Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis eet je beter met sojasaus en tofu

     

    Vis eet je beter met sojasaus en tofu



    De manier waarop vis wordt klaargemaakt, bepaalt hoe gezond het is voor je hart. Gefrituurde vis, zoals de Britten die graag eten, is alvast niet de goede manier.

    Vis bakken of koken wel, omdat het de gezonde omega-3-vetzuren in stand houdt, en zo het hart beter beschermt. In combinatie met sojasaus en tofu, worden de positieve effecten van vis nog versterkt. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek ma omega-3-consumptie bij 82.000 mannen en 104.000 vrouwen.

    Mannen profiteren
    Het bleek dat mensen tussen 0,8 en 3,3 gram omega-3 opnamen per dag. Vooral in mannen had omega-3 een positief effect. Mannen die er veel van binnen kregen hadden een kwart minder kans om te sterven aan hartproblemen, in vergelijking met mannen die weinig omega-3 opnamen. Voor vrouwen was er ook een positief effect te zien, maar dat was niet statistisch significant.

    Bereiding
    Vervolgens werd ook de bereidingswijze en consumptie van vis in kaart gebracht. Japanners en Hawaïanen aten het meest vis. "Het lijkt erop dat vis koken of bakken met een zoutarme saus, zoals sojasaus, en tofu het meest voordelen biedt. Gefrituurde, gepekelde of gedroogde vis zijn dan weer slechte keuzes. De bereidingswijze speelt dus een belangrijke rol in je risico op hart- en vaatziekten", zo besluit hoofdonderzoeker Lixin Meng van de universiteit van Hawaii. Gegrilde en rauwe vis (sashimi en sushi) werden niet onderzocht.

    Gepekeld niet voor vrouwen
    De onderzoekers moeten wel toegeven dat ze de impact van de verschillende bereidingswijzen niet direct hebben vergeleken. Voor vrouwen bleek wel dat gepekelde vis en gedroogde vis een risicofactor waren in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

    Het onderzoek zal worden verder gezet, met een focus op voedingspatronen en bloedstalen die het omega-3-niveau meten. (edp)

    bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zomerfruit gezonder dan je denkt



     Zomerfruit gezonder dan je denkt


    Zomerfruit, zoals aardbeien, rode en blauwe bessen, frambozen en bramen is ook in de winter verkrijgbaar. De vruchten leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven.


       

      Foto: Eck, Akke van

      Zo kunnen aardbeien, bessen, bramen en frambozen verkoudheid helpen voorkomen, bijdragen aan mooi haar en een gezonde huid, je helpen ‘scherp’ te blijven en het risico op hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker helpen te verminderen.

      In blender en wok

      Met een blender en wok kun je van aardbeien, frambozen, bramen en bessen tal van verrassende heerlijkheden bereiden. Bijvoorbeeld een heerlijke smoothie gemaakt van frambozen en vruchtensap. Zo simpel, maar o zo lekker. Probeer zelf maar eens.

      Smoothie

      Voor 2 personen, bereiding ca. 10 minuten

      Nodig:

      - 200 gram frambozen

      - 4 dl vruchtensap (aardbeien)sinaasappel

      - 2 takjes rode bessen en

      - enkele frambozen als garnering

      Maak de frambozen schoon. Spreid ze uit in een bakje of op een bord en plaats de frambozen ongeveer 1 uur in de vriezer. Doe de bevroren frambozen met het vruchtensap in een blender. Laat de blender circa 15 seconden draaien, wacht 15 seconden en laat weer 15 seconden draaien. Schenk de smoothie in mooie hoge glazen. Garneer met de takjes bessen en enkele frambozen. Serveer met een rietje.

      Tip: Maak ook eens een smoothie van bevroren aardbeien, melk en vanillesuiker of een scheutje aardbeiensiroop of sinaasappelsap.

      Fruit per persoon: circa 110 gram (exclusief vruchtensap)

      bron; telegraaf.nl


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      20-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereidingswijze vis essentieel voor omega-3-vetzuren



      Bereidingswijze vis essentieel voor omega-3-vetzuren


      bereidingswijze vis essentieel voor omega 3 vetzuren


      Vis eten is gezond, dat klopt, maar toch moet je uitkijken hoe je die vis precies bereidt om van de voordelen te kunnen genieten. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek over omega-3-vetzuren.

      Mensen nemen gemiddeld tussen de 0,8 en 3,3 gram omega-3-vetzuren per dag op. Vooral mannen zijn gevoelig voor de effecten van deze vis. De vetzuren zorgen er namelijk voor dat je risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk daalt.

      Toch lijken veel mensen te denken dat elke bereidingswijze van vis ok is. Wat ze niet weten is dat vis frituren alle goede omega-3-vetzuren teniet doet. De voordelen van vis eten gaan met andere woorden volledig verloren. Vis bakken of koken mag wel, maar best maak je een bereiding met sojasaus en tofu. Dan bleken de voordelen van omega-3-vetzuren het grootst te zijn. 

      bron; gva.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      16-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten slikken Fisherman's Friend tegen Mexicaanse griep



      Britten slikken Fisherman's Friend tegen Mexicaanse griep


      britten slikken fisherman s friend tegen mexicaanse griep

      In Groot-Brittannië is de kwakkel dat pastilles van Fisherman's Friend beschermen tegen de Mexicaanse griep een eigen leven gaan leiden. Het gevolg: de verkoop van het snoepje is op korte tijd met 40 procent gestegen. Britten zijn blijkbaar kuddedieren.

      De fabrikant van de pastilles benadrukt dat er geen enkel bewijs is dat het zou helpen. Het volksgeloof ziet dat anders, omdat anijs zowel in Fisherman's Friend zit als in het vaccinatiemiddel Tamiflu.

      Fisherman's Friend is al 65 jaar op de markt en kan de vraag nu amper bijhouden.

      bron; gva.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen mag dagelijks 400 calorieën meer eten



      Iedereen mag dagelijks 400 calorieën meer eten


      iedereen mag dagelijks 400 calorieen meer eten


      Mannen en vrouwen zouden eigenlijk 400 calorieën per dag meer mogen innemen dan eerst aangenomen. Het aantal komt daarbij voor vrouwen op 2000 calorieën, mannen stranden op 2500 calorieën.

      Een nieuw onderzoek naar vetverbranding door beweging leidde tot een opvallende conclusie. Zo mogen we dagelijks eigenlijk heel wat meer calorieën innemen dan aanvankelijk aangenomen. Volgens de onderzoekers kan het aantal extra calorieën tot 400 oplopen. Diëtisten waarschuwen echter al voor de negatieve gevolgen en vrezen dat mensen nu denken veel meer te kunnen eten dan ze eigenlijk mogen.

      bron; gva.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      13-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie beter voor kinderen dan fruitsap



      "Koffie beter voor kinderen dan fruitsap"



      De meeste ouders zouden er nog niet over dénken om hun kinderen koffie of thee te geven, maar diëtiste Carrie Ruxton zegt dat dat best mag. "Het is zelfs gezonder dan fruitsap", zegt ze.

      Onterecht gedemoniseerd
      Ruxton doet haar uitspraken naar aanleiding van haar literatuurstudie over de effecten van cafeïne. Drankjes met cafeïne in worden onterecht afgeschilderd als ongezond, beweert Ruxton. "Vooral thee heeft een goede invloed op de gezondheid."

      47 studies
      Ruxton analyseerde 47 gepubliceerde studies over cafeïne en kwam tot de conclusie dat 400 mg cafeïne per dag voordelen biedt voor hersenen en hart zonder neveneffecten.

      Alert
      Koffie, cola, thee en warme chocolademelk zorgen er elk voor dat de alertheid wordt verhoogd, het welzijn verbeterd en het kortetermijngeheugen aangescherpt.

      Sterfte
      Regelmatig thee drinken verkleint de sterftekans en de kans op een hartaanval. Bovendien verlaagt het ook de cholesterol. "Wie nooit iets drinkt met cafeïne, mist de belangrijke gezondheidseffecten", besluit de diëtiste. (edp)

      bron; hln.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      12-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagvullend en gezond



      Maagvullend en gezond

      Een appel bevat ongeveer 10 mg vitamine C en 60 kcal per 100 gram.
      Daarnaast levert hij talrijke mineralen zoals calcium, kalium en ijzer.
      Appelen hebben een stevige structuur, vullen de maag en passen daarmee uitstekend in het menu van lijners.
       
      NVT - bron; nieuwsblad.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      11-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes gezonder dan sinaasappels



       Spruitjes gezonder dan sinaasappels


      Het is niet de meest favoriete groente, maar spruitjes bevatten meer vitamine C dan sinaasappels. Nu alleen nog de spruitjeslucht in huis voorkomen. Lees hier hoe.


         

        Foto: ALLESSIE, ALDO

        Let wel: een groot deel van de vitamine C gaat verloren bij het koken. Het is dan ook het beste om de spruitjes zo kort mogelijk te koken: acht tot tien minuten is voldoende.

        In spruitjes zit niet alleen vitamine C, maar de groente is ook rijk aan kalium, magnesium en vezels. Spruitjes eten is dus een goede manier om extra weerstand op te bouwen deze winter.

        Gezondheidsnet.nl
        bron telegraaf.nl


        Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
        05-11-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse apotheken bieden ook zalmforel aan




        Oostenrijkse apotheken bieden ook zalmforel aan



        Vanaf maandag kunnen Oostenrijkers in verschillende apotheken naast geneesmiddelen ook vis kopen. Dat meldt APA vandaag. In 15 apotheken over het hele land wordt koudgerookte zalmforel aangeboden, die als zeer gezond bestempeld wordt.
         
        Een testfase in een apotheek in Judenburg werd door klanten zeer positief ontvangen en nu wordt het initiatief dus uitgebreid. (afp/adv)

        bron; demorgen.be

        Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
        04-11-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Aardbeien beschermen tegen dementie



         Aardbeien beschermen tegen dementie


        Aardbeien zijn goed voor de hersenen. Een aantal recente studies toont aan dat de consumptie van aardbeien een eenvoudige manier is om dementie tegen te gaan.


           

          Foto: ANP

          Onderzoekers van de Tufts University in Medford zijn ook tot de bevinding gekomen dat aardbeien het verouderingsproces in ons lichaam vertragen. De vruchten zijn immers rijk aan antioxidanten die de membranen van zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties en oxidatie.

          Ook andere bessen, zoals frambozen of bosbessen, zijn overigens goed voor de gezondheid: ze beschermen het hart, verminderen het risico op kanker en werken zelfs als ontstekingsremmer.

          bron; telegraaf.nl


          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          02-11-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fructose nadelig voor bloeddruk



          Fructose nadelig voor bloeddruk


          fructose nadelig voor bloeddruk


          De zoetstof fructose mag dan wel de gedroomde oplossing zijn voor zoetekauwen die op hun lijn letten, uit onderzoek blijkt dat het ingrediënt erg nadelig is voor je bloeddruk.

          Fructose zit verwerkt in heel wat 'light'producten en werd lange tijd aanzien als de gezonde zoetstof. Fructose is ook in kleine hoeveelheden te vinden in fruit. Nu blijkt echter dat grote hoeveelheden fructose na een tijdje tot beschadiging van de slagaders kunnen leiden en zelfs een extreem hoge bloeddruk kunnen veroorzaken.

          Vooral mensen die 74 gram fructose per dag, of zo'n 2,5 suikerhoudende frisdranken, drinken zijn extra gevoelig voor de nadelen van fructose.


          bron; gva.be

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          31-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedingsmiddelen met een slechte reputatie



          Voedingsmiddelen met een slechte reputatie



          Wie op dieet is, schrapt uit voorzorg soms voedingsmiddelen met een slechte reputatie die eigenlijk nog niet zo ongezond zijn. Zoals:

          Eieren
          Eieren worden met de vinger gewezen omwille van hun cholesterolgehalte. Maar toch is het geen goed idee om eieren volledig uit je dieet te schrappen: ze bevatten immers ook veel proteïnes en vitamines. Kies voor omega 3-eieren wil je een extra gezondheidseffect.

          Koffie

          Koffie is een caloriebom als je deze koopt in koffieshops als Starbucks. De room, suikers en siropen doen daar geen goed aan. Drink je je koffie zwart, dan is koffie calorievrij. Koffie zou zelfs helpen calorieën verbranden: zo'n 50 calorieën per twee koppen op vier uur tijd. Koffie heeft evenwel nog andere nadelen: het werkt dehydraterend en kan een opgejaagd gevoel geven.

          Rood vlees

          Rood vlees wordt verguisd omwille van het gehalte aan verzadigde vetten. Kies daarom voor een mager stuk en een kleine portie (maximum 100 gram) als je dit toch wel eten. Schrappen hoeft dus niet, matigen wel.

          Varkensvlees
          Hetzelfde geldt voor varkensvlees. Het vlees is veel minder vet dan 20 jaar geleden, dus in beperkte portie kan een mager stukje varkensvlees zeker wel.

          (edp)bron; hln.be 

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          29-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry doodt kanker



          Curry doodt kanker




          Pittige kruidenmengelingen als curry kunnen kankercellen doden, zo hebben Ierse wetenschappers aangetoond. De stof curcumin zou daarvoor verantwoordelijk zijn. Diezelfde stof werd ook al in verband gebracht met bescherming tegen alzheimer en artritis. Of het ook echt werkt, wordt op dit moment uitgebreid onderzocht.

          Curcumin zou ervoor zorgen dat kankercellen binnen de 24 uur vernietigd worden en dat die cellen zichzelf beginnen verteren. Dat zou komen omdat de stof het signaal zendt dat de cel dood moet gaan.

          "Wetenschappers weten allang dat natuurlijke ingrediënten het potentieel hebben om kankercellen te behandelen. Wij vermoeden dat curcumin daarvoor zorgt", aldus onderzoekster Sharon McKenna van de universiteit van Cork. Deze bevindingen kunnen dokters helpen nieuwe behandelingen te vinden, voegt ze er nog aan toe. (edp)
           
          bron; hln.be

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJs vermindert klachten van kanker



          IJs vermindert klachten van kanker



          Een ijsje dat de neveneffecten van chemotherapie vermindert, Nieuw-Zeelandse wetenschappers zijn momenteel volop bezig met de ontwikkeling ervan.

          Medisch effect
          De wetenschappers creëren momenteel samen met ijsfabrikant Fonterra een medisch dessert, het bestrijdt namelijk de bijwerkingen van chemotherapie bij kankerpatiënten. Het ijsje gebruikt actieve ingrediënten van zuivelproducten om diarree, bloedarmoede en een gebrek aan eetlust te beperken.

          Aardbei-ijs
          Proefkonijnen die het ijs testten, aten 100 gram aardbei-ijs elke dag. "De twee bioactieve componenten van melk die speciaal voor het ijs ontwikkeld werden, assisteren het lichaam bij het omgaan met de bijwerkingen van chemotherapie", aldus de onderzoekers. (ep)

          bron; hln.be

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          28-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lidl roept Choco Nussa terug wegens sporen van aardnoten



          Lidl roept Choco Nussa terug wegens sporen van aardnoten



          Wie allergisch is voor aardnoten, zoals pinda's, en de smeerpasta Choco Nussa-Choco Broodsticks onlangs gekocht heeft in een Lidl-winkel, kan dat product naar de winkel terugbrengen. De winkelketen roept het product met de codes L 09-033 tot L 09-278 terug, nadat er sporen van aardnoten gevonden werden in die loten.
           
          Lidl betaalt het product naar eigen zeggen onmiddellijk terug. Op het etiket van de smeerpasta staat namelijk niet vermeld dat er aardnoten in zitten.
           
          In samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besliste Lidl de producten uit voorzorg terug te roepen. Consumenten die niet allergisch zijn voor aardnoten, kunnen het product zonder probleem gebruiken.
          De smeerpasta in kwestie werd ondertussen uit de rekken gehaald, en vanaf vandaag kan het product opnieuw zonder sporen van aardnoten gekocht worden.
           
          Klanten kunnen met vragen terecht op het telefoonnummer 09/243.74.70.

          (belga/lb)bron; hln.be

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten waar je happy van wordt



          Eten waar je happy van wordt



          © Fotolia -

          Tonijn

           Net zoals alle vette vis, bevat tonijn een belangrijke hoeveelheid omega 3 vetzuren, bekend om hun effectieve werking tegen depressies. Er zit ook vitamine B6 in tonijn, onmisbaar voor de productie van serotine. Zalm heeft min of meer dezelfde eigenschappen.


          © Fotolia -

          Spinazie

          Iedereen denkt dat spinazie boordevol ijzer zit… maar eigenlijk is het vooral een bron van vitamine B2, B6 en magnesium. Naast het positief effect op het humeur is de dosis vitamine en mineralen van spinazie onevenaarbaar.

          bron; skynet.be


          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          26-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtgranen zijn zouter dan pak chips



          Ontbijtgranen zijn zouter dan pak chips

           


          Veel ontbijtgranen bevatten meer suiker dan een donut, terwijl anderen nog zouter zijn dan chips. Zo blijkt uit recent Brits onderzoek. 

          Populaire merken
          Ten minste zeven van de meest populaire ontbijtmerken, blijken beladen te zijn met meer suiker dan een donut. Eén van de ergste overtreders bleken de Kellogg's Frosties met bijna drie theelepels per kleine kom. Ook hoge niveau's werden gevonden in Nestle Cookie Crisp, de Nestle Nesquik, Cheerios, Sugar Puffs, Kellogg's Coco Pops en Honey Loops.

          Zoutvat
          Andere granen doen het dan weer slecht in de zouthoeveelheden. Zo bevat een kom van 30 g Kellogg's Corn Flakes meer zout dan een zak gezouten chips.

          Obesitas
          Eerder onderzoek, gepubliceerd door de consumentenorganisatie Which? concludeerde al dat ontbijtgranen voor kinderen 'slechte voeding' is. Deze zogezegde 'gezonde voeding' zorgt voor nog meer obesitas bij kinderen.

          (lvl)bron; hln.be

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          25-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee merken verlagen cholesterol echt




          Twee merken verlagen cholesterol echt




          Zowel Benecol als Becel Pro.activ mogen blijven zeggen dat ze de cholesterol verlagen. De Europese Unie heeft daartoe het licht op groen gezet. De twee merken bevatten immers plantaardige ingrediënten waarvan experts het er over eens zijn dat ze het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

          Cholesterol verlagen
          Een te hoge cholesterol kan leiden tot verstopte aderen, met een aderbreuk, beroerte of hartaanval tot gevolg. Om de cholesterol te verlagen, eet je best gezond en beweeg je voldoende. Maar ook cholesterolverlagende producten met mate gebruiken kan de slechte cholesterol (LDL) al met 15 procent verminderen.

          Nu nemen veel mensen pillen om hun cholesterolgehalte onder controle te krijgen, al vertonen die wel vervelende neveneffecten zoals spierpijn. (edp)

          bron; hln.be

          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          24-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet je jong



          Eet je jong


          eet je jong


          Wat je eet beïnvloedt je gewicht, maar het heeft ook een effect op je huid. Via onderstaande tips eet je jezelf een weg naar een jonge en gezonde huid.

          Cafeïne droogt je huid uit. Probeer daarom nooit meer dan 2 kopjes koffie per dag te drinken alvorens je overschakelt op een decafeïne versie. Kan je toch niet zonder je dagelijkse hoeveelheid cafeïne? Probeer dan af te wisselen met groene thee. Deze variant bevat namelijk polyphenol, een stof die de vrije radicalen helpt bestrijden.

          Antioxidanten

          Eet dagelijks je portie antioxidanten. Deze vind je vooral in spinazie, pepers, broccoli, blauwe bessen, braambessen, druiven en aardbeien. Wil je rimpels voorkomen? Dan zoek je je heil best bij etenswaren die vol lycopeen zitten. Tomaten zijn daarbij ideaal. Vetzuren helpen je huid gehydrateert te houden. Probeer daarom dagelijks zalm of walnoten te verorberen.

          Yoghurt

          Yoghurt is niet alleen goed voor je darmstelsel, dankzij de vele bacteriën helpt het ook de PH-waarden in je huid te reguleren waardoor je uitstraling en glans stukken verbeteren.

          Probeer alcohol en rood vlees zoveel mogelijk te vermijden. Alcohol droogt je huid uit terwijl rood vlees vrije radicalen loslaat waardoor je huid begint uit te drogen en rimpels krijgt.
           
          bron; gva.be


          Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
          22-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kebab met een luchtje

           

          Kebab met een luchtje

          Kijk uit met het eten van een broodje döner. Aan veel Duitse kip-kebab zit een luchtje. De hygiëne bij de kebabverkopers laat te wensen over.


             

            Foto: REUTERS

            Bij 30 procent van de 875 gecontroleerde dönersnackbars met dit product, was de hygiëne niet in orde. De bedrijven veronachtzamen de algemeen geldende hygiënepraktijk, maken de zaak onvoldoende schoon en passen in ontoereikende mate desinfecterende maatregelen toe.

            Dit wordt mede in de hand gewerkt door onvoldoende scholing van het personeel. 'Weinig bevredigend', constateert de BVL, die ook niet erg blij is met de hygiëne bij de pluimveevleesslachterijen.

            bron; telegraaf.nl


            Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID


            >

            Blog tegen de regels? Meld het ons!
            Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!