Slaatje van aardappel en jonge haring

De geschilde aardappelen koken en laten afkoelen. In dobbelstenen snijden. De appel eveneens in dobbelsteentjes verdelen en besprenkelen met citroensap om verkleuring te voorkomen.
De achtergebleven graatjes van elke haringfilet halen. De ui fijnhakken. De helft van de haring in kleine blokjes snijden en mengen met peper, enkele druppels citroensap, gehakte peterselie en olijfolie.
De sla wassen, drogen en kort snijden. De noten grof hakken.
Een bord versieren met de sla. In het midden een bergje van aardappel, appel en haring scheppen. De rest van de haring in drie snijden en op het bord schikken. Versieren met gehakte noten en afwerken met een takje dille. Naar eigen smaak opdienen met een licht slasausje.


Ingrediënten voor 4 personen; 

           3 aardappelen (Charlotte)

  • 2 maatjes
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 appel (Jonagold)
  • 0.5 citroen
  • 0.5 ui
  • 50 g walnoten
  • 1 takje dille
  • peper
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)

    bron; .flandria.vlam.be