Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs met yoghurt en kappertjes



    Pladijs met yoghurt en kappertjes

    Pladijs of schol is regelrecht een sublieme vis. Het gebeurt trouwens wel meer dat vissen die eerst eeuwen door gewone mensen werden klaargemaakt, uiteindelijk op het hoogste gastronomische podium komen te staan... 

     Voor 4 personen ;

    4 ontvelde pladijsjes, 4 eetlepels bloem, 2 dl volle yoghurt,

    4 eetlepels kappertjes in azijn, een klontje boter,

    1 eetlepel fijngehakte bieslook, 1/2 citroen, peper en zout.

                 image
     
    Bereidingswijze :

              Bebloem lichtjes de ingezouten en gepeperde vissen.
    1. Leg de pladijzen in een braadpan met antikleeflaag in knisperende boter. Bak op een stevig vuur 4 minuten langs beide zijden. Neem uit de pan en houd warm in een lauwe oven van 80°C.
    2. Deglaceer de pan met het sap van een halve citroen. Laat tot de helft inkoken en giet vervolgens twee potjes volle yoghurt in de pan. Doe er de kappertjes bij.
    3. Laat inkoken tot ¼ van het volume verdampt is. Haal de pan van het vuur en werk af met versgemalen peper, zout en fijngehakte verse bieslook.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:pladijs, schol, yogurt, kappertjes, bieslook,
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde rabarber met verse schepkaas


    Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd
    met lavendel en sinaasappel 

    nodig 4 pers;

    1 kg rabarber,suiker,200 gram verse schapenkaas,
    1 sinaasappel,250 cl water,2 soeplepels lavendelbloempjes
     

                                 

    Bereidingswijze;

    Snijd de rabarber met schil in stukken en doe in een kom. Bestrooi met 500 gram suiker en laat een nacht trekken in de koelkast. Zet de rabarber in een pan op een zacht vuur en kook de stukken gaar. Voeg eventueel wat suiker toe.

    Bereid een siroop van 250 gram water en 125 gram suiker. Laat de siroop koken. Haal de pan van het vuur en voeg lavendelbloempjes toe. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken en zeef.

    Pers de sinaasappel en zeef de jus. Klop de verse schepkaas luchtig en voeg naar smaak een weinig siroop en sinaasappelsap toe. Doe de rabarbercompote in vier glazen en schep de verse schepkaas uit over de rabarber.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, kaas, sinaasappel,
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenborst met asperges en oesterzwammen



    Kippenborst met asperges en oesterzwammen  

    Voor 4 personen;

    2 dikke kippenborsten,
    2 el gehakte peterselie, 1 gekookt ei

    4
    groene asperges,
    1 teentje look, 8 oesterzwammen

    olijfolie, 1 el kippenbouillon, 2 dl water, 4 witte asperges 

              Video: Kippenborst met asperges en oesterzwammen

    1. Bereiding; 15- 30 min.

      Snijd de kippenborsten in 3 of 4 stukken. Kruiden met peper en zout. Bak ze bruin aan.

    2. Schil de asperges en snijd ze in stukken van 3 cm.

    3. Voeg de asperges bij de stukken kip. Voeg de look en oesterzwammen eraan toe. Blus het geheel met zuiver water en voeg er de kippenbouillon bij. Voeg de gehakte peterselie erbij. Laat even doorkoken.

    4. Hak het ei en strooi over de kip.


     
                   bron; zesta.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kip, peterselie, ei, asperges, look, oesterzwammen,
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentespaghetti met balletjes

    Groentespaghetti met balletjes

    Voor 4 personen;
    • 500 gr gemengd en gekruid gehakt, 200 gr spaghetti
      1/2 ajuin (fijn gesnipperd), basilicum, 1 el gehakte dragon
      1 el gehakte peterselie, 1 paprika, 1 prei
      250 gr tomatenblokjes (blik), 1 wortel 

      Video: Groentespaghetti met balletjes
    Bereiding; 15-30 min. 
    1. Meng de gehakte peterselie, dragon, ajuin en het gehakt. Maak balletjes met de ijsschepper en bak ze in de pan.

    2. Als de balletjes bijna gaar zijn, mogen de tomaten blokjes erbij en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

    3. Snij de groenten zo dun als spaghetti. Kook de spaghetti al dente in gezouten water en laat de groentjes 2 minuten meekoken. Giet af, laat goed uitlekken en meng met olijfolie zodat het niet blijft plakken.




    1. bron; zesta.be 
      recept; M. Coldenhoff

     


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Gehakt, spaghetti, dragon, peterselie, paprika, prei, tomaten,wortel,
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette carpaccio met zeekraal en gegrilde mul


    Courgette carpaccio met zeekraal en gegrilde mul


    Mul heeft een delicate smaak. Met name de lever smaakt erg lekker.
    Deze laat je dan ook best zitten om de smaak te verhogen.
    Gebakken of gegrild erg lekker.

    Voor 4 personen;

    • 4 mulfilets (van 60-80 g) of 8 kleine mulfilets
    • sap en rasp van 1 sinaasappel, 5 eetlepels olijfolie, 1 courgette
    • Laag bakblik of lage ovenschaal, ingevet
    • 2 eetlepels verse munt, in reepjes, 100 g zeekraal  

                                   Courgette carpaccio met zeekraal en gegrilde mul en muntdressing

    Bereiding; 20-30 min.

    Meng in een kom het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing. Schenk de helft van de dressing in een schaaltje en roer hier de reepjes munt door. Bestrijk de mulfilets met de resterende dressing en leg ze met het vel naar boven in het bakblik. Laat ze zo 10 minuten liggen.

    Verwarm de ovengrill voor. Snijd de courgette in de lengte in 6 dunne plakken en halveer ze. Bestrijk de plakken dun met olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 4 minuten mooi bruin, keer de plakken halverwege.

    Schuif het bakblik 10 cm onder de ovengrill er rooster de mulfilets in 5 minuten bruin en gaar. Overgiet de zeekraal in een vergiet met ruim een liter kokend water en laat de zeekraal goed uitlekken.

    Leg op vier warme borden drie plakken courgette naast elkaar. Leg hierop een flinke pluk zeekraal en daarop een mulfilet. Druppel de dressing over de mulfilets. Lekker met driehoekjes vers geroosterd witbrood.


    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Mul, courgette, zeekraal, munt,
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gegratineerde kip met mozzarella

    Gegratineerde kip met mozzarella
    Voor 4 personen:

    4 kippenbouten, 4 plakken parmaham, 1 ui, 2 tenen knoflook,
    2 bolletjes mozzarella (uitgelekt), 2 blikken tomatenblokjes (elk 400 g),
    8 à 12 salieblaadjes, olijfolie, peper en zout, nootmuskaat.

                           Gegratineerde kip met mozzarella                             
    Bereidingswijze;

    1. Verwarm de oven voor op 200° C.
    2. Bak de kippenbouten op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Laat nog 20 minuten garen op zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.
    3. Pel ui en knoflook en hak fijn. Stoof glazig in 3 el olie. doe er de tomaat bij. Laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    4. Snij de mozzarella in plakken. doe de tomatensaus in een ovenschaal.
    5. omwikkel de kippenbouten met een plakje ham en leg ze in de saus. Leg op elk 2 à 3 blaadjes salie en enkele plakjes mozzarella. Zet 20 à 25 minuten in de oven

    bron; libelle.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kip, parmaham, mozzarella, tomaten, knoflook, salie,
    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringues


     Meringues
    Lekker bij de koffie of thee maak ze wel een dag van te voren.

    Nodig;
    5 eiwit, 0.5 theelepel zout, 160g suiker,
    160g poedersuiker, 2 theelepels vanille-extract,



                                               

    Bereiding;
     Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout. Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid. Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract. Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier. Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C. Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

    Voor het opdienen:
    Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

    Andere serveerideeën:
    Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.
    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao. 


    Tip; luchtdicht zijn ze enkele weken houdbaar.
     
    bron;skynet.be

     


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:eieren, suiker, room,
    17-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van rode vruchten met stevia


    Soepje van rode vruchten met stevia


    1 bakje bosbessen, 1 blaadje brickdeeg, 1 stukje citroengras

    een half bakje aardbeien, 1 bakje frambozen, 1 stukje gember

    4 el melkschuim, stevia, 1 vanillestokje, 4 dl witte wijn, zeste van limoen.

                      Video: Soepje van rode vruchten met stevia


    Bereiding; 30-60 min.

    1. Kook de witte wijn in met vanille, gember en citroengras.
      Laat inkoken tot ¾. Breng op smaak met de stevia.

    2. Bak het brickdeeg af in de oven.

    3. Serveer het soepje met de rode vruchten, het brickdeeg en het melkschuim.

      Overpoeder met wat stevia. Besprenkel met zeste van limoen.




      bron; zesta.be
      recept p.
      Huysentruyt


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:brickdeeg, bosbessen, aardbeien, frambozen, gember, stevia, wijn, limoen,
    16-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje rosbief met knolseldersla


    Broodje rosbief met knolseldersla

    Voor 4 personen;

    2 grote stokbroden, 8 plakjes koude rosbief, 200 g geraspte knolselder,
    2 eetlepels mosterdmayonaise, enkele druppels notenolie, 1 tomaat,
    verse bieslook,

                  

    Bereidingswijze;

    Werk de mayonaise op met wat notenolie en breng daar de knolselder mee op smaak. Snijd de broodjes in 2 stukken en dan middendoor. Beleg het brood met de knolselder, de rosbief, enkele dunne plakjes (van de ontvelde) tomaat en wat gesnipperde bieslook. Dek af met de tweede helft van het broodje erop.


    Recept: Geert Van Der Bruggen

    bron lekkervanbij ons.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood, rosbief, knolselder, tomaat, bieslook,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum

    Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum

    Voor 4 personen;

    4 el
    balsamico,
    8 blaadjes basilicum,12 gekookte aardappeltjes

    2 el graanmosterd, 600 gr grietfilet, 1 teentje look, 8 el olijfolie,

    16 el Panco (broodkruim),
    pepermix, 500 gr spinazie, 1 tomaat.

                                Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum
    Bereidingswijze;

    1. Leg de griet in een ovenschotel met olijfolie en kruid met pepermix en zout.

      Smeer de filets in met de (graan)mosterd en beleg met sneetjes tomaat.

    2. Cutter de Panco met de look en verse basilicum. Beleg de griet met het broodkruimmengsel. Plaats gedurende 20’ in een oven van 180°.

    3. Stoof intussen de spinazie aan in een pan met olie en de rest van de look.

    4. Serveer met de spinazie en het gekookt patatje.
      Besprenkel met wat olijfolie en balsamico.




      bron; zesta.be
      recept; 
      Piet Huysentruyt


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:basilicum, aardappels, mosterd, griet, panco, spinazie, tomaat,
    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash van lamsvlees



    Goulash van lamsvlees

    voor 4 personen;

    1 kg
    lamsstoofvlees,
    1 rode paprika, 3 tomaten, 120 ajuin, boter

    250 gr champignons, 1 groene paprika, 2,5 dl lamsbouillon, 1 laurierblad,

    2 teentjes look, 200 gr mosterd,  oregano, 1 el paprikapoeder,   peper, 

    2,5 dl
    room,
      suiker, 200 gr tomatenpuree, 4 wortelen, zout.

                  Goulash van lamsvlees

    Bereidingswijze

    1. Snij de ui en de paprika in reepjes.

    2. Pel de knoflookteentjes en tomaten en snij ze in stukken.

    3. Bak de stukken vlees in een kookpot met bakken en braden. Laat ze goed toeschroeien. Doe er de ui, look en paprikareepjes bij. Laat 15 minuten goed bakken en doe er dan de kruiden en de mosterd bij. Roer de tomatenpuree onder de lamsbouillon en voeg samen met de stukken tomaat bij het vlees. Snij de wortelen in blokjes en voeg ze met de suikerklontjes bij de stoofpot. Laat alles met deksel ongeveer 1 uur sudderen.

    4. Snij de champignons en voeg ze bij de bereiding en laat nog 15 minuten sudderen. Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuur sudderen.

    5. Serveer de goulash met rijst of couscous.




      bron; zesta.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, paprika, tomaten, champions, paprika, room, wortelen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met Brugge Oud en gekookte ham


    Muffins met Brugge Oud en gekookte ham

    Voor circa 20 muffins :

           
    • 150 g brugge oud geraspt, 150 g boter, 300 g bloem,

      1 el bakpoeder, snuifje zout,


      200 g gekookte ham in fijne reepjes gesneden

    • 1 kleine chilipeper ontpit en fijngesneden,
      2 eieren, 2.5 dl melk
       

                                                   afbeelding recept
      Bereiding;
    • Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder, het zout, de chilipeper, de ham, Brugge Oud, de eieren, de melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.

      Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg. Laat 20 à 25 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°. Werk af met een paar reepjes gekookte ham.  



      bron; kazenvanbijons

     


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:kaas, boter, bloem, ham, chilipeper, eieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taco met haring en avocado


    Taco met haring en avocado

    Voor 4 personen;   
  • 4 haringen, 1 rijpe avocado, 3 tomaten, 2 bosuitjes
  • sap van een halve citroen, 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 4 kleine soft-taco’s (of tortilla’s),3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels zure room, 75 gram waterkers of veldsla
  • zout en versgemalen zwarte peper. 

                                                Taco met haring en avocado
    Bereiding;

    Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de haringen in brede repen. Prak de helft van de avocadoblokjes fijn en voeg de zure room, 1 eetlepel citroensap en de helft van de tomaat, bosui en koriander toe en roer het geheel goed door elkaar. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper naar smaak overheen.

    Bestrijk de taco’s dun met 1 eetlepel olijfolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Leg de taco’s op vier borden en strijk het avocadomengsel erover uit. Meng de waterkers of veldsla met de rest van de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en ½ eetlepel citroensap tot een salade. Verdeel de salade en de haring over de taco’s. Sprenkel de rest van het citroensap erover en maal er wat peper boven.


    bron; visrecepten.nl


  • Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:Haringen, avocado, tomaten, taco, room, waterkers, veldsla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van mango, avocado en gerookte kip


    Gezond lunchen met dit recept van Gordon Ramsay

    Salade van mango, avocado en gerookte kip

    Voor 4 personen:
    2 stevige maar rijpe mango's,2 rijpe avocado's,
    een scheutje citroensap,300-350 g gerookte kipfilet,
    200 g gemengde sla,2 el pijnboompitten, geroosterd.

    Voor de dressing:
    2 el sinaasappelsap,2 el citroensap,1 el grove mosterd,
    2 el extra vierge olijfolie,2 el avocado-olie,
    zeezout en zwarte peper.

                               
    Bereiding:

    1. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over vier borden.
    2. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in reepjes. Knijp er wat citroensap overheen om verkleuring van het vruchtvlees te voorkomen. Leg ze op de plakjes mango.
    3. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Leg de blaadjes sla in het midden.
    4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de dressing over de salade, garneer deze desgewenst met geroosterde pijnboompitten en serveer.

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Salade,mango,avocado,gerookte kip,pijncoompitten,citroen,mosterd,sinasappel,olie,
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mihoensalade met garnalen en Thaise dressing



    Mihoensalade met garnalen en Thaise dressing

    Voor 2-3 personen:

    100 g mihoen,scheutje sesamolie,200 g peultjes,1 grote rode paprika,
    1 grote gele paprika,2 lente-uien,200 g gekookte, gepelde garnalen,
    handvol blaadjes koriander,1 el geroosterd sesamzaad.

    Voor de dressing:
    1 sjalotje, gepeld en fijn gesnipperd,2 teentjes knoflook, gepeld en geperst,
    1 kleine rode Spaanse peper, ontdaan van zaad en zaadlijsten, fijngesneden,
    2-3 el limoensap,2 el vissaus,1 el lichte sojasaus,
    2,5 el ongeraffineerde suiker,2 el sesamolie.

                                
    Bereiding:

    1. Breng water aan de kook. Leg de mihoen in een grote hittebestendige kom en giet er kokend water op. De mihoen moet volledig bedekt zijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de mihoen in 5 minutenbeetgaar worden. Giet de mihoen af. Schep de noedels meteen om met wat sesamolie zodat ze niet aan elkaar kleven.
    2. Blancheer intussen de peultjes in een pan kokend water in 2 minuten beetgaar: ze zijn dan nog steeds felgroen. Laat ze schrikken in een kom ijskoud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de peultjes diagonaal in 2 tot 3 stukken. Halveer de paprika's, ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en snijd ze in dunne, lange reepjes. Snijd de lente-uien in schuine, dunne ringen.
    3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
    4. Doe de garnalen, lente-uien, peultjes en paprika's in een grote kom en voeg er de uitgelekte mihoen, blaadjes koriander en het sesamzaad aan toe. Giet de dressing over de salade en schep alles om. Serveer de salade meteen of zet deze tot gebruik in de koelkast.

      bron;plusmagazine.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Mihoen, garnalen, Thaise dressing, peultjes, paprika, lente-ui, koriander, sesamzaad, spaanse peper, vissaus, sojasaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winiefred kookt met stevia



                                    Winiefred kookt met stevia

    Het allereerste kookboek met de natuurlijke zoetmaker stevia van
    kruidenvrouw Winiefred Van Killegem.


    winiefred
      

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Stevia,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ras-el-hanout


    kruidenmengeling ras-el-hanout

    Ingrediënt: ras-el-hanout

    Ras-el-hanout is een Marokkaanse kruidenmengeling waarvan de naam zoveel betekent als 'het beste van de winkel'. Elke handelaar heeft echter zijn eigen samenstelling waardoor het overal dat tikkeltje anders smaakt. Enkele hoofdingrediënten zitten er uiteraard wel steeds bij: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma. Het merendeel van deze ingrediënten wordt eerst geroosterd en daarna fijngemalen.

    Bereiden

    Ras-el-hanout wordt voornamelijk gebruikt bij het bereiden van wild, lamsvlees, couscous en rijst.


    bron; libelle.be


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:Ras-el-hanout,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti vongole


    Spaghetti vongole 
    Voor 4 personen;
    400 g spaghetti (grano duro), 1 kg tapijtschelpen (of andere schelpdieren)
    2 tenen knoflook, 1 peperoncino (kleine Italiaanse peper)
    1 stuk gepelde gemberwortel, platte peterselie
    1 dl Noilly Prat of 1 dl droge witte wijn, peper, olijfolie
    geroosterde pijnboompitten.    
     

                                          
    Bereiding;

    Snij knoflook en gember fijn. Ontdoe een handvol platte peterselie van steeltjes en hak fijn. Kook de spaghetti al dente. Fruit de fijngesnipperde knoflook lichtjes in een grote pan en voeg er de fijngesneden en ontpitte peperoncino bij, evenals de gember.

    Doe de schelpdieren in de pan en zet op groot vuur. Schud de schelpen regelmatig op met het deksel op de pan. Giet Noilly Prat in de pan en voeg peper en platte peterselie toe. Giet het kookvocht van de pasta af. Meng de open schelpen met de pasta en dien op in diepe borden. Bestrooi met pijnboompitten en platte peterselie.



    bron; knack.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, tapijtschelpen, vongole, look, peperoncino,gember, noilly prat, pijnboompitten,
    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerganenbroodjes met Belgische asperges en gerookte zalm
     

    Meerganenbroodjes met asperges en gerookte zalm

    Voor 4 broodjes;
     
    4 meergranenbroodjes, asperges, boter, 4 plakjes gerookte zalm
    1 hardgekookt ei, gehakte peterselie, kervel en bieslook
     

    Bereiding;

    De broodjes doorsnijden en insmeren met een beetje boter. De plakjes zalm openleggen en insmeren met een mengeling van geplet hardgekookt ei, gehakte peterselie, zo'n 20 g malse boter, peper en een snuifje zout.
    De asperges in de zalm rollen, tussen de broodjes leggen en versieren met takjes kervel en enkele steeltjes bieslook.




    bron; knack.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:meergranenbroodjes, asperges, zalm, ei,peterselie, kervel, bieslook,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knusse brasserie in Deurle

    Knusse brasserie in Deurle

    Het gezellige eethuis Vinois is al zestien jaar een brasserie geschoeid op Franse leest. In de keuken worden culinaire evergreens gekoppeld aan moderne gastronomische suggesties

    © Daniel Geeraerts

    Dimitri Vinois, zoon van Bob Vinois (restaurant A Table) vormde een bruin café met pianobar om tot een brasserie met nostalgische inslag. Zijn voormalige echtgenote Véronique De Vos nam de zaak over en engageerde recentelijk een jong duo koks: Julie Baekelandt en haar vriend Cederic De Mey. De twee werden opgeleid in de Provençe bij Wout Bru en werkten in Antwerpen in Graanmarkt 13.

    Brasserie Vinois is bekend om zijn klassiekers, zoals mergpijp met toast, kroketten van garnaal of zwezerik, stoverij met Kasteelbier en vol-au-vent. Deze onvergankelijke lekkernijen zorgden ervoor dat Vinois een ankerplaats werd.De conservatieve burgerij voelt zich thuis in de knusse omgeving en de sfeer is gemoedelijk.

    Vinois heeft ook een nieuwe sommelier in huis, die waakt over de uitgebreide wijnvoorraad. Op de achtergrond adviseert Jean-Paul Perez. De foodie-miljonair installeerde zijn Winefit, zodat men grote wijnen per glas kan drinken. De proefglazen voorziet Perez in primeur van een code-etiket, zodat de liefhebber via de iPhone informatie over de wijn kan opvissen.

    Onze keuze

    Wij troffen een gezellige drukte aan. Er kwamen twee voorgerechten op tafel: toast met gegrilde sardines met pistou van tomaten en basilicumijs (15,50 euro) en garnaalkroketten met dunne, brosse korst en smakelijke, vloeibare vulling (14,50 euro). Er waren twee hoofdgerechten: flauw gekruide en te kort gegaarde asperges met gepocheerd hoeve-ei, gebakken nobashigarnaal en schuim van peterselie (17,50 euro) en drie bereidingen van Brasvarken uit Nevele (26,50 euro).

    Een smakelijk kroketje van poten en oren werd begeleid door picklessaus. Gelakt buikspek kwam met koolsla. Langzaam gegaarde wangen verschenen in een Staubpotje. Afsluiten deden wij met aardbeien en een lauwe espuma van witte chocolade, waarin wij zout proefden. Het koksduo zet zich onvoorwaardelijk in, maar mist maturiteit, waardoor er hier en daar wel eens wat mis loopt.

    Kader: knus gedecoreerde brasserie
    Onthaal en bediening: vriendelijk
    Keuken: culinaire evergreens gekoppeld aan moderne gastronomische suggesties

    Brasserie Vinois, Ph. De Denterghemlaan 31, 9831 Deurle. Tel. 09/282.70.18. Maandag, dinsdag en zaterdagvoormiddag gesloten. Lunch drie gangen: 20 euro.

    ( PvD) bron;knack.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:brasserie Vinois, Deurle,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!