DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
03-10-2012
muffins met chocolade vlokken
ingrediënten: 125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 50 gram chocolade vlokken bereiding: laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , roer er de chocolade vlokken onder, vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven,laat afkoelen , bestrijk met wat glazuur, strooi er wat hagelslag over glazuur: roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan , het glazuur moet dik vloeibaar blijven
ingrediënten : 1 rol verse bladerdeeg - 4 eetlepels abrikozenconfituur - 100 gram malse boter - 100 gram kristalsuiker - 100 gram zelfrijzende bloem - 1 zakje vanillesuiker - sap van een halve citroen - 2 eieren - 50 gram gemalen amandelen - 1 eetlepel rhum of amaretto - enkele druppels amandelextract bereiding : leg het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm snij het overtollige eraf , doorprik het deeg met een vork , bestrijk met de confituur voor de vulling : klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot de kleur lichter wordt klop er één voor één de eieren door meng met een houten lepel de gemalen amandelen en gezeefde bloem erdoor , schep de vulling in de beklede taartvorm en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 25 minuten , schuif op een rooster en laat afkoelen glazuurlaag : roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan , het glazuur moet dik vloeibaar blijven , strijk de taart in met het glazuur
ingrediënten : 3/4 l halfvolle melk - 10 klontjes suiker - 1 zakje vanillebloem (50 gr) - speculoos koekjes bereiding : schep 1 kopje melk uit de 3/4 l melk , meng daarin de inhoud van het zakje , roer tot er geen klonters meer zijn , voeg de klontjes bij de resterende melk en breng aan de kook , de pan van het vuur nemen en de oplossing er al roerend bijgieten , de bereiding al roerend even laten doorkoken en in schaaltjes gieten , er een koekje induwen en één koekje bovenop voor versiering , laten afkoelen
ingrediënten : 125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 1 vel bladerdeeg van 24 cm doorsnee - 250 gram marsepein - 4 eieren - 50 gram gesmolten boter - 500 gram ontpitte krieken (bokaal) - 4 eetlepels amandelschilfers bereiding : snij de marsepein in kleine blokjes en meng deze met de eieren , laat dit mengsel 1 uur weken en voeg daarna 50 gram gesmolten boter erbij , schik het bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier prik even in het deeg , vul de taartvorm met de krieken en giet het marsepeinbeslag erover heen , overstrooi het geheel met de amandelschilfers en bak de taart gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bestrooi met poedersuiker als de taart afgekoeld is
ingrediënten : 1 à 2 rollen bladerdeeg - 6 à 7 appels (boskoop - jonagold) - 3 eetlepels krstalsuiker - 2 zakjes vanillesuiker - 75 gram witte rozijnen - 40 gram boter - beetje kaneelpoeder bereiding : schil de appelen en snij ze in partjes , laat in een brede kookpan 20 gram boter smelten , doe er de partjes appel de rozijnen , vanillesuiker en een beetje kaneel toe , zet het deksel op de pan en schud ze flink op laat op een zacht vuur 5 minuten stoven enkele keren opschudden om niet aan te bakken , bekleed een vorm of kleine vormpjes met aluminuimpapier strijk goed in met boter en strooi er de 3 eetlepels suiker in zet de vorm onder de grill en laat kleuren tot suiker en boter een bruin kleur geeft (caramel) oppassen voor aanbranden , haal uit de oven en schik er de appels en rozijnen in , bedek met het bladerdeeg mag iets groter zijn dan de vorm duw de randen naar binnen , snij de overhangende rest weg , bak gedurende 20 à 30 minuten op 160 graden , zet een bord op het deeg en draai om neem aluminuim weg serveer lauw met een bolletje vanilleijs tip : u kan de tarte tatin de dag voordien bakken dan wel niet omdraaien de andere dag 10 minuten opwarmen in de oven en dan pas omdraaien
ingrediënten: 200ml volle room (om op te kloppen) - 150 gram boter - 150 gram kristalsuiker - 4 eieren - 1/4 l advocaat - 6 gr gelatine (3 blaadjes) bereiding : meng de boter met de helft van de suiker , de 4 eierdooiers en de advocaat in een kookpot , week de gelatine blaadjes in koud water , warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het lauw is , opletten niet te warm anders schiften de eiers , voeg al roerend de geweekte gelatine blaadjes erbij , klop eerst de room op en klop het eiwit stijf met de rest van de suiker , roer het stijf geklopte eiwit door de eimassa dan de opgeklopte room , meng voorzichtig , snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de rand van een springvorm , giet het advocaatmengsel in de vorm , laat een paar uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 250 gram zelfrijzende bloem - 180 gram suiker - 125 gram boter - snuifje zout - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter een 1/2 minuutje zacht worden in de microgolf en klop goed op met de suiker , voeg de ganse eieren toe en klop opnieuw tot een zachte massa , meng het zout en de vanillesuiker door de zelfrijzende bloem , klop met mixer de bloem langzaam onder het beslag , laat het deeg een paar uur rusten , bak in een vooraf beboterd wafelijzer , voor het bakken kan je 2 koffielepeltjes gebruiken om deeg te nemen tip : 250 gram bloem geeft ongeveer 20 wafeltjes
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 250 gram boter (moet zacht zijn) - 4 eetlepels bloemsuiker - koude koffie - 2 pakjes petit beurre koekjes - hagelslag bereiding : klop de boter met de bloemsuiker tot een glad mengsel , leg eerst een laag droge koekjes op de schaal zodat je een goede basis hebt , smeer er dan een laag suikerboter mengsel op , voor de volgende lagen de koekjes even in de koffie laten rusten , vervolgens leg je telkens een laag koekjes en een laagje suiker boter mengsel , werk af met een laagje hagelslag als versiering , laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 100 gram chocolade (fondant) - 100 gram poedersuiker - 100 gram boter - 2 eieren - 2 eetlepels bloem - 1 snuifje zout bereiding : smelt de in stukjes gesneden chocolade in een warmwaterbad , neem van het vuur af en roer er de in blokjes gesneden boter doorheen , klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte créme , vermeng deze créme met de chocolade en daarna de bloem , klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door het deeg , vul beboterde vormpjes tot 2/3 met het deeg en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
ingrediënten : 250 gram gesmolten boter - 250 gram zelfrijzende bloem - 250 gram kristalsuiker - 100 gram gemalen speculaas - 5 eiers - 2 appels - bruine suiker bereiding : mix de eieren met de suiker en roer er de gesmolten boter en bloem onder , roer dan de speculaas door het deeg en de helft van de fijn gesneden appelschijfjes , giet het deeg in een langwerpige ingevette cakevorm , leg de rest van de appelschijfjes op het deeg , bestrooi royaal met bruine suiker en enkele kleine stukjes boter erop , bak in een voorverwarmde oven 45 à 50 minuten op 160 graden
ingrediënten : 3 eiwitten - 150 gram kristalsuiker - 100 gram poedersuiker - 1 snuifje zout bereiding : zout bij het eiwit kloppen tot het volume heeft , dan langzaam kristalsuiker bijdoen en stijfkloppen , voorzichtig met spatel de poedersuiker er onder mengen , met soeplepel toefjes op de bakplaat bekleed met bakpapier leggen een beetje afstand tussen laten , dan één uur in de oven op 100 graden , ze moeten wit blijven , als het er minder lang in zit zijn ze smeuig van binnen ,ze moeten gemakkelijk van het bakpapier kunnen
ingrediënten : 1 liter melk gekookt , 6 sneden peperkoek , 16 speculoosjes , 4 lepels bruine suiker , 1/2 pakje vanillebloem ,1/3 van een flesje kandijsiroop bereiding : vanillepudding oplossen in een tas melk , alle ingrediënten bij de melk doen en mixen , laatst kandijsiroop doormengen , vuurvaste schaal invetten met boter alles erin gieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 30 minuten bakken op 160 graden
ingrediënten : 250 gram suiker - 250 gram boter - 330 gram zelfrijzende bloem - 4 eiers - 500 gram uitgelekte krieken (bokaal) bereiding : smelt boter , maak een vast deeg van de eieren en de suiker klop het op tot een schuimige massa (witkloppen) , roer de gesmolten boter eronder voeg de bloem toe , meng de krieken door het deeg , giet in een springvorm bekleed met bakpapier , bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 à45 minuten
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.