De Cafetaria opende een jaar geleden zijn deuren. Voor het concept inspireerde zaakvoeder Bert Janssen zich op Barcelona: een gezellige plek waar goede koffie gepaard gaat met een verse snack.

Wij vroegen Bert Janssen om enkele tips die van elk
ontbijt een succesverhaal maken.

                                 

Het Deluxeontbijt

Zorg voor voldoende keuze. Voorzie croissants, pistolets en kramiekbrood met een ruim assortiment van zoet en hartig beleg. Bereid zachtgekookte eitjes en vergezel ze van soldaatjes. Voor de soldaatjes rooster je enkele sneetjes brood. Die snij je vervolgens in smalle, krokante stukjes. Zet versgeperst sinaasappelsap en sprankelende cava op tafel. Schotel je gasten een sterke tas koffie voor.

Het katerontbijt



Een verse hamburger met 100% rundsvlees verricht wonderen voor elke kater.

Ingrediënten

Een wit broodje, IJsbergsla,Drie schijfjes tomaat,
Twee schijfjes komkommer,Een schijfje cheddar,
Mayonaise en/of ketchup en/of mosterd,
Eén hamburger (100% rundsvlees),Twee sneetjes spek,
Een handje koolsalade: meng fijngesneden wortel,
fijngesneden kool, mayonaise, peper en zout.

Bereidingswijze

Bak de hamburger en het spek. Smeer het broodje langs beide binnenkanten in met mayonaise, ketchup en/of mosterd. Beleg het broodje met de groenten. Leg de hamburger en het spek erop. Voeg de cheddar toe. Werk af met de koolsalade.

De instantvitamineboost

Als je weinig tijd hebt, is een verse smoothie de geknipte oplossing voor een gezond begin van de dag. Giet 75ml melk, 75ml yoghurt, twee lepels havermout, een halve banaan, honing en 2cl suikersiroop in de blender.

Als je graag af en toe varieert, kan je de yoghurt vervangen door platte kaas, ricotta of mascarpone. Werk altijd af met een theelepel honing.  Blend het mengsel tot je een stevige smoothie hebt.

Tip

Ten slotte geeft Bert Janssen nog een tip om van elk ontbijt een voltreffer te maken. ,,Kies voor koffie van goede kwaliteit. Mijn voorkeur gaat uit naar Caffenation (http://www.caffenation.be)." Bert houdt van een simpele, krachtige espresso. Maar hij lust ook graag latte met een smaakje. ,,Kies voor een bijzondere toets bij je latte. Probeer zeker eens soyamelk, honing of kaneel. Een ander succescombinatie is latte met een vleugje vanille en enkele meringuekruimels.''

De Cafetaria
Montignystraat 21
2018 Antwerpen
Tel.: 00 32 (0)3 294 45 70
info@decafetaria.be
www.decafetaria.be

 tdm
 bron; nieuwsblad.be