Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met knolselder


    Aardappelsalade met knolselder

    Ingrediënten :

    1 kg aardappelen • 500 g knolselder • 2 dl droge witte wijn • 1 eetlepel witte alcoholazijn •
    1 bussel lente-uitjes • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie voor de vinaigrette • 1 eetlepel mosterd • 1 eetlepel mierikswortelpasta • 1/2 citroen • 10 cl room • peper en zout

                               aardappelsalade met knolselder
    Bereiding :

    1 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en snijd de warme
    aardappelen in kleine blokjes.
    Overgiet de nog warme aardappelen met de witte wijn.

    2 Schil de knolselder en versnijd in kleine blokjes.
    Doe de selder in een pot, overgiet met water en wat witte alcoholazijn.
    Zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.

    3 Giet de knolselder af en spoel de blokjes onder de koudwaterkraan.
    Laat goed uitlekken.

    4 Meng de aardappelblokjes en de knolselder voorzichtig.

    5 Maak de vinaigrette.
    Meng de mosterd, de mierikswortelpasta en citroensap met een garde.
    Giet er de room bij en meng opnieuw. Peper en zout.

    6 Doe de vinaigrette bij de groenten en meng opnieuw voorzichtig. 


    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappels, knolselder, wijn, lente-uitjes, peterselie, mosterd, mierikswortelpasta, citroen, room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse oesters met witloof en champagnesaus


    Zeeuwse oesters met witloof en champagnesaus

    Voor 4 personen:

    24 zeeuwse oesters 5/0, 2 dl champagne brut, 1/2 sjalotje fijngehakt, 2 dl room (fleurette), 50 g boter, 2 eetl half opgeklopte room, sap van 1 citroen, peper van de molen, 500 g witloof uit volle grond, zeewier.

                                zeeuwse oesters met witloof en champagnesaus 3
    Bereiding :

    1 Wrik de oesters open en haal ze voorzichtig uit hun schelp. Vang zorgvuldig al het oestervocht op. Bewaar ook de onderste (diepste) schelpen.

    2 Maak die lege schelpen vluchtig schoon in kokend water met wat soda, spoel de schelpen en laat ze dan 5 minuten in de oven drogen.

    3 Snijd de witloofkroppen in de lengte in tweeën, verwijder de harde basis en de uiterste puntjes en snijd de groente in heel fijne reepjes, 1 mm dun. Bewaar ze in water met wat citroensap.

    4 Doe de sjalotsnippers in een sauteerpan, samen met de champagne, het citroensap, de oesters, het oestersap en flink wat peper. Breng kort en nauwelijks aan de kook. Neem de pan van het vuur. Haal de (lauwe) oesters uit het nat en bewaar ze op temperatuur.

    5 Neem de witloofreepjes uit het water, schud ze goed droog en sauteer ze in een pan in zeer hete boter. Reken 2 minuten, laat de groente niet bruin worden en houd ze krokant. Strooi er wat peper en zout op. Houd warm.

    6 Zet nu de sauspan met het champagne- en oesternat terug op het vuur. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en kook andermaal tot de helft in. Haal de pan van het vuur en klop de saus op met stukjes harde boter. Doe er de half opgeklopte slagroom bij, meng goed en verifieer de smaak (opgelet met zout). Giet door een fijne zeef.

    7 Bordschikking. Neem 4 borden. Zet in elk bord 6 lege oesterschelpen, stevig rustend op een bodempje zeewier. Doe in elke schelp een klein portie witloofreepjes, leg er telkens een oester op en overgiet ze gul met de saus. Zet de borden even onder een grill zodat de saus smakelijk kleurt. Serveer.


    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:oesters, champagne, room, citroen, witlof, zeewier,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella


    Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella

    Het oog wil ook wat;  mooi op het bordje gedresseerd in bloemvorm.

    Voor 4 personen

     250 g kerstomaatjes (niet te rijp), 1 Bouillonketeltje Groenten

    1 el fijne kristalsuiker, olijfolie, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

    1 bol mozzarella (125 g), 2 el melk, paprikapoeder, 50 g rucola

                                 Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella

    Voorbereiding

    Was de tomaatjes en snijd de schil kruislings in. Breng 250 ml water aan de kook met het bouillonketeltje. Voeg de tomaatjes toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Laat de tomaatjes uitlekken in een zeef en 10 minuten afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 150°C.

    Trek de schilletjes van de tomaatjes en doe de ontvelde tomaatjes in een ovenschaal. Schep voorzichtig om met 2 eetlepels olijfolie en de suiker. Confijt de tomaatjes 10 minuten in de oven.

    Doe de tomaatjes in een bakje. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Teken een sjabloon (op bakpapier) van een bloem, even groot als een plakje bladerdeeg. Snijd de bloemvorm langs het sjabloon uit elk plakje bladerdeeg.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegbloemen op de bakplaat. Snijd de mozzarella in 4 dikke plakken. Leg de tomaatjes in een cirkel in het midden van de bloemen. Leg hierop de plak mozzarella.

    Bestrijk het bladerdeeg licht met melk. Bak de bloemtaartjes in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

    Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie. Leg op elk bord een handje rucola en plaats het bloemtaartje erop.

     tip; Neem voor een pittigere variant verkruimelde Griekse feta.  

           S
    jablonen kan je makkelijk in de gespecialiseerde winkels kopen.
           Dan hoef je je tekenkunst niet te bewijzen!

    bron; yunomi.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:tomaten, bladerdeeg, mozzarella, rucola,
    26-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel à la meunière met peterselie-aardappelen


    Forel à la meunière met peterselie-aardappelen

    Voor 4 personen:
    4 forellen, eetlepels bloem, 2 x 5 eetlepels roomboter
    drupje vers citroensap,1 kg vastkokende aardappels, fijngehakte peterselie

     
    © THINKSTOCK

    Bereiding:
    Goed zouten, overal, het vel, de buikholte. En dan een poosje koel wegzetten. Door de bloem halen en ondertussen 5 eetlepels boter uit laten bruisen. Overtollige bloem opschudden en de vissen op halfhoog vuur bakken,
    4 minuten per kant. Héél voorzichtig omdraaien.

    Vissen op warme borden doen, bakboter weggooien en nieuwe boter in de pan doen en goed laten schuimen. Drup citroensap erdoor, klaar.
    Eten met gekookte aardappels met peterselie.

    Onno Kleyn 
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:forel, aardappels, peterselie, boter, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huzarensalade


    Huzarensalade

    We gaan een bbq doen, wil jij helpen bij de bbq?
    Ik bestel het vlees, en dan wat saus, afbakbrood, huzarensalade enzo. 
    Zal ik die huzarensalade maken?

    Voor 30 personen:
    2 kilo vastkokende aardappelen, 300 gram worteltjes
    300 gram diepvriesdoperwtjes, 500 gram kippenvleugels
    2 appels, 1 klein potje zoetzure augurken
    Anderhalf potje zilveruitjes, 1/2 potje rode uitjes, 300 cc mayonaise
    2 volle el versgehakte bieslook, 4 volle el peterselie, 2 hardgekookt eieren
    4 takjes peterselie, mayonaise om af te strijken, paprikapoeder,1 krop sla

    © thinkstock

    Een metalen dienblad waarop je kunt serveren, en als garnering
    ga je diverse soorten uitjes uit het zuur en plakjes hardgekookt ei gebruiken.
    Omdat de gemiddelde mens anders de huzarensalade niet herkent.
    Afstrijken met mayonaise.
    Vrolijke blaadjes kropsla er om heen. Paprikapoeder en krulpeterselie. 

    Bereiding;
    Kook aardappelen, wortelen en erwtjes gaar. Kook de kippenvleugels
    met zout en en peper in 20 min gaar. Laat ze afkoelen.
    Haal het vlees van de botjes,  botten en vellen terug in de pan water.
    Laat het zachtjes pruttelen, dit wordt een lekker bouillonnetje dat verder
    niets te maken heeft met de huzarensalade.

    Snij aardappels, wortels, appels en augurken in blokjes van een halve centimeter.
    Meng de mayonaise met de kruiden en water tot het vloeibaar is.
    Meng alles door elkaar, proef op zout en peper en garneer zoals beschreven.
    En ga zitten glunderen, zoals ik, als mensen voor een tweede portie komen. 



    Tallina van den Hoed
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:aardappel, wortels, erwtjes, kip, appels, augurken, zilveruitjes, mayonaise, eieren, peterselie, sla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's in yoghurt met komkommersalade


    Scampi's in yoghurt met komkommersalade

    Voor 4 personen:
    24 grote diepvriesscampi's, 300 g yoghurt, 1 el paprika
    2 tl gemalen komijn, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl cayennepeper
    1 el geraspte gember, 4 tenen knoflook, geperst
    1/2 tl zout, plantaardige olie

    Voor de salade:
    1 komkommer, 1 tomaat, 1 groene peper
    sap van 1 citroen, 75 g versgeraspte kokos, zout

                                         
    Bereidingswijze
    Laat de scampi's ontdooien en verwijder de schaal en het darmkanaal. Roer de yoghurt los en voeg de kruiden toe. Doe de scampi's in de marinade en roer goed om zodat alle scampi's bedekt zijn met yoghurt. Laat minstens 2 uur marineren op een koele plek.

    Schil en ontpit de komkommer en snij in kleine blokjes. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Hak de peper fijn en meng met de komkommer en tomaat. Voeg het citroensap en de kokos toe en kruid met zout.

    Rijg de scampi's aan 4 spiezen en rooster in een grillpan of op de barbecue. Serveer met de komkommersalade en indien gewenst basmatirijst of naanbrood.
    Tip; De scampi's in dit gerecht kunnen vervangen worden door
    zeeduivelfilet of een andere vis met vast vlees.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Garnalen, Komkommer, Yoghurt,paprika, look, tomaat, groene peper, citroen, kokos, gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inktvis met oesterrisotto

    Inktvis met oesterrisotto

    Voor 4 personen
    • 2 grote inktvistubes (sepia of zeekat) , 6 oesters, 120 g kleefrijst
    • 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel ketjap, 1/2 citroen
    • 1 sjalot, 1 rode paprika, verse koriander
    • 2 schijfjes gember, 5 lente-uitjes, arachideolie

                                Inktvis met oesterrisotto
    Bereiding
    1 Steek de oesters open en vang het sap op. Kijk bij de oesters na of er geen stukjes schelp aan zitten.
    2 Maak de inktvistubes schoon, spoel ze onder koud stromend water.
    3 Maak kruiselings inkervingen in het inktvisvlees (velkant naar onder) met een scherp mesje. Zorg ervoor dat je ze niet doorsnijdt! Snijd vervolgens de inktvis in stukken.
    4 Snipper de sjalot fijn.
    5 Schil de paprika en snijd deze in fijne reepjes.
    6 Stoof de sjalot en de paprika aan in een weinig olie, voeg de rijst toe en roer even om.
    7 Voeg nu het oestersap, de oestersaus en de ketjap toe en vul aan met water tot de rijst onderstaat. Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuurtje garen.
    8 Controleer af en toe of de rijst niet aanbakt. Voeg indien nodig een weinig water toe.
    9 Snipper de lente-uitjes fijn.
    10 Verhit een pan met wat arachideolie en laat hierin de gemberschijfjes rondgaan tot wanneer de gember begint te geuren. Voeg de inktvis toe en bak kort op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.
    11 Hak de oesters grof en meng samen met de lenteuitjes onder de warme rijst. Verdeel de rijst over de borden, schik er de inktvis op en besprenkel met wat citroensap en versgehakte koriander.

    bron; skynet.be

    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Tags:inktvis, oesters, rijst, oestersaus, ketjap, citroen, sjalot, paprika, koriander, gember, lente-ui,
    25-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringues met meloenchut

    Meringues met meloenchut

     Ingrediënten
    • 6 verse eiwitten, 300 g fijne griessuiker
    • 1 galiameloen (of een andere soort zoals cavaillon)
    • 100 g geleersuiker (voor confituur), 1 biocitroen
    • 1 vanillestok, 2 eetlepels bloemsuiker, verse munt

                                    Meringues met meloenchutney
    Bereiding
    1 Rasp de citroen op een fijne rasp.
    2 Snijd de citroen in twee helften en ontvet een grote kom en garde met 1 citroenhelft.
    3 Klop de eiwitten schuimig met de helft van de suiker. Voeg geleidelijk, al kloppend, suiker toe tot er zich stevige pieken vormen in het schuimige eiwit.
    4 Verwarm een oven voor op 100°C.
    5 Bedek een bakplaat met bakpapier. Je kan het bakpapier vastkleven met enkele streepjes opgeklopt eiwit.
    6 Lepel er op voldoende afstand van elkaar het eiwitschuim op en zet dit in de oven gedurende ongeveer 1 uur.
    7 Schil de meloen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi met de geleersuiker en breng zachtjes aan de kook met de gespleten vanillestok. Neem de meloen van het vuur wanneer deze mooi is ingedikt, meng er wat geraspte citroenschil en sap van 1/2 citroen door en laat afkoelen in de koelkast.
    8 Neem de meringues uit de oven en druk telkens een kuiltje in het midden. Bestrooi ze met wat bloemsuiker en laat ze afkoelen.
    9 Schik de meringues op een schaal en vul de kuiltjes op met de meloenconfituur. Werk af met enkele blaadjes verse munt.

    bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:eieren, suiker, meloen, citroen, vannilestok, munt,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van Noordzeevis

    Lekker van bij ons

    Waterzooi van Noordzeevis

    Voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet met vel, 200 g griet- of tarbotfilet, 200 g staartvisfilet, 1 rode poon van 400 g, 1 eetlepel maïsolie, 1 dl visbouillon, 5 cl witte wijn, 2 sjalotjes, 5 cl room, 1 theelepel maïszetmeel, 1 wortel, 1 prei (alleen het wit), 2 takken witte selder, 1 courgette, 12 kleine vastkokende aardappelen, ¼ botje peterselie, enkele takjes kervel


                                    

    Bereiding

    1. Snijd alle visfilets in 4 gelijke stukken. Knip de vinnen van de rode poon en verwijder de kop. Snij in gelijke moten. Smeer een diepe ovenschotel in met wat olie. Schik er de visbouillon en de witte wijn over. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif 10 minuten in een hete oven van 175 °C. Haal de stukken vis voorzichtig uit het pocheervocht en hou ze warm. Giet het pocheervocht oor een fijne zeef.
    2. Snij de gepelde sjalotjes fijn en stoof in de boter. Voeg er het pocheervocht bij en laat flink inkoken. Voeg nu ook de room toe en laat nog even inkoken. Bind de saus met wat maïszetmeel.
    3. Snij ondertussen de wortel, prei, selder en de schil van de courgette in fijne reepjes. Kook heel kort in wat gezouten water, giet door een zeef en voeg de groenten bij de saus.
    4. Schil de aardappeltjes en snij ze in gelijke vorm. Kook ze gaar in gezouten water, giet af en bewaar warm onder een handdoek met een deksel op.
    5. Verdeel de vissen over diepe, warme borden. Lepel er de saus met groentjes over. Schik er de aardappeltjes bij.
    6. Serveertip. Bestrooi met gehakte peterselie. Werk af met takjes kervel. Eventueel ook nog met enkele grijze garnaaltjes, mosseltjes of stukjes kreeft.

    plusmagazine.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:kabeljauw,griet, staartvis,rode poon, olie, visbouillon, wijn, sjalot, boter, room, wortel, prei, selder, courgette, aardappel, peterselie,
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop


    Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop

    Voor 4 personen

    4 dikke sneden brood, 2 jonagoldappels, 20 g boter,
    200 g geitenkaas d’Ozo, 2 eetlepels Luikse siroop,
    1 handvol gemengde sla, 2 cl olijfolie, 1 cl rode wijnazijn,
    4 radijsjes, 8 sprietjes bieslook, 1 koffielepel pijnboompitjes

                                  
    Bereiding

    1. Haal uit de sneden brood 4 rondjes met behulp van een steekvorm. Toast het brood 2 minuten in de oven op 170°C.
    2. Schil de appels, snij ze in vier, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in plakjes. Bak ze heel kort in de boter en laat even afkoelen.
    3. Lepel de Luikse siroop rijkelijk over de toasten. Maak met de plakjes appel mooie rondjes en leg hierop de kaas. Geef er een draai met de pepermolen over. Zet de toasten net voor het opdienen nog 2 minuten in de oven op 150°C. Plaats de toast in het midden van een groot rond bord.
    4. Meng de sla met de olie en azijn en kruid met peper en zout. Schik de sla naast de toast op het bord. Snij de radijsjes in dunne schijfjes en strooi ze over de sla. Kleur de pijnboompitjes kort in een pan en strooi over de sla.

    bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:brood, appels, boter, geitenkaas, siroop, sla, radijs, azijn, bieslook, pijnboompitjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoepje met La Chouffe


    Wat dacht u van een mosselsoepje?


    Mosselsoepje met La Chouffe 

    Voor 4 tot 6 personen

    1 kg mosselen, 3 dikke uien, 2 takjes witte selder, 35 g boter, 1 takje tijm,
    1 laurierblad, 1 dl La Chouffe, 2 preien (alleen het wit), 1 eetlepel bloem,
    1 l visbouillon, 5 cl room, 2 bosuitjes

                          heerlijkbelgisch

    Bereiding

    1. Reinig en was de mosselen grondig. Reinig de uien en snij de witte selder en 1 ui fijn. Stoof kort in 20 g boter. Voeg de mosselen, tijm en laurier toe en kruid met peper van de molen en zout. Giet er de La Chouffe over. Laat 10 minuten garen onder een deksel op een hoog vuur tot alle mosselen mooi openstaan. Stort in een lage schaal en haal de mosselen uit de schelpen. Giet het kookvocht door een fijne zeef.
    2. Snij ondertussen de prei en de resterende uien fijn en stoof in  boter. Bestrooi met de bloem. Bevochtig met de visbouillon en het mosselvocht. Laat 30 minuten zachtjes koken onder een deksel. Mix de soep en kruid met peper en zout.
    3. Klop de room half op. Snij de gewassen bosuitjes in dunne, schuine reepjes.
    4. Serveer de soep in warme soepkommetjes; leg er een handvol mosselen in en werk af met een lepel opgeklopte room en wat snippers bosui.


    bron; plusmagazine.rnews. be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:mosselen, ui, selder, boter, tijm, laulier, la chouffe, prei, visbouillon, room, bosui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde tomaten


    Geroosterde tomaten

    Voor 8 personen

    • 8 grote tomaten, 6 teentjes knoflook,

      4 eetlepels olijfolie extra vergine, 60 g gemalen Parmezaanse kaas,

      2 eetlepels verse tijm, zeezout en zwarte peper

                          

    Bereidingswijze;<20 min.

    Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze horizontaal doormidden. Bestrooi de snijkant met zeezout en zwarte peper.
    Pel de knoflookteentjes en stamp ze fijn in een vijzel.
    Verwarm de olijfolie in een pannetje, voeg het fijngestampte knoflook toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot het knoflook net bruin begint te worden. Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje.

    Strijk de zijkant van het barbecuerooster in met wat knoflookolie. Leg er de halve tomaten op met het snijvlak naar beneden. Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren op een niet te hevige gloed tot ze bruin beginnen te worden.
    Draai ze na 2 minuten roostertijd een kwartslag zodat ze een decoratief ruitjespatroon krijgen. Draai de tomaten met een knijper ondersteboven en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie. Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant bruin is.

    Schik de geroosterde tomaten op een schaal en bestrooi ze met de gemalen kaas en de verkruimelde tijm. Dien meteen op met bruinbrood of couscous.


    bron; mijnflandria.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:tomaten, look, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

    Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

    Voor 4 personen

    4 zeewolffilets van 120 g elk, 300 g peultjes (sluimerwten)
    3 dl groentebouillon, sap van 2 sinaasappels
    sap van 1 roze pompelmoes,sap van 2 citroenen
    geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
    3 eetlepels fijngehakte basilicum, boter, peper en zout

                                image
    Bereidingswijze : ( + 20 minuten)

    1. Doe het citrussap in een pan, samen met de bouillon en 100 g boter. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de zestes toe en kruid met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de basilicum onder.
    2. Kook de peultjes beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en stoof nog 3 min. in boter. Kruid licht met peper en zout.
    3. Bak de zeewolffilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde peultjes en de citrussaus. Lekker met rijst.

    Tip; Enkele partjes citrusvrucht er bij zijn hier zeker op zijn plaats.
      
           Zeewolf niet te lang garen want anders wordt het visvlees taai.


    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Zeewolf, peultjes, citrus-basilicumsaus, bouillon, basilicum,
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorade in de oven met aardappeltjes


     

    Dorade in de oven met aardappeltjes

         Voor 4 personen


     
    1 dorade of goudbrasem van ong. 1,2 kg,enkele takjes marjolein

    2 eetlepels boter vloeibaar, 3 medium grote aardappelen

    2 rijpe tomaten, 1/4 ui, 1 teentje(s) knoflook, 1/2 citroen

    Dorade in de oven met aardappeltjes







                 




       


    Bereidingswijze<5
    0 min.
    Maak de vis volledig schoon. De aardappelen snijdt u in kleine blokjes. Doe ze samen met de look, de fijngesneden ui, de boter, peper en zout en enkele lepels water in een vuurvaste schotel. Deze gaat 30 minuten in de oven.

    Schuif de aardappelen dan naar de rand van de ovenschotel, leg de vis in het midden en bedek hem met fijne schijfjes citroen, de in blokjes gesneden tomaten en de marjolein. Bedek de schotel met aluminiumfolie en schuif alles terug in de oven, maar vergeet niet de vis af en toe te bedruipen met het vocht in de schotel.

    Na 25 minuten kan de vis geserveerd worden. Smakelijk!


    bron; solo.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:dorade, marjolijn,boter, aardappelen, tomaten, ui, look, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panzanella met geroosterde kip


    Panzanella met geroosterde kip

            Voor 4 personen
    • 2 kipfilets, 2 tomaten, 1 komkommer, 4 sneetjes oud brood

    • 1 rode ui, gesnipperd, 1 teentje look, gesnipperd

    • 2 dl olijfolie (liefst van eerste koude persing)

    • 0.5 dl balsamicoazijn, 2 el water

    • een handvol basilicumblaadjes, boter

      Panzanella met geroosterde kip

    Bereiding <30 min.

    Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de tomaten.

    Snijd de korsten van de sneetjes oud brood. Snijd ze daarna in dezelfde
    grootte als de groenten en voeg alles samen in een grote kom.
    Versnipper er een rode ui en een teentje look bij. Scheur wat
    basilicumblaadjes in stukjes en meng alles goed door elkaar. Meng de
    olijfolie en de balsamicoazijn met twee eetlepels water en overgiet de salade met deze dressing. Gebruik liefst een lekkere olijfolie van goede kwaliteit,
    want die zal het gerecht zijn heerlijke zuiderse smaak geven. Wees niet te
    zuinig met de olijfolie en de azijn: de panzanella mag goed vochtig zijn.
    Kruid af met peper en zout.

    Zet de salade in de koelkast en verhit intussen een grillpan. Snijd de kipfilets
    in kleine stukken en wrijf ze in met wat boter. Kruid ze met peper, zout en eventueel wat Provencaalse kruiden. Als de grillpan gloeiend heet is, schroei dan de kippenblokjes snel aan beide kanten dicht.
    Draai het vuur daarna iets lager en bak de kip tot ze gaar is.
    Doe wat van de gekoelde salade op elk bord en werk af met lauwe stukjes krokant geroosterde kip.


    bron; yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip, tomaten, komkommer, brood, ui, look, olijfolie, azijn, basilicum,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart is het nieuwe groen...als het over thee gaat


    Zwart is het nieuwe groen...als het over thee gaat


    De mythe dat groene thee gezonder is dan om het even welke andere theesoort, wordt door een recent onderzoek doorprikt. Onderzoekers menen nu dat een 'gewoon' kopje thee even goed is voor onze gezondheid.

    Een Brits rapport stelt dat wie dure groene thee aankoopt omdat het 'goed is voor de gezondheid', geld verspilt. Een reguliere 'zwarte' kop thee met een wolkje melk zou even goed zijn voor het hart en de bloedsomloop.

    Thee is goed voor elk
    Het rapport werd opgesteld door een adviescommissie uit de Britse thee-industrie zelf. Zij vergeleken de gunstige effecten van groene en reguliere thee.

    Dokter Carrie Ruxton is voedingsdeskundige en meent dat zwarte thee, net als de groene variant, het risico op kanker, beroertes, diabetes en tandziektes kan verminderen. "Studies die de beide theesoorten bestudeerden, bevestigen verbeteringen in de bloedsomloop", concludeert zij.

    Zowel groene als zwarte thee stammen af van dezelfde plant en bevatten gelijkaardige bestanddelen. In 2001 wees een soortgelijke studie nog aan dat het risico op een hartaanval met 11 procent lager lag bij personen die elke dag drie kopjes thee dronken. Thee is goed voor elk en het maakt bijgevolg niet uit welke kleur het warme drankje heeft.


    (id) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet zeewier en verklein de kans op een hartaanval



    Eet zeewier en verklein de kans op een hartaanval

    Echt aantrekkelijk lijkt het misschien niet op je bord, maar zeewier zou de kans op een hartaanval verkleinen. Wetenschappers ontdekten recent stoffen in de plant die de bloeddruk verlagen en vergelijkbaar zijn met bepaalde medicijnen.

    Zeewieren bevatten een rijkdom aan bepaalde proteïnen, die ook in melk voorkomen. Deze stoffen hebben een effect dat vergelijkbaar is met verschillende medicijnen die worden voorgeschreven om de bloeddruk te verlagen. Op die manier kunnen ze het risico op hartaanvallen en beroertes verkleinen.

    "Onontgonnen bron"
    De studie baseert zich op 100 eerder verschenen rapporten, waarin de gunstige effecten van de plant werden onderzocht. Dokter Maria Hayes voert onderzoek naar het groene goedje in Dublin en zegt dat zeewier een "onontgonnen bron aan gezonde en weldoende ingrediënten" is.

    Verder onderzoek
    De wetenschappers roepen nu op tot verder onderzoek naar de ontdekte stoffen en "de mogelijkheid om deze in andere voedingsmiddelen te verwerken".

    Vooral de variëteit aan wieren, de overvloedige aanwezigheid en de gemakkelijke teelt zijn argumenten die ter promotie worden aangehaald. "Er zijn meer inspanningen nodig om het potentieel van wieren en hun integratie in ons voedingspatroon te integreren", zo luidt het.

    Twee wieren in één klap
    Een extra troef: zeewier bevat weinig calorieën en zou aan te raden zijn voor vrouwen op dieet. Bepaalde wetenschappers beweren dat de wieren gewichtsverlies opmerkelijk zouden bevorderen, doordat ze vet absorbeert.


    (id) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Zeewier,
    22-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabkoekjes met yoghurtdip

     

    Gezond uit blik
    Vraag je je wel eens af of vis uit blik net zo gezond is als verse vis?
    Het zal je misschien verbazen, maar het antwoord hierop is 'Ja'. 
    De voedingswaarde van vis verandert in blik nagenoeg niet. Door het snelle productieproces blijven alle goede voedingswaarden van
    vis uit blik
    bewaard en is dus net als verse vis erg gezond. Tegenwoordig is vis uit blik verkrijgbaar in olie, water en zelfs in smaakvolle sauzen, zodat je geen kruiden meer hoeft toe te voegen. Makkelijker een maaltijd bereiden kan bijna niet! Op vakantie? Neem wat blikjes mee, dan ben je verzekerd van een gezond en makkelijk gerecht op tafel.

    Krabkoekjes met yoghurtdip

     
    Voor 12 koekjes
    • 2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt, 4 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, in blokjes
    • 1/2 paprika, in blokjes, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    • 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra
    • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, 2 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 75 ml olijfolie
    • 100 ml Griekse yoghurt, 1 eetlepel pesto, citroensap
                              Krabkoekjes met yoghurtdip
    Bereiding;
    Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper.

    Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin.

    Meng voor de dip de yoghurt met de pesto.
    Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

     
    bron; visrecepten.nl


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:krap, ui, selderij, paprika, peterselie, eieren, parmezaanse kaas, olijfolie, yoghurt, pesto, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kantines waar je slanker van wordt


    Kantines waar je slanker van wordt

    Mensen zijn eenvoudig beïnvloedbaar om minder vet te eten. Door een paar simpele ingrepen zoals het verder weg leggen van dikmakende producten en de plek van dikmakende producten op de menukaart te veranderen, eten mensen minder vet, zo blijkt uit twee onlangs verschenen studies.

                                             

    In de eerste studie onderzocht een team van Amerikaanse onderzoekers hoe lastig het is om iets uit een saladebar op een bord te scheppen. Ze legden de salade in het midden van de bar met  bijbehorende ingrediënten als komkommers, champignons en tomaten eromheen. Dit verschil zorgde ervoor dat de gemiddelde kantinegast 13% minder van de zware producten koos en die verving door de lichte en makkelijker bereikbare varianten

    Vervolgens konden de kantinegasten de zware producten niet met een lepel pakken maar moesten dit doet met een groot pincet. Dit leidde tot 16% minder consumptie. Uit de studie bleek dat deze simpele ingrepen in een jaar tijd zullen leiden tot de inname van 3500 kilocalorieën minder per persoon.

    Menukaarten

    In de tweede studie hield een psychologiestudent uit Jeruzalem er rekening mee dat mensen altijd het eerste en het laatste woord van een voorgelezen rijtje beter onthouden dan die in het midden. Hij onderzocht of dit effect ook op zou treden bij het lezen van menukaarten. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Als een gerecht van het midden van de menukaart werd verplaatst naar het begin of einde werd het 20% vaker besteld.

    Hieruit trekken de onderzoekers de conclusie dat restaurants met simpele ingrepen invloed kunnen uitoefenen op de menukeuzes die klanten maken


    Bron: voedingnu.nl
    bron; dieet.blog.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:vet,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een perfecte quiche
     

    Tips voor een perfecte quiche  

    De echte komt uit Lotharingen, maar hij kreeg intussen oneindig veel varianten: de quiche, een traditioneel Frans gebak, blijft in al zijn verschijningsvormen een hartige maaltijdtaart.

     

    Een quiche is een gezouten taart met een vulling gebaseeerd op geklopte eieren en room. Het gerecht is oorspronkelijk afkomstig uit Lotharingen, heeft naast eieren en room ook buikspek als onmisbaar ingrediënt en groeide uit tot een klassieker van de Franse keuken.

    De bereiding van iedere quiche begint met de samenstelling van het deeg. Voor één kilo deeg (goed voor vier quichebodems) neem je 500 gram volkorenbloem, 500 gram witte bloem, 250 gram boter, 2 eieren, een halve liter halfontvette melk en een mespunt zout. (Als het vochtig is, gebruik dan minder melk.) Al deze ingrediënten worden in een kom gedaan en gemengd met de hand of met de machine. Hoe sneller de ingrediënten verwerkt zijn tot een homogene massa, hoe gewilliger het verkregen deeg zich laat verwerken.

    Het deeg rol je uit tot een dikte van één millimeter (hoe fijner, hoe beter). Vervolgens smeer je een springtaartvorm met uitneembare bodem (liefst bekleed met antikleeflaag en diameter van 30 centimeter) dun in met boter, waarna bodem en wanden met deeg worden bedekt. Het deeg komt tot over de rand en wordt vervolgens aan de bovenkant van de rand afgesneden. Dan komen de gekozen groenten in de vorm en vervolgens het eierbeslag. Om het beslag te laten zakken, schudt men de vorm licht. Dan gaat de vorm in de oven en wordt de taart gebakken, 25 minuten op 200 à 230° C. De quiche is klaar als het beslag gestold is en bij schudden stevig in de vorm ligt.

    Het veiliger is om de quiche in de vorm gedeeltelijk te laten afkoelen en
    pas dan de vorm te verwijderen: zo blijft de korst intact.

    Quichegeheimen 

    * Voor een goede quiche heb je in eerste instantie goede producten nodig, zoals fijn deeg, eersteklas eieren, room of melk, groenten en verse kruiden. 
    *  Hoe dikker het deeg en hoe meer beslag, hoe machtiger de quiche is. Een hedendaagse, lichte quiche is gebaseerd op veel groenten en weinig deeg en beslag. 
    *  Om een quiche lichter te maken, kan je de room vervangen door halfontvette melk. Bij een quiche Lorraine vervangt men vet buikspek door mager spek of magere ham.
    * Voor de samenstelling van het beslag meng je de ingrediënten zo snel mogelijk: hoe korter het mengproces, hoe makkelijker het deeg zich laat uitrollen en vormen.
    * Het deeg is klaar voor gebruik, wanneer het niet meer aan de handen plakt en je makkelijk een bol of worst kan vormen.
    * Het deeg wordt zo dun mogelijk uitgerold: hoe fijner, hoe beter.
    * Kies als bakvorm liefst een springvorm bedekt met antikleeflaag.
    * Een quiche is gaar wanneer de saus gestold is en bij het schudden van de vorm stevig blijft.
    * Laat na het bakken de quiche gedeeltelijk afkoelen en verwijder pas dan de vorm.
    * Bij een quiche horen een frisse, gemengde salade, aangemaakt met een eenvoudige vinaigrette en een glas lichte rode of witte wijn of cider.



    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:quiche, maaltijdtaart,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!