Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgehaktballetjes met limoen

     

    Varkensgehaktballetjes met limoen


     

    Ingrediënten;

    - 250 g gehakt (varkensgehakt)
    - 1 eetlepel vissaus
    - 1 theelepel oestersaus
    - 2 theelepel sambal oelek
    - 1  eiwit
    - 2 teentje knoflook
    - 4 theelepel maïszetmeel
    - 2 theelepel geraspte limoenschil
    - 4  verse citrusbladen (djeroek poeroet) in sliertjes
    - 8  lente-uitje
    - 125 cl olijfolie (extra vierge)

    Bereiding;

    Doe het gehakt, de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het losgeklopte eiwit in een kom en meng goed. Schep er de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-uitjes door. Kneed met vochtige handen tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel in 16 porties en rol die tot balletjes.

    Verhit wat plantaardige olie in een wok op een matig vuur. Doe er de gehaktballetjes in porties in en bak ze 6 tot 8 minuten, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer heet en geef er Thaise zoete chilisaus bij.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept: Ouderwetse gehaktbal



    Recept: Ouderwetse gehaktbal


    Foto A Clear Blue Sky

    Hoofdgerecht; 4 personen 

    Een ouderwetse bal voor bij een lekker stamppotje, bij andijvie of kool of voor op een bruine boterham of volkorenbol. Half om half gehakt is vetter dan rundergehakt, maar ook iets 'zachter' van smaak dan gehaktballen van uitsluitend rundvlees. Kalfsgehakt is verfijnder van smaak en lamsgehakt iets uitgesprokener dan rund of half om half.

    Ingrediënten
    1 ui
    enkele takjes peterselie
    500 g (half om half) gehakt
    1 ei
    zout
    1 el  mosterd
    mespunt nootmuskaat
    peper
    3 beschuiten
    1 laurierblaadje
    boter om te bakken

    Bereiding;
    Pel en snipper de ui. Hak de peterselie klein. Maak het gehakt in een kom aan met ei zout, mosterd, nootmuskaat, peper en d uisnippers. Wrijf de beschuiten boven het gehakt  fijn en meng opnieuw. Vorm hiervan  4 grote ballen.

    Verhit boter in een braadpan en bak de ballen rondom bruin. Giet 1,5 dl water in de pan, voeg het laurierblaadje toe, draai het vuur laag en leg een  deksel schuin op de pan. Laat de ballen ca. 20-25 minuten zachtjes stoven.

    tip
    Meng eventueel een lepeltje tomatenpuree of mosterd door het stoofvocht.  Of vervang het water voor bouillon. Ook lekker is een klein scheutje ketjap in het stoofvocht van de ballen.

    (JANNY VAN DER HEIJDEN)
     bron; parool.nl

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met peper

     

    Biefstuk met peper

     Dit recept ontstond spontaan een week geleden toen ik dat heerlijke stuk Iers rundvlees ging bakken. Zonder erbij te denken deed ik er drie verschillende soorten peper bij. Het grappige is dat het daar niet heter maar alleen maar voller van smaak door wordt. Ik deed er ook nog jalapenopeper bij om de saus wat structuur te geven. Deze saus is veel beter. Uit het schitterende boek Specerijen uitgegeven bij Van Dishoeck.

       
      Foto: Frank van der Vleuten

      Meng witte en zwarte peper en het zeezout en bedek hier de biefstuk mee. Met de olijfolie op hoog vuur, aan twee kanten zo bakken als je biefstuk lekker vindt. Inpakken in folie en warm wegleggen. Draai voor de saus het vuur wat naar beneden. Boter, sjalot en knoflook erbij. Tot ze zacht zijn. Giet er voorzichtig de cognac bij. Dan de bouillon, de room en de groene peperkorrels. Op het laatst de peterselie.

      Felix Wilbrink
      bron; telegraaf.nl


      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      18-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beef à la Lindstrom



      Beef à la Lindstrom



       Beet-packed beef

      Ik zou dit gerecht serveren met gebakken aardappelen, maar Garbo at het met wilde rijst, zoals haar dieetgoeroe Gayelord Hauser het haar aanraadde…

      Ingrediënten:
      500g rundergehakt
      1 ui, of sjalot
      2 el kappertjes
      2 el opgelegde rode biet
      4 eierdooiers
      1 tl Worcestershiresaus
      Verse peterselie
      zout en peper
      olijfolie

      300g prinsessenboontjes
      2 sjalotjes
      3 el balsamico-azijn
      snuifje suiker

      wilde rijst

      Bereiding:

      Meng het gehakt met de fijngesneden sjalot, een beetje peterselie, de kappertjes, en worcestershiresaus. Snij de opgelegde rode biet heel fijn en doe ze bij het gehaktmengsel. Doe er de eierdooiers bij, peper en zout en goed mengen.

      Verdeel het vlees in gelijke porties en vorm met je handen tot hamburgers.

      Stoof een sjalot aan in en voeg de wilde rijst toe. Laat even aanstoven en bevochtig met water. Laat rustig garen.

      Kook de prinsessenbonen al dente. Verwarm olijfolie, stoof sjalot aan en voeg de boontjes toe. Bak even op.
      Voeg snuifje suiker toe en blus af met de balsamico-azijn. Kruid af met peper en zout.

      Bak de hamburgers in olijfolie gedurende 3-8 min. op beide kanten, al naargelang je persoonlijke smaak.

      Schik de rijst met een lepel op een bord, leg de hamburgers erbovenop en werk af met wat boontjes.

      bron; platprefere.canvas.be
      fotou.unncs.com


      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      16-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignonnettes met blauwe kaas en muskaatdruiven




      Mignonnettes met blauwe kaas en muskaatdruiven




       

      Ingrediënten


      - 4  mignonnette
      - 50 g boter (bakboter)
      - 0  peper
      - 0  zout
      - 5 cl jenever
      - 1 dl wijn (wit/droog)
      - 400 g druiven (ontpit)
      - 200 g Pas de Bleu-kaas
      - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

      Bereiding

       De mignonnettes gaarbakken in de hete boter. Uit de pan halen en in een ovenschotel schikken.
      De braadjus deglaceren met jenever en wijn, de ontpitte muskaatdruiven toevoegen en laten doorwarmen.
      Op elke mignonnette een plakje kaas leggen en smeuïg laten smelten onder de hete ovengrill.

      De mignonnettes op warme borden schikken en de druivensaus eromheen gieten. Bestrooien met gehakt bieslook.

      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      13-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges van Pertuis, vinaigrette met koriander en wijnsinaasappel, krokante boterham van speltbrood met ham



      Asperges van Pertuis, vinaigrette met koriander en wijnsinaasappel, krokante boterham van speltbrood met ham

       

      Kok: Guy Van Cauteren ('t Laurierblad)

      Benodigdheden

      • 28 asperges
      • 1 wijnsinaasappel
      • zeste van de sinaasappel
      • 1 soeplepel zure room
      • 1 dl pistacheolie
      • nootmuskaat
      • peper en zout
      • 1 bussel verse koriander
      • 4 plakken gekookte beenham
      • 8 plakken speltbrood
      • 50g boter

      Bereiding

      Schil de asperges van kop naar staart, tot 5 cm onder de kop. Bind ze per 7 op met keukentouw. Kook de asperges in licht gezouten water. Verfris ze na 9 minuten in een gezouten ijsbad om de kleur te bewaren en het garen te stoppen.

      Maak een vinaigrette met de geraspte zeste en het sap van de wijnsinaasappel, de zure room, nootmuskaat en fijn versneden koriander. Voeg de pistacheolie toe en breng op smaak met peper en zout.

      Pak 4 plakken speltbrood, besmeer met boter, beleg met de beenham, druk flink aan met een tweede boterham en rooster even in de oven. Schik de asperges op het bord, voeg de vinaigrette toe en leg de boterham erbovenop

      bron; weekvandesmaak.be


      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      11-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte varkenshaas met Ardeense saus
       


      Gerookte varkenshaas met Ardeense saus
       

       

      Ingrediënten

      Voor 4:
      4 varkenshaasjes
      Marinade:
      200 g grof zeezout
      50 g rietsuiker
      1 citroen in schijfjes
      snuifje kaneel, snuifje steranijs
      1 dl cognac Rémy Martin
      Om te roken:
      rookdoos met klep
      3 el rookschaafsel (beuk)
      1 el gekneusde jeneverbessen
      Coulis:
      2 dl Orval (trappist)
      2 dl kalfsbouillon
      3 kl Luikse siroop
      1 kl sterke mosterd
      2 schijfjes peperkoek
      boter
      Versiering:
      waterkers
      geroosterde sesamzaadjes

      Bereidingswijze

      Meng de ingrediënten voor de marinade. Laat het vlees 6 uur trekken. Spoel af en droog.

      Strooi het rookschaafsel met de jeneverbes op de bodem van de rookdoos. Zet de rooster in de doos en leg er het vlees op. Sluit en verwarm 25 minuten op matig vuur. Haal het vlees uit de doos en schroei het dicht in een grillpan.

      Laat de kalfsbouillon met Orval inkoken tot 1/3 van het volume. Voeg mosterd en Luikse siroop toe en bind met peperkoek. Monteer de saus met klontjes koude boter.

      Versnij het vlees en serveer met de saus. Versier met waterkers en sesamzaadjes.

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfszwezerik met oesterzwammen en De Koninck




      Kalfszwezerik met oesterzwammen en De Koninck



                                                     

      Ingrediënten

      - 600 g kalfszwezerik
      - 25 cl De Koninck-bier
      - 1 dl bruine fond
      - 500 g oesterzwammen
      - 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
      - 0.5 eetlepel citroensap
      - 100 g roomboter
      - 20 g bloem (tarwebloem)
      - 0  peper
      - 0  zout

      Bereiding

      De kalfszwezerik kruiden met peper en zout. Lichtjes door de bloem wentelen en aanbakken in wat boter. Verder laten gaar worden in een warme oven van 200 graden gedurende 10 à 15 minuten (al naargelang de dikte).De braadpan deglaceren met het bier en de kalfsfond toevoegen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.De saus door een fijne zeef gieten en binden met klontjes koude boter.De oesterzwammen snel aanbakken in boter en bestrooien met gehakte peterselie.Het vlees en de oesterzwammen op warme borden schikken en overgieten met de saus.

      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      10-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenslaatje




       Konijnenslaatje



                                           

      Ingrediënten

      - 300 g konijnenfilet
      - 150 g ham
      - 0.5  paprika (groen)
      - 0.5  paprika (rood)
      - 8  augurkje (zoetzuur)
      - 100 g maïs (in blik)
      - 3  aardappel (Charlotte)
      - 2  tomaat
      - 2  ei (hardgekookt)
      - 150 g salade-assortiment
      - 5 cl dragonazijn
      - 6 cl arachideolie
      - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
      - 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
      - 3 cl olijfolie (extra vierge)
      - 0  peper
      - 0  zout

      Bereiding

      De aardappelen koken in de schil, afpellen en laten afkoelen.De eieren in 10 minuten hard koken.Het vlees in kleine dobbelsteentjes snijden, kruiden met peper en zout en ze in ongeveer 10 minuten gaarbakken in olijfolie. Laten afkoelen.

      Ondertussen de ham, de gekookte aardappelen, de schoongemaakte paprika's en de augurken in blokjes snijden.Alles in een slakom mengen en er de maïs, de goudbruine stukjes konijn en de gehakte kruiden bijvoegen.Een vinaigrette bereiden met dragonazijn en arachideolie en over het mengsel verdelen.

      Op elk bord een bedje van gemengde sla schikken en hierop het mengsel verdelen. Afwerken met schijfjes tomaat en kwartjes hardgekookt ei.

      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak Stroganoff
       


      Steak Stroganoff
       

        

      Ingrediënten

      Voor 4:
      2 rode paprika’s
      4 tomaten
      2 middelgrote uien
      3 tenen knoflook
      650 g steak of rosbief van Limousin-rund
      boter
      1 dl cognac
      3 dl room (min. 35% VG)
      peper en zout
      tabasco
      aardappelkroketten
      gemengde salade

      Bereidingswijze

      Breng water aan de kook en kook er de paprika’s 10 min. in. Haal uit de pan, laat schrikken onder koud stromend water en pel met een aardappelmes. Snij in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de ene helft in repen, de andere in dobbelstenen.

      Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en wrijf er met de handen de pel af. Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de uien en knoflook fijn.

      Snij de steak in repen. Bak aan in boter, voeg alle groenten behalve de tomaten toe en laat bijna gaar bakken. Blus met cognac en voeg room toe. Laat 2 min. inkoken tot sausdikte, voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met aardappelkroketten en salade.


      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      09-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met bier



      Varkenshaasje met bier



      Ingrediënten:
      voor 4 personen:
      1 varkenshaasje, olijfolie, 2 sneetjes Corsendonk kaas brunoise, notensla, 1 plak Ganda ham, verse rozemarijn, broccoli- en wortelpuree, 1 dl vleesbouillon, 2 dl bruin Corsendonk bier, Nazareth boter, sausbinder

      Bereiding: Bak het varkenshaasje rondom bruin in olijfolie en een beetje Nazareth boter. Laat nog enkele minuten verder garen. Snijd het varkenshaasje in medaillons. Leg op elk vleesstukje een op maat gesneden plakje kaas en laat smelten in de oven. Leg daarop een blaadje notensla. Verwarm de groentemengeling in een eetlepel olijfolie. Laat voor de saus de jus van het varkensvlees en het bier even inkoken. Dik de saus eventueel met een beetje sausbinder.

      Schenk een sausspiegel op warme borden en schik er het vlees, de groentemengeling, de broccoli- en wortelpuree op. Versier de puree met een takje rozemarijn. Leg op de brunoise een plakje Ganda ham dat gedurende 15 min. op 50°C werd gedroogd - om het geheel af te werken.
       

      Romige priorijkaas uit de Antwerpse Kempen.

      Streekbeschrijving : Antwerpse Kempen

      Dranken : Corsendonk bier

      Tip : aperitiefhapje, op de boterham en in gerechten

      Kaasmakerij

      Kempico
      Melkerijstraat 1
      B-2275 Gierle
      Tel: +32(0)14/55.88.88
      Fax: +32(0)14/55.88.89
      E-mail: info@kempico.be
      www.kempico.be

      bron; kazenvanbijons.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      07-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignongebraad met champignonsaus en tomaat



      Mignongebraad met champignonsaus en tomaat




       
      Ingrediënten;

      - 750 g mignongebraad
      - 3  tomaat
      - 35 g tomatenpuree
      - 1  ui
      - 1 eetlepel ketchup
      - 250 g champignons
      - 25  augurkje (zoetzuur)
      - 1 eetlepel mosterd
      - 2 dl zure room
      - 5 cl vodka
      - 100 g boter (bakboter)
      - 0.5 eetlepel peperbolletjes (groen)
      - 0  peper
      - 0  zout

      Bereiding;

      De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak brengen met tomatenpuree en ketchup. De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met peper en zout. De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee leggen.

      In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15 minuten.Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees flamberen met vodka.De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd. Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en alles overgieten met de zure roomsaus.Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.
       
      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      28-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignonnettes met appelmandje


      Mignonnettes met appelmandje




       

      Ingrediënten

      - 8  aardappel (Bintje)
      - 0.25  knolselder
      - 15 g roomboter
      - 1 dl melk (halfvol)
      - 0  peper
      - 0 snufje nootmuskaat
      - 100 g bloem (zelfrijzend)
      - 2.5 dl melk (halfvol)
      - 2  ei
      - 0 mespuntje gemberpoeder
      - 8  appel (Jonagold)
      - 90 g boter (bakboter)
      - 0  kaneelpoeder
      - 1 eetlepel citroensap
      - 4  mignonnette
      - 0  zout
      - 5 cl calvados
      - 2 dl vleesbouillon
      - 1 theelepel maïszetmeel

      Bereiding

      De aardappelen schillen en koken. De knolselderij schillen en in blokjes snijden. Koken in licht gezouten water en goed laten uitlekken in een vergiet.Een aardappel-knolselderijpuree maken van de gekookte aardappelen, de knolselderij, een weinig boter en melk. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Warm houden.

      Flensjesbeslag maken met de bloem, de melk, de eieren en het gemberpoeder. De flensjes bakken in een hete pan met wat boter.De appelen zeer goed afspoelen en de helft in fijne schijfjes verdelen. Boter in de pan smelten en de appelschijfjes bakken. Licht bestrooien met kaneel en er de flensjes mee vullen. Alles warm houden.
      Van de 4 overige appelen telkens op een derde een hoedje afsnijden. Uit de hoedjes appelbolletjes halen en besprenkelen met citroensap. In de overige gedeelten van de appelen mooie inkepingen maken zodat ze de vorm van een mandje krijgen.
      De mignonnettes gaarbakken in boter en kruiden met peper en zout. Flamberen met calvados en warm houden. In het braadvocht de appelbolletjes gedurende enkele minuutjes laten kleuren.Het overtollige braadvocht weggieten en de pan deglaceren met vleesbouillon en een weinig calvados. Lichtjes binden met in bouillon opgelost maïszetmeel. Zonodig op smaak brengen.De mignonnettes op goed voorverwarmde borden leggen en omringen met wat saus.
      Verder garneren met de opgevulde flensjes en een appelmandje, voorzien van wat appelbolletjes.Serveren met de aardappel-knolselderijpuree.

      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      27-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chateaubriand met wijnkoopmansboter



      Chateaubriand met wijnkoopmansboter



       

      Ingrediënten


      - 800 g chateaubriand (kleinhoofd)
      - 40 g boter (geklaard)
      - 3 dl wijn (rood)
      - 20 cl porto (rood)
      - 2  sjalotje
      - 250 g roomboter
      - 0.5 eetlepel citroensap
      - 0.5 eetlepel peterselie (fijngehakt)
      - 0  peper
      - 0  zout

      Bereiding

      De wijn en de porto met de gehakte sjalotten aan de kook brengen en volledig laten inkoken. Wanneer het mengsel afgekoeld is, de zachtgeroerde boter erdoor roeren.Parfumeren met citroensap en gehakte peterselie. Kruiden met zout en peper. Een rol vormen van de wijnkoopmansboter, in aluminiumfolie wikkelen en laten hard worden in de koelkast.

      Het vlees verdelen in gelijke stukken van 200 gram elk met een dikte van 5 tot 6 centimeter. Kruiden met zout en peper.De geklaarde boter verhitten in een pan en de biefstukken 1 minuut aan elke kant mooi bruin bakken op hoog vuur. Het vlees moet snel worden dichtgeschroeid zodat er geen sappen verloren gaan.Het vuur laag zetten, het vlees met aluminiumfolie bedekken en 8 minuten laten rusten. Als er kleine bloeddruppeltjes op het vlees staan, betekent dit dat het van binnen mooi roze is.De chateaubriands uit de pan halen.
       
      De bodem deglaceren met 2 eetlepels water.De wijnkoopmansboter in schijven snijden.Het vlees op warme borden leggen en wat braadjus naast de biefstuk gieten. Op het vlees 1 tot 2 schijfjes boter leggen. Dadelijk opdienen.

      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      26-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hespengebraad met kippenlevertjes en ham




      Hespengebraad met kippenlevertjes en ham



       

      Ingrediënten

      - 800 g hespengebraad
      - 100 g boter (bakboter)
      - 0  peper
      - 0  zout
      - 300 g kippenlevertjes
      - 15 g bloem (tarwebloem)
      - 250 g champignons
      - 200 g ham
      - 2 eetlepel cognac
      - 2 dl kalfsfond
      - 1 dl room

      Bereiding

       Het vlees aan alle kanten laten kleuren in hete boter, kruiden met peper en zout en onder deksel nog 50 minuten laten bakken tot het gaar is.
      De zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevers door de bloem wentelen en gaarbakken in boter met de fijngesneden champignons en de hamblokjes. Flamberen met cognac en de kalfsfond bijvoegen. Laten inkoken en naar smaak room toevoegen.
      Het vlees in plakken snijden en op een warme serveerschotel schikken. De saus met de kippenlevertjes eromheen scheppen. Serveren met aardappelpuree die gemengd is met andijvie of savooikool.

      bron; skynet.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!