Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nemen macho's onze keukens over?



    Nemen macho's onze keukens over?






    Macho tv-koks hebben hun effect op onze keuken. Niet alleen voelen meer mannen zich geroepen om in de kookpotten te roeren, ook de apparaten en keukengerei krijgen een stoerder (lees: mannelijker) uiterlijk.

    Mannelijke eigenschappen
    De Britse verkoopketen Debenhams ziet een duidelijke trend in het keukengerei. "Het vrouwelijk kantje waarbij kookgerei er ook stijlvol, kleurrijk en kwalitatief moet uitzien, lijkt wat op zijn return. In de plaats daarvan moeten zelfs de simpelste pan of pot aan een heleboel mannelijke eigenschappen voldoen als 'zwaargewicht, 'goede warmteverdeling' of 'met uitzonderlijke kookresultaten'.

    Zelfs machines als microgolven, mixers of ovens moeten bijna aan de kracht van een nuclaire bunker voldoen. "Deze mannen voelen zich beter als ze keukenspullen kopen die meer kracht boven stijl of kleur bieden", stelt een verkoopsverantwoordelijke van de keten. "Mannen willen in een keuken vertoeven alsof het hun garage is".

    Vermogen

    Cijfers tonen ook aan dat apparaten, gelinkt aan macho tv-chefs, het goed doen. Ook de machines die het vermogen in de verf zetten, verkopen als zoete broodjes. Zelfs een mixer moet over de nieuwste technologie en over een rits aan optionele bijbehoren beschikken.
    Zwart en inox zijn de gegeerde kleuren, pastelkleurtjes of roze apparaten lijken voorgoed voorbij. (lvl)

    bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribstuk met mosterdroom, aardappeltaartje en spruitjes



    Ribstuk met mosterdroom, aardappeltaartje en spruitjes
     



    Ingrediënten;

    Voor 4 personen:

    1 kg varkensribstuk, wat stukken been, 1 selderijstengel, 1 wortel, 1 ui, 1 prei, 1 lookteentje
    tijm, rozemarijn, laurier
    1,5 dl kippenbouillon
    25 spruiten, 1,5 dl room
    5 aardappelen (vastkokend)
    1 flesje trappist (blond)
    zonnebloemolie
    peper, zout en nootmuskaat
    100 g hoeveboter
    1 kl graantjesmosterd
    4 stronkjes witloof 



    Bereidingswijze ;

    Schil de aardappelen, snij in plakken van 1 cm. Kook beetgaar. Leg op een bord en laat drogen. Stoom de spruitjes gaar. Stoof in wat boter en prak. Werk af met room, peper, zout en nootmuskaat.

    Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat en bak op matig vuur. Braad de beenderen mee aan. Leg het vlees in een ovenschotel, overgiet met braadvet. Bak verder (180°C) tot een kerntemperatuur van 55°C.

    Stoof bij de beenderen versneden prei, selderij, wortel, ui en knoflook. Blus met een half flesje bier en evenveel kippenbouillon. Kruid met rozemarijn, tijm en laurier. Laat 15 à 30 minuten sudderen. Zeef, laat wat inkoken, voeg een scheut room toe en laat nog inkoken. Voeg mosterd toe, peper en/of zout.

    Smoor de gehalveerde stronkjes witloof in hoeveboter en een minischeutje water. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    Bak de aardappelschijven goudbruin in zonnebloemolie en leg op keukenpapier. Maak torentjes van aardappel en spruitjesprak


    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaas, bulgur en saus van Noilly Prat



    Kabeljauwhaas, bulgur en saus van Noilly Prat




    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    4 kabeljauwhaasjes van 200 g
    platte peterselie, 1 kleine ui
    100 g broodkruim, 1 el mosterd, olijfolie
    2 kopjes bulgur
    5 kopjes kippenbouillon
    1 kopje visfumet, 1 laurierblad
    8 zwartepeperbolletjes
    twee sjalotjes, 1 kopje witte wijn
    1 borrelglaasje Noilly Prat
    1 dl room, peper en zout
    hoeveboter
    1 wortel, 1 takje selderij

    Bereidingswijze

    Hak peterselie, ui en broodkruim fijn in de blender. Meng met mosterd, wat olijfolie en peper tot een homogene massa. Doe in een plasticzakje en plet tot een laag van 1/2 cm. Laat opstijven in de koelkast. Kook de bulgur (zie verpakking) gaar in kippenbouillon.

    Stoof de versneden sjalotten glazig, voeg een flinke scheut wijn toe en laat bijna volledig inkoken. Voeg Noilly Prat, visfumet, laurier, peperbolletjes en room toe. Laat inkoken en zeef. Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog wat Noilly Prat toe.

    Leg de vis in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en witte wijn en kruid met peper en zout. Snij plakken van de peterseliemassa die even groot zijn als de kabeljauwhaasjes. Leg op ieder haasje een plak. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 180°C en dan kort onder de grill.

    Snij selderij en wortel in fijne brunoise. Stoof kort en knapperig. Meng door de bulgur.

    Schik de bulgur midden op warme borden en leg er de vis op. Dresseer de saus eromheen, versier met een takje platte peterselie.

    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept; Papardelle Maria



    Recept; Papardelle Maria


    Papardelle Maria 

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    - 350 g papardelle
    - 100 g gemalen parmezaan
    - 150 g mooie gekookte ham
    - 200 g gemengde paddenstoelen (parijse - shiitakes - wilde champignons)
    - 1 klontje boter
    -  Olijfolie
    - 1 blik of verse gehakte tomaten
    - 1 dl room
    - peper en zout
    - facultatief: een truffel

    Tip; om de pasta te koken kun je 1a2 groentenboillonblokjes en een scheutje olijfolie toevoegen voor een fijnere smaak.

    Bereiding

    1 Bak de schoongemaakte paddenstoelen gedurende 3 minuten op in wat boter en/of olijfolie. Gebruik hiervoor een wok.
    2 Voeg de in stukjes gesneden ham toe. Laat nog 3 minuten verder bakken.
    3 Voeg de gehakte tomaten toe. Meng en laat 10 minuten sudderen op zacht vuur. Peper uitvoerig met zwarte peper uit de molen en voeg eventueel ook nog wat zout toe.
    4 Giet de room bij de saus en laat nog een paar minuten verder pruttelen.
    5 Kook de papardelle klaar volgens de regels van de kunst: zonder deksel op de pot in gezouten kokend water. Laat koken tot de papardelle beetgaar, al dente, zijn. Gebruik de kooktijd die op het pakje staat aangegeven als richtlijn.
    6 Schep de papardelle bij de saus en meng grondig.
    7 Verdeel de pasta over de borden. Strooi wat vers geraspte parmezaan uit over de pasta. Voeg dan eventueel wat geschaafde truffel toe en serveer.


    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    16-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taglierini met courgette en ricotta



    Taglierini met courgette en ricotta






    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    300 g taglierini
    2 courgettes
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 takje rozemarijn
    25 g boter
    100 ml witte wijn
    200 g ricotta

    Bereidingswijze

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgettes. Halveer ze in de lengte. Snij in lange, fijne plakken met een dunschiller. Bak de courgetteplakken, de knoflook en de rozemarijn in de boter. Overgiet met de wijn. Breng op smaak met peper en zout.

    Laat de pasta uitlekken (hou 3 à 4 eetlepels kookvocht opzij). Meng met de saus. Verdeel over warme borden. Laat de ricotta smelten in het kookvocht van de pasta. Breng op smaak. Giet over de taglierini.

    bron; knackweekendrnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsoutfits voor Coke Light

     

    Verjaardagsoutfits voor Coke Light


    Verjaardagsoutfits voor Coke Light


    Bij Coca-Cola is het feest. Coke Light mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen. Die gelegenheid gaat gepaard met een reeks unieke Coke Light flesjes.

    Coca-Cola overtuigde vier vooraanstaande vrouwen om een eigen versie van de iconische fles te ontwerpen. Zowel Ellen Verbeek, Sofie Dumont, Christa Reniers als Delphine Boël zorgden voor een uniek kunstwerk.

    Schoenen- en tassenontwerpster Ellen Verbeek gebruikte de natuur als inspiratie, topkok Sofie Dumont verwerkte haar keuken en haar sterrenbeeld Vissen in de fles en juwelenontwerpster Christa Reniers drapeerde haar bekende koraalring. Het ontwerp van Delphine Boël draagt de typische kleuren van de kunstenares.

    cokelight.coca-cola.be
    bron; skynet.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn; Veel lekkers voor de liefde



    Valentijn; Veel lekkers voor de liefde


    valentijn

    Champagnecocktail met hapjes

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 zakje geleipoeder met madera
    • 4 sneden wittebrood
    • 4 kleine blini's (kant-en-klaar)
    • 2 plakjes gerookte zalm
    • 4 dunne plakjes ganzenleverpastei
    • 5 cl dikke room
    • 20 cl champagne
    • 2 koffielepels vloeibare honing
    • 3 cl Cointreau.

    Bereiding

    1 Maak de gelei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze 1 uur opstijven in de koelkast en versnijd ze dan in kleine blokjes.

    2 Laat de broodsneden roosteren en snijd er rondjes uit. Warm de blini's op in de oven. Houd alles warm.

    3 Snijd de plakjes gerookte zalm doormidden en beleg er de blini's mee. Beleg de broodrondjes met ganzenleverpastei. Versier de zalm met de stijfgeklopte room, de pastei met blokjes gelei.

    4 Meng de goed gekoelde champagne met de honing en de Cointreau in een shaker. Giet de cocktails in fluitglaasjes en serveer ze met de hapjes.

    Bubbels... en fosfor

    Bij het feest van de liefde horen bubbels en hapjes, dat spreekt voor zich. Sommige ingrediënten zijn bovendien bewust gekozen. Honing heeft al sinds de oudheid een reputatie als erotische stimulans - waarschijnlijk omdat het de bloedsuikerspiegel snel verhoogt. Zalm is, net als alle vette vissen, rijk aan mineralen en vitaminen die in geen enkel afrodisiacum mogen ontbreken: fosfor, calcium en de vitamines A, B en D.

    Gegratineerde oetsers met sabayon

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 10 mooie holle oesters
    • 10 cl groentebouillon
    • 10 cl witte wijn
    • 2 eierdooiers
    • 1 klein potje zalmeitjes
    • grof zeezout en dille.

    Bereiding:

    1 Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en daarna met grof zeezout. Laat de ovengrill voorverwarmen.

    2 Open de oesters en vang het sap op. Duw de schelpen met de oesters goed vast in het zeezout en zet ze op een koele plaats.

    3 Giet het gezeefde oestersap met de groentebouillon en de witte wijn in een pannetje. Laat inkoken tot de helft.

    4 Klop de eierdooiers met 4 eetlepels koud water in een kom op tot een wit en schuimig mengsel. Plaats de kom in een warmwaterbad op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje het ingekookte oestersapmengsel toe en blijf langdurig kloppen tot u een zalvige en schuimige sabayon hebt verkregen.

    5 Giet 1 eetlepel sabayon in elke oester en schuif de plaat in de oven. Laat 2 minuten gratineren en laat de ovendeur daarbij op een kier staan.

    6 Schik vijf oesters op elk bord, versier het met zalmeitjes en takjes dille en dien meteen op.

    Oesters, uiteraard

    Hun reputatie van sterke lustbevorderaars hebben oesters te danken aan de combinatie van hun suggestieve vorm met hun hoog gehalte aan fosfor en jodium, de liefdesmineralen bij uitstek. En volgens de Italianen heeft zabaglione (sabayon) meteen effect...

    Kalfshaasje met vanille

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 vanillestok
    • 1 koffielepel vanillethee
    • 1 stuk kalfsvlees van de haas (ong. 400 g)
    • 10 g boter
    • 1 eetlepel olie
    • zout en peper van de molen.

    Bereiding:

    1 Snijd de vanillestok open en schraap er het vruchtvlees (de zwarte puntjes) uit.

    2 Breng 10 cl water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de vanillethee, het vanillevruchtvlees en de vanillestok toe. Laat 15 minuten trekken met het deksel op de pan.

    3 Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de boter en de olie in een stoofpan. Leg er het vlees in en laat het aan alle kanten mooi kleuren. Voeg dan het gezeefde vanille- aftreksel toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken, waarbij u het vlees geregeld omdraait.

    4 Snijd het vlees in plakjes, verdeel het over de borden en overgiet het met een beetje van het kookvocht. Kruid zo nodig bij met peper en zout.

    5 Servier hier bij voorkeur basmatirijst en gewokte groenten bij.

    Duizend en één nacht

    Vanille is één van de specerijen met een erotische uitstraling, al moet de dosering sterk genoeg zijn om effect te hebben. Ook nootmuskaat, foelie, saffraan, gember, steranijs, kaneel, kruidnagel, kaneel en zwarte peper komen geregeld terug in de liefdesdranken die de personages in de verhalen van Duizend en één Nacht graag mengen en tot zich nemen.

    Prikkelende chocoladetaart

    Ingrediënten voor een taart voor 6 personen:

    Voor het deeg:

    • 200 g bloem en 100 g boter
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 1 snuifje zout

    Voor de vulling:

    • 100 g donkere chocolade
    • 30 g room en 10 g boter
    • 1 koffielepel kaneel
    • 1 snuifje kaneelpoeder
    • 1 gemalen kruidnagel
    • 1 fijngestampte steranijs
    • 1 snuifje gemberpoeder.

    Bereiding

    1 Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom. Voeg de boter in vlokjes toe en meng alles met de vingertoppen. Voeg beetje bij beetje een half glaasje water toe en meng alles tot een stevig deeg. Kneed het met de handpalm tot het homogeen en glad is. Rol het tot een bol en laat afgedekt in de koelkast rusten gedurende een halfuur.

    2 Boter een taartvorm in en bestrooi hem met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee. Prik het deeg in met een vork, bedek de bodem met boterpapier en vul hem met gedroogde bonen. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C. Verwijder de bonen en het papier en laat afkoelen.

    3 Breek de chocolade in een kom. Breng de room met alle specerijen aan de kook en giet ze dan door een vergiet over de chocolade. Blijf roeren tot een gladde crème en werk de boter onder de crème.

    4 Giet de crème in de taartbodem en laat gedurende een uur opstijven in de koelkast. Haal de taart voor het opdienen uit haar vorm.

    Een bom op het einde

    Deze taart is een echte liefdesbom door de combinatie van chocolade met 5 stimulerende specerijen. Cacaobonen bevatten cafeïne en zelfs amfetaminen die ons centraal zenuwstelsel prikkelen. Gebruik daarom chocolade met een zo hoog mogelijke dosis cacaobonen (70 of 80 %). Casanova wist het al: hoe donkerder de chocolade, hoe meer plezier!


    Auteur: Françoise Plume 
    bron; plusmagazine.be


    Categorie:FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN,
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel à l'Armoricaine

     

    Zeeduivel à l’Armoricaine


    image

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen –

    800 g zeeduivelfilet

    8 tomaten, gepeld en ontpit

    1 ui, fijngesnipperd

    1 wortel, in kleine blokjes

    1 teentje knoflook, fijngehakt

    1 blad laurier

    1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree

    1 mespunt griessuiker

    1 mespunt cayennepeper

    5 cl cognac of Armagnac

    5 cl droge witte wijn

    2 klontjes boter

    een scheutje olijfolie

    1 eetlepel fijngehakte peterselie

    peper en zout

    Bereidingswijze :

    • 1. Stoof de fijngesnipperde ui in boter tot hij glazig is, dat duurt zo’n 7 minuten. Voeg daarna de stukjes wortel toe en laat nog 2 minuten zacht stoven. Voeg dan de stukjes tomaat toe, het fijngehakte teentje look, een blaadje laurier en de tomatenpuree. Peper en zout. Voeg een mespunt griessuiker toe, om de zuurte van de tomaat te breken en een mespunt cayennepoeder, om de zaak pittig te maken.
      Werk af met een scheutje cognac en laat de saus 20 minuten zacht inkoken.
    • 2. Smelt een klontje boter in een braadpan. Rol de zeeduivel door de bloem en tik de overtollige bloem eraf. Geef de vis langs alle kanten een krokant korstje, dat duurt nauwelijks een minuut of drie.
    • 3. Schep de stukken vis uit de pan en houd apart. Blus de pan met de witte wijn en wrijf met een spatel over de bodem van de pan tot alle smaakstoffen in de wijn zijn opgelost.
    • 4. Giet de kokende wijn bij de tomatensaus. We laten opnieuw een kwartiertje zacht koken tot het meeste vocht verdampt is en er een zacht gebonden sausje overblijft.
    • 5. Voeg de zeeduivel bij de saus en laat onder deksel een kwartier zacht stoven op een klein vuurtje. Werk af met fijngehakte peterselie.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwgekookte forel met aardappelen en mousselinesaus
     

    Blauwgekookte forel met aardappelen en mousselinesaus


    image

     
    Het is heel belangrijk dat de vis zeer vers is en de slijmlaag bij het reinigen van de vis zo weinig mogelijk beschadigd wordt. Het is de werking van de azijn op het slijm die de forel zijn blauwe kleur geeft.


    Benodigdheden : - voor 4 personen -

    4 forellen
    3 l water
    500 ml droge witte wijn
    100 ml witte wijn azijn
    wit van 2 prei
    1 wortel
    1 grote ajuin
    1 tak bleekselder
    40 g grof zeezout
    2 takken peterselie
    2 takjes tijm
    1 blad laurier
    10 geplette peperkorrels

    Voor de saus:
    2 eierdooiers
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels water
    100 g ijskoude boter
    een weinig room

    Bereidingswijze :

    1. Kuis de groenten en snijd in grote stukken. Voeg de groenten toe aan het water, de wijn en de azijn. Voeg de kruiden toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de geplette peperbollen toe en zet het vuur zachter.
    2. Leg na 10 minuten de forel in de court-bouillon. Laat 6 minuten pocheren onder het kookpunt.
    3. Maak de mousselinesaus:Vermeng in een pannetje de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout. Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop ondertussen op tot de saus bindt. Neem meteen van het vuur. Klop er beetje bij beetje ijskoude botervlokjes door. Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat vooral niet koken! Voeg op het laatste de opgeklopte room toe. Ga na op smaak.
    4. Haal de forel uit het vocht en schik de forel op een bord.
    5. Serveer met gekookte aardappelen en de mousselinesaus.

      tip:
      De mousselinesaus kunt u vervangen door gesmolten boter.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkerbekham



    Lekkerbekham



     

    Ingrediënten

    - 800 g ham
    - 3  sinaasappel
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 60 g boter (bakboter)
    - 3 dl sinaasappelsap
    - 3 theelepel maïszetmeel
    - 5 eetlepel sinaasappellikeur
    - 1 bakje waterkers

    Bereiding

    Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil.De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken. Blussen met een derde van het sinaasappelsap. Op een zacht vuur nog 4 a 5 minuten laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en warm houden.

    De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen.Het maïszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken.De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes.De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen. De likeur door de saus roeren.

    De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen.
    De ham in de saus leggen en even zachtjes laten doorwarmen.
    Serveren met gekookte (vastkokende) aardappeltjes of aardappelpuree.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook



     Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook




    Ingrediënten

    Voor 4:
    400 g spaghetti
    1 courgette
    3 teentjes knoflook, fijngehakt
    2 onbehandelde limoenen
    12 grote garnalen, gepeld
    1 takje salie
    50 g boter
    1 el olie
    1 kl roze peperbessen

    Bereidingswijze

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgette. Snij in de lengte in lange, fijne plakken met een dunschiller. Was de limoenen. Verwijder de schil en hak fijn. Pers de limoenen uit. Verbrijzel de roze peperbessen in een vijzel.

    Fruit de knoflook in de olie samen met de limoenschil. Hou opzij. Doe 20 g boter in dezelfde pan. Bak de courgette met het limoensap. Meng er de rest van de boter, de salie en vervolgens de garnalen door. Laat 3 minuten warmen.

    Laat de pasta uitlekken. Meng met de roze peperbessen en de courgette-garnalenbereiding. Verdeel over warme borden en bestrooi met knoflook.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hutsepot



     Vlaamse hutsepot

    Vlaamse hutsepot
    Foto; lekkervanbijons.be

    Ingrediënten

    Voor 5 personen:
    700 gram ossenstaart
    700 gram tussenrib
    400 gram lamsschouder
    1 kleine kookworst
    1 varkensoor
    ½ selder met blad
    8 wortelen
    150 gram prinsessenbonen
    4 preistengels
    8 aardappelen
    1 ui
    ½ groene kool
    enkele spruitjes
    pastinaak
    4 rapen
    2 teentjes knoflook
    15 jeneverbessen
    6 peperbolletjes
    3 kruidnagels
    bouillon blokjes
    zout

    Bereidingswijze

    Hoe ik mijn hutsepot maak. Niet te nat, niet te droog.Ik bak mijn vlees wel eerst aan, niet laten koken. De smaak is dan nog beter.
    Leg de ossenstaart, de tussenrib en de lamsschouder in een grote kookpan,Water met groentenbouillon (blokjes) eraan toevoegen, niet overdrijven. Voeg weinig zout toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje gedurende een uur sudderen. Het vet regelmatig afscheppen.

    Schil intussen de worteltjes en snijd ze in twee. Maak de prei schoon maar laat er nog wat groen aan. Pel de ui en prik er de kruidnagels in. Voeg deze aan het mengsel toe, samen met de knoflook, de jeneverbessen en de peper. Laat verder koken. Was en snijd de kool in stukken, schil de aardappelen, de rapen en de selder. Snijd alle groenten in twee en was ze onder stromend water. Houd de prinsessenbonen en de aardappelen opzij. Voeg de kool, de rapen en het varkensoor toe aan het mengsel.Af en toe kijken of er nog genoeg vocht in de pan is.Laat nog 30 minuten verder koken. Voeg daarna de aardappelen, de prinsessenbonen en de kookworst toe en laat opnieuw 30 minuten koken. Verwijder regelmatig het vet.

    Laat het vlees en de groenten uitdruipen. Leg ze allemaal samen in een diepe schotel en presenteer de bouillon afzonderlijk. Dien meteen op. Wens je de bouillon als voorgerecht op te dienen, dan strooi je er wat geraspte kaas op en serveer je hem met geroosterd brood.

    Tip: Zoals elke stoofpot bereid je de hutsepot het beste de avond voordien. Hij zal er alleen maar lekkerder door worden. Bovendien zul je het vet gemakkelijker kunnen verwijderen, aangezien vet stolt bij het afkoelen.

    bron; knackweekendrnews.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Poffertjes met poedersuiker



     Poffertjes met poedersuiker


     

    Ingrediënten

    - 200 g boekweitmeel
    - 60 g bloem
    - 2 eetlepel blanke stroop
    - 1.5 dl lauwwarme melk
    - 1.25 dl bier
    - 2  ei
    - 0  poedersuiker

    Bereiding

    Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren. Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.

    Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie. Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

    Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.

    bron;skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorverpakte sla moet nog gewassen worden

     

    Voorverpakte sla moet nog gewassen worden



    De voorgewassen en ingepakte slaatjes in de supermarkt zijn niet zo proper als ze lijken. Een recent Amerikaans onderzoek bewijst dat heel wat zakjes massa's bacteriën bevatten. Dit wijst op slechte hygiëne.

    Onderzoek
    The Consumers Union, een consumentenorgansatie, onderzocht 208 voorverpakte slaatjes van 16 verschillende merken. De slaatjes werden zowel in zakjes als plastic bakjes verkocht. 39 procent van de stalen bevatten meer dan 10.000 bacteriën, die onder meer darmontstekingen kunnen veroorzaken.

    Andere opmerkelijke resultaten
    :
    -Zes dagen voor de vervaldatum werden minder bacteriën gevonden dan vijf dagen voor de houdbaarheidsdatum.
    -Sla-mengelingen met spinazie bleken hogere bacteriewaarden te hebben dan die zonder spinazie.
    -De verpakking speelt geen rol. Zowel de zakjes als de plastic containers bleken even veel aangetast. Ook bio-voedsel bleef niet gespaard.
    -Zowel de grote, nationale als de kleinere regionale merken hadden minstens 1 op 4 aangetaste stalen.

    Adviezen

    De consumentenorganisatie raadt aan enkel slaatjes te kopen die nog minstens zes dagen voor de vervaldatum te eten zijn. Ook dienen de voorgewassen slaatjes nog grondig afgespoeld en gewassen.

    De adviezen werden gepubliceerd in het consumentenmagazine
    Consumer Reports.

    (lvl)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sabayon van 't stad



     Sabayon van 't stad




    Ingrediënten

    Voor 4:
    Sabayon:
    5 eierdooiers
    50 g griessuiker
    2 dl bier De Koninck Tripel
    een snuifje zout.
    IJs van witte chocolade:
    1 l room
    300 g witte chocolade
    2 eierdooiers

    Bereidingswijze

    Smelt de chocolade in een deel van de room. Klop de eierdooiers met de rest van de room en voeg samen. Draai tot ijs in de ijsmachine. U kunt het mengsel ook in een bakje in de diepvries zetten en nu en dan met een vork omroeren.

    Bereid de sabayon. Klop de eierdooiers met het bier los in een hoge pan. Voeg al roerend de suiker en een snuifje zout toe. Zet de pan op een zacht vuur en klop op tot een schuimige, homogene massa.

    Doe bolletjes chocolade-ijs in vier glazen en giet de sabayon uit. Dien onmiddellijk op.

    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op oestersafari in Denemarken
     



    Op oestersafari in Denemarken

     

     


    Tot april worden in het Deense Waddengebied voor de westkust van Zuid-Jutland oestersafari’s georganiseerd.
    Onder leiding van een natuurgids gaat u wandelend op zoek naar Japanse oesters die daar in groten getale voorkomen. De gids vertelt onderweg interessante verhalen over het natuurgebied dat binnenkort de status van een nationaal park krijgt.

    Vindt u oesters, dan mag u die onderweg proeven, eventueel met een beetje citroen of een glas sekt.

    De wandeltocht duurt 3 à 5 uur en start bij het Waddenzeecentrum in Vester Vedsted bij Ribe en bij het natuurcentrum Tønnisgård op het eiland Rømø.

    Maaike Schwering bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontspan met een wijntherapie

     

    Ontspan met een wijntherapie


    ontspan met een wijntherapie


    Niets dat een glaasje wijn niet kan oplossen. Die zegswijze nemen enkele Nederlandse beautyspecialisten wel erg letterlijk. Zij creëerden de wijntherapie.

    In de schil van de blauwe druif zit een kleurstof die je lichaam en huid ontgift en reinigt. Bovendien werkt het ook als een soort van antioxidant, zodat je huid weer straalt als nooit tevoren.

    Tijdens het spa-ritueel krijg je een voetbad en lichaamsscrub. Je mag eveneens relaxen in een bad van rode wijn en krijgt een massage van warme druivenpitolie. Voor zo'n anderhalf uur wijnplezier betaal je gemiddeld 90 euro.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kater? Kies voor asperges

     

    Kater? Kies voor asperges


    kater kies voor asperges


    Wie wel eens een glaasje te veel drinkt, moet de dag erna vaak kampen met een pijnlijke kater. Nu kan je echter zoveel glaasjes binnenkappen als je wilt, want Zuid-Koreaanse wetenschappers beweren het ultieme middel tegen een kater te hebben gevonden.

    Asperges zijn het ultieme wondermiddel volgens wetenschappers. De groente zit boordevol aminozuren en mineralen waardoor je sneller van die pijnlijke kater herstelt. Bovendien bevatten de sappige stengels bepaalde stoffen die de levercellen beschermen tegen de giftige stoffen van alcohol.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee is weer hip

     

    Thee is weer hip

    thee is weer hip


    Thee wint stilaan weer aan populariteit bij jongeren. Zij vinden het plots hip om een kopje thee te bestellen op café en zoeken zelfs speciale tea rooms op.

    Theebars rijzen als paddenstoelen uit de grond in de Verenigde Staten en Australië. Daar zijn duizenden tieners verknocht aan het drankje. Ze gaan voor persoonlijke smaakcombinaties en experimenteren er op los.

    Volgens onderzoekers ligt niet alleen de zoete smaak aan de basis van de populariteitsstijging. Ook de vele onderzoeken die aantonen hoe gezond thee echt is, zouden bijdragen aan de inmense populariteit.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis en tomaat goed voor prostaat

     

    Vis en tomaat goed voor prostaat


    vis en tomaat goed voor prostaat

    Vis en tomaat eten zijn handige hulpmiddeltjes om prostaatkanker tegen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 mannen met prostaatkanker.

    Wanneer deze mannen twee keer per week vette vis aten hadden ze 27% minder kans op uitzaaiingen. Volgens de onderzoekers zouden de omega 3-vetzuren hier voor verantwoordelijk zijn. Wanneer mannen daarboven nog meerdere keren per week tomatensaus aten hadden ze zelfs 44% minder kans op een verdere ontwikkeling van de kanker.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!