Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta met saffraan en abrikozen


    Panna cotta met saffraan en abrikozen


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:melk,panna cotta,room,abrikozen,witte wijn,suiker,saffraan,
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van vruchten


    Gratin van vruchten

    Voor 4 personen;
    400 g vers of diepgevroren vruchten naar keuze  (mango,kiwi,
    framboos, aardbei, perzik, ...),
    20 cl vruchtensap, vers of uit het koelvak,
    2 eetlepels gesmolten boter, 2 eetlepels gemalen hazelnoten
    of amandelen, 2 eetlepels poedersuiker (bij voorkeur bruin).


          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    bereiding;

    Verwarm de oven voor op 200-220°C.
    Verdeel het fruit over individuele ovenschaaltjes en overgiet
    met
    vruchtensap.
    Meng de boter, suiker en gemalen hazelnoten of amandelen
    in een kom tot een korrelige massa.
    Verdeel dit mengsel gelijkmatig
    over de vruchten.
    Laat 15 tot 20 min. kleuren in de hete oven.
    Dien deze warme gratins zo op, of vergezeld van een
    bolletje
    vanille-ijs of slagroom. Eet smakelijk!

    bron;tropicana.be

     

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:mango,kiwi,framboos,aardbei,perzik,vruchtensap,hazelnoten,amandelen,
    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame blanche
     

    Lekker! Belgische recept Dame blanche

    Ze heeft altijd al deel uitgemaakt van onze gastronomische cultuur.

     

                                                                                                                   © Sven Laurent -

    - De ideale dame blanche vereist ambachtelijk vanille-ijs van topkwaliteit, een chocoladesaus au bain-marie met een beetje melk zodat de saus niet stolt, en verse slagroom die iets steviger is opgeklopt dan die voor een irish coffee
    – En als kers op de taart, een spiraaltje van chocolade om het geheel af te werken.

    bron; skynet.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:vanille-ijs,chocolade,melk,slagroom,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
     
    Lekker! Belgische recept Chocolademousse

     Waarom worden de hoeveelheden in een recept altijd afgestemd op vier personen ?
    Dit is een recept voor 10 personen.
    Voor grote families! En de kleine gezinnen, dan ?
    Wel, deze keer moeten zij de hoeveelheden berekenen. Vooruit, aan het werk !

                                                                                                                © Sven Laurent - 

     
    -  10 eierdooiers, 10 eiwitten, 250 g suiker,
    - 1 l slagroom met een vetgehalte van 35%,
    - 500 g pure chocolade met 70% cacao.

    Bereiding;
    - De eierdooiers vermengen met de helft van de suiker
    - De chocolade laten smelten au bain-marie
    - Het eiwit opkloppen en de andere helft van de suiker geleidelijk toevoegen
    - De slagroom voor ¾ opkloppen (als de klopper sporen achterlaat, bent u op de juiste weg).
    - De chocolade onder de eierdooiers roeren. Dit mengsel bij het eiwit doen en eindigen met de slagroom. Het geheel een uurtje laten rusten.

    Proeven
    - Een vinger uitkiezen, voor de gevoelige zielen raad ik kattentongen aan om te proeven; voor degenen die op dieet zijn, een koffielepel
    - U zult wel moeten toegeven dat dit helemaal anders smaakt !

    bron; skynet.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:chocolademousse,eieren,suiker,slagroom,chocolade,
    14-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAI OF VLOAN



    Vlaai (‘vloan’ zoals men in het Meetjesland zegt)

    Voor 6 à 8 personen:
    2 l melk, 450 g peperkoek (zonder suikerparels), 50 g speculaas (Lotus), 125 g bruine suiker, 125 g kristalsuiker, 2 eetlepels Candico-siroop, 100 g maïszetmeel, 1 koffielepel kaneelpoeder, 1 ei, 1 snuifje zout, boter


    In mijn kindertijd werd vlaai alleen gebakken ter gelegenheid van de kermis. Iedereen had zo z’n eigen recept, maar de basis was min of meer dezelfde, namelijk peperkoek, melk en bruine suiker. (In Aalst maakt men gebruik van mastellen.) De vlaaien werden in bruine, aardewerken kommen gebakken.


    - Doe 1,75 l melk in een kookpot en breek er de peperkoek en de speculaas in stukjes in.
    - Breng al roerend aan de kook tot een gladde massa.
    - Voeg er de suiker en de siroop bij en breng opnieuw aan de kook
    - Meng de overige melk met het maïszetmeel en bind er de vlaai mee. Breng nog heel even aan de kook en neem van het vuur.
    - Doe er het kaneelpoeder, het losgeklopte ei en het zout bij.
    - Boter een (aardewerken) pot in, vul met de massa en laat afkoelen (in principe één nacht).
    - Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ong. 50 minuten.

    bron;vab.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:melk,peperkoek,speculaas,suiker,candico siroop,maiszetmeel,kaneel,
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren brood met vanillesaus, amandelen en bramen


    Verloren brood met vanillesaus, amandelen en bramen


    Voor 4 personen:
    8 sneden oud brood, 2 eieren, 2 dl melk,
    50 g suiker, 50 g boter, Poedersuiker.

    Vanillesaus:
    twee eierdooiers, 1 el suiker, 2 tl aardappelzetmeel,
    4 dl melk, 1 el vanillesuiker, 1 dl slagroom (facultatief).

    En verder:
    1 appel, in plakjes, 250 g bramen (vers of diepvries),
    100 g geschaafde en gebakken amandels.

                          

    Bereidingswijze;

    Bereid de vanillesaus: meng in een pan alle ingrediënten, met uitzondering van de vanillesuiker en de room. Zet op het vuur en verwarm al kloppend. Blijf kloppen tot de saus gebonden is. Giet in een kom en laat al kloppend afkoelen. Voeg de vanillesuiker toe aan de koude saus en spatel er, indien gewenst, geklopte room door.

    Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Klop de eieren los met de melk en de suiker. Dip de sneden brood langs beide kanten even in het mengsel. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met wat poedersuiker.

    Serveer met bramen en plakjes appel en enkele lepels koude vanillesaus. Bestrooi met geschaafde amandelen. Ook lekker met een bolletje ijs.

    bron;
     knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:verlorenbrood,ei,melk,suiker,boter,slagroom,appel,amandel,bramen,
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpje met bosaard beien

             
    Tulpje met bosaardbeien

    Voor 4 personen;
    voor de tulpjes;

    • 50 g zachte boter, 50 g bloemsuiker, 40 g eiwit,
    • 50 g bloem, 1/2 zakje vanillesuiker, olie.

    voor de biscuit;

    • 4 eieren, 100 g griessuiker, 1 koffielepel bakpoeder,
    • 100 g bloem, 20 g gesmolten boter.

    benodigdheden voor 4 personen;

    • 1/2 l melk, 1 vanillestok, 160 g griessuiker, 5 eidooiers,
    • 25 g maïzena, 25 g bloem, 1 citroen, 2 dl geklopte room,
    • eau-de-vie, 2 bakjes bosaardbeien,   

               Tulpje met bosaard beien

      We maken eerst de tulpjes

    • Meng de zachte boter met de bloemsuiker. Roer er het niet opgeklopte eiwit onder, daarna de bloem en de vanillesuiker.
    • Verhit de oven op 230°C. Smeer wat olie op de warme ovenplaat en giet er een beetje van het slappe beslag op. Verspreid het beslag, met behulp van een spatel, net zoals je dat voor een pannenkoek doet. Laat dat beslag gedurende 15 seconden even kleuren. Haal het dan met de spatel uit de oven en duw de nog slappe koek in een kopje of potje. Bij het afkoelen zal het beslag krokant worden.

             Nu komt de biscuit aan de beurt

    • Klop de hele eieren met de suiker warm op een zacht vuur. Haal het mengsel van het vuur en klop het voorzichtig koud.
    • Spatel de bloem, bakpoeder en boter eronder. Stort het beslag vervolgens in een ingeboterde ovenplaat van maximum 3 cm hoogte. Verwarm de oven voor op 220°C en bak het beslag gedurende 12 minuten af.

             Tot slot maken we de mousse

    • Deze is eigenlijk een pasteibakkersroom met geklopte room. Kook een halve liter melk met 80 g suiker en een doorgesneden vanillestok.
    • Roer de 5 eidooiers met de rest (80g) van de suiker tot een gladde massa. Meng daarin de bloem en de maïzena.
    • Giet al roerend de kokende melk over het mengsel en zet terug op het vuur om, onder voortdurend roeren, goed te laten doorkoken en te dikken. Haal van het vuur, dek de pot af met een beboterd papier om velvorming te voorkomen, en laat volledig afkoelen.
    • Neem voor 4 personen vier grote eetlepels van die crème. Roer er het sap van de citroen door en vier grote eetlepels opgeklopte room zonder suiker.
    • Plaats een tulpje op een bord. Doe er een stukje biscuit in. Bedruip het met eau-de-vie en een grote lepel crème. Vul verder aan met veel bosaardbeien.

    Tip ; Hier kan je ook een frambozencoulis bij serveren. (zie recept perzik ‘Melba’ in het boek Zomer)


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:tulpjes,bosaardbeien,boter,bloemsuiker,ei,bloem,vanillesuiker,citroen,room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladeyoghurt met speculaas


    Chocoladeyoghurt met speculaas
    Voor 4 personen;

    100 g witte chocolade, 150 g volle natuuryoghurt, 1 eiwit,
    4 Bastogne-speculaasjes, 125 g aardbeien, 2 zakjes vanillesuiker.



    - Smelt de chocolade langzaam in de microgolfoven of in een warmwaterbad.
    - Voeg de yoghurt al roerend bij de gesmolten chocolade tot je een gladde massa hebt.
    - Klop het eiwit op en voeg er op het einde – als het eiwit wit ziet –een zakje vanillesuiker bij. Klop nog even verder.
    - Meng het eiwit onder het chocolade-yoghurtmengsel.
    - Plet de koekjes met een deegrol of vijzel en strooi ze op de bodem van 4 dessertkommetjes of glazen. Houd een beetje over voor de garnituur.
    - Vul de kommetjes met de mousse.
    - Snijd de aardbeien in stukjes en mix ze fijn met een zakje vanillesuiker en 1 eetlepel water.
    - Verdeel de aardbeiencoulis over het dessert en strooi er een beetje crumble over.

    Tip: Smelt wat extra witte chocolade op een zacht vuur zodat ze niet te warm wordt (net gesmolten) en dip er enkele aardbeien in. Laat de aardbeien gedurende een tiental minuten opstijven op een frisse plaats en serveer ze bij het dessertje.

    Marleen De Naeyer
    bron;vab.be
      


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Chocolade,yoghurt,speculaas,aardbeien,vanillesuiker,
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bramenflensjes met yoghurt, honing en pijnboompitjes


    Bramenflensjes met yoghurt, honing en pijnboompitjes

     Een origineel dessertje.

    Nodig voor zes personen;

    75g kristalbloem, 1/4 theelepel zout, 1 ei, 200 ml melk,
    3 el. pijnboompitten, 200 g bramen, 4 el. vloeibare honing,
    Roomboter, 6-7 el. Griekse yoghurt, Poedersuiker.

                              

    Voorbereiding(kan ca. een half uur van tevoren);


    Klop met de mixer de bloem, het zout, het ei en de melk door elkaar tot je een glad en luchtig beslag hebt. Laat het beslag ongeveer een halfuurtje op kamertemperatuur staan (zo worden de flensjes steviger).

    Rooster intussen de pijnboompitten al roerend in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.

    Schep de bramen en honing voorzichtig door elkaar.

    Bereiding;
    Breng een bodem water aan de kook, draai het vuur laag en leg een
    bord op de pan: zo kun je de gebakken flensjes warm houden.

    Roer het beslag nog even door. Verhit een klontje boter op matig vuur; Schep een lepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag over de hele bodem van de pan vloeit (een flensje moet dun zijn).

    Bak het flensje tot de bovenkant droog is. Draai het voorzichtig om met een pannenkoekenmes en bak de andere kant op hoog vuur in ca. 1/2 min. goudbruin. Laat het flensje op het warme bord glijden. Bak de rest van de flensjes op dezelfde manier.

    Leg een flensje op een bord. Bestrijk het met een eetlepel yoghurt. Verdeel 1 of 2 lepels bramen met honing over het flensje. Bestrooi met pijnboompitjes. Vouw het flensje luchtig dubbel en nog en keer dubbel (je hebt nu een driehoekje). Vul de andere flensjes net zo en bestrooi ze met zoveel poedersuiker als je lekker vindt.

    Uit: Loethe Olthuis, 'Weekendkoken lekker relaxed',
    Uitgeverij Terra lannoo, 168p, 17,95euro.
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:flensjes,bloem,ei,melk,pijnboompitten,bramen,honing,roomboter,yogurt,suiker,
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granité van cava en rode vruchten

    Granité van cava en rode vruchten

    voor 4 à 6 personen:

    100 g frambozen, 150 g aardbeien, 75 g griessuiker,
    ½ fles cava brut (37,5 cl), verse munt voor de afwerking.

    Granité van cava en rode vruchten

     Bereiding:

    Spoel het fruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in stukken. Doe alles in een smal recipiënt, voeg de suiker toe en mix tot een gladde coulis.
    Giet de coulis in een platte doos met deksel, voeg de cava toe, meng goed en laat enkele uren opstijven in de diepvriezer.
    Roer los met een vork om fijne ijskristallen te bekomen. Giet in coupes of glazen, werk af met verse munt en dien meteen op.
    Om van te genieten met een lepel of om van te nippen met een rietje naarmate de granité smelt.

    Tips:

    Hoe breder de doos, hoe sneller de granité zal bevriezen.

    bron; delhaize.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Granité,cava,rode vruchten,suiker,aardbeien,frambozen,
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert: ijs op basis van nougat van Montelimar


    Dessert: ijs op basis van nougat van Montelimar


    4 personen;

    6 eigelen,100 g suiker,400 ml melk,100 ml dikke room,
    2 stokjes vanille,150 g fijngestampte harde nougat.


    Bereiding:

    1. Breng de melk aan de kook met de vanille
    2. Klop de eigelen met de suiker.
    3. Giet de melk bij de eieren en meng goed
    4. Verwarm de bereiding al roerend totdat het mengsel een vel vormt op de achterzijde van een houten lepel. Let op: niet laten koken.
    5. Voeg de room toe en laat afkoelen.
    6. Doe het mengsel in een ijsmachine, voeg de fijngestampte nougat toe en plaats in de vriezer.

      bron;plusmagazine.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien-rabarbertrifle


    Aardbeien-rabarbertrifle


    300 g rabarber, 1 sinaasappel, schoongeboend, 50 g suiker,
    250 g aardbeien, 250 g mascarpone (zachte roomkaas),
    125 ml slagroom,  1/2 (450 g) botercake,  6 el aardbeienlikeur. 



    bereiden; 4 pers. 25 min, wachten 60 min

    1. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en 25 g suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.
    2. Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.
    3. Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.

    bron; ah.nl


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenslaatje met munt


    Vruchtenslaatje met munt

     nodig 4 pers;

    - 2  kiwi, 200 g druiven (wit), 3  appel (Jonagold),
      2 eetlepel pijnboompitten,2 dl druivensap (zuur),8 blaadje munt,

                                              

    Bereiding;
    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes. Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

    bron; skynet.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtensla van zacht fruit met ijs



    Vruchtensla van zacht fruit met ijs

    Ingrediënten voor 4 pers; 250 g aardbeien, 150 g rode bessen,
    150 g blauwbessen, 150 g frambozen, 150 g braambessen, 5 dl water,
    500 g suiker, 5 cl bessenlikeur, 4 bolletje vanille-ijs, 4 blaadje munt.

     

    Bereiding;

    Een suikersiroop maken met water en suiker.
    Alle fruit schoonmaken  wassen en in een kom doen.
    De aardbeien indien nodig in vieren verdelen. De rode bessen van de steeltjes halen. Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.

    Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen. In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen. Afwerken met een muntblaadje

    bron; skynet.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met amarettoroom


    Aardbeien met amarettoroom

            Ingrediënten voor 4 pers;

    • 50 gr.amandelschaafsel, 
    • 500 gr. aardbeien
    • 2 eetlepels bloemsuiker( of zeer fijne ) 
    • 200 ml slagroom 
      3 eetlepels amaretto




                            Aardbeien met amarettoroom

      Bereiden;

    De geschaafde amandelen in een pan ( zonder vetstof) licht roosteren. Aardbeien schoonmaken, over vier schaaltjes verdelen en bestrooien met bloemsuiker. Slagroom lichtjes kloppen, mengen met amaretto en over aardbeien verdelen. Garneren met amandelschaafsel.
    Serveer met een amandelkoekje.

    bron en foto;ah.nl


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien en pistachenoten



    Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien en pistachenoten


    Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien en pistachenoten


    Ingrediënten;
    • 300 g aardbeien
    • 3 el suiker
    • 1 el balsamicoazijn
    • 20 g ongezouten, gepelde pistachenoten
    • 1 liter vanille-ijs
    • poedersuiker
    Bereidingswijze;
    1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Laat kleine aardbeien heel en snijd de grote doormidden. Doe de aardbeien in een kom, bestrooi ze met de suiker en besprenkel met de balsamicoazijn. Schep alles voorzichtig om en laat de aardbeien circa 2 uur op kamertemperatuur marineren.
    2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof. Schep met een ijstang 8 mooie bollen van het vanille-ijs en leg er op ieder bord 2. Verdeel de aardbeien mét marinade over de borden. Bestuif met poedersuiker en bestrooi met de pistachenoten.

      bron; tomfood.com

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd met lavendel en sinaasappel



         Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd
                              met lavendel en sinaasappel


                                 


    Ingrediënten
    voor 4 pers:

    1 kg rabarber
    suiker
    200 gram verse schapenkaas
    1 sinaasappel
    250 cl water
    2 soeplepels lavendelbloempjes

    Bereidingswijze;

    Snijd de rabarber met schil in stukken en doe in een kom. Bestrooi met 500 gram suiker en laat een nacht trekken in de koelkast. Zet de rabarber in een pan op een zacht vuur en kook de stukken gaar. Voeg eventueel wat suiker toe.

    Bereid een siroop van 250 gram water en 125 gram suiker. Laat de siroop koken. Haal de pan van het vuur en voeg lavendelbloempjes toe. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken en zeef.

    Pers de sinaasappel en zeef de jus. Klop de verse schepkaas luchtig en voeg naar smaak een weinig siroop en sinaasappelsap toe. Doe de rabarbercompote in vier glazen en schep de verse schepkaas uit over de rabarber.

    bron;knackweekendrnews.be
     

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananas Pinã Colada


    Ananas Pinã Colada



     

    Ingrediënten voor 4 pers;

    150 g suiker
    1 ananas
    1 dl witte rum
    1 limoen

    Voor de crème anglaise:
    3 eierdooiers
    1 el suiker
    3 dl kokosroom
    4 passievruchten

    Bereidingswijze;

    Breng de suiker in een pannetje aan de kook met 3 dl water. Laat 5 minuten inkoken.

    Verwijder de schil van de ananas en snij hem in kwarten. Verwijder de 'ogen' en harde kern, en snij elk kwart in 5 dunne plakken. Pocheer de ananas 10 minuten in de siroop en leg de plakken dan in een ondiepe schaal.

    Laat de siroop verder inkoken tot de helft. Voeg dan de rum en het sap van de limoen toe. Giet de siroop over de ananas en laat 1 nacht marineren.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van advocaat

       


    Mousse van advocaat


                             

    Ingrediënten voor 4 pers;

    6 grote eetlepels advocaat
    3 eieren
    2 el suiker
    4 el mascarpone
    150 g rode bessen of frambozen

    Bereidingswijze;

    Meng de advocaat, de eierdooiers en de suiker met een klopper. Doe de mascarpone erbij en roer goed. Klop het eiwit stijf en meng voorzichtig door het dooiermengsel. Verdeel het mengsel over vier glazen. Versier met rode bessen of frambozen en zet in de ijskast.

    TIP; Dit recept kan makkelijk op voorhand gemaakt worden.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van geflambeerde banaan en ananas met Cointreau



    Stoofpotje van geflambeerde banaan en
    ananas met Cointreau



    Ingredienten voor 4 personen;

    2 sinaasappelen, 3 bananen, 1 citroen, 1 ananas (Victoria),
    140 g boter, 50 g poedersuiker, 4 eetlepels Cointreau.




    1. Pers de sinaasappelen uit. Pel de bananen, snijd ze in drie stukken en besprenkel ze met citroensap. Maak de ananas schoon en snijd hem in stukjes.

    2. Leg een klontje boter in de stoofpotjes en plaats ze in de oven (90°C of thermostaat 3).

    3. Smelt 100 g boter in een pan met antiaanbaklaag en voeg de stukken banaan en ananas toe. Bak deze aan beide kanten mooi bruin. Strooi er vervolgens de suiker over en laat ze een beetje karamelliseren voor u het sinaasappelsap toevoegt. Breng aan de kook en laat gedurende 3 minuten sudderen.

    4. Giet de Cointreau in een potje en breng aan de kook op een hoog vuur.

    5. Haal de ministoofpotjes uit de oven en plaats ze op een bord.

    6. Verdeel het fruit met het sap over de stoofpotjes. Giet er de kokende Cointreau over en dien onmiddellijk op zodat elke genodigde zijn/haar stoofpotje kan flamberen.  

    bron; plusmagazine.rnews.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!