Cocktail - Bird of paradise

Nodig
- 1 dikke schijf watermeloen , 1 deel gekoelde gin
- 1 deel gekoelde passievruchtennectar
- ½ deel gekoelde orange curaçao , ijsgruis


1. Schep de zaadjes uit de watermeloen.
2. Mix alle ingrediënten met ijs.
3. Schenk de cocktail in een longdrinkglas.
4. Garneer met een stukje watermeloen.

Hapje – zalmrollades met pittig dipsausje

Nodig:
- 150 gr gerookte zalm, 1 stronk witloof, 1 ei
- ½ komkommer, 2 eetlepels mosterd, 1 handvol rucola
- citroensap, tuinkers, fijngehakte dille
- slaolie, peper en zout, houten prikkers


Voor de rollades

1.  Snij de komkommer en zalm in dunne reepjes.
2.  Snij de stronk witloof in fijne stukken.
3.  Hak de dille fijn.
4.  Bereid een hardgekookt eitje.
5.  Meng de rucola met de tuinkers, het witloof en de komkommerreepjes.
6.  Leg het slamengsel op de zalmreepjes en rol deze strak op.
7.  Maak vast met een houten prikkertje en strooi er de fijngehakte dille over.

Voor het dipsausje
1.  Prak de eierdooier, meng met de mosterd en leng aan met slaolie.
2.  Voeg zout en peper toe naar smaak.

                           

                                                       Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be

Dessert – Verfrissende granité 
 
Nodig
- 100 gram suiker, 800 gr watermeloen, ½ dl water
- 1 meloen, 1 papaja, 1 citroen
- enkele verse muntblaadjes


1. Verwarm het water op een zacht vuurtje.
2. Voeg de suiker aan het lauwe water toe.
3. Pers de citroen uit en bewaar het sap in een mok.
4. Pel het fruit, schep de pitten eruit en mix tot een sapje.
5. Roer er vervolgens het citroensap en het suikermengsel doorheen.
6. Plaats het mengsel een half uur in de diepvries en roer af en toe om.
7. Serveer in whiskyglazen en garneer met een vers muntblaadje.

Bruschetta op de barbecue

Nodig

- ciabattabrood, een teentje look
- vier eetlepels olijfolie, tomaten, verse basilicum

1.Snijd het ciabattabrood in schijfjes van ongeveer twee à drie centimeter. Pers het teentje look en meng met de olijfolie.

2. Ontpit de tomaten en snijdt in kleine stukjes, hak de basilicum fijn en meng onder de tomaten.

3. Wrijf de ciabattaschijfjes in met het oliemengsel en rooster op de barbecue tot ze goudbruin zijn. Bedek daarna met de tomatenstukjes en werk af met een blaadje basilicuum, peper en zout.

Snelle salsa

Nodig

- Potje pikante of zoetzure salsa uit de supermarkt
- Rode pepers en een mango, Koriander en limoen

Geen tijd om zelf salsa te maken? Neem de salsa uit je supermarkt en roer er zeer fijn gesneden pepertjes en stukjes mango door en doe alsof het een eigen creatie is. Een variant maak je met fijngehakte koriander en het sap van een limoen.

Avocadosalade

Nodig

- 4 avocado’s, het sap van een halve citroen
- een halve komkommer, 2 kleine tomaten, 1 krop krulsla
- 1 dl cocktailsaus (tip: Devos Lemmens cocktail light)
- 2 eetlepels gehakte bieslook, 1 kleine ananas (eventueel uit blik)

1.Schil de komkommer en snijd in julienne. Snijd de tomaten in kwartjes, schil de ananas en snijd in stukjes.

2.Pel en ontpit de avocado’s en snijdt in fijne schijfjes. Meng alle ingrediënten voorzichtig in een grote kom en serveer met cocktailsaus en bieslook.

vwh, tib
bron; nieuwsblad.be