Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenpannenkoek


    Pompoenpannenkoek

    Ingrediënten:

    300 gr pompoen, een handvol rozijnen, 1 ei
    125 gr volkoren meel, 2 1/2 dl melk, boter of zonnebloemolie

                  Pompoenpannenkoek
                                                                                                                      © Andriy Markov


    Bereiding
    :

    Kook de pompoen tot ook de schil zacht is. Meng ondertussen meel, melk en ei, en voeg de pompoen toe als ze gaar is. Doe er eventueel wat rozijnen bij. Maak hiervan kleine dikke pannenkoeken en strooi er wat kaneel over.
    bron; skynet.be

    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:pompoen, rozijnen, ei, meel, melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chivas Regal-whiskey


    Chivas Regal-whiskey


    vivienne westwood herdecoreert chivas regal whiskey  

    Vivienne Westwood heeft de fles van Chivas Regal in een nieuw jasje gestoken. De modeontwerpster viert daarmee de 210de verjaardag van het whiskey-merk.


    Een warm bontje met de Union Jack-print erop, zo ziet de verjaardagseditie van Vivienne Westwood voor Chivas Regal eruit. De Britse vlag moet de roots van Westwood onderstrepen en is meteen een verwijzing naar buurland Schotland, waar Chivas Regal afkomstig van is.

    Eerder werkte het merk al samen met topontwerpers als Christian Lacroix en Alexander McQueen.

    Beeld: Stylefrizz.com
    bron; gva.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:whiskey,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier gaat osteoporose tegen


    Bier gaat osteoporose tegen 

    bier gaat osteoporose tegen 

    Het is misschien niet de favoriete drank van heel wat dames, maar 1 pintje bier per dag kan wonderen doen voor de botkwaliteit op latere leeftijd. Volgens een Amerikaanse studie helpt bier osteoporose tegen te gaan.


    De studie van de universiteit van Cambridge toont aan dat gehopt bier de ideale bron van het chemische element silicum is. Deze chemische stof is cruciaal in de vorming van nieuwe botstructuur.

    “Een pintje bier bevat ongeveer 8 milligram silicum, wat een derde van onze dagelijkse aanbevolen opname is”, vertelt professor Jonathan Powell, van de universiteit van Cambridge.

    Bovendien zit er in bier nog een goed voedingselement: ethanol, de chemische stof die botverlies helpt te voorkomen. Voor vrouwen die nog niet in de menopauze zitten, kan een half pintje al wonderen doen. Diegenen die deze vervelende periode voorbij zijn, drinken best 1 biertje per dag.

    Leeftijd

    Het zijn vooral de oudere dames die belang hebben bij een dagelijkse inname van de stof. “Het hormonenniveau daalt bij oudere vrouwen. Daardoor wordt silicum vanzelf al moeilijker gebonden aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Een verhoogde opname van de stof is daarom cruciaal om de gezondheid van de botten te garanderen”, legt professor Powell uit. Bovendien halen we alsmaar minder silicum uit onze dagelijkse voeding. “We halen steeds minder silicum uit koren en graan omdat ons voedsel steeds meer bewerkt en minder gezuiverd wordt”, besluit Powell.

    Foto: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:BIEREN & BIERWEETJES,
    Tags:Bier,
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode aan de ontbijttafel


    Mode aan de ontbijttafel

  •                         Gucci Loops
    Tricia Clarke-Stone - de vrouw achter de culinaire blog Sip, Chat, Chow - vindt de gewone cornflakedozen er maar wat saai bijstaan op de ontbijttafel. Ze ontwierp daarom de serie Cereal Couture voor elke modebewuste vrouw die van cornflakes houdt.

    Zo kreeg Tony de Frostiesleeuw, een Burberrysjaalte rond zijn nek en staat op de Chaneldoos te lezen 'Flavored with Real Coco'. Voorlopig blijft het bij dit leuke Photoshopwerk, maar aangezien de modehuizen altijd op zoek zijn naar leuke uitbreidingsmogelijkheden, moeten ze volgens Clarke-Stone eens de markt van de onbijtgranen overwegen.

    Gucci Loops
    Tricia Clarke-Stone
     edm
    bron; nieuwsblad.be


  • Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Gucci, ontbijt,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met prei en ei


    Gebakken aardappelen met prei en ei

    gemakkelijk en goedkoop, als je prei niet lekker vindt vervang
    je die door andere groenten.


    Voor 4 personen;
     1 kg aardappelen, 4 preistengels, 8 eieren,
     5 eetlepels olijfolie, gemalen kaas, peper en zout.                    

                             

    Bereidingswijze;

    Was de aardappelen grondig en snijd ze in partjes.

    Warm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de aardappelen gedurende 20 minuten, roer regelmatig.

    Was de preistengels en snijd het preiwit in dunne ringen.

    Voeg bij de aardappelen, kruid met peper en zout en laat 10 minuten meestoven.

    Kluts de eieren, kruid met peper en zout en giet over de groenten.

    Bestrooi met gemalen kaas, laat het ei stollen en de kaas smelten.

    Auteur: alp
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:aardappelen, prei, eieren, kaas,
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs met rozemarijn


    Pladijs met rozemarijn

    Voor 4 personen;
    1 grote pladijs, 500 g krielaardappelen, 4 teentjes knoflook
    3 takjes rozemarijn, 2 tomaten, olijfolie,
    1 eetlepel fijngehakte platte peterselie, peper en zeezout

                                                                      
                                                                                
                                                                                                                                 rr


    Bereidingswijze

    Kook de aardappeltjes in gezouten water gedurende 15 minuten. Giet af en laat wat afkoelen.

    Snijd de krieltjes in twee en houd bij.

    Snijd de tomaten in schijfjes.

    Trek de blaadjes van twee rozemarijntakjes. Hak de blaadjes grof. Steek een takje rozemarijn en een fijngehakte teen knoflook in de pladijs.

    Peper en zout ook de binnenkant van de vis.

    Bestrijk een grote ovenschotel met olijfolie. Leg de pladijs in het midden van de schotel. Peper en zout.

    Leg er de aardappelen rond. Bedek de vis zelf met schijfjes tomaat.

    Bestrooi de schotel met drie fijngehakte teentjes knoflook. Bestrooi ook met de blaadjes rozemarijn.

    Overgiet met een streepje olijfolie.

    Schuif de vis in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210°C. Laat 10 tot 15 minuten braden.

    Overgiet een paar keer met het braadvocht.

    Haal de gare vis uit de oven en bestrooi met fijngehakte peterselie.

    Auteur: alp
    bron; nieuwsblad.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Pladijs, schol, Aardappelen, look, rozemarijn, tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast champignon


    Toast champignon

    Voor 4 personen;

    500 g middelgrote champignons, 4 sneden wit brood

    boter, verse bieslook of peterselie, 1 citroen, peper en zout

         

    Bereidingswijze

    Maak de champignons schoon met een vel keukenpapier en snijd de steeltjes af.

    Toast de boterhammen en snijd ze bij.

    Verwarm een flinke klont boter tot hazelnootkleur.

    Kleur de champignons op de kant van de hoedjes snel goudbruin. 
    Kruid met peper en zout.

    Draai de champignons om en zet het vuur wat lager. Kruid opnieuw met peper en zout. Laat de champignons niet te lang bakken, ze moeten binnenin lekker sappig blijven en bij voorkeur hun grootte behouden.

    Sprenkel er enkele druppels citroensap overheen om de smaak te peppen.

    Werk af met flink wat fijngesneden verse kruiden.

    Schik de champignons op de toast.

    Auteur: dar
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:champignons, brood, bieslook,
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiecake met karamelnoten

    Koffiecake met karamelnoten

    Voor 4-6 personen:
    150 g boter, op kamertemperatuur, 150 g bruine suiker
    1 ei, 1 eierdooier, 150 g bloem, gezeefd
    1 tl bakpoeder, 1 el oploskoffie, 1 tl heet water, 4 el melk

    Voor de karamelnoten:
    200 g suiker, 25 g boter, 1,25 dl dunne room
    100 g noten (amandelen, walnoten en pecannoten)

                            
    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm van 18 cm diameter in en bekleed met bakpapier. Roer de boter en suiker 8 à 10 min. onder elkaar tot een bleke, romige massa ontstaat. Voeg het ei en de eierdooier toe en meng goed. Spatel er de bloem en het bakpoeder onder. Meng de oploskoffie met het water. Roer onder het beslag, samen met de melk. Schep het beslag in de bakvorm en bak 1 u. tot de cake gaar is.

    Maak nadien de karamelnoten: doe de suiker in een pannetje met een scheut water. Laat 8 à 10 min. inkoken tot een donkere karamel ontstaat. Haal van het vuur en roer er voorzichtig de boter en room onder. Voeg ook de noten toe en wentel ze in de karamel. Schep over de cake en serveer meteen.

    Tip: gebruik een nat deegborsteltje om bij het maken van de karamel de suikerkorrels van de randen van de pan in de siroop te duwen. Dit voorkomt dat de suiker kristalliseert en de karamel hard wordt.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:noten, cake,
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jacobsvruchten met slaatje


    Sint-jacobsvruchten met slaatje

    Voor 4 personen:

    20 sint-jakobsschelpjes, 4 reepjes sla, 4 eetlepels pijnboompitten
    3 eetlepels balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie
    boter, Olijfolie, Kervel en dille

    Bereiding:

    • Meng de sla met de balsamicoazijn en olijfolie.
    • Bak de sint-jakobsschelpjes aan beide kanten bruin in olijfolie met een klontje boter.(2 a 3 min) 
    • Serveer de sla met de sint-jakobsschelpjes en overstrooi met pijnboompitten, kervel en dille.
    bron; kookeiland.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:sint-jacobsschelpen, sla, pijnboompitten, kervel, dille,
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen



    Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen

     Voor vier personen:

    1 kg schoongemaakte varkenswangen, arachideolie,
    kruidentuiltje van 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 peterselie,
    1 fijngesneden grote ui, 2 sneden peperkoek, 1 koffielepel mosterd,
    bruine fond, 2 flesjes donker bier, 1 kg aardappelen van gelijke grote ,
    peterselie, peper en zout. 

                       

    Bereidingswijze

    Spoel de wangen schoon, verwijder het vliesje en snij het overtollige vet af. Verhit een scheut olie in een bakpan, kruid de wangen met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten op hoog vuur. Giet het overtollige vet af, blus de warmte met wat bier en breng alles over naar een kookpot.

    Verhit wat olie in de bakpan en bak de ui langzaam bruin. Blus de warmte met bier en voeg toe aan het vlees. Voeg de rest van het bier, het kruidentuiltje, de bruine fond en de peperkoek, ingesmeerd met mosterd, toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de wangen gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd.

    De aardappelen wassen, tonvormig snijden met 6 tot 8 snijvlakken en vervolgens gaar koken of stomen. Schik de varkenswangen en de aardappelen op de warme borden en versier met gehakte peterselie.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:varkenswangen,olie,ui,peperkoek,bier,aardappelen, kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei
     

    Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

    Voor 4 personen:
    600 g varkensgehakt, boter, peper en zout
    1 kl komijnpoeder, 4 dl passata, tabasco
    worcestersaus, 5 eieren, scheut room, brood

                                    
    Bereidingswijze;
    Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak langs alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder en voeg de passata toe. Laat 5 minuten goed doorstoven en kruid met tabasco en worcestersaus.

    Maak roereieren in een aparte pan. Smelt boter, breek de eieren in de pan en bak al roerend gaar. Roer er op het einde een scheut room door. Snij de roereieren in stukken en doe bij de gehaktballen. Serveer met brood.

    Tip; Een variatie op de Marokkaanse bereiding 'kefta'.
    Eventueel kan men lamsgehakt in plaats van varkensgehakt gebruiken.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:gehakt, pasata, eieren, room, brood,
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met kastanjes en spruitjes

    Varkensgebraad met kastanjes en spruitjes

    Voor 4-6 personen:
    1 varkensgebraad met zwoerd van 1,5 kg
    1,25 dl olijfolie, zeezout, 25 kastanjes, 2 bollen knoflook
    12 zilveruitjes, 12 spruitjes, schoongemaakt, 15 takjes verse tijm

    Voor de braadjus
    26 g boter, 2 el bloem, 5 dl kippenbouillon

                               
    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 220°C. Maak diepe, evenwijdige inkepingen in het zwoerd van het varkensgebraad. Wrijf het vlees in met 3 el olijfolie en kruid met zout. Leg in een braadslee. Kerf een kruis in de kastanjes en schik naast het vlees. Bak 15 min. Zet de oven lager tot 200°C en bak het vlees nog 30 min.

    Snij de bovenkant van de bollen knoflook af en meng de knoflook met de uitjes, spruitjes, tijm en resterende olijfolie. Schik naast het vlees en bak nog 30 min. tot de groenten gaar zijn en het varkenszwoerd krokant is.

    Maak de braadjus: smelt de boter op een matig vuur en meng er de bloem onder. Laat 2 min. bakken en voeg geleidelijk aan de bouillon toe. Laat al roerend 3 à 5 min. koken tot de jus is ingedikt. Serveer bij het varkensgebraad.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:varkensvlees, kastanjes, look, zilveruitjes, spruitjes, tijm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met eekhoorntjesbrood, oude parmezaanse kaas en jus van Vadouvan-kruid

    Risotto met eekhoorntjesbrood, oude parmezaanse kaas
    en jus van Vadouvan-kruid

    De perfecte risotto volgens Wout Bru.

    Risotto
    300 gr ronde risotto rijst, 650 ml kippenbouillon
    1 sjalotje versnipperd, 50 gr witte wijn, 250 gr mascarpone
    120 gr oude geraspte parmezaan

    Jus
    250 ml kalfsjus, 10 gr Vadouvan-kruid (Indische kruiden mengeling)
    15 cl Porto-wijn, half sjalotje versnipperd
    10 gr dobbelsteentjes van eekhoorntjesbrood, peper en zout

                               
    Bereidingswijze;

    Risotto
    De versnipperde sjalot aanfruiten in een weinig olijfolie en blussen met de witte wijn. Vervolgens goed laten uitdrogen, de rijst erbij en opnieuw laten uitdrogen. Bevochtigen met de bouillon tot hij juist onderstaat en weer laten uitdrogen. Opnieuw de bouillon erop enz.... Herhaal dit al roerend een zestal keren tot hij gaar is.

    Afwerken op het laatste met de mascarpone en de parmezaanse kaas tot hij heerlijk smeuïg is. Vervolgens de champignons in dobbelsteentjes snijden, bakken en erbij voegen.

    Jus
    Een sjalotje aanfruiten, blussen met porto, laten inkoken, de kalfsjus erbij en laten infuseren met het Vadouvan-kruid. Het mengsel door een zeef passeren en de opgevangen jus afkruiden met peper en zout. De jus op het bord rond de risotto serveren.

    Afwerking van het bord met wat frisse wintergroenten en chips van aardappel.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Tags:rijst, kippenbouillon, sjalot, wijn, mascarpone, parmezaan, kaas, porto, eekhoorntjesbrood,
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding met chocoladeglazuur


    Broodpudding met chocoladeglazuur

    Voor 4 personen;
     400 g wit of bruin brood 4 dl melk 3 eieren 3 el rozijnen
    2 el ontpitte dadels enkele el amandelschilfers
    Voor het glazuur; 100 g poedersuiker 50 g pure chocolade 1 el citroensap.

                            

    Bereidingswijze

    Breng de melk aan de kook. Doe er het brood, de eieren, suiker, nootmuskaat, vanillesuiker, rozijnen en amandelschilfers bij.

    Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.

    Bak de pudding goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.

    Maak het glazuur: smelt de chocolade, voeg de suiker en het citroensap toe en strijk het mengsel met een borsteltje uit op de broodpudding.

    Maak eventueel nog een wit glazuur van poedersuiker en water en trek daarmee streepjes over het chocoladeglazuur.

    Laat de pudding afkoelen en serveer hem. Smakelijk!


    alp
    bron;nieuwsblad.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Brood, Eieren, Melk, Rozijnen, Dadels, Amandel, Chocolade,
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten-paprika soep
     

    Tomaten-paprika soep

    Voor 4 personen:
    1 blokje groentebouillon en 1 blokje vleesbouillon opgelost in 1 l kokend water
    1 pak/blik Gezeefde Tomaten
    1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos 
    een handvol fijngesnipperde verse kruiden (peterselie, kervel, basilicum, koriander, bieslook),  zout en peper



    Bereidingswijze

    Snijd de uitgelekte paprika's in stukjes en doe ze samen met de gezeefde tomaten bij de bouillon. Laat tien minuten doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Giet de soep over in een (liefst voorverwarmde) terrine, giet de olijfolie er in een dunne straal over en strooi er de verse kruiden over.

    Tip:
    Serveer met lookbrood of broodcroutons en gemalen kaas..


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Tomaten, Paprika, Kruiden, olijfolie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert van 25.000 euro


    Dessert van 25.000 euro

              

            PA

    Wie een doordeweekse chocoladepudding maar gewoontjes vindt en zijn nagerecht graag afgewerkt ziet met goud en diamanten, vindt voortaan zijn gading in het Britse Howe Country House Hotel. Daar staat wel wat tegenover. De luxechocoladepudding van chefkok Marc Guibert moet zo'n 25.000 euro kosten en is daarmee het duurste dessert ter wereld.

    Ter ere van de Britse National Chocolate Week creëerde de kok een haute cuisine-pudding, gemaakt van vier soorten van de beste Belgische chocolade. Verder werden sinaasappel, perzik, whisky en champagne verwerkt in het nagerecht in de vorm van een Fabergé-ei. Het geheel is afgewerkt met eetbare goudblaadjes en de spreekwoordelijke kers op de taart is vervangen door een tweekaraatsdiamant.

    De exuberante chocoladepudding krijgt voorlopig nog geen plekje in het Guinness Book of Records. Daarvoor moet het nagerecht eerst besteld en afgerekend worden. Die bestelling moet ruim drie weken op voorhand gebeuren.

    jvr
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:dessert, chocoladepudding,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookpotje van champignons, aardappelen & Espelettepeper


    Kookpotje van champignons, aardappelen & Espelettepeper
    Voor 4 personen:

    500 g Parijse champignons - 8 aardappelen - 1 boeketje peterselie -
    2 teentjes knoflook - olijfolie - zout & Espelette peper
                 
                              Recept 5 – Kookpotje van champignons, aardappelen & Espelettepeper
                                                                                                                     © Soupçon de Balsamique
    Bereiding:
    Schuur de schil van de aardappel en kook de aardappelen gedurende 15 à 20 minuten in een groot volume gezouten water.

    Kuis de champignons en snijd in schijfjes.

    Was de peterselie en snijd hem fijn.

    Verwarm de olijfolie in een lage kookpot, voeg er de look aan toe en vervolgens de champignons.

    Giet de aardappelen ondertussen af, verwijder de schil en snijd in stukken.

    Doe de aardappelen bij de champignons, samen met de peterselie, het zout en de Espelette peper. Laat enkele minuten koken en dien warm op.

    Tip: profiteer van het champignonsseizoen en gebruik ook gerust andere champignonsoorten!


    bron; skynet.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:champignons, aardappelen, peterselie, look,
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen met cassonade & gegrilde hazelnootjes
     

    Overheerlijk herfstdessertje
    Pruimen met cassonade & gegrilde hazelnootjes


    Voor 4 personen;


    4 handenvol pruimen - 20 verse hazelnootjes - cassonade - 1 zakje vanillesuiker
             
                     Recept 6 – Pruimen met cassonade & gegrilde hazelnootjes
    Bereiding:                                       © Soupçon de Balsamique 

    Was de pruimen, snijd ze in twee en verwijder de pit.

    Doe de pruimen in een kookpot met wat cassonade (niet teveel, want pruimen kunnen al een zoete smaak hebben). Laat gedurende 35 minuten op een zacht tot middelmatig vuur smelten.

    Open de hazelnootjes en plaats ze gedurende 15 minuten in een schotel in de oven op 180° C. Haal ze vervolgens uit de oven en wrijf erover met een doek zodat het omhulsel loskomt. Verpletter ze met behulp van een mortier.

    Proef van de pruimen wanneer ze gekookt zijn en voeg eventueel nog wat cassonade toe en een zakje vanillesuiker.

    Doe de pruimen in aparte recipiënten en bedek vervolgens met de nootjes.

    Dien lauw of koud op, naar keuze.

    bron; skynet.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:pruimen, hazelnoten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen zijn goed voor hart en bloeddruk


    Aardappelen zijn goed voor hart en bloeddruk

       aardappelen zijn goed voor hart en bloeddruk  

    Paarse aardappelen verlagen de bloeddruk. Dat blijkt uit een onderzoek aan de University of Scranton in Pennsylvania.

    Heel wat mensen laten aardappelen links liggen omdat ze volgens hen koolhydraten bevatten en calorierijk zijn. Volgens onderzoeker Joe Vinson is dat een fout beeld. Een gekookte aardappel zonder boter of saus bevat maar 110 calorieën. Bovendien zijn ze goed voor het hart.

    Voor het onderzoek moesten 18 deelnemers tweemaal per dag zes tot acht kleine aardappelen eten. Hun bloeddruk werd met 3 tot 4 procent verlaagd. Cholesterol en gewicht werden niet beïnvloed door het eten van de aardappelen. De onderzoekers noemen de studie veelbelovend. 14 deelnemers namen namelijk al medicatie om hun bloeddruk te verlagen. Een aardappeldieet zou hen nog meer kunnen helpen.

    Aardappelen bevatten ook heel wat vitaminen en gezonde stoffen, namelijk net zoveel als broccoli, spinazie en spruitjes. De antioxidanten werken wel alleen bij gekookte aardappelen. Frituren vernietigt de 'gezonde' ingrediënten.

    Het onderzoek werd gevoerd met paarse aardappelen, maar witte of rode aardappelen zouden evenveel effect hebben.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Aardappelen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet opdagen in sterrenrestaurant kost 100 euro per persoon


    Niet opdagen in sterrenrestaurant kost 100 euro per persoon

    Wie niet komt opdagen voor een etentje in een sterrenrestaurant of kort op voorhand afzegt, moet vanaf nu een schadevergoeding van 100 euro per persoon betalen. Dat meldt een krant van De Persgroep.

    Het gebeurt tegenwoordig wel drie keer per week dat klanten niet komen opdagen, klinkt het onder meer bij sterrenrestaurants Hof van Cleve en Jardin Tropical.

    De restaurants maken zware verliezen als ze het voorziene eten gewoon moeten weggooien en dat pikken ze niet langer. De schadevergoeding wordt automatisch afgeboekt van de kredietkaart van de klant, die bij reservatie zijn kaartnummer verplicht moet doorgeven. Volgens Test-Aankoop mogen de restaurants de schadevergoeding afboeken bij wie niet komt opdagen, op voorwaarde dat het uitdrukkelijk vermeld wordt in de algemene voorwaarden op de website van het restaurant. De consumentenorganisatie verwijst ook naar de hotelsector, waar de praktijken al gangbaar zijn.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:Sterrenrestaurants,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!