Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje niçoise met kaas en gedroogde ham



    Broodje niçoise met kaas en gedroogde ham

     voor 4 personen

    4 bruine ovenbolletjes, 2 plakjes oude kaas, 4 plakjes gedroogde ham,
    200 g fijne boontjes, ½ venkel, 2 takjes bleekselder,
    10 ontpitte zwarte olijven, 8 halfgedroogde tomaatjes,
    100 g gemarineerde ansjovis, 1 citroen, enkele blaadjes verse basilicum,
    olijfolie, peper en zout.

                                           

    Bereidingswijze

    Kook de boontjes gaar in kokend gezouten water en verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water om de mooie kleur te bewaren. Snijd de venkel en de selder flinterdun. Snijd de olijven en de ansjovis fijn en de tomaten in reepjes. Doe dit alles bij de boontjes. Breng op smaak met peper, zout, de gesnipperde basilicum en het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie. Snijd de broodjes doormidden. Schep er de niçoise op en werk af met gedroogde ham en kaas.

    Recept: Geert Van Der Bruggen
    bron;mijnflandria.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood,niçoise,kaas,ham,boontjes,olijven,tomaat,ansjovis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met broccoli en kaas


    Toast met broccoli en kaas

     voor 2 personen

    2 sneetjes brood, enkele roosjes broccoli,

    Voor de bechamelsaus:
    1 eetlepel boter, 1 à 2 eetlepels bloem, 1 cl melk,
    gemalen kaas, peper en zout.

                                        

    Bereidingswijze

    Kook de broccoliroosjes beetgaar in ruim gezouten water, laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht. 
    Leg de broccoli op de boterhammen. 

    Voor de bechamelsaus:
    Laat de boter smelten, roer de bloem erdoor, laat even garen en leng aan met volle melk en het broccolivocht. 
    Laat dit tot een dikke saus inkoken, roer er wat gemalen kaas door en kruid de saus met peper en zout. 
    Giet de bechamelsaus over de broccoli en laat de toasts in een voorverwarmde oven bij 200°C bruin en krokant worden.

    bron;mijnflandria.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:toast,brocolli,kaas,bechamelsaus,
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expatatas - Smørrebrød met aardappelen


    Expatatas - Smørrebrød met aardappelen


    Benodigdheden

    4 sneden roggebrood, boter (of lekkerder en authentieker: reuzel),
    sla, 4 kleine vastkokende aardappelen, mayonaise (zonder citroen),
    1 rode ui, in ringen gesneden, 2 kleine tomaatjes, in plakjes gesneden,
    peper uit de molen en grof zout.


    © Roos Mestdagh

    Bereiding

    Kook de aardappelen beetgaar, snijd ze in plakjes en laat afkoelen.
    Besmeer het brood met boter of reuzel, leg daarop wat sla, plakjes aardappel, mayonaise, rode ui en tomaat. Werk af met peper en zout.

    bron; vlaanderenlekkerland.be
    Lone Leth Larsen


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:roggebrood,boter,reuzel,aardappelen,mayonaise,ui,tomaten,
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sandwich met kip en koolsalade

    Sandwich met kip en koolsalade

     Voor 4 personen:
    8 sneetjes brood, 2 kipfilets, ¼ wittekool, 2 wortelen,
    2 lente-uitjes, 4 el mayonaise, 2 kl citroensap,
    8 blaadjes kropsla, boter, peper en zout.




    Bereidingswijze;

    1 Bak de kipfilets gaar en goudbruin in wat boter. Laat afkoelen en snij in dunne plakjes.
    2 Schaaf de kool fijn. Rasp de wortelen. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Doe ze samen in een kom.
    3 Meng de mayonaise met het citroensap, peper en zout. Maak er de salade mee aan.
    4 Beleg 4 sneetjes brood met een blaadje sla, plakjes kip en koolsalade. Dek af met een tweede blaadje sla en een tweede sneetje brood.
    5 Snij de boterhammen diagonaal doormidden en serveer.

    bron; libelle.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood,kip,witte kool,worteleb,mayonaise,citroen,kropsla,
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.134 euro voor broodje met kaas


    134 euro voor broodje met kaas


    134 euro voor broodje met kaas


    Het duurste broodje kaas ter wereld kost 110 pond, omgerekend zo'n 134 euro. De Britse sterrenkok Martin Blunos is de bedenker.

    Voor de versnapering maakt hij, buiten een brood van zuurdesem, gebruik van cheddar, balsamicoazijn van 100 jaar oud, eetbare bladgoudschilfers en witte truffels. Dat laatste ingrediënt kost alleen al 92 pond.

    "De smaak van de witte truffels mengt zich perfect met de cheddar en de eetbare bladgoudschilfers geven het broodje net dat beetje extra", aldus een fiere Blunos.

    Wie wenst kan op zijn broodje ook wat kwarteleieren, tomaten, vijgen en appels krijgen.

    bron; gva.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:broodje duurste,cheddar,balsamicoazijn,witte truffels,
    09-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente, Zomer, Herfst, Winter.

    Mosterd voor ieder seizoen

    Zo'n beetje mosterd op je boterham of broodje...dat kan heerlijk smaken. 
    Voor elk seizoen eentje!

    Lente, de klassieke ham-kaas

    Per persoon;

    1 klein wit broodje, een paar sneetjes gekookte ham,
    3 fijne plakjes Zwitserse kaas, sla en een paar blaadjes munt,
    een paar kleine olijfjes, olijfolie, mosterd "Maille Fine de Dijon".

    Bereiding;

    Snijd je broodje in twee. Besmeer met een fijn laagje mosterd, rol de ham en de kaas op. Verdeel de olijfjes over de rolletjes en leg op je broodje. Voeg de blaadjes sla en munt toe. Breng op smaak met een beetje olijfolie. Sluit je broodje


    Zomer, de Amerikaanse sandwich

    per persoon;
    3 sneetjes lichtgrof brood, sla, 1 tomaat, 2 hardgekookte eieren,
    2 sneetjes kalkoenfilet, zout en peper van de molen,
    mosterd "Maille Fins Gourmets".

    Bereiding;

    Rooster het brood lichtjes. Leg op het eerste sneetje de sla, de tomaatjes, de kalkoenfilet en besmeer met mosterd. Leg er een sneetje brood op en beleg met de plakjes hardgekookt ei. Sluit je broodje.


    Herfst op z'n Italiaans

    per persoon;
    1 ciabatta, rucola, 1 tomaat, 2 sneetjes gekookte ham,
    2 plakjes kaas, olijfolie, zout en peper,
    mosterd "Maille à l'Ancienne".

    Bereiding;

    Snij je ciabatta in twee. Smeer een beetje mosterd op de helft van je ciabatta. Leg de sla, tomatenschijfjes, kaas en ham er op. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Sluit je broodje.



    Winter, een hartige sandwich

    per persoon;
    1 sneetje boerenbrood, gemengde sla, 3 fijne sneetjes gesmoorde ham,
    2 plakjes kaas (cheddar), peper uit de pepermolen,
    mosterd "Maille Fine de Dijon".


    Bereiding;
    Rooster je sneetje brood en snijd het in twee. Besmeer met mosterd, schik de sla, de ham en sluit af met de kaas. Lichtjes peperen. Leg de tweede helft van je sneetje brood er op.

    bron; libelle.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood,ham,mosterd,kaas,sla,olie,olijf,ei,kalkoen,peper,rucola,
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEDITERRAANSE CROQUE MONSIEUR



    MEDITERRAANSE CROQUE MONSIEUR


    1 aubergine, 1 courgette, 1 rode ui, 200 g verse geitenkaas,
    Zongedroogde tomaatjes, Rucola of notensla,
    1 eetlepel Bakken & Braden, 1 eetlepel boter,
    16 sneetjes bruin toastbrood.

                        
                               Mediterraanse croque monsieur

    Bereidingswijze:

    Snij de ui in ringen. Snij de aubergine en courgette in plakjes en bak ze in  Bakken &Braden.
    Stel de croque samen met de gebakken groenten, een laagje geitenkaas en enkele zongedroogde tomaatjes. Besmeer de croque met boter en bak hem in de toaster of in de oven. Serveer met rucola.

    bron;http://www.becel.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood,boter,tomaat,rucola,aubergine,courgette,ui,geitenkaas,
    21-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger met spek


     
    Hamburger met spek
    Voor 4 personen:
    4 hamburgers, 4 hamburgerbroodjes, 1/4 krop sla,
    2 tomaten, in plakken, 4 plakjes ontbijtspek,
    2 augurken, in plakjes, 1 rode ui, in ringen.

    Voor erbij: 
    1 zakje zoute chips, ketchup.

                                  

    Bereidingswijze;

    1. Snij de broodjes doormidden en rooster ze 1 minuutje.
    2. Bak de burgers 3 à 4 minuten aan elke kant. Bak ondertussen ook het spek.
    3. Beleg de broodjes met sla, een burger, plakjes tomaat, een plakje spek, augurk en rode ui. Serveer ze met ketchup en zoute chips.

    bron; libelle.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:hamburger,broodjes,tomaat,spek,augurken,ui,chips,
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje met bellotaham
     

    Broodje met bellotaham

                                     
                                 Broodje met bellotaham 

    Bereiding;
    1 Snijd het stokbrood doormidden en snijd het open en plaats de 4 helften even onder de grill totdat ze krokant zijn.
    2 ‘Rasp’ vervolgens een halve tomaat over de broodhelften zodat er tomatenpulp en sap op het krokante brood komt. Herhaal dit met het knoflookteentje.
    3 Besprenkel de broodhelften met lekkere olijfolie en beleg met een sneetje bellotaham.
    Tip
    In plaats van bellotaham kan je ook ansjovis superior gebruiken, of beide!

    bron; skynet.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:Broodje,bellotaham,tomaat,look,olijfolie,
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger met paprika en mascarponesaus


    Hamburger met paprika en mascarponesaus

    4 personen:
    4 el mascarpone,2 el geraspte mierikswortel,2 el volle melk,
    versgemalen witte peper,sojasaus naar smaak,1 rode paprika,
    2 lente-uien,1/3 bos koriander,600 g gemengd gehakt (kalf-varken),
    boter,4 broodjes,1 bos waterkers,1 tomaat,
    gemengde groene kruiden (dille, basilicum, bieslook).



    Bereidingswijze;

    Meng voor de saus de mascarpone met de mierikswortel en de melk. Kruid met peper en sojasaus. Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn. Meng onder het gehakt. Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter.

    Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden. Leg er een royale eetlepel van de dikke saus op en serveer.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    02-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje gezond


     
    Broodje gezond
    Een aparte versie van een heerlijke klassieker.

    4 PERS:
    120 g rauwe snijbiet, fijngesneden, olijfolie, witte wijnazijn,
    - peper en zout, 40 g cashewnoten, 160 g verse geitenkaas,
    - 120 g salami of droge worst, in fijne sneetjes, 4 waldkorn biobroodjes,

    Broodje gezond

    BEREIDING:

    Kruid de fijngesneden rauwe snijbiet met een scheut olijfolie, een theelepel witte wijnazijn, peper en zout.
    Hak de cashewnoten in stukjes en meng deze onder de snijbietsalade.
    Snij de broodjes open in de lengte. Smeer geitenkaas op de broodjes en leg hierop enkele schijfjes salami. Werk af met de salade.

    Uit: 'Den groenten! Zomer', Frank Fol
    bron; nieuwsblad.be minestrone.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje paling



    Broodje gerookte paling

  • 100 gram gerookte palingfilet,
  • stuk komkommer,
  • 3 eetlepels yoghurtmayonaise,
  • 1 eetlepel milde (Zaanse) mosterd,
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries ),
  • 2 meergranen pistoletjes,
  • 4 blaadjes lollo rosso of kropsla.

  • Broodje paling

    Bereiding;

    Komkommer in plakjes snijden. In kommetje mayonaise, mosterd en peterselie door elkaar roeren. Pistoletjes opensnijden en snijvlakken bestrijken met mosterdmayonaise. Blaadjes sla over onderkant van pistoletjes verdelen. Hierover plakjes paling en komkommer verdelen. Bovenkant van broodjes erop leggen.

    bron; visrecepten.nl

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    19-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burger van zeeduivel met mozzarella

     

    Burger van zeeduivel met mozzarella,
    koriander en soja

     

     400 g zeeduivelfilet, 1 mozzarella,
    groente: wortel, bloemkool, venkel, komkommer, paprika
    500 g suikersiroop (250 gr water en 250 g suiker), 200 g azijn
    1 ijsbergsla, 50 g mayonaise, 20 g koriander
    10 g sojasaus, peper en zout

    Voor het broodje; 325 g bloem, 8 g zout, 15 suiker, 25 g boter,
    8 g gist, 200 g melk, 1/2 ei, 10 g sesamzaadjes.

                                         

    Bereidingswijze;

     Kneed alle ingrediënten voor de broodjes. Laat ½ uur rusten, rol op en laat nogmaals rijzen. Bestrijk met gezouten melk en sesamzaadjes. Bak 7 min. in een voorverwarmde oven op 200°C . Laat afkoelen op een rooster met handdoek erover, zo blijven de broodjes zacht.

    Ontvlies de zeeduivel volledig. Snijd in fijne plakjes en bak kort in boter.
    Meng de suikersiroop met azijn en warm op. Snijd de groenten fijn en laat gedurende minstens 1 dag trekken in de marinade.
    Mix de mayonaise samen met de koriander en de soja.
    Was en droog de sla.

    Snijd het broodje doormidden en warm op. Leg de zeeduivel op het broodje, daarop fijne sneetjes mozzarella, sla, groenten en mayonaise.

    Recept: Bart Desmidt
      
     
    bron; vispa.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met gewokte asperges, peultjes, shii-take en Spaanse peper



    Toast met gewokte asperges, peultjes,
    shii-take en Spaanse peper

    Nodig 4 pers:

    1 bussel groene en witte asperges,1 kleine rode Spaanse peper,
    200 g verse shii-take,150 g verse peultjes,4 dikke sneden boerenbrood,
    Worcestershiresaus,zwarte peper en zout,1 potje sesampasta,
    een flinke scheut room,1 fijngehakt teentje knoflook,
    2 eetlepels geroosterd sesamzaad,

    Bereidingswijze;

    Schil de asperges en snijd ze grof. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in fijne reepjes. Snijd de shii-take en de peultjes in repen. Rooster de sneden boerenbrood in een broodrooster of in een met boter ingewreven pan en roerbak de groenten gedurende enkele minuten, tot ze beetgaar zijn. Kruid met wat Worcestershiresaus en peper en zout.

    Leng de sesampasta met de room aan tot een dikke saus en roer er het fijngehakt teentje knoflook onder. Kruid met peper en zout. Schik de toast op de borden en verdeel er de gewokte groenten over. Lepel er de sesamsaus over en rond en versier met geroosterd sesamzaad.

    Tip;
    Roerbak de hardste groenten eerst en vervolg met de zachtere soorten. Dus eerst de asperges en daarna de peultjes.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodjes champignons op z'n Grieks



    Broodjes champignons op z'n Grieks





    Ingrediënten voor 4 pers:

    1 blik (400 g) Bonduelle Champignons de Paris Gewone Keus, uitgelekt
    3 eetlepels olie - 1 dl witte wijn
    1 zakje Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat
    2 eetlepels Tomatenpuree
    2 uitgeperste knoflookteentjes - oregano - peper & zout
    3 eetlepels Olijfolie Extra Vierge
    1 koffielepel mosterd
    1 eetlepel wijnazijn
    1 eetlepel fijngehakte peterselie
    4 broodjes - 4 slablaadjes

    Bereidingswijze;

    Snijd de champignons in vier. Fruit ze gedurende 2 min. al roerend in hete olie. Doe er de tomaten, de wijn, de tomatenpuree en de knoflook bij. Laat alles 5 min. sudderen. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat afkoelen. Vermeng de olie met de mosterd en de azijn. Roer dit sausje door het afgekoelde champignonmengsel. Strooi er de peterselie over. Snijd de broodjes in de lengte door, beleg ze met een slablaadje en een royale laag Griekse champignons.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finettes met gebakken tomaat en basilicumbrood



    Finettes met gebakken tomaat en basilicumbrood



     

    Ingrediënten: 4 personen:

    300 g Finettes,4 tomaten (Prunella), in dikke schijven gesneden, olijfolie, grof gemalen zwarte peper, 100 g spinazie, 1 bussel basilicum, 3 eetlepels olie, 1 Turks brood in 4 gesneden, 100 g oude pittige kaas ( postel oud), stukjes citroen, peper en zeezout

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de schijven tomaat op een bakplaat en bak ze ongeveer ca.15 a 20 minuten. Indien je geen oven hebt, grill de tomaten dan 10 à 12 minuten in een grillpan.
    Kruid de Finettes met peper en zout en bak ze in een weinig olie in 2 à 3 minuten gaar.
    Snijd de 4 stukken brood overlangs in twee en bedek de ene broodhelft met de spinazie, Finettes, tomaat en de basilicum.
    Leg de kaas op de andere broodhelften en leg deze onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
    Leg deze helft met gesmolten kaas bovenop de andere helft en geef er stukjes citroen bij.

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met gerookte paling, roomkaas en radijzen


    Boterham met gerookte paling, roomkaas en radijzen



     Ingrediënten;

    Voor 4personen:
    4 grote el roomkaas
    2 el fijngehakt bieslook
    witte peper en zout
    2 gerookte palingfilets
    4 dikke sneden bruinbrood, ongeveer 2 cm dik
    1 bos radijzen, schoongemaakt en in plakken gesneden

    Bereidingswijze;

    Roer de roomkaas los en meng er het fijngehakt bieslook onder. Kruid met peper en zout. Snij het overtollige vet van de paling en snij de paling dan in stukken van 3 cm. Leg kriskras op het brood.

    Verdeel de bieslookroomkaas en paling rijkelijk over het brood en werk af met de radijzen.

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Krentenbroodtosti



    Krentenbroodtosti



    Bereidingstijd: 15 minuten
     

    Even een vluggertje tussendoor. Komt uit de serie Kook ze! En wel de aflevering Snel. Wil je daar meer van weten dan moet je naar www.kookze.be Een prachtige reeks boekjes gemaakt door fotograaf/smulpaap Tony le Duc. Er is ook veel recepten op zijn website te vinden. En altijd net even anders dan wij in Nederland gewend zijn. Hij gebruikt brie voor dit recept, wil je het iets pittiger, neem dan camembert.

     
    Foto: Frank van der Vleuten

    We maken er zes, voor de lekkere trek. Snij het krentenbrood in twaalf mooi dikke plakken. Haal de korst er af. Leg het brood dan in een oven die je op 200°C. hebt voor verwarmd. Vier minuten, tot het goudkleurig wordt. Smeer een kant ruim in met brie, of camembert, leg op de andere kant doorgesneden en ontpitte druiven in de in kleine stukjes gesneden vijgen. En nu nog ven met de pepermolen er over. Dichtklappen, terug in de oven tot de kaas smelt. Het soort gerecht dat je niet een keer maakt, daar blijven ze naar vragen, let maar op.

    bron; telegraaf.nl


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    08-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje met St Maarten Light X-tra



    Broodje met St Maarten Light X-tra


    Ingrediënten:
    voor 2 personen: 2 rechthoekige roggebroodjes, 2 schijfjes ingelegde rode biet, 3 takjes dille, 50 g komkommer, 1 theelepel geraspte mierikswortel, 100 g yoghurt, rode krulsla, 2 sneden St Maarten Light X-tra, peper en zout

    Calorieën: 150 Kcal/persoon

    Bereiding: Meng de yoghurt met komkommerblokjes, een eetlepel geraspte mierikswortel, fijngehakte dille en een beetje peper en zout.
    Snij de 2 broodjes in de lengte door en bestrijk ze met deze dressing. Beleg 2 helften met St Maarten Light X-tra, enkele schijfjes ingelegde rode biet en een blaadje rode krulsla. Sluit het broodje en genieten maar ..

    Bereidingstijd: 10 min.
     

    St Maarten Light X-tra

    Dit is echt een light kaas om van te genieten en bereid volgens een traditioneel Kempisch gerecht. Hij biedt al het goede van de Original maar heeft een vollere, geraffineerde smaak. Uiterst geschikt voor de de caloriebewuste fijnproever.

    Streekbeschrijving : Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen.

    Bijkomende smaak : volle, geraffineerde smaak

    Tip : echte lichte delicatesse voor alle gelegenheden: in sneetjes bij het ontbijt, in blokjes voor in een gezond slaatje, in een croque of geraspt op pizza's, lasagnes, spaghetti.

    Website : www.st-maarten.be

    Kaasmakerij

    Belgomilk
    Stationsstraat 149
    B-8890 Moorslede
    Tel: +32(0)51/27.06.00
    Fax: +32(0)51/77.14.30
    E-mail:
    info@belgomilk.be
    www.Bruggekaas.be
     
    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farandole van Belgische kazen



    Farandole van Belgische kazen

     
    Ingrediënten:

    Pumpernikkelbrood
    volkorenbrood
    wit brood
    Luikse perensiroop
    50 gr geweekte rozijnen
    80 gr Château d’Arville kaas
    80 gr Loo
    80 gr Rubenskaas
    40 gr Hervekaas
    50 gr boter.
    Afwerking :
    1/2 krop rode sla
    80 gr veldsla
    40 gr knolselder
    4 kleine tomaatjes
    2 cl olie
    2 cl citroensap
    20 gr pistachenoten
    1 eetlepel gehakte peterselie.

    Bereidingswijze

    De geweekte rozijnen en de in blokjes gesneden kaas onder de boter mengen. De bekomen samenstelling in een vorm drukken en in de koelkast plaatsen tot het mengsel hard genoeg geworden is om te snijden.
    De verschillende broden snijden. Met behulp van een uitsteekvorm ovale vormen uitduwen. Elk sneetje insmeren met Luikse stroop. De bekomen boterhammetjes beleggen met de kaasmengeling. De slasoorten zorgvuldig wassen, snijden en op smaak brengen met olie en citroensap.

    Afwerking :
    De kaasboterhammetjes in een waaiervorm op het bord schikken en versieren met de slasoorten en de kerstomaatjes.
     
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!