Een badeendjesrace is in Dendermonde nog nooit georganiseerd en de Oude Dender tussen de nieuwe Vlasmarktbrug en het stadhuis biedt daar een mooi decor voor. Er drijven trouwens al een tijdje eendjes in het water en er hangt zelfs een auto aan een kraan boven de Dender. Die wagen is meteen de eerste prijs van de race.

Kiwanis Beiaard Dendermonde pakt dit jaar uit met een groots opgezette paashappening. Met vermaak voor iedereen en een paaseierenworp om u tegen te zeggen. De opbrengst gaat naar goede doelen. Voorzitter Erik Parijs laat er geen twijfel over bestaan: 'Wij willen veel volk naar Dendermonde lokken en tegelijk iets doen voor alle Dendermondse kinderen, dat is iets waar we al lang over praten.'

Er werd eerst aan een paaseierenworp gedacht. Leuk, maar het wordt nog leuker als daar ook iets voor volwassenen aan gekoppeld wordt. Zo groeide het idee om een badeendjesrace te organiseren. In Dendermonde kunnen de mensen lotjes kopen, waarvan de nummers terug te vinden zijn op de badeendjes. Voor de eendjes die als eerste over de finish drijven, zijn er mooie prijzen.

'De eerste prijs is de auto die boven de Dender hangt en er zijn ook twee citybikes te winnen', zegt Erik Parijs.

De badeendjesrace begint op zaterdag om 13.30uur. Een uur later worden vanuit een hoogtewerker op de Grote Markt zo'n 500 zakjes met paaseieren naar beneden gegooid. Kinderen tot 14jaar mogen graaien. Ook hier zijn prijzen mee te winnen.

Om 15.15uur treden Zohra en The Crazy Disco Show for Kids op.