Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
14-10-2012
fruitsla met kokosmelk en zaden
Gezonde voeding verhoogt de productiviteit lekker als ontbijt. fruitsla met kokosmelk en zaden
Gemengd seizoensfruit , kokosmelk, Gemengde zaden (bijvoorbeeld lijnzaad, pompoenzaad, zonnebloemzaad of chiazaad) Bereiding; 15-20min. Snijd het fruit in grote stukken en werk af met drie eetlepels kokosmelk en drie eetlepels gemengde zaden. Optioneel: mix kort vier eetlepels gemengd fruit per persoon om als coulis te gebruiken.
Tip; Pascale Naessens, coach eetcultuur: Fruit bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan vitaminen en mineralen en is ideaal om de dag mee te beginnen. Een fruitontbijt geeft je geen opgeblazen, zwaar gevoel maar biedt je geleidelijk aan energie zodat je niet na een uur opnieuw honger hebt.
400 g vers gepelde garnalen, 3 tomaten 2 dikke sneden lichtbruin brood, 2 zachtgekookte eieren 1 el graantjesmosterd, 2 el zure room,verse bieslook olijfolie, peper
Voor de zoetzure prei:
4 staven prei, een scheutje ciderazijn boter, 1 el suiker, zout
Bereiding;
Maak de prei schoon en was ze grondig onder de kraan om al het zand weg te spoelen. We gebruiken voor dit recept het witte en bleekgroene deel. Snijd de prei in staven van ongeveer 5 cm lang en vervolgens in julienne.
Breng 1 liter water aan de kook met een scheutje azijn, een flink klontje boter, suiker en zout. Giet dit hete mengsel over de prei en zet enkele minuten afgedekt aan de kant.
Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze onderaan kruiselings in. Dompel ze een tiental seconden onder in kokend water en verfris onmiddellijk. Pel de tomaten, snijd ze in vier en haal er de pitjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep de prei uit het vocht.
Prak de eitjes met de mosterd en de zure room. Kruid met peper. Dit is de dressing voor de garnalen en de prei.
Snijd de boterhammen in soldaatjes (reepjes) en bak ze knapperig in olijfolie.
Verdeel de prei over de borden. Strooi er de garnalen en tomaat overheen. Werk af met de dressing en vers gesneden bieslook. Leg er enkele soldaatjes bij.
Neem altijd hetzelfde gewicht knolselder als aardappelen bijvoorbeeld: 4 aardappelen, geschild, 3/4 tot 1 knolselder, 2 uien, geschild
Voor in de puree:
2 tot 4 eetlepels boter,volle melk (100 ml), zout naar smaak
nootmuskaat en citroensap (van 1/2 citroen) naar smaak
Bereiding;
Knolselder verkleurt als je hem snijd, dus verwerk de knol niet op voorhand.
Neem een kleine pot, leg er 1 gehalveerde ui en de aardappelen in. Voeg water toe tot alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen en de ui zacht zijn (als je er makkelijk met een vork in kan prikken, minstens 15 minuten).
In een andere pot doe je hetzelfde met de andere ui en de geschilde en in stukken gesneden knolselder. Voeg water of half water en half melk toe tot de knolselder goed onder staat (knolselder blijft witter gekookt in melk met stukken vers gesneden net voor ze in de kookpot gaan; ook Piet Huysentruyt kookt knolselder steeds in een mengsel van 1/2 water, 1/2 melk), breng aan de kook en laat sudderen tot ze gaar zijn, minstens 10 minuten: knolselder kookt sneller gaar dan aardappelen.
Giet het water af, doe de knolselder met ui bij de aardappelen met ui, voeg wat melk, wat boter en wat zout toe en pureer. Zet opnieuw op het vuur (onder voortdurend roeren) als de puree te nat blijkt.
Breng de knolselderpuree verder op smaak met citroensap en nootmuskaat.
2 bloemige aardappelen, 2 wortelen, 1 ui, 1 witte selder 3 tomaten, 1 courgette, 200 g witte bonen, 40 g geraspte kaas 100 g kleine deegwaren, 1 l lichte vleesbouillon, 1/2 dl olijfolie 1 teentje knoflook, peper en zout.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd ze in blokjes. - Hak de ui en de knoflook fijn. - Ontvel de tomaten en hak ze grof. - Snijd de courgette en selder in blokjes. - Stoof de ui en de knoflook glazig in de olie, voeg de bonen, selder, courgette, tomaten en wortelen toe en overgiet met de bouillon. - Breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat minimum 50 minuten pruttelen. - Voeg de deegwaren toe en laat opnieuw 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. - Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.
4 sneetjes wit toastbrood, 1/2 avocado, 1 el bieslook, fijngesnipperd 2 el mayonaise, mespuntje chilipoeder, zout, versgemalen peper 6 plakjes kippenwit, 1 hardgekookt ei, in plakjes 1 rode geroosterde paprika, in repen 50 gram gemengde sla, 1 el dressing naar keuze
Bereiding; Rooster de sneetjes brood. Plet het vruchtvlees van de avocado in een diep bord fijn. Meng de bieslook, mayonaise en chilipoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk 3 sneetjes brood met de avocadopasta en beleg ze met een dubbel plakje kippenwit, plakjes ei en repen paprika. Leg de sneetjes op elkaar en dek ze af met het laatste sneetje. Snijd de clubsandwich diagonaal in vieren en zet elk stapeltje vast met een satéprikker. Verdeel de sla over de twee borden en besprenkel de dressing erover. Leg op elk bord twee kwartjes clubsandwich.
bron; mijnflandria.be
Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, Tags:avocado, kip, paprika, sla, bieslook, ei,
04-10-2012
Lasagne met pesto en spinazie
Lekkers uit Italië
Lifestyle
Lasagne met pesto en spinazie
Voor 4 à 6 personen; 2 zakjes Sublime Filante Giovanni Ferrari, 50 g halfgezouten boter, 50 g bloem, nootmuskaat, 90 cl melk, 15 lasagnevellen (ongeveer, indien mogelijk verse), 250 g pesto, 300 g verse spinazie, 160 g zalm.
Bereiding van de spinazie Dompel de verse spinazie enkele minuten in een grote pot kokend water, giet af en schrik onder koud water om de groene kleur te behouden. Pers het water er goed uit en haal dan de blaadjes grotendeels uit elkaar. Zet opzij.
Bereiding van de bechamelsaus Smelt de in stukjes gesneden boter in een kleine kookpot op zacht vuur. Voeg de bloem in één keer toe, roer krachtig, voeg dan geleidelijk aan de melk toe en de geraspte nootmuskaat. Laat minstens 10 min koken en blijf roeren. Zet een deksel op de pot wanneer de bechamelsaus klaar is en laat lauw worden.
Bereiding van de lasagne Verwarm de oven voor op 200° (heteluchtoven, thermostaat 6 à 7). Meng de pesto met de bechamelsaus en leg onderaan in een ovenschaal een fijne laag van deze saus. Daarboven komen afwisselend laagjes van 3 pastavellen, laagjes bechamel met pesto en laagjes Sublime Filante Giovanni Ferrari. Leg er de laag spinazie in het midden van de lasagne tussen en leg de zalm onder de laatste pastalaag. Eindig met een laag bechamel met pesto en bestrooi rijkelijk met Sublime Filante Giovanni Ferrari. Laat 20 à 25 minuten in de oven bakken. Schakel de oven uit en laat er de lasagne nog 10 minuten in rusten met de ovendeur op een kier.
Tip; Sublime Filante Giovanni Ferrari is een heerlijke italiaanse kaas
In Zweden is dit overheerlijke aardappel gerecht vooral op de kersttafel te vinden, maar daar hoeven wij ons gelukkig niet aan te houden!
Voor 4 personen:
8 middelgrote aardappelen, 1 grote ui, boter, 250 g gemarineerde ansjovis, zout, witte peper, 40 cl (slag)room, paneermeel. Bereiding:
1. Schil de aardappelen en de ui en snijd ze in fijne reepjes
2. Stoof de ui glazig in een pan met wat boter, maar zorg ervoor dat ze niet bruint.
3. Boter een ovenschotel in. Verspreid de schijfjes aardappel over de bodem met erboven de ansjovis en rest van de ui.
4. Egaliseer de bovenkant, bestrooi met wat zout en peper uit de molen.
5. Laat er de (slag)room overvloeien tot hij tussen de aardappelen dringt. Leg er een paar nootjes boter bovenop, wat paneermeel en laat een uurtje in de oven bakken (240°C).
2 teentjes look, geschild, 6 laurierblaadjes, Peper en zout,
Olijfolie of arachideolie.
Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof de uien glazig in olie in een pan. Doe er de knoflook bij en een beetje zout en peper. Laat ze nog 2 minuten al roerend garen.
Vet een ovenschotel in met olie. Leg de plakjes courgette, paprika en tomaat rechtop om en om in de schotel. Bestrooi met het mengsel van ui en knoflook, blaadjes tijm en rozemarijn, steek er hier en daar een laurierblaadje tussen. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Laat ongeveer 1 uur garen in de oven of tot de groenten mooi bruin zijn geworden. Ze moeten in elk geval nog sappig blijven.
Laat ze lichtjes afkoelen.
Bak de bosduiffilets aan in boter en laat ze zachtjes rosé garen. Houd ze warm. Maak de braadresten los met 2 dl wildfond en 2 dl rode wijn en laat tot de helft inkoken. Serveer de filets met de saus, de groenten en aardappelkroketjes.
Tip;bij het fijne vlees zijn dopertjes,schorseneren, artisjokken,en/of paddestoelen op hun plaats.
Voor 4 personen: 400 g gemengd varkens- en kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook 1 kleine rode ui, 1 el olijfolie, cayennepeper 1 mespuntje saffraandraden, 3 el gepelde amandelen 20 cl droge witte wijn, de zestes van 1/4 citroen 1/2 bosje platte peterselie, zout
Bereidingswijze
Maak kleine balletjes van het gehakt. Zet opzij. Hak knoflook en ui fijn. Fruit dit mengsel 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met 1 el olijfolie. Voeg een vleugje cayennepeper en zout toe. Doe de gehaktballetjes, de saffraan en de in tweeën gehakte amandelen in de pan en laat 5 min. bakken. Blijf roeren.
Voeg de witte wijn toe, breng al roerend net tot het kookpunt, zet meteen het vuur lager en laat 15 min. opstaan. Controleer regelmatig het vloeistofniveau en voeg indien nodig wat water toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg als het mengsel wat is afgekoeld de citroenzeste en de blaadjes platte peterselie toe. Meng.
Vijf nieuwe producten hebben van Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) een erkenning gekregen om het label "Streekproduct.be" te gebruiken. Het gaat om zure ouwels uit Turnhout, Limburgs boekweitmeel, Hasseltse speculaas en jonge jenever en jonge graanjenever uit de Vlaamse Ardennen.
Het bekendste product is de zure ouwel, ouderwets snoepgoed dat ontwikkeld is in Antwerpen en vandaag nog wordt geproduceerd in Turnhout. Het snoepje, gemaakt van hostiedeeg en met binnenin een zuurzoet poeder, wordt wereldwijd afgezet. De Vlaamse erkenning geldt enkel voor de meest traditionele zure ouwels, namelijk die met een zure vulling op basis van wijnsteenzuur en zonder toegevoegde aroma's.
Andere erkende streekproducten zijn het Limburgs boekweitmeel, aangeboden door Frank Beckers in Zutendaal; de jonge jenever en oude graanjenever uit de Vlaamse Ardennen van Braeckman Graanstokerij (Oudenaarde) en de Hasseltse speculaas van Bakkerij St-Marie. Die speculaas is vrij dik, minder gekruid en met een malser deeg onder de krokante korst.
Meer dan 150 producten - waaronder dranken, vlees, vis, zuivel, groenten, fruit en zoetigheden - hebben al het label van "Streekproduct.be" gekregen. "Daarmee kan de consument streekproducten herkennen en krijgt de producent erkenning", legt Vlam-woordvoerster Liliane Driesen uit. "Producenten die de erkenning willen, moeten aan een vijftal criteria beantwoorden. Zo moeten de producten onder meer op ambachtelijk wijze bereid zijn, met grondstoffen uit de streek en moeten ze al minstens 25 jaar bestaan", voegt ze daar aan toe.
bron; deredaktie;be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING, Tags:zure ouwels, boekweitmeel, speculaas, jenever,
27-09-2012
Gebakken aardappelen met blauwe kaas
Gebakken aardappelen met blauwe kaas
4 grote bloemige aardappelen (gewassen en doorprikt), 150 g kaas (Pas de Bleu), handvol walnoten, zeezout, peper en zout
Bereiding: Bestrooi de aardappelen rijkelijk met zeezout terwijl ze nog vochtig zijn van het wassen. Plaats ze meteen in de voorverwarmde oven op 200°C. Bak ze gedurende 1 uur. Snijd een kruis in de bovenkant van de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de kaas en (geroosterde) walnoten toe.
Voor 4 personen; 1 kg à 1,2 kg heel mager rundstoofvlees 3 of 4 uien (afhankelijk van de dikte), 1eetlepelbloem, een noot boter, 1flesGrimbergen Blond (30 cl), 1grote eetlepel mosterd
1kruidentuiltje, 3eetlepelsolie, peper en zout 50gspeculaas, 1vetarm rundbouillonblokje
Bereiding; 30 min.
Verwarm 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngesnipperde uien op een zacht vuur. Dek af en laat stoven.
Bak, ondertussen, het vlees aan alle kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olie in een grote bakpan op een vrij hoog vuur.
Bestrooi de uien met de bloem, meng 30 sec. en giet er het bier bij. Meng en doe er het vlees bij.
Neem 25 cl water, giet een beetje in de bakpan, roer de aanbaksels los en doe deze bij in de stoofpot. Voeg de rest van het water toe, het kruidentuiltje, de mosterd en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 20 sudderen op een heel zacht vuur. Roer regelmatig om.
Verkruimel de speculaas en doe de stukjes bij in de stoofpot. Laat nog 10 min stoven. Het vlees is gaar als het bijna uiteenvalt.
Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met dikke frieten.
Tip: Het stoofvlees wordt nog lekkerder wanneer je het op voorhand bereidt en opwarmt.
Op Île d'Oleron, een alleraardigst eiland voor de kust van Frankrijk met fijne stranden, fijne dorpjes, fijne vis en een verbazingwekkend lage concentratie van vakantievierders, raap je je middagmaal gewoon van het strand. De kuststroken zitten er barstensvol met schelpdieren - tapijtschelpen voornamelijk, maar ook venusschelpen, scheermessen, zelfs verdwaalde oesters - en dus zie je als het eb is honderden mensen voorover gebukt over het strand scharrelen, graaiend in het natte zand.
Maar waar ik wel mee naar huis ga, is het recept voor mosselen à la plancha, van een klein restaurantje in de haven van St. Trojan. Uit praktische overwegingen verruilen we de plancha voor de wok, en gaan we eens met gedroogde kruiden aan de slag. Voor 2 tot 4 personen: 2 kg mosselen, 3 dl witte wijn, olijfolie 6 tenen knoflook, fijn gehakt, 2 el gedroogde Provençaalse kruiden 6 smaaktomaten, in stukjes, sap van 1 citroen 4 beschuiten, grof verkruimeld, platte peterselie, grof gehakt
bereiding; Kook de mosselen in de witte wijn, totdat alle schelpen openstaan. Giet ze meteen af.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime wok, en bak er de knoflook en Provençaalse kruiden in, 30 seconden. Voeg de tomaten toe, het citroensap, de uitgelekte mosselen en het beschuitkruim, en kruid met wat peper, in die volgorde. Schep om op hoog vuur, een paar minuten maar, en bestrooi ten slotte met verse peterselie.
Het beste is overigens om dit in twee porties te doen, dus halveer de hoeveelheden voor elke portie. Direkt serveren in diepe borden, en geef er knapperig brood bij.
Zeg nooit sperziebonen of slabonen tegen prinsessenboontjes, want daarvoor is de peulvrucht veel te delicaat. De kleur van prinsessenbonen is meestal groen, maar kan ook botergeel of paars zijn, afhankelijk van het ras. De moderne rassen zijn gebruiksvriendelijk en hebben geen draad meer op rug-en builmaad. Vroeger waren prinsessenbonen een uitgesproken zomergroente. Nu zijn de boontjes het hele jaar door voorradig en komen ze niet alleen uit Italië of Spanje maar ook uit Kenia, Tanzania en ZuidAmerika.
De kwaliteit is wisselvallig. Als je prinsessenbonen in de moestuin hebt, dan weet je dat de oogst kort en royaal is. Daarom werden er in het verleden methodes ontwikkeld om prinsessenbonen te bewaren, zoals drogen, pekelen, steriliseren in glas of blik en diepvriezen. Prinsessenboontjes worden bij voorkeur jong geplukt. Kies groene, glanzende, harde, regelmatig gevormde boontjes. De versheid kun je controleren door ze te breken: bij een verse boon verschijnt er op het breukvlak een druppel vocht. Versgeplukte prinsessenbonen consumeer je het best snel.
Nodig voor vier: 400 g cantharellen , 150 g hoorn des overvloeds, 4 moten zeeduivel, 20 cl groentebouillon, olijfolie, 15 g boter, 1 ui of sjalot, fijn gehakt, 20 g room zout en peper van de molen
Bereidingswijze
Maak de paddenstoelen schoon. Snij de grootste cantharellen in twee. Doe de moten vis in een pan, voeg een pollepel bouillon toe en laat 10 min. op zacht vuur koken. Bak de paddenstoelen afzonderlijk twee minuten in een weinig olijfolie. Zout ze en laat ze uitlekken in een zeef. Vang het vocht op.
Smelt wat boter in dezelfde braadpan, doe alle paddenstoelen erin en bak ze 5 min. op groot vuur. Kruid met peper, voeg de versnipperde ui toe en bak alles nog een minuut. Breng alles over in een kom en dek af. Kook de sappen uit de braadpan los met het sap van de paddenstoelen, het kookvocht van de zeeduivel, de rest van de bouillon en de room.
Klop de saus schuimig met de mixer. Schik de vis op warme borden, voeg de paddenstoelen toe en overgiet met saus.
Tip: ook lekker met eekhoorntjesbrood en boleten. Gebruikt u gedroogde paddenstoelen, dan kan het weekvocht de bouillon vervangen.
Met deze kalfsrolletjes scoor je gegerandeerd tijdens de aperitief of tijdens het hoofdgerecht. In combinatie met een heerlijke tomatensalsa ontketent dit gerecht de heerlijkste smaken in de mond.
Voor vier personen:
4 grote, dunne kalfsschnitzels (van 200 gr per stuk) versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 2 el. niet al te scherpe mosterd
1/4 bosje gemengde kruiden, 2 eetl. citroensap, 5 eetl. olijfolie
Voor de tomatensalsa:
500 gr geurige tomaten, 1 rood Spaans pepertje
4 eetl. olijfolie, 2 eetl. sherryazijn, zout en versgemalen peper
Bereiding: 1. Snijd de kalfsschnitzels in repen van ca. 2 x 10 cm. Leg de repen vlees op een werkvlak en strooi peper hierover. Pel en snipper het teentje knoflook en roer deze om met de mosterd. 2. Spoel de kruiden af en schud ze uit. Haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer ze met knoflookmosterd en het citroensap door de olijfolie. Bestrijk de repen vlees met het mengsel en rol ze op. 3. Schuif de kalfsrolletjes aan houten spiesjes en leg ze op een grillschaal. Of bedek ze met folie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat grillen. 4. was de tomaten en snijd ze in blokjes. Spoel het Spaanse pepertje af en wrijf het droog. Snijd het in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Snijd het pepertje in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de blokjes tomaat en de Spaanse peper gedurende acht en tien minuten. 5. Leg de spiesjes op de barbecue of grilpan en gril ze gedurende twaalf à vijftien minuten. Draai ze herhaaldelijk om. Dien de spiesjes op met tomatensalsa.
Voor 4 personen: 4 eieren, 600 g ongekruid varkens-rundergehakt,1 eierdooier, 6 eetlepels paneermeel, witte peper en zout, 6 dl tomatensaus, verse frieten, eventueel verse mayonaise.
Bereidingswijze
Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze.
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Pak de eieren in met het gehakt en maak er stevige ballen van. Bak de vogelnesten in 10 min. goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180 °C. Laat ze nadien uitlekken en snijd ze overlangs in tweeën.
Warm de tomatensaus op en serveer bij de vogelnesten. Geef er verse frieten en eventueel mayonaise bij.
Tip; Gaar ze onder ovengrill (2e stand onder). Regelmatig omdraaien dan kleuren ze mooi egaal en knapperig. het voordeel is minder calorieen dan in frietvet bakken!
1 ui, gesnipperd,300 g gesneden prei ,3 eetlepels olie,600 g spinazie, 1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden,700 g aardappelschijfjes, 3 eieren,2 x 190 ml kookroom light (250 ml), 1 ovenschaal inhoud ca. 2 liter.
Bereiden;
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de ui en prei in de olie, schep in delen de spinazie erbij en laat dit slinken. Schep de dille erdoor. Schep de spinazie in de ovenschaal. Stap 2 Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen over de spinazie. Klop de eieren los met de kookroom en zout en peper naar smaak en schenk de room gelijkmatig over de aardappelschijfjes. Schuif de spinazieschotel in het midden van de oven en bak in 40 minuten goudbruin en gaar.
Spoel en droog de binnenkant van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in de lengte in 4 kwarten. Vul elke kwartel met 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en een kwart citroen.
Omwikkel elke kwartel met 2 plakken spek.
Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in twee.
Leg de kwartels in een geoliede schotel, voeg de sjalotten, de tijm en 10 cl water toe. Kruid met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.
Haal het vel van de druiven. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Voeg de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten kleuren.
Dresseer de kwartels en de druiven op de borden. Serveer met in de oven gebakken aardappelen.
Voor 4 personen: 600 g rabarber, 150 g fijne suiker, 20 cl vloeibare room 1 el poedersuiker, enkele druppels vloeibare vanille, 1 tl roze peper
Bereidingswijze
Snij de rabarber in schijfjes van 1/2 cm en leg die in een holle schaal, samen met de suiker. Meng goed en laat 30 min. marineren. Klop ondertussen de room tot slagroom. Voeg als de room dik is de fijne poedersuiker en de vloeibare vanille toe. Meng snel terwijl u blijft kloppen. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.
Doe de rabarber met de suiker en het uitgelekte vocht in een pan met een dikke bodem. 20 min. laten koken met het deksel op de pan. Doe de compote in een holle schaal en laat afkoelen. Voeg vlak voor het opdienen 1/2 el vermalen roze peper toe. Dien de compote op in ovenschaaltjes en met slagroom. Versier met wat rozepeperbolletjes.