007
 • 19-12-2007
 • 18-12-2007
 • 17-12-2007
 • 16-12-2007
 • 15-12-2007
 • 14-12-2007
 • 13-12-2007
 • 12-12-2007
 • 11-12-2007
 • 10-12-2007
 • 09-12-2007
 • 07-12-2007
 • 06-12-2007
 • 05-12-2007
 • 04-12-2007
 • 03-12-2007
 • 02-12-2007
 • 28-11-2007
 • 26-11-2007
 • 24-11-2007
 • 23-11-2007
 • 22-11-2007
 • 20-11-2007
 • 18-11-2007
 • 17-11-2007
 • 16-11-2007
 • 14-11-2007
 • 13-11-2007
 • 12-11-2007
 • 11-11-2007
 • 09-11-2007
 • 08-11-2007
 • 07-11-2007
 • 06-11-2007
 • 05-11-2007
 • 03-11-2007
 • 02-11-2007
 • 30-10-2007
 • 29-10-2007
 • 27-10-2007
 • 26-10-2007
 • 25-10-2007
 • 24-10-2007
 • 23-10-2007
 • 22-10-2007
 • 21-10-2007
 • 20-10-2007
 • 18-10-2007
 • 17-10-2007
 • 16-10-2007
 • 13-10-2007
 • 12-10-2007
 • 10-10-2007
 • 09-10-2007
 • 07-10-2007
 • 05-10-2007
 • 04-10-2007
 • 01-10-2007
 • 29-09-2007
 • 28-09-2007
 • 26-09-2007
 • 25-09-2007
 • 24-09-2007
 • 22-09-2007
 • 21-09-2007
 • 20-09-2007
 • 19-09-2007
 • 18-09-2007
 • 17-09-2007
 • 14-09-2007
 • 13-09-2007
 • 11-09-2007
 • 10-09-2007
 • 09-09-2007
 • 08-09-2007
 • 07-09-2007
 • 05-09-2007
 • 03-09-2007
 • 01-09-2007
 • 30-08-2007
 • 29-08-2007
 • 28-08-2007
 • 27-08-2007
 • 26-08-2007
 • 23-08-2007
 • 21-08-2007
 • 19-08-2007
 • 14-08-2007
 • 12-08-2007
 • 09-08-2007
 • 05-08-2007
 • 04-08-2007
 • 01-08-2007
 • 26-07-2007
 • 20-07-2007
 • 18-07-2007
 • 16-07-2007
 • 15-07-2007
 • 12-07-2007
 • 10-07-2007
 • 08-07-2007
 • 07-07-2007
 • 06-07-2007
 • 05-07-2007
 • 03-07-2007
 • 02-07-2007
 • 01-07-2007
 • 29-06-2007
 • 28-06-2007
 • 27-06-2007
 • 26-06-2007
 • 24-06-2007
 • 21-06-2007
 • 20-06-2007
 • 19-06-2007
 • 18-06-2007
 • 15-06-2007
 • 13-06-2007
 • 12-06-2007
 • 11-06-2007
 • 10-06-2007
 • 09-06-2007
 • 08-06-2007
 • 07-06-2007
 • 05-06-2007
 • 04-06-2007
 • 02-06-2007
 • 01-06-2007
 • 31-05-2007
 • 30-05-2007
 • 29-05-2007
 • 28-05-2007
 • 27-05-2007
 • 26-05-2007
 • 25-05-2007
 • 24-05-2007
 • 23-05-2007
 • 21-05-2007
 • 19-05-2007
 • 18-05-2007
 • 17-05-2007
 • 16-05-2007
 • 15-05-2007
 • 14-05-2007
 • 12-05-2007
 • 11-05-2007
 • 09-05-2007
 • 07-05-2007
 • 04-05-2007
 • 02-05-2007
 • 30-04-2007
 • 29-04-2007
 • 28-04-2007
 • 27-04-2007
 • 26-04-2007
 • 24-04-2007
 • 21-04-2007
 • 18-04-2007
 • 15-04-2007
 • 13-04-2007
 • 12-04-2007
 • 09-04-2007
 • 08-04-2007
 • 07-04-2007
 • 05-04-2007
 • 04-04-2007
 • 03-04-2007
 • 01-04-2007
 • 30-03-2007
 • 29-03-2007
 • 28-03-2007
 • 27-03-2007
 • 26-03-2007
 • 25-03-2007
 • 24-03-2007
 • 22-03-2007
 • 21-03-2007
 • 20-03-2007
 • 18-03-2007
 • 17-03-2007
 • 16-03-2007
 • 15-03-2007
 • 14-03-2007
 • 13-03-2007
 • 12-03-2007
 • 10-03-2007
 • 08-03-2007
 • 07-03-2007
 • 05-03-2007
 • 04-03-2007
 • 03-03-2007
 • 02-03-2007
 • 01-03-2007
 • 28-02-2007
 • 26-02-2007
 • 24-02-2007
 • 21-02-2007
 • 19-02-2007
 • 18-02-2007
 • 17-02-2007
 • 16-02-2007
 • 14-02-2007
 • 11-02-2007
 • 10-02-2007
 • 08-02-2007
 • 05-02-2007
 • 03-02-2007
 • 02-02-2007
 • 01-02-2007
 • 31-01-2007
 • 29-01-2007
 • 28-01-2007
 • 25-01-2007
 • 24-01-2007
 • 23-01-2007
 • 22-01-2007
 • 20-01-2007
 • 19-01-2007
 • 18-01-2007
 • 17-01-2007
 • 16-01-2007
 • 15-01-2007
 • 14-01-2007
 • 13-01-2007
 • 12-01-2007
 • 11-01-2007
 • 10-01-2007
 • 09-01-2007
 • 08-01-2007
 • 07-01-2007
 • 04-01-2007
 • 03-01-2007
 • 01-01-2007
 • 31-12-2006
 • 29-12-2006
 • 28-12-2006
 • 27-12-2006
 • 26-12-2006
 • 25-12-2006
 • 24-12-2006
 • 23-12-2006
 • 22-12-2006
 • 21-12-2006
 • 20-12-2006
 • 19-12-2006
 • 18-12-2006
 • 17-12-2006
 • 16-12-2006
 • 15-12-2006
 • 14-12-2006
 • 13-12-2006
 • 12-12-2006
 • 11-12-2006
 • 09-12-2006
 • 07-12-2006
 • 06-12-2006
 • 05-12-2006
 • 04-12-2006
 • 01-12-2006
 • 29-11-2006
 • 28-11-2006
 • 27-11-2006
 • 26-11-2006
 • 25-11-2006
 • 24-11-2006
 • 23-11-2006
 • 21-11-2006
 • 19-11-2006
 • 18-11-2006
 • 17-11-2006
 • 16-11-2006
 • 15-11-2006
 • 14-11-2006
 • 13-11-2006
 • 11-11-2006
 • 10-11-2006
 • 07-11-2006
 • 06-11-2006
 • 05-11-2006
 • 04-11-2006
 • 03-11-2006
 • 02-11-2006
 • 30-10-2006
 • 29-10-2006
 • 26-10-2006
 • 25-10-2006
 • 24-10-2006
 • 23-10-2006
 • 22-10-2006
 • 21-10-2006
 • 17-10-2006
 • 14-10-2006
 • 13-10-2006
 • 12-10-2006
 • 11-10-2006
 • 10-10-2006
 • 08-10-2006
 • 06-10-2006
 • 05-10-2006
 • 04-10-2006
 • 02-10-2006
 • 01-10-2006
 • 30-09-2006
 • 28-09-2006
 • 27-09-2006
 • 26-09-2006
 • 23-09-2006
 • 22-09-2006
 • 20-09-2006
 • 19-09-2006
 • 18-09-2006
 • 17-09-2006
 • 13-09-2006
 • 12-09-2006
 • 11-09-2006
 • 10-09-2006
 • 09-09-2006
 • 05-09-2006
 • 03-09-2006
 • 02-09-2006
 • 01-09-2006
 • 31-08-2006
 • 30-08-2006
 • 28-08-2006
 • 27-08-2006
 • 26-08-2006
 • 23-08-2006
 • 22-08-2006
 • 21-08-2006
 • 20-08-2006
 • 19-08-2006
 • 18-08-2006
 • 17-08-2006
 • 16-08-2006
 • 15-08-2006
 • 13-08-2006
 • 12-08-2006
 • 10-08-2006
 • 07-08-2006
 • 06-08-2006
 • 05-08-2006
 • 04-08-2006
 • 03-08-2006
 • 02-08-2006
 • 01-08-2006
 • 30-07-2006
 • 29-07-2006
 • 28-07-2006
 • 27-07-2006
 • 26-07-2006
 • 25-07-2006
 • 24-07-2006
 • 23-07-2006
 • 22-07-2006
 • 18-07-2006
 • 16-07-2006
 • 15-07-2006
 • 14-07-2006
 • 13-07-2006
 • 12-07-2006
 • 10-07-2006
 • 08-07-2006
 • 07-07-2006
 • 05-07-2006
 • 04-07-2006
 • 03-07-2006
 • 02-07-2006
 • 01-07-2006
 • 30-06-2006
 • 29-06-2006
 • 27-06-2006
 • 26-06-2006
 • 25-06-2006
 • 24-06-2006
 • 23-06-2006
 • 21-06-2006
 • 20-06-2006
 • 18-06-2006
 • 16-06-2006
 • 15-06-2006
 • 14-06-2006
 • 12-06-2006
 • 06-06-2006
 • 05-06-2006
 • 04-06-2006
 • 03-06-2006
 • 30-05-2006
 • 27-05-2006
 • 24-05-2006
 • 23-05-2006
 • 22-05-2006
 • 21-05-2006
 • 20-05-2006
 • 19-05-2006
 • 17-05-2006
 • 15-05-2006
 • 14-05-2006
 • 13-05-2006
 • 12-05-2006
 • 08-05-2006
 • 05-05-2006
 • 04-05-2006
 • 03-05-2006
 • 02-05-2006
 • 30-04-2006
 • 29-04-2006
 • 28-04-2006
 • 27-04-2006
 • 25-04-2006
 • 24-04-2006
 • 23-04-2006
 • 22-04-2006
 • 21-04-2006
 • 19-04-2006
 • 18-04-2006
 • 15-04-2006
 • 14-04-2006
 • 13-04-2006
 • 12-04-2006
 • 10-04-2006
 • 09-04-2006
 • 08-04-2006
 • 07-04-2006
 • 05-04-2006
 • 03-04-2006
 • 02-04-2006
 • 31-03-2006
 • 28-03-2006
 • 26-03-2006
 • 25-03-2006
 • 24-03-2006
 • 23-03-2006
 • 22-03-2006
 • 21-03-2006


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!