Vroeger, in mijn jeugd, 70 jaar terug, had je rijst en pasta als alternatieven voor aardappelen. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Naar de soort rijst werd niet gekeken. Voor de pasta was het spaghetti en macaroni
Nu is het aanbod zodanig uitgebreid dat het soms moeilijk wordt om te kiezen.
Ik som even op uit het blote mijn hoofd.
-Rijst: Wil je eens verloren lopen het de soorten rijst ga dan eens naar volgende site http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/rijst-soort.htm
-Pasta: voor de soorten Italiaanse pasta wordt je wijzer op: http://www.food-info.net/nl/products/pasta/shapes.htm
Of: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/soorten_pasta.php
-Couscous: Op de vraag hoe we die maken wordt een antwoord gegeven op de site: http://www.smulweb.nl/artikelen/158298/Couscous
-blé: zachte tarwe korrels die in die vorm gewoon verkrijgbaar zijn in de handel. Er is weinig concreets over te vinden.
-mie: is een heel fijne, van vorm en smaak, soort pasta.
spelt:
Spelt (Triticum spelta): is een eenjarige plant uit de grassenfamilie (Poaceae). Het is een graansoort, die reeds vóór 7000 v.Chr. verbouwd werd. Spelt wordt beschouwd als de voorloper van de huidige tarwesoorten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Spelt#Geschiedenis
Boekweit: Boekweit is een 'pseudograan': de zaden, het meel en alle andere afgeleide producten van boekweit bevatten geen gluten.
Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Tegenwoordig wordt het ook geteeld voor de geneeskunde.
Boekweit lijkt een graanproduct, maar is het dus niet. Het meel ervan kan goed worden gemengd met dat van granen, bijvoorbeeld als basis voor pannenkoeken. https://nl.wikipedia.org/wiki/Boekweit#Teelt
Wie ooit boekweitkoeken at weet hoe lekker die kunnen zijn. Ik zie die niet direct als aardappelvervanger maar honger stillen en de maag vullen doen ze wel.
|