Het is voor mij de normaaltste zaak van de wereld dat ik het nu meermaals heb over recepten. De tuin en mezelf laat ik nu toch nog even rusten. Ons feestrecept op 1 januari is zoals naar gewoonte Parelhoen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit jaar kozen we voor onderstaand recept.
Parelhoen met druiven:
Ingrediënten
-parelhoen
-teentje look-
-takje tijm -olijfolie -sinaasappel -druiven naar believen -witte wijn -boter -zout, peper
bereiding
-Warm de oven voor op 180°C (th 6).
-Zout de binnenkant van de parelhoen en voeg de look, tijm en peper toe.
-Bind de parelhoen toe met keukendraad en breng olijfolie aan met een penseel.
-Doe de parelhoen in een ovenschotel et plaats die ongeveer 50 minuten in de oven.
-Na tien minuten voegt u een beetje water of witte wijn toe.
-Doe regelmatig bakvocht op de parelhoen en draai ze halverwege om.
-Pel de appelsien, verdeel ze in partjes, was de druiven.
-Doe een derde van de druiven in een kopje. Giet er witte wijn over en meng.
-Haal de parelhoen uit de oven, snij hem in stukken, leg de stukken op een schotel.
-Giet het mengsel van witte wijn en druivensap in de ovenschotel en voeg een beetje boter toe, de partjes sinaasappel en de rest van de druifjes.
-Verwarm 3 à 4 minuten en meng goed. Eventueel op smaak brengen.
-Voeg de saus toe aan de parelhoen en dien warm op.
Recept van Paule Neyrat, diëtiste http://recept.e-gezondheid.be/parelhoen-druiven/recepten-parelhoen-40-288-15926.htm
Ik heb er vertrouwen in dat het lekker zal zijn zoals altijd.
|