Elk atelier heeft dus een ander atelier als ‘gast’ op bezoek. De ateliers zijn wel wat opgeruimd, maar proberen toch hun ‘ware gelaat’ te tonen, zodat de bezoekers een indruk krijgen wat ze kunnen verwachten als ze zich hier voor inschrijven. Aan de muren hangen bv. nog schilderijen waaraan de leerlingen bezig zijn, of bij de beeldhouwers staan er kleiwerken onder de plastiek.
Zo heeft het atelier grafiek als gast het atelier schilderkunst (avond) Diest. Het Thema van de werken: verpletterend offensief. Techniek: acryl op mdf. Op elk schilderijtje staat tegenover een achtergrond een speelgoedsoldaatje uit de oorlog (WOI of II? Ik ben niet zo goed thuis in die speelgoedfiguurtjes).
Bij het binnenkomen van het atelier merken we een schilderijtje op boven de deurklink. Een wel wat vreemde plaats voor een schilderijtje. Dan zien we in en op de wastafel weer schilderijtjes … en dan heb ik het door: de docent schilderen is hier foto’s komen nemen. Dat wordt beaamd door de docente die in het atelier aanwezig is. Ook de leerlingen zijn hier geweest om de sfeer op te snuiven en hun plaatsje te zoeken.
Het is gewoon prachtig. We zoeken naar plaatsjes waar er een schilderijtje staat te wachten op ontdekking: tegen een tafelpoot op de grond, op een gebroken venstertablet, op een stopcontact, op een uitstekende kram in de muur.
Het is ontzettend leuk om op ontdekkingstocht te gaan, net of ik terug kind word en in de tuin naar paaseieren zoek. Ik voel mijn energie stijgen en lach zelfs luidop als ik weer wat leuks ontdek.
Ik laat jullie meegenieten. Christel nam de foto’s, ik geniet er weer opnieuw van als ik ze terug bekijk. Bijlagen: 300415 haas 0.JPG (226.3 KB)
|