Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    19-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burger van zeeduivel met mozzarella

     

    Burger van zeeduivel met mozzarella,
    koriander en soja

     

     400 g zeeduivelfilet, 1 mozzarella,
    groente: wortel, bloemkool, venkel, komkommer, paprika
    500 g suikersiroop (250 gr water en 250 g suiker), 200 g azijn
    1 ijsbergsla, 50 g mayonaise, 20 g koriander
    10 g sojasaus, peper en zout

    Voor het broodje; 325 g bloem, 8 g zout, 15 suiker, 25 g boter,
    8 g gist, 200 g melk, 1/2 ei, 10 g sesamzaadjes.

                                         

    Bereidingswijze;

     Kneed alle ingrediënten voor de broodjes. Laat ½ uur rusten, rol op en laat nogmaals rijzen. Bestrijk met gezouten melk en sesamzaadjes. Bak 7 min. in een voorverwarmde oven op 200°C . Laat afkoelen op een rooster met handdoek erover, zo blijven de broodjes zacht.

    Ontvlies de zeeduivel volledig. Snijd in fijne plakjes en bak kort in boter.
    Meng de suikersiroop met azijn en warm op. Snijd de groenten fijn en laat gedurende minstens 1 dag trekken in de marinade.
    Mix de mayonaise samen met de koriander en de soja.
    Was en droog de sla.

    Snijd het broodje doormidden en warm op. Leg de zeeduivel op het broodje, daarop fijne sneetjes mozzarella, sla, groenten en mayonaise.

    Recept: Bart Desmidt
      
     
    bron; vispa.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtentaart

     

    Vruchtentaart
     
    Cholesterolvriendelijk gerecht

     
    Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen
    om uw cholesterol beduidend te verlagen.
    Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten.
    U kunt het boekje bestellen via de website
    www.benecol.be.

    4 personen

    50 g Benecol smeren en bakken, 200 g zelfrijzende bloem,
    1,5 dl halfvolle melk, 30 g suiker, 2 eieren,
    50 g abrikozenjam, 250 g kleingesneden fruit 



    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Klop de eieren in een kom tot de massa dik en luchtig is.
    3. Smelt de Benecol smeren en bakken.
    4. Meng de suiker met de zelfrijzende bloem en voeg al kloppend de melk en de gesmolten boter toe.
    5. Giet in een taartvorm van 28 cm doorsnede.
    6. Bak de taart 20 min. op maximaal 150°C.
    7. Smeer de abrikozenjam op de afgekoelde taartbodem en schik het fruit erop.
                  bron; plusmagazine.be

     

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met pesto
     

    zwaardvis met pesto
     Cholesterolvriendelijk gerecht

     Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen
    om uw cholesterol beduidend te verlagen.
    Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten.
    U kunt het boekje bestellen via de website
    www.benecol.be.

    zwaardvis met pesto

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    3 eetlepels Benecol met olijfolie, 4 zwaardvissteaks (150 g/stuk),
    1 kg kerstomaatjes, 3 bakjes rucola sla (90 g), 3 eetlepels olijfolie,
    1 eetlepel pesto, 4 koffielepels citroensap


    Bereiding:

    1. Maak een dressing van de pesto, het citroensap en de olijfolie.
    2. Knip de rucola met een schaar in grove stukken en halveer de kerstomaatjes.
    3. bak de vis in een pan met de benecol met olijfolie: max. 5 minuutjes!
    4. Verdeel 1 eetlepel dressing op de borden, daarop de rucola en tot slot de vis.
    5. Overgiet met de rest van de dressing.
    6. Garneer met de tomaatjes en dien op. 

      bron; plusmagazine.be
       

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwi-banaan smoothie


    Kiwi-banaan smoothie
     
    Cholesterolvriendelijk gerecht

     Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers
    een risico voor hartziekten. U kunt het boekje bestellen via de website www.benecol.be.

    Kiwi-banaan smoothie

    voor 1 persoon

    1 flesje Benecol Tropical fruit & soja drink, 2 kiwi's,
    1 banaan, 1 koffielepel honing, 4 ijsblokjes 


    Bereriding:

    1. Schil de kiwi's en de banaan en snijd ze in stukjes.
    2. Doe de kiwi's, de banaan, de honing en de Benecol drink in de blender en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
    3. Voeg als laatste de ijsblokjes toe en mix op de hoogste stand.

      bron; plusmagazine.be

    Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met fruit en kalkoen


    Slaatje met fruit en kalkoen
     Cholesterolvriendelijk gerecht

     Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om uw cholesterol beduidend te verlagen.
    Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten.
    U kunt het boekje bestellen via de website www.benecol.be.

     Slaatje met fruit en kalkoen
    2 personen:

    1 eetlepel Benecol light, 1 krop sla, enkele blaadjes rucola sla, 1 appel, 1 sinaasappel, 1 avocado, 500 g kalkoenfilet, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels frambozenazijn, 1,5 dl magere melk, 1 teentje look 



    Bereiding:
    1. Doe de sla en de rucolablaadjes in een kom.
    2. Snijd de avocado, de appel en de sinaasappel in partjes en schik ze over de sla.
    3. Snijd de de kalkoenfilet in stukjes. Verhit de Benecol light in een pan en pers de look daarin uit. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze bruin.
    4. Giet de lepel honing eroverheen en laat de kalkoen karameliseren.
    5. Blus met frambozenazijn.
    6. Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
    7. Giet het mengsel over de sla en dien meteen op.

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ansjovis ontzouten

     
    Ansjovis ontzouten


    Ansjovis
    Snel ansjovisfilets ontzouten

    Ansjovisfilets worden meestal gepelkelt in olie of azijn verkocht.
    Om ze zo te verbruiken zijn ze echter veel te zout, en daarom moet je ze toch een minuut of 10 onder stromend water afspoelen.
    10 minuten water laten stromen is echter niet erg economisch.

    Hoe dit op te lossen ?

    Leg ze 5 minuten in melk en spoel ze nadien af. Het teveel aan zout is helemaal verdwenen.


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met venkel


                                     Kip met venkel
    4 pers. 
     
    800 g kippenfilet, peper, zout, cayennepeper
    2 venkelknollen, 8 eetlepels kippenbouillon ,2 citroenen
    2 cl olijfolie (extra vierge), 0,5 theelepel Provençaalse kruiden


                                     Kip met venkel

    Bereiding;


    De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en samen met de venkel gaar pocheren in de kippenbouillon. Laten uitlekken en lichtjes laten afkoelen.
    Kruiden met peper en cayennepeper.

    Het sap van een citroen opkloppen met de olijfolie en de Provençaalse kruiden. Over de kip en de venkel gieten en garneren met citroenschijfjes.
    Tip: het kookvocht van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.


    bron; flandria.vlam.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met tijgergarnaal


    Aardappelsalade met tijgergarnaal en Aziatisch slaatje

    Een exotisch slaatje met aardappelen van bij ons.


    4 PERS:

    - 400 g bloemige aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden
    - 2 teentjes knoflook, 3 g rode chilipeper, zonder pitjes
    - 1 citroenblad, arachideolie,kurkuma en geel kerriepoeder
    - 8 gepelde tijgergarnalen,peper van de molen
    - zeezout, 2 gefrituurde kroepoek, grof gebroken

    Aziatisch slaatje
    - 100 g Aziatische pluksla, 50 g krokant gegaarde peultjes,
       in de lengte gesneden, 40 g fijngesneden reepjes gedroogde papaja
    - 2 Oost-Indische kers (bloem + blad), in reepjes gesneden
    - scheutje koolzaadolie,witte wijnazijn en/of limoensap


                                   Aardappelsalade met tijgergarnaal en Aziatisch slaatje
    BEREIDING:

    - Maak eerst de aardappelsalade: gaar de aardappelen in een kleine hoeveelheid water samen met de lookteentjes, chilipeper, het citroenblad, een vleugje kurkuma en de gele kerrie. Kruid met zout. Giet af. Hou wat jus over. Prak alle ingrediënten met een vork.
    - Kruid de tijgergarnalen met zout en kerrie, en bak ze in een beetje arachideolie. Zorg dat ze binnenin nog sappig blijven. Snij de garnalen in grove stukken en meng ze samen met de olie onder de aardappelsalade.
    - Meng de ingrediënten van het slaatje. Kruid met peper van de molen, een beetje koolzaadolie en witte wijnazijn en/of limoensap.
    - Verdeel de aardappelsalade over de borden (gebruik eventueel een ring) en werk bovenop af met het slaatje en de stukjes kroepoek. Strooi wat kerriepoeder op de borden.

    TIP

    Aardappelstamppot is ook lekker in de zomer. Je kunt hem dan iets frisser maken door er meer groenten aan toe te voegen. Kan zowel warm als koud geserveerd worden. De lekkere, knapperige salade niet vergeten! Oost-Indische kers is pittig, kruidig en ook infectiewerend. Ook lekker bij nagerechten.

    bron; nieuwsblag.be Uit: 'Denk groenten! Zomer', Frank Fol, www.minestrone.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza van Delhaize bekroond in... Italië


    Pizza van Delhaize bekroond in... Italië


    if
    © PHOTOPRESS.BE

    Op het belangrijkste salon voor Italiaanse voeding is Delhaize uitgeroepen tot de supermarktketen met het grootste respect voor de authenticiteit van de Italiaanse keuken. Onder meer de pizza's van huismerk 'Taste of inspirations' moeten volgens de jury niet onderdoen voor de authentieke Italiaanse pizza's. Zeg dat de Italianen het gezegd hebben...

    Op het Salone Internazionale dell'Alimentazione in Parma heeft Delhaize de 'International retailer of the year'-award in de wacht gesleept. Die beurs verzamelt elk jaar de beste Italiaanse voeding op het vlak van kwaliteit en originaliteit en reikte voor de allereerste keer die award uit. Volgens de Italiaanse voedingsproducenten respecteert de Belgische supermarktketen beter dan welke concurrent ook de authenticiteit van de Italiaanse voedingsproducten die ze onder eigen huismerk verkoopt. 'Wij worden in Italië echt gezien als een voortrekker', zegt Dirk Van den Berghe, als senior vice president van Delhaize België verantwoordelijk voor onder meer de kwaliteit. 'Ons ruime gamma Italiaanse charcuterie, pasta en pizza én ons premiummerk 'Taste of inspirations' vielen inderdaad bijzonder in de smaak bij de Italianen.'

    Authenticiteit

    De 'Taste of inspirations'-lijn groepeert artisanale producten en gerechten die mikken op smaak, origine en authenticiteit. 'Italianen beschouwen dit gamma duidelijk als kwaliteitsvoller dan wat er op de Italiaanse markt zelf te vinden is in de grootdistributie', klinkt het bij Delhaize. 'Veel warenhuizen surfen mee op de golf van de authentieke streekeigen bereidingen, maar nog te vaak meten ze zich slechts een kwalitatief imago aan via de verpakking. Deze bekroning bewijst dat de Italianen onze 'Taste of inspirations'-pizza weten te smaken.'

    ...met Belgische tomaten

    Wat maakt de Delhaizepizza's nu echt zo Italiaans dat ze zelfs in hét land van de pizza aanslaan? 'De combinatie van authentieke recepten en kwaliteitsingrediënten', antwoordt aankoopverantwoordelijke Johan Vermeire. Ingrediënten die allemaal uit Italië afkomstig zijn? 'Euh, niet allemaal', geeft Vermeire toe, 'maar de belangrijkste wel. De deegbodem wordt in Italië gefabriceerd. Ook voor de topping zweren we bij kaas, olijven, salami en andere vleeswaren uit Italië. Maar voor de saus gebruiken we tomaten uit België en Nederland. Zolang het maar om kwaliteitsingrediënten gaat.'

    Overigens is dit niet de eerste 'professionele' erkenning voor het 'Taste of inspiration'-gamma. Vorige maand nog reikten 120 topchefs en sommeliers een 'Superior taste award' uit aan 19 van de 21 deelnemende producten van het Delhaizemerk. Een van die 19 was de 'Pizza Lombardia met gorgonzola en noten', die twee sterren in de wacht sleepte. Het gamma telt zes pizza's.

    bron; nieuwsblad.be Kristof Simoens


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je gezonde voeding ongezond

     
    Zo maak je gezonde voeding ongezond


     
    Veel mensen denken helaas verkeerdelijk dat ze gezond koken, ze maken echter hun voedzame ingrediënten ongezond tijdens het koken. Daarom de grootste fouten bij het bereiden van gezonde voeding op een rijtje.

    Kip
    Gezond:
    gegrilde kip
    Ongezonde: gemarineerde gegrilde kip
    Een van de makkelijkste manieren om je maaltijd ongezond te maken is door je kip rijkelijk in te smeren met barbecuesaus voor je het op de grill legt. Terwijl kip één van de magerste vleessoorten is die je op de barbecue kan leggen, is de saus waarin je die marineert vaak rijk aan suikers en calorieën. Waardoor je het gerecht al snel 100 calorieën rijker is. Je kunt zelf een caloriearme marinade maken met een kipbouillon, sojasaus en een klein beetje Worcestershire saus.

    Groenten
    Gezond:
    Salade
    Ongezond: Salade met light vinaigrette
    Je groenten bestrooien met saus is ongezond, zeker wanneer het om light vinaigrette gaat. Een gewone vinaigrette is zelfs beter, veel van de vitamines in de groenten hebben vet nodig om opgenomen te worden door je lichaam, dus een beetje dressing met gezonde vetten is beter.

    Boterhammen
    Gezond:
    Volkorenbrood
    Ongezond: witbrood met veel kaas
    Als je je ochtend steevast met brood begint, maak dan niet de fout dit rijkelijk met kaas te beleggen. Dit bevat namelijk veel verzadigde vetten. Kies eerder voor mager beleg als wat kipfilet of dop de boterhammen in een gekookt eitje. 

    Wok
    Gezond:
    Wokken
    Ongezond:
    Wok met witte rijst of saus uit de winkel
    Een snel wokgerecht is ideaal om aan je dagelijkse portie groenten te komen. De eerste fout die hierbij vaak gemaakt wordt is door er reeds bereide saus uit de winkel aan toe te voegen, de tweede is door het met witte rijst te serveren. Witte rijst bevat wel weinig vet, maar heeft een grotere impact op je bloedsuikerspiegel, iets wat zeker 's avonds slecht is. Je combineert beter met bruine rijst of quinoa. Dit laatste is een graan dat net hetzelfde als bruine rijst smaakt, maar een goede bron aan proteïnes is. Bereid ook je eigen saus zodat je de ingrediënten kunt controleren.

    (ep)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistachenoten

     
    Pistachenoten verlagen cholesterol


    Pistachenoten zijn goed voor je hart omdat ze je cholesterol verlagen, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Antioxidanten
    Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat pistachenoten niet alleen de cholesterol verlagen, ze zitten ook nog eens boordevol antioxidanten, dat meldt gezondheidsnet.be. De deelnemers van het onderzoek moesten drie verschillende diëten volgen gedurende telkens een maand. Het eerste was een eetpatroon dat de cholesterol moet verlagen, de twee andere waren gelijkaardig maar bevatten ook 42 of 78 gram pistachenoten. Daaruit blijkt dat de personen veel meer antioxidanten in hun bloed hadden na de twee maanden van pistachenoten, hun cholesterolgehalte was ook aanzienlijk lager.

    Antioxidanten beschermen lichaamscellen tegen schade van vrije radicalen, deze stoffen veroorzaken het verouderingsproces.

    (ep)bron; hln.be 


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho-mousse

     
    Proeven van de zomer met Gazpacho-mousse



    Als dorstlesser op een zonnige zomerdag, maar ook als voorgerechtje kan gazpacho geserveerd worden. Al eens gedacht aan een gazpacho-mousse als creatief aperitiefhapje?

    Recept Gazpacho-mousse (voor 10 glaasjes)

    Ingrediënten:

    300 ml V8 Gazpacho Drink
    2 eierdooiers
    10 g gelatine (poeder Imperial)
    200 ml room
    snuifje zout, peper
    beetje suiker (naar believen)

    Bereiding
    :
    Klop de eierdooiers met de V8 Gazpacho Drink, het zout, de peper en de suiker au bain marie. Voeg de gelatine toe en blijf roeren tot de gelatine is opgelost en de eierdooiers gaar zijn (lees: wat dikker worden). Laat het mengsel al roerende in (ijs)water afkoelen tot het gaat 'hangen'. Klop de room tot slagroom en spatel deze onder het mengsel. Vul de kleine glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met een stukje kerstomaat, blokje komkommer of takje peterselie. Tip voor een nog verrassender effect: meng, voor je de glaasjes vult, garnalen onder het mengsel.

    (lvl) bron; hln.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie zomercocktails op zijn Italiaans


    Drie zomercocktails op zijn Italiaans

    Cocktails hoeven niet altijd complex te zijn. Geheel in lijn met haar Italiaanse roots creëerde Martini enkele eenvoudige cocktails voor de komende zomer.
    Vul alvast de diepvriezer met ijsblokjes en laat het feest beginnen.


    1.    Martini Rosato Royal

                                  
    Ingrediënten;
    6 cl Martini Rosato
    6 cl Martini Brut
    1 Braambes
    Kaneelstokje
    IJsblokjes

    Bereiding;
    1. Vul het wijnglas met ijsblokjes.
    2. Voeg eerst Martini Rosato toe, gevolgd door Martini Brut.
    3. Werk af met een stokje kaneel en een braambes.

    Op de San Francisco World Spirits Competition 2010 kreeg Martini Rosato een gouden medaille toegekend in de categorie aperitieven. Deze internationale wedstrijd staat bekend als één van de meest gerespecteerde internationale drankencompetities ter wereld .


    2. Martini Bianco Fizz                  

                                                
    Ingrediënten;
    6 cl Martini Bianco
    4 cl vers citroensap
    2 cl rietsuikersiroop
    IJsblokjes

    Bereiding;

    1. doe in een shaker een vijftal ijsblokjes, gevolgd door de Martini Bianco, het citroensap en de rietsuikersiroop
    2. schud krachtig en schenk uit in een shortdrinkglas
    3. Werk af met een schijfje citroen


    3. Martini Rosso Arancia
                 

                                           

    Ingrediënten;

    6 cl Martini Rosso
    6 cl vers sinaasappelsap
    IJsblokjes

    Bereiding;

    1. doe een vijftal ijsblokjes in een longdrinkglas en schenk er de Martini Rosso en het sinaasappelsap over.
    2. Meng alles goed en werk af met een schijfje  sinaasappel.

    (lvl)
    bron; hln.be

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschette met haring en paprika


    Bruschette met haring en paprika

    1 donkerbruin stokbrood, 3 nieuwe of zoute haringen (maatjes)
    1 komkommer,150 gram verse roomkaas light,
    2 geroosterde paprika’s uit pot of vers,
    6 uien (fijngehakt) 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt),
    versgemalen zwarte peper.


                                  Bruschette met haring en paprika

    Bereiding;

    Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de uien en bieslook erover en maal er wat peper over. Leg de bruschette op vier borden.

    bron; visrecepten.nl

     


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue: overheerlijke recepten!


    Barbecue: overheerlijke recepten!

     

    © Editions Larousse: Pique-nique & barbecue -

    Het is eindelijk mooi weer en dus halen we de bonte tafelkleedjes boven en zetten we grillades op het menu ! Zet de barbecue alvast klaar, want wij kozen voor jou 6 onweerstaanbare recepten uit.

     

    Gegrilde prei met Taratorsaus

    Voor 4 personen
    Bereiding : 15 minuten
    Baktijd : 6 à 10 minuten

    Ingrediënten :
    750 gr kleine prei
    2 of 3 soeplepels extra vierge olijfolie
    Citroenschijfjes
    Zout en peper

    Voor de Taratorsaus :

    50 gr gegrilde macadamianoten (in de delicatessenzaak)
    25 gr paneermeel
    2 verpletterde knoflookteentjes
    10 cl extra vierge olijfolie
    1 soeplepel citroensap
    2 soeplepels kokend water

    Bereiding :
    Bereid de Taratorsaus. Hak de macadamianoten in grove stukken en voeg het paneermeel en de look toe. Mix vervolgens tot je een homogeen deegmengsel bekomt. Breng deze puree over naar een kom en voeg er langzaam de olijfolie, het citroensap en het kokende water aan toe terwijl je alles opklopt tot een homogene saus. Voeg peper en zout toe.

    Steek de barbecue aan. Smeer de prei in met olijfolie, strooi er zout en peper over en leg 6 à 10 minuten op de barbecue op een middelmatig vuur. Draai regelmatig om tot ze gegrild en zacht zijn. Leg de prei op een mooie schotel en giet er de rest van de olijfolie over en vervolgens de Taratorsaus. Voorzie de schotel van enkele schijfjes citroen.

     

    Scampi's in zoutkorstje met een salade van tomaten, avocaat en olijven

    Voor 4 personen
    Bereiding : 30 minuten
    Baktijd : 4 à 6 minuten

    Ingrediënten :
    20 grote rauwe scampi’s
    1 soeplepel extra vierge olijfolie
    3 soeplepels zout

    Voor de salade :

    4 à 6 grote rijpe tomaten, in schijfjes
    1 grote rijpe avocaat, in twee gesneden, ontpit en in schijven
    50 gr ontpitte zwarte olijven
    1 handvol muntblaadjes
    4 soeplepels extra vierge olijfolie
    1 soeplepel balsamicosiroop (zie tip hieronder)
    Geschaafde parmezaan
    Peper en zout

    Bereiding :

    Leg de tomaten, de avocaat en olijven, samen met de muntblaadjes op een bord. Giet de olijfolie en de balsamicosiroop in een beker, meng goed en giet vervolgens over de salade. Strooi er enkele parmesaanschilfers over en kruid met peper en zout.

    Haal het darmkanaal uit de scampi’s, zonder de staart van de scampi te verwijderen. Was de scampi’s, droog ze met keukenpapier en leg ze in een slakom. Giet er olijfolie over en meng. Doe het zout in een schotel en haal de scampi’s erdoor.

    Steek de barbecue aan. Laat de scampi’s 2 à 3 minuten aan elke kant op een groot vuur grillen, tot ze helemaal gaar zijn. Laat even afkoelen, haal ze uit hun jasje en dien ze vervolgens op met de salade.

    Tip :
    Giet, om de balsamicosiroop te maken, 30 cl balsamico azijn in een kookpot. Laat koken tot er ongeveer twee derde verdampt is en de azijn een dikke siroop is geworden.

     

    Zalm gevuld met kruiden

    Voor 8 personen
    Bereiding : 30 minuten
    Baktijd : 20 minuten
    Rusttijd : 10 minuten

    Ingrediënten :
    1 volledige zalm van 2 kg, in filets
    125 g zachte boter
    25 g kruiden (basilicum, bieslook, platte peterselie, dragon, munt)
    de schil van een biocitroen
    1 verpletterd teentje look
    extra vierge olijfolie
    Peper en zout

    Bereiding :
    Leg de zalmfilets plat op een plank en haal er de resterende graten uit met een epileerpincet.

    Klop de boter, de kruiden, de citroenschil, de look en veel peper op in een bol. Smeer dit mengsel op een van de zalmfilets en bedek met een andere filet om een hele vis te bekomen.

    Maak de filets elke 2,5 cm vast met keukendraad. Smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de vis aan elke kant 10 minuten bakken op de barbecue. Je kan ook een grillpan of een braadpan gebruiken.

    Laat 10 minuten rusten, haal daarna de draad eraf en snij de zalm in sneetjes.

     

    Lamskebab en warme salade van kikkererwten

    Voor 4 personen
    Bereiding : 35 minuten
    Weektijd : 1 nacht
    Marinade : 2 à 4 uur
    Baktijd : 55 minuten

    Ingrediënten :
    750 g lamsfilet of schapenbout ontbeend en in stukken
    1 marinade van muntyoghurt
    olijfolie

    Voor de warme salade met kikkererwten :
    150 g droge kikkererwten
    1 laurierblad
    ½ ui
    6 soeplepels extra vierge olijfolie
    1 fijngesneden knoflookteentje
    het sap van ½ citroen
    1 handvol platte peterselie
    1 snuifje zachte paprika
    Peper en zout

    Bereiding :
    Laat de kikkererwten gedurende een nacht in koud water liggen.

    Leg het lamsvlees in een diepe schotel. Voeg de marinade toe en meng goed. Bedek de schotel en laat 2 à 4 uur in de koelkast marineren.

    Maak de warme salade 1 uur voor de barbecue klaar. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze nog eens. Zet ze samen met de laurier en de ui in een kookpot met dikke bodem en bedek met koud water.  Breng aan de kook aan laat 45 minuten koken, roer af en toe eens, tot de kikkererwten zacht zijn.

    Giet de erwten af en zet ze in een slakom. Haal de ui en de laurier eruit en gooi weg. Verpletter de kikkererwten grof met een vork. Doe de olijfolie, de look, het citroensap, de platte peterselie en de paprika toe. Kruid met peper en zout.

    Steek ondertussen de barbecue aan. Schuif het lamsvlees op 4 metalen spiezen. Rooster 6 à 8 minuten op houtskool en draai halverwege de baktijd om. Serveer op een bedje van kikkererwtensalade en doe er nog wat olijfolie op.

    Tip :
    Je kan het zachte lamsvlees ook laten marineren in muntyoghurt.

     

    Marinade van muntyoghurt

    Voor 27,5 cl (4 personen) :
    Bereiding : 15 minuten
    Baktijd : 5 minuten

    Ingrediënten :
    2 koffielepels koriandergraantjes
    1 koffielepel komijngraantjes
    25 cl volle yoghurt
    het sap van een ½ citroen
    1 soeplepel extra vierge olijfolie
    1 koffielepel vers geraspte gember
    ½ koffielepel koffie
    2 verpletterde teentjes look
    2 soeplepels muntblaadjes in stukjes
    1 snuifje Spaanse peper in poeder

    Bereiding :
    Laat de kruiden op een gemiddeld vuur drooggrillen tot ze goudkleurig worden en een aroma verspreiden. Haal ze van het vuur en laat afkoelen. Draai dit alles door een kruidenmolen tot je een grof poeder bekomt.
    Doe de kruiden in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Meng. Laat intrekken tot op het moment van opdienen.

     

    Gegrilde vijgen met amandelmascarpone ijs

    Voor 4 personen
    Bereiding :  15 minuten
    Baktijd : 2 à 4 minuten

    Ingrediënten :
    150 g mascarpone
    enkele druppels vanille extract
    1 soeplepel amandelen in poeder
    1 soeplepel marsala
    1 soeplepel vloeibare honing
    1 soeplepel bloemsuiker
    1 koffielepel gemalen kaneel
    8 à 10 vijgen, doormidden gesneden

    Bereiding :
    Meng de mascarpone, het vanille extract, de amandelen, de marsala en de honing in een kom. Plaats daarna in de koelkast tot het moment van opdienen.

    Meng de suiker en de kaneel in een andere kom en haal het gesneden deel van de vijgen voorzichtig door dit mengsel.

    Steek de barbecue aan. Laat de vijgen gedurende 1 of 2 minuten aan elke kant op de barbecue grillen op middelmatig of groot vuur, tot ze goed gegrild en zacht zijn.

    Verdeel de gegrilde vijgen in schoteltjes en dien op met een lepeltje amandelmascarpone ijs.

    Tip :
    Eveneens overheerlijk met ander fruit zoals pruimen, perziken, nectarines…

    bron; skynet.be
    © Editions Larousse: Pique-nique & barbecue


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENS HEN DIE HET KUNNEN WETEN...


    VOLGENS HEN DIE HET KUNNEN WETEN... CHINA

    Als wij echt lekker Chinees willen eten, gaan we naar dat ene restaurant, je weet wel, met die onopvallende gevel. Van buitenaf gezien zou je echt niet zeggen dat daar het beste restaurant van de stad zit, ik meen het, het is om van je stoel te vallen wat je daar op je bord krijgt.'

    Dat Chinees niet hetzelfde is als 'chop suey met extra currysaus' hoeven we de gastronomen niet uit te leggen. De gebonden, zoeterige en glimmende sauzen van bij de afhaal-Chinees zijn ver te zoeken in de echt Chinese restaurants, die worden gekenmerkt door de pure bereidingen, korte gaartijden en ultraverse producten van topkwaliteit. Wil je een perfect gestoomde vis, dan moet die vis om te beginnen al perfect zijn. Veel meer dan wat lichte sojasaus, een julienne van Chinese bieslook en lente-ui en wat gerookte olie uit de wok komt bij zo'n gerecht niet kijken.
    Hoe herken je goed klaargemaakt Chinees eten? In de goede Chinese keuken proef je 'de smaak van de wok'en echt Chinees eten geeft zowel energie als rust.

    DE TOPPER: THE BEST Aan welke Chinees je het ook vraagt, altijd noemt hij The Best als beste Chinees in België. Het is een drukbezocht restaurant met vooral Aziatische klanten. Alleen al de jasmijnthee is er van topkwaliteit en de dimsum zijn wereldberoemd. Nooit eerder aten we bij een Chinees zulke mooie, rosé gebakken lamskoteletjes. En in de kraakverse tarbot in een lichte sojasaus proefden we de wok, precies zoals het hoort. Perfect!

    The Best, Van Wesenbekestraat 57, 2060 Antwerpen, 03/295.75.25,www.restaurantthebest.be

    CITÉ DU DRAGON Een Chinees restaurant voor speciale momenten vanwege het mooie, paradijselijke kader. Constante kwaliteit, lekker Chinees eten.

    Cité du Dragon, Waterloosesteenweg 1024, 1180 Brussel, 02/375.80.80,www.citedudragon.be

    HARVEST Probeer hier zeker het eendenmenu, dat je wel een dag op voorhand moet bestellen. Eerst is er pekingeend met pannenkoekjes en pruimensaus, dan worden van de billetjes heerlijk krokante hapjes gemaakt, ten slotte wordt de rest van de eend bereid met groenten en bouillon.

    Harvest, Ter Rivierenlaan 100, 2100 Deurne, 03/325.66.99,www.restaurantharvest.be

    WOW WOK Wow Wok heette vroeger Dim Sum House en dimsum is er nog altijd de specialiteit. Moderne ambiance en gewoon lekker eten.

    Wok Wok, Oude Koornmarkt 4, 2000 Antwerpen, 03/293.84.36

    Auteur: DOOR DAPHNE AALDERS
    bron; standaard.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessertkampioen wordt tv-ster

     

    Dessertkampioen wordt tv-ster

    Gert Verhulst strikt Roger Van Damme voor culinaire zender 'Njam!'

    Dessertkampioen wordt tv-ster

    Dessertkampioen wordt tv-ster

    Njam!, de culinaire zender die vanaf het najaar op het scherm van de digitale Telenetkijker komt, krijgt meer en meer vorm. Vorige maand maakte Studio 100-baas Gert Verhulst de komst van de zender bekend, samen met medestichter én uithangbord Peter Goossens. Nu wordt met Roger Van Damme een tweede topchef aan het team toegevoegd. Hij is niet van de minste. Michelin bedacht hem met één ster, GaultMillau riep hem uit tot Chef van het Jaar 2010 en hij was eerder al wereldkampioen in de categorie desserts. Veel klanten van zijn Antwerpse restaurant Het Gebaar komen dan ook speciaal voor de nagerechten.

    'Dit is voor mij een droom die uitkomt', zegt Roger Van Damme. 'Desserts worden vaak onderschat, zeker in televisieprogramma's. Er wordt veel aandacht besteed aan het voor- en het hoofdgerecht, om dan nog snel een dessert te maken. Een programma over desserts zal het belang van dat laatste gerecht benadrukken. Want alle grote chefs zijn daar momenteel veel meer dan vroeger mee bezig. Vroeger werd het dessert er zomaar bijgeknald, nu worden er constant nieuwe technieken bedacht. Een dessert is superbelangrijk. Het is het laatste wat de mensen in hun mond steken. Als ze iets onthouden van wat ze gegeten hebben, dan is het dat.'

    De perfecte dame blanche

    Van Damme wil geen programma voor specialisten maken. 'Ik zal de mensen vooral de traditionele desserts aanleren. Hoe maak je crème brulée? Wat is het recept voor makarons en eclairs? Hoe bereid je de perfecte dame blanche? Het wordt dus klassiek, met af en toe het extra stapje. Het programma moet voor iedereen leuk zijn. Voor de ervaren hobbykok, maar ook voor de gewone mensen die maar heel af en toe in de keuken staan.' Van Damme kon gisteren nog niet zeggen wanneer het programma op het scherm komt en hoeveel afleveringen hij zal maken.

    Op televisie is Van Damme een relatief onbekend gezicht. 'Ik deed al dingen voor De laatste show en voor De zevende dag. Maar op Njam! zal ik voor het eerst een eigen programma hebben.' Van Damme zal zijn eigen stijl hebben, want voorbeelden heeft hij niet. 'Daarvoor kijk ik te weinig televisie. En als ik al eens kijk, dan is het naar het voetbal.' De combinatie met zijn andere jobs moet lukken. 'De draaidagen worden gepland als mijn restaurant gesloten is.' En dan is er ook nog Mnu:, het kookproject dat Van Damme samen met chefs-kameraden Peter Goossens en Sergio Herman oprichtte. Met Mnu:, officieel 'een culinaire denktank', organiseren ze onder andere workshops.

    Peter Goossens is blij dat zijn kameraad aan boord van Njam! komt. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn tonnen ervaring en zijn onnavolgbare talent in het maken van desserts een enorme meerwaarde zal bieden aan ons project. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking.'

    bron; demorgen.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel verkozen tot Vis van het Jaar 2010

     
    Zeeduivel verkozen tot Vis van het Jaar 2010

     

    Zeeduivel verkozen tot Vis van het Jaar 2010

     

    Het visvlees van zeeduivel is zeer vast waardoor er verschillende bereidingswijzen zijn. Zeeduivel wordt omschreven als zeer smakelijk. Omdat de vis erg mager is, past hij heel goed in lijnvriendelijke voeding. In 100 gram zeeduivel zitten 0,6 gram vetten en 24 milligram cholesterol. De energiewaarde bedraagt 67 kcal.

    Zeeduivel komt goed verspreid voor langs de Europese kusten, inclusief de Middellandse en de Zwarte zee. De Belgische aanvoer bedroeg de voorbije jaren ongeveer 380 ton en is daardoor van groot economisch belang voor de eigen visserij. Zeeduivel kan via duurzame vistechnieken worden gevangen.

    Zeeduivel oogt lelijk door zijn afgeplatte vorm en uitgesproken grote bek met scherpe tanden. Hij kan tot twee meter lang worden. Omdat hij door zijn lichaambouw geen goede zwemmer is, lokt hij zijn prooien met de stekels op zijn rug. Vroeger waren de vissers bang voor deze vis waardoor de volksnaam ontstond.

    De in België aangevoerde zeeduivel is voornamelijk afkomstig uit de Noordzee, de Keltische Zee en de Golf van Biskaje. De paaiperiode van zeeduivel vindt plaats van april tot juni. De vis is momenteel culinair op zijn best.

    bron; standaard.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET RECEPT SIU MAI GESTOOMDE DIMSUM MET VARKENSVLEES

              HET RECEPT; CHEF LUI MING YIN, RESTAURANT THE BEST

         SIU MAI      
    (GESTOOMDEDIMSUM  MET   VARKENSVLEES)


    INGREDIENTEN (4 PERSONEN)
    20 ronde dimsumvelletjes

    250 g varkensvlees van de bil

    125 g gepelde scampi

    1 gedroogde shiitake (in warm water geweekt)

    1 ½ tl aardappelmeel

    1 tl zout

    1 tl suiker

    1 tl peper

    1 el sesamolie

    Viseitjes (om te garneren)

    BEREIDING 1. Maal het vlees en de scampi samen in de keukenrobot. Voeg de uitgeknepen en in stukjes gesneden paddenstoel toe, samen met het aardappelmeel en de smaakmakers.

    2. Leg een dimsumvelletje op de cirkel die je maakt met duim en wijsvinger. Leg wat van de vulling in het midden en druk het velletje naar beneden tot je een kuipje maakt.

    3. Stoom de dimsum 15 minuten in een bamboemandje boven kokend water. Bedek het mandje met sojascheuten tegen het kleven. Serveer met sojasaus

    LANGOUSTINEBLOEMEN

    INGREDIENTEN (4 PERSONEN) 300 g langoustinevlees

    10 g bamboe

    2 eiwitten

    Zout

    20 vellen wontondeeg

    BEREIDING 1. Knip de wontonvellen in heel dunne reepjes en laat ze lukraak op een bord dwarrelen.

    2. Maal het langoustinevlees samen met de bamboe en wat zout en vorm er balletjes van ter grootte van een golfbal. Wentel de balletjes door het eiwit en vervolgens door de wontonsliertjes.

    3. Frituur de balletjes in arachideolie (180° C) tot ze goudgeel zijn. Serveer met zoet-pikante chilisaus.

    GEFRITUURDE WONTON MET FILET AMERICAIN

    INGREDIENTEN (4 PERSONEN) 250 g filet americain

    2 waterkastanjes

    1 sprietje citroengras

    4 takjes koriander

    1 ½ tl aardappelmeel

    1 el sojasaus

    Peper en zout

    20 vierkante wontonvelletjes

    BEREIDING 1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het malse binnenste in kleine ringetjes. Doe ze samen met de overige ingrediënten in de keukenrobot en mix.

    2. Leg de wontonvelletjes met een punt naar je toe, doe wat van de vulling in het midden, bestrijk met water en vouw dicht. Plooi de rand frivool om.

    3. Frituur de wontonvellen goudgeel in arachideolie (180° C). Serveer met pikante chilisaus

    bron; standaard.be


    Categorie:CHINEES, OOSTERS,
    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastaschotel met broccoli en bloemkool


    Pasta - Pastaschotel met broccoli en bloemkool


    Pasta en broccoli is een lekkere combinatie maar, doe er bloemkool,
    ansjovis, tomaten en olijven bij en je voelt je meteen in Italië.
    Zet de schotel op tafel en proef hoe eenvoudig lekker eten kan zijn.


    2 pers;
    1/2 kleine broccoli, in roosjes verdeeld, 1/4 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld, groentebouillon, 160 g pasta-farfalle, 1 el tomatenpassata, 
    1 el groene olijven zonder pit, in 2 gesneden, 10 ansjovisfiletjes (op olie), olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 1 kleine ui, fijngesnipperd,
    1 stukje (ca. 2 cm) verse chilipeper, ontpit en fijngesnipperd,
    2 el parmezaanse kaas, geraspt, 1 el paneermeel.
     
                                 1


    Bereiding:
    Kook de broccoli en bloemkool beetgaar in groentebouillon (de groenten moeten onderstaan). Giet af  en bewaar het vocht, spoel af met fris water. Zet apart. Meng de kaas met het paneermeel.
    Bak de ui, knoflook en chilipeper enkel minuten aan in een scheutje olijfolie. Doe er de ansjovis bij en laat deze smelten.
    Voeg de passata toe samen met 2 el groentenkookvocht en roer de saus even om, doe er als ze te dik is nog wat groentenkookvocht bij.

    Doe de groenten en de olijven bij de saus en laat op een laag vuurtje even doorwarmen.
    Kook de pasta beetgaar (tijd zie verpakking) met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend warm water en laat uitlekken.

    Doe de pasta bij de saus, roer goed om en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met gemalen kaas en zet ca. 10 a 15 min. onder de grill.
     
     
    bron; detafelvantine.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!