Vederlichte waterzooi


Vederlichte waterzooi

Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.
Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.
Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.
De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.
Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen. Versieren met versgehakt bieslook.



Ingrediënten
Voor 4 personen:

  • 2 kippenborsten
  • 15 dl court-bouillon
  • 3 preiwitten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 dl water
  • 40 g verse kaas (mager)
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • snufje nootmuskaat

    bron; flandria.vlam.be