Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    26-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookkunsten Nigella niet aan man besteed



    Kookkunsten Nigella niet aan man besteed

     

    Kunstverzamelaar en reclamegoeroe Charles Saatchi zegt dat de kookkunsten van zijn vrouw, televisiechef Nigella Lawson, niet aan hem zijn besteed.



       

      Foto: Anko Stoffels

      De beroemde kunstverzamelaar vraagt zich nog steeds af wat Nigella in hem ziet. Het zullen zijn kookkunsten in ieder geval niet zijn. „Ik doe eieren en cornflakes.”

      bron;telegraaf.nl


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps restaurant Neuze Neuze



      Antwerps restaurant Neuze Neuze

       

      {TITLE}
       
      Al 20 jaar lang verbazen talloze lekkerbekken zich over het renaissance- kader van dit restaurant in het hartje van het oude Antwerpen. Vijf prachtig gerestaureerde huisjes uit de 16e Eeuw verwelkomen u in de Wijngaardstraat(!) die gelegen is tussen de Onze-Lieve-Vrouwetoren, de Grote Markt en het Hendrik Conscienceplein, daar waar Antwerpen bruist van het leven en waar je ook nog zicht hebt op de mooie Carolus Borromeuskerk.
      De keuken van Neuze Neuze is bewust klasssiek (vanwege het succes ervan) maar José Diez beschikt over dat typische vakmanschap dat buiten de lijntjes durft gaan en een geslaagde toets van moderniteit toevoegt. Dat doet hij met talent en meesterschap. Getuige zijn Carpaccio van wit-blauw rundsvlees met gemarineerde groentjes en enoki geserveerd met zijn klassieke gazpacho; filet van zwaardvis, gegrild en gemarineerd, met mediterrane groenten en emulsie van komkommer, limoen en rijstazijn, baby zeebaarsfilet op het vel gebakken, met Belle de Fontenay vinaigrette, emulsie van verse dragon; rundsfilet met Japanse algensla. Kalfsmedaillon "Peter's Farm" met tuinbonen, sugar snaps en snijbonen, ijzerkruidsaus… En als we even persoonlijk mogen worden: we hebben een zwak voor koks die ondanks twee decennia succes hun neus blijven uitsteken om nieuwe invloeden op te pikken en die durven verrassen met verfrissende ideeën en menu’s. Hoed af!

      Eigenaar(s) : José & Sandra Diez
      Aan het fornuis : José Diez

      Wijngaardstraat 19 - 2000 Antwerpen - Tel : +32 (0)3 232 27 97 - Fax : +32 (0)3 232 27 38
      Open van 12u tot 14u en van 19u tot 21u30.
      Gesloten op zaterdagmiddag, op zondag en woensdagmiddag
      .

      neuzeneuze@telenet.be 
      bron; skynet.be 


       

      25-09-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Peer met Kletzenbrood



      Peer met Kletzenbrood


      Soort Recept : vegetarisch
      Recept van Remko Henkes vanThe Hunting Lodge.


       

      Foto: Francois Wieringa
      • 1 Comicepeer
      • 1 fles Sauterneswijn
      • 100 gr gorgonzola
      • steranijs, kaneel, stokje vanille en rasp van ,/een halve citroen

      Schil de peer en snij in mooie partjes. Schenk zoveel wijn in een pannetje dat de peer straks onder komt te staan. Maak het vanillestokje open en rasp de zaadjes er uit. Doe de sternanijs, een halve tl kaneel en de citroenrasp erbij. Laat warm worden maar net niet koken. Voeg de stukjes peer toe en breng aan de kook. Laat dan in het vocht afkoelen. Dep de peer droog en leg op de sneden Kletzenbrood. Kruimel de gorgonzola over de peer en schuif in een op 160° C voorverwarmde oven tot de kaas begint te smelten. Even nog onder de hete grill en klets er maar op los. Schenk er de rest van de wijn (gekoeld) bij.

      bron; telegraaf.nl


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn van Albert Frère geveild voor 1,2 miljoen



      Wijn van Albert Frère geveild voor 1,2 miljoen




      Op een veiling bij Sotheby's brachten 3.000 flessen bordeaux en champagne van Albert Frère 1,2 miljoen euro op. De veiling van een selectie topwijnen uit de kelder van de Belgische financier Albert Frère (83) was een succes.

      De hoogste prijs van 32.000 euro ging naar een lot met 12 flessen Château Pétrus uit 1989.
       
      (belga/mvdb) bron; demorgen.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs met rozemarijn





      image



      Pladijs met rozemarijn

      Benodigdheden : - Voor 4 personen -

      1 grote pladijs
      500 g krielaardappelen
      4 teentjes knoflook
      3 takjes rozemarijn
      2 tomaten
      olijfolie
      1 eetlepel fijn gehakte platte peterselie
      peper en zeezout


      Bereidingswijze :

      1. Kook de aardappeltjes in gezouten water gedurende 15 minuten. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de krieltjes in twee en houd bij.
      2. Snijd de tomaten in schijfjes. Trek de blaadjes van 2 rozemarijntakjes. Hak de blaadjes grof.
      3. Steek een takje rozemarijn en een fijn gehakte teen knoflook in de pladijs. Peper en zout ook de binnenkant van de vis.
      4. Bestrijk een grote ovenschotel met ruim olijfolie. Leg de pladijs in het midden van de schotel. Peper en zout.
      5. Leg er de aardappelen rond. Bedek de vis zelf met schijfjes tomaat. Bestrooi de schotel met drie fijn gehakte teentjes knoflook. Bestrooi ook met de blaadjes rozemarijn. Overgiet met een streepje olijfolie.
      6. Schuif de vis in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210°C. Laat 10 tot 15 minuten braden. Overgiet een paar keer met het braadvocht. Haal de gare vis uit de oven en bestrooi met fijn gehakte peterselie. Serveer.

        bron; visinfo.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatieve kookgids

       

      Creatieve kookgids


      creatieve kookgids


      Iedere kok vertelt het ons: koken, dat is inspiratie en creativiteit. Maar hoe krijg je die inspiratie als je na een vermoeiende werkdag thuis voor de halflege koelkast staat?

      Bij gebrek aan tijd en inspiratie maken we vaak hetzelfde gerecht klaar. Experimenteren? Dat woord staat niet in ons kookwoordenboek. Speciaal daarom ontwikkelden Véronique en Michel De Meyer de Creatieve Kookbijbel, een kookboek met honderden haalbare, traditionele gerechten. Dingen die iedereen kent, maar dankzij de toevoeging van één enkel extra ingrediënt toch volledig anders wordt. Geen rare azijn en onbekende olie, maar simpele kruiden die je gerecht net dat tikkeltje anders maken.

      De creatieve kookbijbel, Véronique & Michel De Meyer, Standaard Uitgeverij, 22,50 euro.

      bron; gva.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel is half rood en half groen

       

      Appel is half rood en half groen



      Een Brit heeft in zijn tuin een unieke appel gevonden. Het stuk fruit is half rood en half groen. Ken Morrish dacht eerst dat het om een grap ging, maar uit nader onderzoek bleek dat het om een echte appel ging. De ene helft van de appel is groen, de andere helft is rood, en tussen de twee kleuren zit een perfecte lijn. De kans om zo'n appel te vinden is volgens specialisten één op een miljoen, meldt de Daily Mail.

      De eigenaar beseft dat hij over een speciaal stuk fruit beschikt en weigert de appel op te eten. Mensen mogen bij hem over de vloer komen om de appel in zijn koelkast te bewonderen. Het is immers een uniek natuurlijk fenomeen. Waarschijnlijk gaat het niet om een mutatie, hoewel specialisten Morrish aanraden volgend jaar toch eens goed te controleren of zijn appel geen opvolger krijgt. (gb)

      bron; hln.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire route in New Mexico

       

      Culinaire route in New Mexico

       


      Culinaire route in New Mexico

      De keuken van New Mexico geniet nog weinig bekendheid maar is zeker het proeven waard.


      In de loop van enkele eeuwen hebben culinaire invloeden uit Mexico, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten een unieke eetcultuur gevormd. Het New Mexico Tourism Department wil toeristen mee laten genieten van de bijzondere recepten en heeft daarom de zogenaamde 'Culinary Trails' uitgestippeld.

      Onderweg maak je kennis met de traditionele inheemse keuken maar ook met de moderne internationale variant. De eerste route die geopend wordt is de 'Green Chile Cheeseburger Trail' waarin alles draait rond de hamburger met groene peper, een typisch gerecht uit New Mexico.

      Informatie
      New Mexico Tourism Department

      bron; mytrip.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met frambozenbier



      Konijn met frambozenbier


      Konijn met frambozenbier
       
       hoofdgerecht
      Aantal personen : 4
       Voor de zoetekauwen:
      voeg 1 à 2 eetlepels frambozenconfituur toe
       
      Ingrediënten

      2 konijnenschouders
      boter
      1 ui, in brunoise gesneden
      Stoofvleeskruiden
      2 flesjes frambozenbier
      4 witloofstronken, in julienne gesneden
      bieslook, fijngesneden
      xeresazijn
      hazelnootolie
      peper en zout
      Bereiding
      Kruid de stukken konijn met peper en zout.
      Verhit de boter in een pot en laat hierin het vlees kleuren.
      Neem het konijn eruit en houd apart.
      Laat de uien kleuren in de pot.
      Voeg het konijn terug toe. Kruid met stoofvleeskruiden.
      Blus met frambozenbier en laat 1 uur zachtjes sudderen.
      Kook de jus in tot de gewenste dikte.
      Serveer met witloof, op smaak gebracht met peper, zout, xeresazijn, notenolie en fijngesneden bieslook.
      Werk, indien gewenst, af met een scheutje room.
      Garneer met frambozen en munt of peterselie. Serveer met kroketjes

      lekkervanbijons.be

      24-09-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemalen rundvlees en krab met zoetzure groenten en een kaaskoekje




      Gemalen rundvlees en krab met zoetzure groenten en een kaaskoekje


      Gemalen rundvlees en krab met zoetzure groenten en een kaaskoekje
       
       Hoofdgerecht
      Aantal personen : 4

      Tips : Shiso is een verzamelnaam voor groentescheutjes. Ze zijn het jaar rond verkrijgbaar en ze zorgen in het bord voor een decoratief effect en extra pit.
       
      Ingrediënten

      600 g mager rundvlees
      400 g vlees van Noordzeekrab
      ½ eetlepel sojasaus
      een scheutje maïsolie
      olijfolie
      1 citroen
      2 eetlepels gesnipperde verse koriander
      1 bakje shiso
      100 g gemalen belegen kaas
      peper en zout

      Voor de zoetzure groenten
      3 dl water
      1 dl rijstazijn
      1/2 bakje champignons
      4 jonge wortelen
      olijfolie
      maïsolie
      zout

      Voor het sausje
      ½ dl sojasaus
      ½ dl maïsolie

      Bereiding

      Schik de gemalen kaas in 4 porties op bakpapier en laat smelten in de oven. Haal het er terug uit en laat opnieuw hard worden.
      Snijd het vlees bij voorkeur met de hand of cutter het in de keukenrobot. Zorg ervoor dat je het niet te fijn maalt. Breng de tartaar op smaak met de sojasaus, peper en maïsolie. Meng goed tot het vlees de olie volledig heeft opgenomen. Breng het krabvlees op smaak met het sap en de rasp van een halve citroen, peper, zout, een scheutje olijfolie en koriander.
      Breng voor de zoetzure groentjes het water met de azijn aan de kook. Doe er wat zout bij en blancheer de gesneden champignons en wortelen apart. Breng de groenten op smaak met enkele druppels olijfolie en een scheutje maïsolie.
      Meng als sausje gewoon de sojasaus door de olie.
      Schik de tartaar in een cylinder. Duw goed aan en schep er de krab bovenop. Verwijder de ring en schik de zoetzure groentjes rond het torentje. Werk af met de shiso en druppel er wat van de saus over.

      Recept: Geert Van Der Bruggen
      bron; lekkervanbijons.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paprika's
       



      Profiteer van voordelige prijzen bij paprika's

      Profiteer maximaal van de nazomer met paprika's! De aanvoer van paprika blijft ruim. Vooral rode en gele paprika zijn voordelig. Geniet van de Belgische oorsprong!

      Andere aanraders deze week 

      De aanvoer van broccoli verliep stabiel, prijzen zijn opnieuw sterk gedaald. Zeer lekker in stoofpotjes, soepen, wok of gewoonweg bij de koude schotel.
       Ook het tomaten-aanbod verliep dalend. Prijzen gingen naar beneden. Spotgoedkoop voor de tijd van het jaar. De mogelijkheden zijn zeer ruim: soepen, sauzen, gevuld, uit het vuistje, in een slaatje.. En ideaal om verwerkt (saus of soep) in te vriezen. De aanvoer van courgette is gehalveerd. De prijzen bleven spotgoedkoop. 

      Fruit

      De oogst van het hardfruit is volop bezig. De productie van peren dit jaar is enorm groot en is van uiterst goede kwaliteit. Prijzen zijn zeer voordelig!

      Onvergelijkbaar: appels en peren van eigen bodem


      In winkel en supermarkt liggen de mooiste Flandria-exemplaren te blozen en te blinken. Nee, je kunt geen appels met peren vergelijken. Maar de appels en peren van eigen bodem, van het Flandria-label uiteraard, zijn sowieso onvergelijkbaar. Second to none… vrij vertaald: niet de eerste de beste! We geven je een aantal tips en recepten van appelen en peren.
       
      bron; flandria.vlam.be





       


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roereieren met paprika


       

      Roereieren met paprika

      De paprika's wassen en ontdoen van het steeltje en de zaadlijsten. In lange dunne reepjes snijden.
      De eieren loskloppen, vermengen met de melk, peper, zout en paprikareepjes.
      Een weinig boter smelten, het eimengsel toevoegen en onder voortdurend roeren laten stollen.



      Ingrediënten
      Voor 4 personen:

      • 2  paprika's (rood)
      • 4 eieren
      • 0,4 dl melk (halfvol)
      • peper
      • zout
      • 10 g boter (bakboter)

        bron;flandria.vlam.be
         

      Roereieren met paprika

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van varkenshammetje en ganzenlever

       

      Terrine van varkenshammetje en ganzenlever


      Terrine van varkenshammetje en ganzenlever

       voorgerecht
      Aantal personen : 4
       
      Ingrediënten
      het vlees van 1 varkenshammetje
      1 gesnipperde sjalot
      1 eetlepel boter
      2 eetlepels port
      200 g ganzenleverpaté
      4 dunne plakjes krokant gebakken toast
      gemengde salade

      Voor de portreductie
      4 eetlepels balsamicoazijn
      4 eetlepels rode wijn

      Bereiding


      Kook voor de reductie de azijn en de wijn in tot een stroop. Snijd het vlees in kleine stukjes. Bak de sjalot in wat boter, voeg er de port aan toe en laat die volledig weg koken. Snijd de ganzenlever in stukjes en meng met de sjalot en het vlees. Leg een vel huishoudfolie in een terrinevorm en giet er het ganzenlevermengsel in. Dek de terrine af met de folie en leg er een zwaar voorwerp op. Zet de terrine ongeveer 12 uur in de koelkast. 
      Serveer met de toast, de salade en werk af met de portreductie.

      bron; lekkervanbijons.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van varkensvlees met gefruite sjalot

       

      Carpaccio van varkensvlees met gefruite sjalot


      Carpaccio van varkensvlees met gefruite sjalot
       
       voorgerecht
      Aantal personen : 4
       
      Ingrediënten
      400 g varkensvlees (bil)
      4 gekonfijte tomaatjes
      4 sjalotten
      bloem
      melk
      50 g hardekaaskrullen
      1 bosje verse kervel
      grof zeezout

      Voor de saus:
      1 dl verjus (aftreksel van druivenpitten te koop in supermarkt of delcatessenwinkel)
      25 g fijngesnipperde sjalot
      10 g bloemsuiker
      150 g koude boterklontjes
      1 eetlepel notenolie

      Bereiding

      Leg het varkensvlees een uurtje in de diepvriezer, zo kunt u het (met een vlijmscherp mes) in mooie, flinterdunne plakjes snijden. 
      Snijd de sjalotten in ringen. Haal ze eerst door melk, dan door bloem. Bak ze goudbruin in frituurolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaatjes in reepjes.
      Schik de plakjes vlees dakpansgewijs op een groot bord. Leg er de sjalotringen en de tomaatjes, plukjes kervel en kaaskrullen bij. Werk af met zeezout.
      Laat voor de saus de sjalotsnippers 5 minuten sudderen in de verjus. Doe er de suiker bij en roer tot die opgelost is. Neem de pan van het vuur en werk de saus op met vlokjes ijskoude boter. Roer er ten slotte de notenolie door. Roer de saus door een fijne puntzeef. 

      bron; Libelle &lekkervanbijons.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen

       

      Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen


      Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen
       
      Aantal personen : 4
      Tips : Tatjespap is een streekgerecht uit het Meetjesland.
       
      Ingrediënten

      500 g bintjes
      boter
      karnemelk
      4 verse scharreleieren
      alcoholazijn
      100 g versgepelde garnalen
      nootmuskaat
      peper en zout
      enkele stengels verse bieslook

      Bereiding

      Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpan. Zet ze volledig onder in karnemelk. Breng aan de kook en laat de aardappelen garen. Giet eventueel de overtollige karnemelk af en prak de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg enkele klontjes boter toe. Meng goed door. Pocheer de eitjes in net niet kokend water met azijn. Serveer de smeuïge puree met de gepocheerde eitjes en de garnalen. Versier met gesnipperde bieslook.

      Recept: Geert Van Der Bruggen
      bron; lekkervanbijons.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proef de lekkere appels van bij ons!

       

      Proef de lekkere appels van bij ons!



      appeltastings1.jpg
       



      Ook dit jaar laat VLAM de consument kennismaken met de verscheidenheid aan appels ‘van bij ons’. Vanaf 4 september tot 23 januari 2010 ondersteunt VLAM appeldegustaties in Delhaize, Carrefour, Super GB, Colruyt, Champion en Makro.

      Bij de degustaties wordt ook een folder over de inlandse appelvariëteiten verdeeld. De degustaties vinden telkens plaats op vrijdag en zaterdag en er zijn zo’n 8 variëteiten te proeven. Naast Jonagold, Jonagored, Golden Delicious en Rubens komen ook de nieuwere appelvariëteiten zoals Belgica, Kanzi, Greenstar en Pinova aan bod.

      bron;.e-zine.vlam.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Slaatje met geitenkaas



       
      Slaatje met geitenkaas


      Slaatje met geitenkaas

      Aantal personen :
      1
       
      Ingrediënten;

      enkele blaadjes multicolorsla
      1 tomaatje
      1 wortel
      1 cocktailkomkommer
      1/2 zoete puntpaprika
      50 g zachte geitenkaas
      1 koffielepel honing
      Provençaalse kruiden
      1 eetlepel lightsladressing
      1 sneetje volkorenbrood

      Bereiding
      Maak de sla schoon. Snijd het tomaatje doormidden. Schraap de wortel. Snijd de wortel en de komkommer in julienne. Ontpit de paprika. Vul de paprika met de zachte geitenkaas en sprenkel er wat honing over.
      Breng op smaak met Provençaalse kruiden. Gril lichtjes.
      Leg enkele blaadjes sla op een bord en schik er de gevulde paprika op.
      Besprenkel met de dressing en eet er een sneetje volkorenbrood bij.

      bron;.lekkervanbijons.be

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Oesters van goede kwaliteit'

       

      ’Oesters van goede kwaliteit’



      De oesters die sinds maandag weer op de markt zijn, hebben een goede kwaliteit. Dat laat voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging weten, voor zijn vertrek naar Leuven waar hij het seizoen voor België opent.



         
        Foto: ANP

        In Leuven is een oesterbijeenkomst voor vijfhonderd mensen uit de politiek en de zakenwereld, onder wie oud-minister en burgemeester Louis Tobback van Leuven
         
        bron; telegraaf.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Amandelcupcake met Amaretto-cream cheese



         Amandelcupcake met Amaretto-cream cheese

         


        Voor 12 stuks: 200 g zelfrijzend bakmeel ~ 1 tl bakpoeder ~ 150 g zachte boter ~ 150 g witte basterdsuiker ~ 4 eieren ~ 3 el amandelmeel ~ 1 tl Amaretto ~ vloeibare honing ~ Voor cream cheese: 300 g roomkaas ~ 60 g zachte boter ~ 2 el Amaretto ~ vanillesuiker ~ 4-5 el poedersuiker, gezeefd ~ spuitzak met spuitmond 2D


          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Marmite

           

          Met Marmite



          Mijn Marmite-potjes zijn terug. Op de richel boven mijn keukenkastjes had ik de lege potjes gespaard. Als ik dan ergens een mooie plant zie, neem ik er zaadjes van mee, en bewaar die veilig in het donkere glas. Dat komt jaren later nog op. Tot een beetje aangeschoten vriend dacht dat hij mijn keuken midden in de nacht moest opruimen. Hij was al naar de glasbak geweest ook, meldde hij de volgende dag blij. Je kan van hem zeggen wat je wilt, en dat heb ik ook gedaan, maar daar kwam hij aan, met dertig ook nog volle potjes. Deens recept met Marmite, ja, ja, er zijn mensen die het niet lekker vinden. Maar die het lekker vinden, zijn hier weer heel blij mee.


             

            Foto: Frank van der Vleuten

            Tip, haal de pepers uit je molen, laat ze even dansen in een hete koekenpan, terug in de molen en je proeft, juist peper! Open de broodjes, meng de Marmite met de ricotta, smeer de broodjes hiermee ruim in. Maak de perziken schoon en snijd ze in schijfjes. Scheur de sla en ook de ham, leuke friezels, en leg het allemaal samen op het broodje. Het pittige van de Marmite maakt de perzik nog goddelijker. Nu ruim met de (warme) peper erover. Heeft iemand nog zaden van een zwarte hibiscus? 

            Felix Wilbrink bron; telegraaf.nl




            >

            Blog tegen de regels? Meld het ons!
            Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!