Gebruik baard, pruik en snor nooit om uw gezicht te verbergen!
Hoofdpunten blog wandelen
sinterklaas
31-10-2012
Sinterklaas strooit nu al met kortingen
Sinterklaas strooit nu al met kortingen!
Het mag dan nog wel enkele weken duren voordat de Sint vanuit Spanje naar België afzakt, in de speelgoedwinkels is de pakjesstrijd al volop losgebarsten. Met kortingen, kleefacties, stuntprijzen en dikke speelgoedboeken proberen de ketens ouders en kinderen massaal voor zich te winnen. "Kinderen plaatsen hun bestelling bij de Sint steeds vroeger" ,klinkt het. uit: Het nieuwsblad
Goed nieuws voor alle kinderen: de Sint heeft in een telegram aan Ketnet laten weten dat hij dit jaar op zaterdag 17 november om 13.40 uur met zijn stoomboot uit Spanje in Antwerpen arriveert. De goedheilig man zal aan het Steenplein aanleggen. Na de ontvangst door de burgermeester zal de Sint te voet naar de Antwerpse Grote markt stappen waar hij omstreeks 14.40 uur vanop het bordes van het stadhuis de kinderen en hun mama's en papa's zal toespreken. Ketnet laat alvast weten de intrede van de Sint rechtstreeks uit te zenden vanaf 13 uur. We kijken er naar uit. uit: Het nieuwsblad
Verwarm de oven voor op 150 tot 160 graden. Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingrediënten in een kom. Snij de boter in klein klompjes en voeg dit toe aan het mengsel en kneed tot een soepele bal. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol hierop uit tot een lap van een centimeter dikte. Snij de lap in twee of vier stukken en leg op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier met de amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en maak hem met een spatel voorzichtig los. uit: Sinterklaas Recepten