-1 grote dubbele kipfilet (in lengte in helft snijden en dan zijkant opensnijden zodat je envelopje krijgt) -3 zongedroogde tomaatjes op olie (in stukjes snijden) -verschillende verse kruiden (thym-salie-oregano)grof gehakt) -4plakjes verse parmezaankaas -zout en peper -beetke provencaalse kruiden -olijfolie -keukentouw
BEREIDING:
-olijfolie in pan doen -kipfiletje vullen , met eerst verse kruiden, dan tomaatje-dan kaas) -opbinden met touwtje -bakken op niet te hard vuur gedurende een 15 min) -dan kipfilet uit pan,(warm houden) -scheutje witte wijn in braadvocht -even inkoken -klaar!!!!
SERVEREN MET:
-aardappeltjes, kroketjes, zelfs een stuk lekker brood en een slaatje, weinig werk, veel effect! -waarom het kippefiletje niet in alu-folie en hop de BBQ op!kan ook!!
MAROKAANS ETENTJE (tijdje geleden bij ons thuis) EN EEN PAAR FAVORIETE RECEPTJES
slaatje van Gegrilde Paprika met feta en kappertjes (zie foto)
-1 pot gegrilde paprika's (te koop in supermarkt (vind je bij de groenteconserven!) -1 stuk feta -2 eetlepel zoute kappertjes (indien je deze niet vind die op azijn, flink spoelen, en dan 5min in melke leggen, en terug spoelen!) -2 eetlepels olijfolie -sap halve citroen -grof zout -flink zwarte peper
-paprika's flink droogdeppen op keukenpapier -mooi schikken op 'witte) schaal -feta erover brokkelen -kappertjes erover verdelen -kruiden -olijfolie en citroensap mengen -erover gieten -klaar! -smakelijk
slaatje van watermeloen met feta en verse munt! (zie foto) idem als vorige bereiding alleen wijzigen de ingredienten=erg verfrissend bij warm weer! gebruik alleen verse munt!!!!
Bastilla met kip en amandelen (lijkt lang recept maar is heel makkelijk!
Benodigdheden:
-6 vellen brickdeeg -1 braadkip in stukken -1 spaanse uifijngesneden -400 g gepelde amandelen -3 el suiker -3 eieren; olijfolie -1 bosje bladpeterselie gehakt -1 tl kaneelpoeder -1/2 tl zwarte peper -1/2 tl gemberpoeder -mespunt safraanpoeder -zout -bloemsuiker en kaneelpoeder om af te werken
Bereiding
-Bak de amandelen op een zacht vuur in wat olijfolie goudbruin -Laat ze uitlekken op keukenpapier -Hak ze grof -Verhit de olie in een stoofpan -Braad de stukken kip rondom aan -Doe er de ui, gember, de kaneel, peper en zout bij -Blus met 1/2 glas water. Dek af en laat 45 min. stoven -laat wat afkoelen en ontbeen de kip Laat het stoofvocht tot de helft inkoken -Doe er de suiker en de losgeklopte eieren bij. Neem de pan van het vuur en roer goed zodat de eieren niet stollen -Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten aan met olijfolie -Leg 2 vellen naast elkaar op een ingevette bakplaat. -Verdeel er de helft van de kip, de saus en de amandelen over -Dek af met nog 2 vellen brickdeeg -Verdeel daarover de rest van de kip, de saus en de amandelen -Dek af met de resterende vellen brickdeeg -Zet 30 tot 45 min. in de oven op 200°C -Werk af met gezeefde bloemsuiker en kaneelpoeder -Dien direct op! -Kan je maken in één grote vorm, maar ik doe het altijd in individuele!