Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus



    Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

      Voor 4 personen:

    4 stukken Certus varkensspiering van +/- 180 g,
    2 eetlepels arachideolie om te roosteren,
    (eventueel) 1 theelepel bonenkruid,versgemalen peper en grof zout,
    een halve bloemkool,30 g boter,2 dl vleesbouillon,1 ui,
    1 dl room,4 eetlepels pickles,nootmuskaat,
    750 g vastkokende aardappelen.

    Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

    Bereidingstijd: +/- 20 min.

    Snij de bloemkool in roosjes. Strijk het vlees in met de olie en rooster op een matig warme grillpan. Kruid met grof zout en peper en strooi er net voor het serveren het bonenkruid over. Kook intussen de bouillon met de gesneden ui voor de helft in. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. Voeg dan de pickles toe en breng op smaak met zout en peper. Bak intussen de bloemkoolroosjes in boter op hoog vuur in een ruime pan. Kruid met een beetje zout en nootmuskaat. Peper hoeft niet. Schik vervolgens het vlees op warme borden, lepel de saus en de bloemkoolroosjes erlangs, serveer met een gebakken of gekookte aardappel.

    bron;kwaliteitsvlees.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:varkensspiering,bloemkool,Blackwellsaus,room,pickles,aardappel,
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensbrochettes met honing
     
    Varkensbrochettes met honing
    Voor 4 personen:
    600 g varkensfilet, barbecuesaus.

    Marinade;
    2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels vloeibare honing,
    1 onbehandelde citroen,1 eetlepel gedroogde tijm,
    peper en zout.

                          

    Bereidingswijze;

    1. Boen de citroen goed schoon. Rasp het schilletje. Pers het vruchtvlees uit. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie met de honing,
    de tijm, 1 koffi elepel citroenschil en het sap van de citroen, wat peper uit de molen en een snuifje zout. Snij de varkensfilet in blokjes. Schep ze bij de marinade. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
    2. Dep de gemarineerde vleesblokjes droog met keukenpapier. Rijg ze op spiesjes.
    3. Rooster de spiesjes 5 minuten aan elke kant in de grillpan of op de barbecue. Lekker met couscous, gemengd met gestoomde broccoli, kikererwten (uit blik) en verse tomaatblokjes.

    Voor de barbecuesaus Meng 3 eetlepels ketchup met 1 koffi elepel worcestershiresauce en enkele druppels tabasco.

    bron;libelle.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:varkensvlees,barbecuesaus,olie,honing,tijm,
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrochette, gemarineerd in Carlsberg Elephant met salade van boterboontjes



    Vleesbrochette, gemarineerd in Carlsberg Elephant
    met salade van boterboontjes

     voor 4 personen;
    4 lamskoteletten,4 lamsbiefstukjes uit de bil van elk 50g,
    4 lamsworstjes of merguez, 4 plakjes spek (bij voorkeur pancetta),
    400g eikenbladsla of rode sla, 200g prinsessenboontjes,
    100g zongedroogde tomaten,3 geperste teentjes knoflook,
    2 gesnipperde sjalotten, 3 dl vleesfond, 1 koffielepel graanmosterd,
    4 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels sherryazijn, peper en zout.

    Voor de marinade:
    1 fles Elephant-bier van 33 cl, 2 dl rode wijn,
    2 gesnipperde uien, 6 geperste teentjes knoflook,
    5 eetlepels gehakte rozemarijn of verse salie.

                                

    Bereidingswijze;

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Wikkel de biefstukjes in het spek, steek al het vlees op spiesen en leg de brochettes in de marinade. Maak de boontjes schoon en dompel ze in kokend water met een snuifje zout tot ze beetgaar zijn. Koel ze onmiddellijk af onder koud stromend water. Maak een vinaigrette van look, sjalot, azijn, olie en mosterd. Doe de zongedroogde tomaatjes en de boontjes bij de sla en kruid met de vinaigrette.

    Haal de brochettes uit de marinade en kook die in tot de helft van het volume. Doe er dan de vleesfond bij en dik in met een eetlepel beurre manié (boter en bloem, half om half). Breng op smaak met peper en zout. Kruid de brochettes met vleeskruiden en gril ze 8 minuten boven een matige gloed. Vergeet niet ze regelmatig om te draaien en laat je maar eens goed gaan met de vuurkruiden. Serveer met de sla en de biersaus.

    Tip
    Een aardappelgratin smaakt hier heerlijk bij. Snij enkele aardappelen in schijfjes en doe ze in vuurvaste schotel met gesmolten knoflookboter. Kruid met peper, zout en. Overgiet met room en melk (half om half) en zet 45 minuten in de oven op 200°C.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:lamsvlees,spek,eikenbladsla,boontjes,tomaten,look,sjalot,mosterd,olie,marinade,
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgers een goeie rundburger.

               

                Hamburgers een goeie rundburger. Hmmm..

    Mijn terloopse antwoord: ‘Bwa, ik ben er niet zo gek van..’ werd gisteren vol ongeloof onthaald. Was het niet dat ik zelf achter het stuur van de wagen zat dan was ik er zeker uitgezet. Even schetsen, we stonden aan te schuiven aan de drive-in van Mc Donalds omdat mijn passagier zo nodig snel nog even een hamburger moest eten.

    Blijkbaar heb ik niet goed opgelet in de les godsdienst en staat het ergens tussen de tien geboden, maar een hamburger van Mc Donalds moét je per definitie lekker vinden. Niet dus!

    Het spijt me zeer, maar ik vind er niets aan. Zo’n mals, wak broodje met daar een augurk en een taaie hamburger tussen. Neen, not my cup of tea.

    Pas op, ik heb helemaal niets tegen Mc Donalds. Integendeel.. Ik ben gek van hun chicken nuggets met currysausje en hun jammie ijsjes, maar voor hun hamburgers pas ik. Ze zien er op de reclame nochtans ontzettend smakelijk uit en af en toe laat ik me toch nog eens verleiden om er eentje te proberen om dan na de eerste hap weer onmiddellijk te weten waarom ik er geen meer at.

    Toen mijn passagier me vroeg of ik dan echt helemaal geen hamburgers at, kon ik gelukkig antwoorden dat ik er wél at (hier ‘neen’ op antwoorden was waarschijnlijk een doodzonde geweest!) alleen niet van die fastfoodketen-hamburgers. Een hamburger van een hamburgerkraam op de kermis of de markt gaat er wel in. Geen vergelijk! En de allerbeste hamburgers zijn de hamburgers die ik thuis zelf maak met alles er op en er aan. Dus ook met sla, tomaat, kaasje, spek, ui, krokant broodje en een goeie rundburger. Hmmm.. Iemand honger?
    Bron; vitaya.tv

     

    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:hamburger,frietjes,brood,
    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde visbrochettes


    Gemarineerde visbrochettes

    Voor 4 personen;

    250 g zalmfilet, 250 g filet van kabeljauw of zeeduivel,
    12 grote ongepelde garnalen of scampi, 12 peperkorrels,
    het sap van 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie, 1 takje verse tijm,
    1 teentje knoflook, 150 g basmatirijst, 100 g diepvrieserwtjes,
    zout.

    Bereidingswijze;

    Snijd de visfilets in blokjes van 2 cm zijde. Rijg ze afwisselend met de garnalen of de scampi aan spiesjes.

    Maak de marinade: stamp de peperkorrels fijn en meng ze met het citroensap, de olie, de verkruimelde tijm, het geperste knoflook en zout. Overgiet de visbrochettes met deze saus en laat 30 minuten marineren.

    Kook de basmatirijst in gezouten water. Voeg vijf minuten vóór het einde van de kooktijd de erwtjes toe. Laat de rijst uitlekken en houd warm.

    Dep de brochettes droog en laat ze 10 min roosteren (maar wel heet) op een zachte gloed. Serveer met een bolletje rijst en besprenkel met de rest van de marinade.

    Tips: In plaats van wilde rijst kunt u stokbrood met kruidenboter gebruiken.
    U kunt ook werken met tijgergarnalen of grote gepelde scampi.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:visbrochettes,zalm,kabeljauw,garnalen,peper,ciroen,olie,tijm,rijst,ertjes,
    15-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surf- en turfspiesjes


    Surf- en turfspiesjes

    Voor 4 personen;
    20 reuzengarnalen (ongepeld zak 500 g diepvries), ontdooid,
    1/2 verse ananas, schoongemaakt,
    4 el verse basilicum, blad fijngesneden,
    1 zakje bosui (3 stuks), fijngesneden, 4 el olijfolie extra vierge,
    250 g varkenshaas, 2 rode uien, elk in 6 parten.

    grillpan, 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

    Bereiding;

    1. Pel de garnalen en rijg ze per 5 stuks op 4 satéstokjes.
    2.Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan.
    3. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3. parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in dezelfde pan in ca. 5 min. gaar.

    Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

    bron; ah.nl

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:spiesjes,reuzengarnalenananas,basilicum,bosui,olijfolie,varkenshaas,ui,,
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde makreel met noten en ham


    Gevulde makreel met noten en ham

    Makreel op de barbecue

    Voor 4 personen:

    2 makrelen, 60 g pijnboompitten, 50 g gepelde hazelnoten,
    80 g fijne sneetjes Spaanse gedroogde ham,4 kruidnagels,
    2 eetlepels fijngehakte platte peterselie,sap van 1/2 citroen,
    versgemalen zwarte peper.

                                      

    BEREIDING;


    Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Neem ze uit de pan.

    Doe de hazelnoten in de pan en rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Hak ze fijn.

    Snijd de ham in reepjes en rooster ze krokant op de grillplaat boven de barbecue of in een grillpan.

    Maak de makrelen schoon als de vishandelaar dit nog niet gedaan heeft.

    Haal het knopje uit de kruidnagels en verpulver dit met je vingers. Wrijf hiermee de binnenkant van de makrelen in.

    Vul de makrelen met de geroosterde noten, de pijnboompitten en de hamreepjes. Kruid met zwarte peper.

    Leg de makrelen in een visrooster en klem vast.

    Rooster de makrelen 15 minuten aan elke kant op een matig hete barbecue.

    Leg op een schotel. Bestrooi met peterselie en besprenkel met citroensap.


    Uit: Dominique Wynter, 'Op de barbecue',
    Standaard Uitgeverij, 160 blz, 12,5 euro

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:makreel,noten,ham,pijnboompitten,noten,
    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikaspiesjes

    Paprikaspiesjes

    Voor 4 personen;
    3 soeplepels olijfolie, 200 g groene paprika's,
    200 g gele paprika's,200 g rode paprika's,
    350 g pikante chorizo,
    zout en peper,1/2 koffielepel paprika.
             
                                                 Paprikaspiesjes
    Bereiding;

    Maak de paprika's schoon: verwijder de zaadjes en de witte vezels. Spoel ze onder stromend water en snij ze in stukken van gelijke grootte. Snij de chorizo en rijg ze samen met de stukken paprika afwisselend op de spiesjes.
    Meng de olie en de paprika. Smeer dit mengsel op de spiesjes, doe er zout en peper op en grill 15 minuten terwijl u ze regelmatig draait.

    bron; delhaize.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:paprika,chorizo,olijfolie,paprikakruiden,
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel met tomaat en tijm


    Forel met tomaat en tijm


                                       Forel met tomaat en tijm

    Bereiding;

    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en takjes tijm. Bestrijk de forellen met olijfolie en klem ze in een visrooster. Rooster de forellen 10 cm boven een gloeiende barbecue in 10-15 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.

    Lekker met een aardappel-bonensalade met een mosterdvinaigrette.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:forel,
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde tonijn met een fris slaatje


    Gemarineerde tonijn met een fris slaatje

    Een fris en zomers recept voor op de barbecue.
    4 PERS:
    - 1 kl grof zout, roze peperbollen, dilletopjes, 1 el kandijsuiker,
    - 200 g verse tonijn, olijfolie, pijnboompitten,
    - een paar blaadjes mesclun (mengeling van jonge slasoorten),

    Voor de vinaigrette:
    - 1 dl olijfolie, peper en zout,1 kl dilletopjes,
    - 2 el appelazijn,2 el mosterd,

    Gemarineerde tonijn met een fris slaatje 
    BEREIDING:

    - Snijd de tonijn in lange repen van ca. 3 bij 20 cm. Doe zout, roze peper, dilletopjes en suiker in een vijzel en stamp fijn.
    - Strooi het kruidenmengsel over de tonijn en laat hem 12 uur rusten in de koelkast.
    - Spoel de tonijn af, dep hem droog en strijk hem in met wat olijfolie.
    - Gril de vis aan alle zijden op hoog vuur; de tonijn moet binnenin nog rood zijn.
    - Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
    - Presenteer enkele sneetjes tonijn (ca. 1/2 cm) op een bedje van sla. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette.

    WIJNTIP: Wit, Riesling Zeltinger Sonnenuhr Spätlese 2003, Markus Molitor, Mosel, Duitsland.
    Bij Carrefour, 11,99 euro

    Uit: BBQ Tapas van Kurt Dekoninck
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue: overheerlijke recepten!


    Barbecue: overheerlijke recepten!

     

    © Editions Larousse: Pique-nique & barbecue -

    Het is eindelijk mooi weer en dus halen we de bonte tafelkleedjes boven en zetten we grillades op het menu ! Zet de barbecue alvast klaar, want wij kozen voor jou 6 onweerstaanbare recepten uit.

     

    Gegrilde prei met Taratorsaus

    Voor 4 personen
    Bereiding : 15 minuten
    Baktijd : 6 à 10 minuten

    Ingrediënten :
    750 gr kleine prei
    2 of 3 soeplepels extra vierge olijfolie
    Citroenschijfjes
    Zout en peper

    Voor de Taratorsaus :

    50 gr gegrilde macadamianoten (in de delicatessenzaak)
    25 gr paneermeel
    2 verpletterde knoflookteentjes
    10 cl extra vierge olijfolie
    1 soeplepel citroensap
    2 soeplepels kokend water

    Bereiding :
    Bereid de Taratorsaus. Hak de macadamianoten in grove stukken en voeg het paneermeel en de look toe. Mix vervolgens tot je een homogeen deegmengsel bekomt. Breng deze puree over naar een kom en voeg er langzaam de olijfolie, het citroensap en het kokende water aan toe terwijl je alles opklopt tot een homogene saus. Voeg peper en zout toe.

    Steek de barbecue aan. Smeer de prei in met olijfolie, strooi er zout en peper over en leg 6 à 10 minuten op de barbecue op een middelmatig vuur. Draai regelmatig om tot ze gegrild en zacht zijn. Leg de prei op een mooie schotel en giet er de rest van de olijfolie over en vervolgens de Taratorsaus. Voorzie de schotel van enkele schijfjes citroen.

     

    Scampi's in zoutkorstje met een salade van tomaten, avocaat en olijven

    Voor 4 personen
    Bereiding : 30 minuten
    Baktijd : 4 à 6 minuten

    Ingrediënten :
    20 grote rauwe scampi’s
    1 soeplepel extra vierge olijfolie
    3 soeplepels zout

    Voor de salade :

    4 à 6 grote rijpe tomaten, in schijfjes
    1 grote rijpe avocaat, in twee gesneden, ontpit en in schijven
    50 gr ontpitte zwarte olijven
    1 handvol muntblaadjes
    4 soeplepels extra vierge olijfolie
    1 soeplepel balsamicosiroop (zie tip hieronder)
    Geschaafde parmezaan
    Peper en zout

    Bereiding :

    Leg de tomaten, de avocaat en olijven, samen met de muntblaadjes op een bord. Giet de olijfolie en de balsamicosiroop in een beker, meng goed en giet vervolgens over de salade. Strooi er enkele parmesaanschilfers over en kruid met peper en zout.

    Haal het darmkanaal uit de scampi’s, zonder de staart van de scampi te verwijderen. Was de scampi’s, droog ze met keukenpapier en leg ze in een slakom. Giet er olijfolie over en meng. Doe het zout in een schotel en haal de scampi’s erdoor.

    Steek de barbecue aan. Laat de scampi’s 2 à 3 minuten aan elke kant op een groot vuur grillen, tot ze helemaal gaar zijn. Laat even afkoelen, haal ze uit hun jasje en dien ze vervolgens op met de salade.

    Tip :
    Giet, om de balsamicosiroop te maken, 30 cl balsamico azijn in een kookpot. Laat koken tot er ongeveer twee derde verdampt is en de azijn een dikke siroop is geworden.

     

    Zalm gevuld met kruiden

    Voor 8 personen
    Bereiding : 30 minuten
    Baktijd : 20 minuten
    Rusttijd : 10 minuten

    Ingrediënten :
    1 volledige zalm van 2 kg, in filets
    125 g zachte boter
    25 g kruiden (basilicum, bieslook, platte peterselie, dragon, munt)
    de schil van een biocitroen
    1 verpletterd teentje look
    extra vierge olijfolie
    Peper en zout

    Bereiding :
    Leg de zalmfilets plat op een plank en haal er de resterende graten uit met een epileerpincet.

    Klop de boter, de kruiden, de citroenschil, de look en veel peper op in een bol. Smeer dit mengsel op een van de zalmfilets en bedek met een andere filet om een hele vis te bekomen.

    Maak de filets elke 2,5 cm vast met keukendraad. Smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de vis aan elke kant 10 minuten bakken op de barbecue. Je kan ook een grillpan of een braadpan gebruiken.

    Laat 10 minuten rusten, haal daarna de draad eraf en snij de zalm in sneetjes.

     

    Lamskebab en warme salade van kikkererwten

    Voor 4 personen
    Bereiding : 35 minuten
    Weektijd : 1 nacht
    Marinade : 2 à 4 uur
    Baktijd : 55 minuten

    Ingrediënten :
    750 g lamsfilet of schapenbout ontbeend en in stukken
    1 marinade van muntyoghurt
    olijfolie

    Voor de warme salade met kikkererwten :
    150 g droge kikkererwten
    1 laurierblad
    ½ ui
    6 soeplepels extra vierge olijfolie
    1 fijngesneden knoflookteentje
    het sap van ½ citroen
    1 handvol platte peterselie
    1 snuifje zachte paprika
    Peper en zout

    Bereiding :
    Laat de kikkererwten gedurende een nacht in koud water liggen.

    Leg het lamsvlees in een diepe schotel. Voeg de marinade toe en meng goed. Bedek de schotel en laat 2 à 4 uur in de koelkast marineren.

    Maak de warme salade 1 uur voor de barbecue klaar. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze nog eens. Zet ze samen met de laurier en de ui in een kookpot met dikke bodem en bedek met koud water.  Breng aan de kook aan laat 45 minuten koken, roer af en toe eens, tot de kikkererwten zacht zijn.

    Giet de erwten af en zet ze in een slakom. Haal de ui en de laurier eruit en gooi weg. Verpletter de kikkererwten grof met een vork. Doe de olijfolie, de look, het citroensap, de platte peterselie en de paprika toe. Kruid met peper en zout.

    Steek ondertussen de barbecue aan. Schuif het lamsvlees op 4 metalen spiezen. Rooster 6 à 8 minuten op houtskool en draai halverwege de baktijd om. Serveer op een bedje van kikkererwtensalade en doe er nog wat olijfolie op.

    Tip :
    Je kan het zachte lamsvlees ook laten marineren in muntyoghurt.

     

    Marinade van muntyoghurt

    Voor 27,5 cl (4 personen) :
    Bereiding : 15 minuten
    Baktijd : 5 minuten

    Ingrediënten :
    2 koffielepels koriandergraantjes
    1 koffielepel komijngraantjes
    25 cl volle yoghurt
    het sap van een ½ citroen
    1 soeplepel extra vierge olijfolie
    1 koffielepel vers geraspte gember
    ½ koffielepel koffie
    2 verpletterde teentjes look
    2 soeplepels muntblaadjes in stukjes
    1 snuifje Spaanse peper in poeder

    Bereiding :
    Laat de kruiden op een gemiddeld vuur drooggrillen tot ze goudkleurig worden en een aroma verspreiden. Haal ze van het vuur en laat afkoelen. Draai dit alles door een kruidenmolen tot je een grof poeder bekomt.
    Doe de kruiden in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Meng. Laat intrekken tot op het moment van opdienen.

     

    Gegrilde vijgen met amandelmascarpone ijs

    Voor 4 personen
    Bereiding :  15 minuten
    Baktijd : 2 à 4 minuten

    Ingrediënten :
    150 g mascarpone
    enkele druppels vanille extract
    1 soeplepel amandelen in poeder
    1 soeplepel marsala
    1 soeplepel vloeibare honing
    1 soeplepel bloemsuiker
    1 koffielepel gemalen kaneel
    8 à 10 vijgen, doormidden gesneden

    Bereiding :
    Meng de mascarpone, het vanille extract, de amandelen, de marsala en de honing in een kom. Plaats daarna in de koelkast tot het moment van opdienen.

    Meng de suiker en de kaneel in een andere kom en haal het gesneden deel van de vijgen voorzichtig door dit mengsel.

    Steek de barbecue aan. Laat de vijgen gedurende 1 of 2 minuten aan elke kant op de barbecue grillen op middelmatig of groot vuur, tot ze goed gegrild en zacht zijn.

    Verdeel de gegrilde vijgen in schoteltjes en dien op met een lepeltje amandelmascarpone ijs.

    Tip :
    Eveneens overheerlijk met ander fruit zoals pruimen, perziken, nectarines…

    bron; skynet.be
    © Editions Larousse: Pique-nique & barbecue


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!