Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aspergecocktail

     

    Ingrediënten

    300 gr. asperges

    1 dl mayonaise

    1 dl stijfgeslagen slagroom

    1 el sherry

    2 tl citroensap

    1 el fijngehakt bieslook

     

    Schil de asperges en kook ze in ruim water met wat zout in 45 minuten gaar.

    Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 2 1/2 cm lengte.

    Vermeng de mayonaise met de slagroom, de sherry en het citroensap.

    Verdeel de asperges over 4 glazen schaaltjes en schenk er de saus over.

    Garneer de cocktail met het bieslook.

    20-05-2006 om 14:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    20-05-2006 om 14:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kleine zeetong op een bedje van tomaat en ansjovis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eetlepels citroensap
    50 g ansjovisfilets (in olie)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    500 g Noordzeetongfilet
    70 g boter (bakboter)
    20 g paneermeel
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    8 blaadjes basilicum

     

    De tomaten pellen, ontpitten en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    In een kom doen, kruiden met peper, zout en overgieten met citroensap en olijfolie.

    De in stukjes gesneden ansjovisfilets en wat gehakt basilicum toevoegen en alles omroeren. Goed koud laten worden in de koelkast.

    Per 4 filets de zeetongetjes, die door de vishandelaar gefileerd werden, weer samenstellen en kruiden met peper en zout.

    Voorzichtig op een ingeboterde bakplaat schikken.

    De vissen insmeren met gesmolten boter en ze dan bestrooien met paneermeel en wat klontjes boter.

    De witte wijn eromheen gieten en de bakplaat onder de hete ovengrill plaatsen.

    De vis ongeveer 8 minuten laten roosteren met de ovendeur open.

    De vis moet een goudgeel korstje krijgen maar mag niet verbranden.

    Op ieder bord een bedje van het koude tomatenmengsel schikken.

    Er voorzichtig de warme vis opleggen.

    Garneren met gehakt bieslook, een paar ansjovisfilets en een takje basilicum.

    Meteen opdienen.

     

     

    Lam met dille, venkel en aardappelkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g lamsrug
    100 g boter (bakboter)
    zout
    peper
    2 aardappelen (Bintje)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 venkelknol
    dille-olie
    5 dl lamsfond
    1 dl wijn (rood)
    10 cl balsamicoazijn
    5 g suiker
    1 takje dille
    100 g boter (bakboter)

     

    Alle ingrediënten voor de saus (lamsfond, rode wijn, balsamicoazijn, suiker en dille) aan de kook brengen en het vocht tot 1/3 terugbrengen.

    Hier de boter aan toevoegen en fijngesneden dille door de saus roeren.

    De saus op smaak brengen met zout en peper, daarna de saus warm houden.

    De aardappelen raspen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken.

    Dit gaat het best met behulp van een handdoek.

    Een beetje zout en peper eraan toevoegen en in vieren verdelen.

    In een pan olie heet laten worden en de aardappelkoekjes bakken.

    Let erop dat de koekjes niet uit elkaar vallen: de aardappel flink met een plat mes aandrukken. De koekjes laten uitlekken op wat keukenpapier.

    De venkel in vieren snijden en in water met een beetje zout gaar koken, daarna warm houden.

    De lamsrug in vier porties verdelen, met peper en zout kruiden en kort bakken in boter.

    De ruggen daarna in een voorverwarmde oven op 200°C verder gaar laten worden, zonder dat ze doorbakken worden.

    Dit betekent dat een minuut of 8 in de oven genoeg is.

    De lamsrug op de venkel en de aardappelblokjes leggen.

    De dillesaus over de lamsrug gieten en garneren met wat dille-olie.

     

     

    Aardbeien-frambozendessert

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g aardbeien
    125 g frambozen
    4 cl kirsch
    3 dl water
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    50 g poedersuiker
    25 cl porto (rood)
    1 sinaasappel

     

    De aardbeien en de frambozen wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen.

    De sinaasappel grondig wassen, uitpersen en de schil raspen.

    Enkele frambozen apart houden en de rest in grote wijnglazen doen samen met de aardbeien. Ervoor zorgen dat aardbeien en frambozen goed gemengd zijn.

    Kirsch over het fruit gieten en 1 uur laten marineren.

    De gelatineblaadjes in een beetje water dompelen en de rest van het water in een steelpannetje gieten.

    Daarbij de suiker en de geraspte sinaasappelschil voegen.

    De suiker laten oplossen en het mengsel aan de kook brengen.

    Het pannetje van het vuur nemen en er de uitgeknepen gelatine in oplossen.

    Het sinaasappelsap en de porto bijvoegen en laten afkoelen.

    Dit mengsel eerst door een zeef gieten en vervolgens verdelen over de glazen met fruit.

    Goed mengen.

    De glazen gedurende 10 uur in de koelkast zetten.

    De resterende frambozen toevoegen en opdienen, al dan niet met een toefje slagroom.

     

    20-05-2006 om 13:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-05-2006 om 13:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-05-2006 om 18:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardbeien Romanoff

     

    Ingrediënten

    500 gr. aardbeien

    50 gr. suiker

    2 el kersenjam

    3 el wodka

    2 blaadjes gelatine

    2 el water

    3 dl slagroom

     

    Was de aardbeien en haal het kroontje eraf.

    Pureer 100 gr. van de aardbeien met 1 el suiker met mixer of blender.

    Roer de jam en de wodka door de aardbeienpuree.

    Week de blaadjes gelatine in koud water en los ze daarna in een pannetje met de 2 el water boven zacht vuur volledig op.

    Laat de gelatine enigszins afkoelen en vermeng hem met de aardbeienpuree.

    Laat de puree op een koele plaats staan tot hij begint op te stijven.

    Klop de slagroom zeer stijf en roer hem voorzichtig door de puree.
    Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en vermeng deze met de rest van de suiker.

    Schep de aardbeiplakjes door het slagroompureemengsel en doe het geheel in 4 glazen schaaltjes.

    Zet de schaaltjes in de koelkast en laat het gerecht door en door koud worden.

    Eventueel kunnen de aardbeien voor het serveren nog worden gedecoreerd met een toefje achtergehouden slagroom en een paar achtergehouden aardbeien.

     

    Dit edele meimenu vraagt om witte wijn van behoorlijke afkomst.

    Willen we het feestelijk maken, dan drinken we hier een witte Bourgogne bij.

    Een droge Elzaswijn valt trouwens ook niet te versmaden.

     

    19-05-2006 om 18:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-05-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tomatensalade

     

    Ingrediënten

    500 gr. tomaten

    1 in ringen gesneden ui

    Basilicum

    2 el olijfolie

    1 el azijn

    1 tl mosterd

    1 uitgeperst teentje knoflook

    Zout

    Peper

     

    Snijd de tomaten in plakjes en arrangeer ze met de uienringen op een vrij platte schaal.

    Bestrooi het geheel met wat basilicum.

    Vermeng de olie met de azijn, de mosterd, de knoflook en wat zout en peper.

    Roer alles met de garde of mixer goed dooreen en schenk de dressing over de salade.

    Laat de salade 1 uur op een koele plaats staan.

     

    19-05-2006 om 09:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-05-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Brandnetelbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 sneetjes brood
    300 g brandnetel
    1 sjalot
    1 ei
    1 dl melk (halfvol)
    200 g kaas (belegen)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Schenk de melk in een platte schaal.

    Klop het ei in de melk los en laat het brood in het mengsel weken (5 tot 10 minuten).

    Spoel de brandneteltoppen.

    Snipper de sjalot.

    Verhit de olijfolie en fruit de sjalot.

    Voeg de netels met het aanhangende water toe.

    Laat ze op een zacht vuur gaar worden (2 minuten) en haal ze uit de pan.

    Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en leg de sneetjes brood erin.

    Bak ze aan één zijde.

    Keer de sneetjes om en leg op elke boterham een portie netels en een plakje kaas.

    Doe een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.

    Laat nog 5 minuten zachtjes bakken.

     

     

    Kaukasische kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenbouten
    peper
    zout
    paprikapoeder
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    1 wortel
    0.25 knolselder
    0.5 komkommer
    0.5 venkelknol
    0.5 courgette
    125 g rijst (bruine rijst)
    1 blaadje laurier
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    10 eetlepels kippenbouillon
    1 dl zure room

     

    Zout, peper en paprikapoeder mengen met een kwart van de olijfolie en daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed inwrijven.

    Laten trekken gedurende 10 minuten.

    De schoongemaakte groenten in grove stukken snijden.

    De rest van de olie in een diepe braadpan verhitten en daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin laten bakken.

    De knolselderij en de wortel toevoegen en even laten meestoven.

    De gewassen rijst erbij schudden samen met het laurierblad en op smaak brengen met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).

    Overgieten met de kippenbouillon en onder deksel zacht laten stoven.

    De oven voorverhitten op 240 graden.

    Alles overscheppen in een diepe ovenschotel en mengen met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette.

    In het midden van de oven nog 15 minuten laten doorstoven.

    Uit de oven nemen en de zure room erdoor scheppen.

    Onmiddellijk opdienen.

     

     

    Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    80 g suiker
    1 eierdooier
    1 ei
    125 g chocolade (puur)
    2.5 dl slagroom
    200 g chocolade (puur)

     

    Meng de eierdooier met het ei en de suiker.

    Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.

    Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.

    Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.

    Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.

    Smelt de rest van de chocolade.

    Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.

    De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.

    Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.

    Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.

    19-05-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    19-05-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rundvlees-paprika stoofschotel

     

    Ingrediënten

    750 gr. in blokjes gesneden magere runderlappen

    3 el boter

    1 kleingesneden ui

    2 uitgeperste teentjes knoflook

    1 el paprikapoeder

    1 el tomatenpuree

    4 dl bouillon

    2 takjes peterselie

    1 laurierblad

    zout

    Peper

    1 groene paprika

    2 tomaten

    1 bekertje zure room

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Verhit de boter en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin.

    Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze 3 minuten met het vlees mee.

    Voeg de paprikapoeder, de tomatenpuree, de bouillon, de peterselie, het laurierblad en wat zout en peper toe.

    Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het vlees 1 1/2 uur sudderen.

    Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.

    Snijd de tomaten in partjes.

    Voeg de paprika en de tomaten aan het gerecht toe en laat alles nog 20 minuten zachtjes doorkoken.

    Roer de zure room vlak voor het serveren door de stoofschotel en bestrooi het geheel met peterselie.

     

    18-05-2006 om 18:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-05-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Meloensorbet

     

    Ingrediënten

    1 citroen

    100 gr. suiker

    2 dl water

    1 meloen van 700 gr.

    1 eiwit

     

    Schil de citroen zeer dun af en pers hem uit.

    Doe de citroenschil met de suiker en het water in een pannetje, breng alles aan de kook en laat de vloeistof 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Haal de schilletjes uit het vocht en laat vocht en schilletjes apart afkoelen.

    Snijd de meloen in parten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees los van de schil.

    Pureer de meloen met mixer of blender en voeg het citroensap en de water-suikeroplossing toe.

    Sla het eiwit zeer stijf en schep dit door de vruchtenmassa.

    Doe het geheel in een plastic schaaltje en plaats de sorbet 5 uur in de diepvries.

    Roer de massa tijdens het vriesproces regelmatig dooreen.

    Verdeel de meloensorbet over 4 glazen coupes of schaaltjes en decoreer het ijs met de citroenschilletjes.

     

    18-05-2006 om 12:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-05-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Groentecocktail

     

    Ingrediënten

    1/2 komkommer

    2 tomaten

    stukje bloemkool van 100 gr.

    2 eieren

    2 augurkjes

    1 dl mayonaise

    3 el yoghurt

    enkele blaadjes sla

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.

    Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

    Rasp het stukje bloemkool vrij fijn.

    Pel de eieren en snijd ze in stukjes.

    Vermeng de groente met het ei.

    Snijd de augurkjes in zeer kleine stukjes, vermeng de augurkjes met de mayonaise en de yoghurt.

    Leg een paar blaadjes sla in 4 glazen schaaltjes en leg hier het groente-eimengsel bovenop.

    Verdeel de saus over het mengsel en bestrooi het gerecht voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.

     

    18-05-2006 om 09:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-05-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kikkererwten-kokossalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g kikkererwten
    1 groentebouillonblokje
    1 dl melk (halfvol)
    50 g kokosnoot (geraspt)
    75 g rozijntjes
    75 g cashewnoten
    2 eetlepels diksap
    4 sprietjes bieslook
    0.5 paprika (rood)

     

    Zet de avond voordien de kikkererwten in ruim water in de week.

    Kook de volgende dag de kikkererwten in ongeveer 1 uur gaar in het weekwater met het bouillonblokje.

    Roer af en toe om.

    Giet af en laat afkoelen.

    Verwarm de melk tot net onder het kookpunt en roer er de helft van de kokos door.

    Laat afkoelen en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.

    Zeef de kokosmelk.

    Meng de kikkererwten met de gezeefde kokosmelk en de andere ingrediënten.

    Garneer met fijngeknipte bieslook en fijngesneden paprika.

     

     

    Kalfsragout met madera en dragon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kalfsfricassee
    2 vleesbouillonblokjes
    3 stengels bleekselderij
    3 preiwitten
    2 raapjes
    3 wortelen
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    1 blaadje laurier
    2 kruidnagels
    1 takje tijm
    25 dl water
    2 eierdooiers
    1 dl room
    1 cl maderawijn
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De schoongemaakte groenten klein snijden en ze gedurende 25 minuten koken in het water met de bouillonblokjes, de tijm, de laurier en de kruidnagels.

    De vleesblokjes toevoegen en nog 45 minuten laten pruttelen.

    Het gare vlees en de groenten uit het kooknat nemen en warm houden.

    De eierdooiers loskloppen met de dikke room en op smaak brengen met madera, zout, peper, nootmuskaat, gehakte peterselie en gehakte dragon.

    Hiermee het kookvocht van het vlees binden.

    Het vlees en de groenten op warme borden schikken en overgieten met de gebonden saus. Serveren met gekookte aardappelen of rijst.

     

     

    Appel-kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 citroen
    40 g rozijntjes
    4 appelen (Boskoop)
    4 plakjes cake
    2 cl rum
    2 eieren
    60 g boter (bakboter)
    60 g suiker
    250 g verse kaas (halfvet)
    2 theelepels maïszetmeel

     

    De citroen grondig wassen en de schil raspen.

    De helft van de citroen uitpersen.

    In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten zwellen.

    De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje water.

    In een zeef laten uitlekken.

    In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum.

    Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren.

    Eén voor één de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren.

    Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de rozijntjes erover verdelen.

    In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.

     

    18-05-2006 om 08:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18-05-2006 om 08:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Sint-Jakobsschelpen met eieren

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    4 Sint-Jakobsnoten
    1 dl room
    peper
    zout
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    50 g boter (roomboter)

     

    De Sint-Jakobsnootjes in 3 dunne plakjes snijden.

    De lege schelpen met flink wat boter bestrijken en er een eetlepel droge witte wijn in scheppen.

    Daarin de Sint-Jakobsnootjes leggen, kruiden met peper en zout en daarop de eieren breken. Overgieten met de dikke verse room.

    In een op 220 graden voorverwarmde oven gedurende 5 minuten laten bakken.

    Uit de oven nemen en bestrooien met gesnipperd bieslook.

    Onmiddellijk opdienen in de schelpjes.

     

     

    Gierst-wortelkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kopje gierst
    6 aardappelen (Bintje)
    8 wortelen
    0.25 dl melk (halfvol)
    kruidenzout
    nootmuskaat
    1 ei
    1 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Schrob de aardappelen schoon en kook ze in de schil.

    Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes.

    Stoom de wortelen gaar.

    Kook de gierst.

    Pel de gare aardappelen en plet de aardappelen samen met de wortelen.

    Klop het ei los.

    Meng de aardappel-wortelpuree met de gierst, het ei en de melk.

    Breng op smaak met kruidenzout en nootmuskaat.

    Maak van de puree kleine platte koekjes en bak ze in hete olijfolie in de pan goudbruin.

     

     

    Bananenyoghurt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl yoghurt (mager)
    2 bananen
    2 sinaasappelen

     

    De sinaasappelen uitpersen.

    De bananen pellen.

    De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.

    Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.

     

    17-05-2006 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!