Hoe je het maakt:
- Laat een beetje boter of margarine smelten in een stevige pan en voeg er een klein scheutje olie aan toe.
- Braad de blinde vinken mooi rondom aan en kruid ze met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180° .
- Schik de blinde vinken in een ovenschaal, leg er nog enkele klontjes boter bij en gaar de blinde vinken ongeveer 25 minuten in de oven.

- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Breng een flinke hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook de broccoli beetgaar in 2 à 3 minuten. Verfris de broccoli onmiddellijk in ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden.
- Snipper de ui fijn en stoof die lichtjes aan zonder de ui te laten kleuren.  Bestrooi de aangestoofde ui met de bloem en de kerrie en laat even zachtjes meebakken in de pan. Houd het vuur laag.
- Voeg de witte wijn toe en roer goed om met een spatel tot alles lichtjes begint in te dikken.
- Voeg vervolgens de yoghurt en de kokosmelk of light room toe en laat het geheel een vijftal minuten zachtjes sudderen.
- Voeg vervolgens de broccoli toe en warm het geheel goed door.

- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd de rijst warm onder een met heet water bevochtigd doek.
- Serveer de blinde vinken met de broccolicurry en de rijst.

Philippe Van den Bulck
André Peeters
bron; nieuwsblad.be