Inhoud blog
  • Litouwse tradities
  • Quick-Step make-ôver
  • All-over natuursteen
  • Terug naar school
  • Betoverende elegantie
  • Aalto tafels en banken
  • Buiten water?
  • Watches & wonders: drie elegante meesterwerken
  • Swatch Neon collectie keert terug
  • Olympéa Le Parfum
  • Invictus Parfum
  • Quick Step presenteert baanbrekende vloerencategorie Lumic
  • Citizen super Titanium
  • Alpina lanceert revolutionaire horloges
  • By the numbers
  • Schakelaar of street art?
  • Tour d'Anvers
  • Fietsen Schouwen-Duiveland
  • Kalimera, kalipera:
  • Nieuwe Europa-park achtbaan
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    21-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estaminet du Kelderke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Estaminet du Kelderke

     

     

     

     

    Het Estaminet du Kelderke schermt zijn troeven uitstekend af. Men kan zich nauwelijks voorstellen dat achter de ietwat mysterieuze gevel een aangenaam restaurant schuilgaat met een echt eigen aanpak. Yves Deflandre en Olivier Barry mogen zonder blozen beweren dat zij de origineelste zaak van de Brusselse Grote Markt runnen. De charme van dit met geschiedenis doordrenkte stadsplein, vloeit naadloos over in de verleiding van het eigentijds ingerichte Estaminet du Kelderke.

     

    Het interieur biedt een weldoordachte mix van muren in zichtbaar metselwerk, warme en trendy tinten, natuurlijk houten tafels en gebleekte plankenvloer. Ook de hogere tafel voor 8 personen, geeft ten overvloede, een resoluut eigentijds trekje aan de rechthoekige ruimte die desondanks intimistische hoekjes kent en plaats biedt aan maximaal 40 tafelgasten.

    Tegen de muren een aantal zwartwitfoto’s die het rijke patrimonium van Brussel verheerlijken, terwijl de open haard nog altijd een warme sfeer uitademt. Het geheel vormt een ruimte met een moderne, relaxte sfeer met als toetje het schitterend uitzicht op de Grote Markt.

     

    Het Estaminet du Kelderke verwijst met trots naar de Brusselse roots. Het restaurant biedt een smakelijk alternatief met veel aandacht voor salades en boterhammen op basis van natuurlijke producten. Onvoorwaardelijke liefhebbers van typische gerechten kunnen er terecht voor haringfilets ‘Jefke’, Vlaamse stoofkarbonade met bier, Gentse waterzooi, vleesballetjes uit de Marollen of een rijkelijke stoemp, geserveerd met spiegeleieren, boerenworst, beuling of spek.

    Mosselen, diverse gerechten met rood vlees en de klassieker, gegratineerd witloof, vervolledigen de kaart van deze nu al bijzonder gereputeerde keuken.

     

    Maar … Estaminet du Kelderke, verrast ook waar men het niet verwacht. De fijnproever vindt hier ook een iets lichtere fusion keuken, meer dan copieuze salades of belegde boterhammen van brood met zuurdesem. De chef beoogt een mix van smaken die op geen enkel vlak botst en toch seizoensgebonden blijft. Twee lichte seizoenspecialiteiten zijn La Bruxelloise, een boterham met kwark, radijs, ui en bieslook, of La Carpaccio, een boterham met ragfijn gesneden rauw rundvlees, basilicum en parmezaan. Andere huisspecialiteiten zijn de speltkoek of gerolde flensjes, met een salade die samengesteld kan zijn op Mediterrane, of Ardens - Coburgham, ui en champignons, of trappistenwijze - met abdijkaas.

     

    Het Estaminet du Kelderke gaat het hele jaar lang elke morgen om 7 uur open. Het is dus de ideale plek overigens de enige op de Grote Markt, om de dag te beginnen met een rijkelijk voorzien ontbijtbuffet. Op het menu luxebroodjes, zuivelproducten, fijne vleeswaren, salades en vers fruitsap en dit voor slechts 12€. Van het ontbijtbuffet kan men tot 11u30 genieten.

     

    Een restaurant dat zich oer-Brussels wil profileren, moet enkele kwaliteitsbieren aanbieden, het Estaminet du Kelderke heeft een ruime keuze in originele Belgische bieren, maar biedt eveneens een verrassend en zoet Corsicaans bier op basis van kastanjes.

    Stamgasten en de heel even passerende toeristen worden ongetwijfeld gecharmeerd door de meertalige onberispelijke service en de kleine prijzen. Toch biedt het Estaminet du Kelderke, heerlijke schotels, een aangenaam decor met uitzonderlijke ligging in het hartje van de hoofdstad. Het is en blijft een modern, trendy restaurant in tegenstelling met de keldergewelven van restaurant ’t Kelderke dat in de kelderverdieping van hetzelfde gebouw is gelegen. Fijnproevers die het Estaminet wil uittesten moeten even de trappen op en krijgen het uitzicht op de Grote Markt als unieke compensatie. RVH.

     

    Estaminet du Kelderke – Grote Markt 15 – 1000 Brussel – tel 02/513 73 44

    www.atgp.be

     

     

     zie ook www.6minutes.be à la carte

    21-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleepy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sleepy: op naar een comfortabele kerst !

     

     

     

     

    Het lijkt misschien nog veraf, maar stilaan komen de eindejaarsfeesten eraan. Een heerlijke tijd ware er niet de eeuwige stress om tijdig leuke cadeautjes te vinden. Keuze genoeg, maar je moet toevallig ook de nodige inspiratie hebben of een beetje creatief zijn. Maak je maar niet ongerust: Sleepy gaat je helpen. Wedden dat je bovendien complimentjes krijgt over jouw originele presentjes ?

     

    Waarom zou je je wagen aan de zoveelste sjaal, het foute parfum of de weinig creatieve boekenbon? Waarom verwen je diegenen die je lief hebt eens niet met … comfort? Een knusse kamerjas, een luxueuze deken, een handig reiskussen of een prachtige overtrek misschien… Bij Sleepy vind je werkelijk de mooiste en meest originele cadeaus. RVH.

    www.sleepy.com

     

    21-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conrad on Ice

    CONRAD ON ICE

     

     

    De 3de edictie van Conrad on Ice loopt van 17 november tot en met 31 janauri 2008. Hotel Conrad Brussels is het nec plus ultra van luxe en elegantie, en zonder enige twijfel het mooiste hotel van de hoofdstad. Het is ideaal gelegen aan de beroemde Louizalaan, vlakbij de meest prestigieuze winkelzone van Brussel. Hierdoor is het Conrad Brussels het gedroomde kader voor zakentoeristen en vakantiegangers, en dat in het hart van Europa. Bovendien ligt het dicht bij het internationale zakencentrum van Brussel, het Koninklijk Paleis, de zo majestueuze Grote Markt en de zetels van de NAVO en de Europese Unie. Kortom, het Conrad Brussels biedt zowel topluxe als wereldklasse, en het neusje van de zalm qua comfort en hoteldiensten.

     

    Het Conrad Brussels opende zijn deuren in 1993. Het gebouw heeft zijn schitterende 19de eeuwse gevel behouden en biedt een unieke architectuur. Het telt 269 prestigieuze kamers en suites, de meest ruime en verfijnde van de hoofdstad, en verder ook: de Loui Lounge & Bar, restaurant Café Wiltcher's en een traditionele ontspanningsruimte, de Lobby Lounge. Het hotel straalt één en al karakter en authenticiteit uit, en verwent zijn gasten met een topkeuken van wereldformaat.

     

    De stad Brussel is een oase van rust. Het Conrad Brussels biedt dan ook een ideaal kader voor alle conferenties en zakenvergaderingen. De prestigieuze balzaal is de gedroomde locatie voor evenementen en banketten, minder grote bijeenkomsten kunnen perfect in één van de negen elegante vergaderzalen worden gehouden.

    Op de koop toe hebben de gasten rechtstreekse toegang tot de private gezondheids- en wellnessclub van het hotel, Aspria Louizalaan, met zwembad (17 meter lang), gymzaal, sauna, jacuzzi en een gezondheids- en schoonheidsruimte waar u terecht kunt voor zowat 60 verschillende behandelingen.

     

    Welcome to Conrad on Ice

     

    Een verbluffende ruimte, een origineel idee en magische sensaties in een feeërieke sfeer: dat is het concept van Conrad On Ice. Of het nu is om uw klanten of leveranciers te ontvangen, uw bedrijfsfeesten te organiseren of voor andere gelegenheden: Conrad On Ice is de gedroomde locatie voor uw evenementen.

    Van 17 november 2007 tot 31 januari 2008 kunt u op de binnenplaats van het Conrad Brussels beschikken over een ijsbaan van ongeveer 300 m2 om uw evenementen extra pit te geven. Een paar rondjes schaatsen om er de sfeer in te brengen, een cocktail aan de rand van de ijspiste of op het terras van Café Wiltcher's, een lunch of diner in Café Wiltcher's... en u hebt alle ingrediënten om hier onvergetelijke momenten te beleven. Uiteraard kunt u ook andere combinaties kiezen, afhankelijk van uw wensen en uw budget.

    www.conradevents.be

    zie ook www.6minutes.be mice

    20-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suite Amsterdam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Suite Amsterdam : exclusief concept  

     

     

     

    Begin oktober opende Cocktail Bar, Lounge & Restaurant Suite Amsterdam officieel zijn deuren. De 25-jarige eigenaar Paul Grimmius gaf, samen met Histor, het oude pand een eigenzinnige nieuwe look. Resultaat is een exclusief concept met zes verschillende interieurs onder één dak. Daarbij is elke wand geverfd in een passende Histor-tint. Kortom, Suite is een ‘must see’ voor alle liefhebbers van fashion, design, exclusive dining, cocktails, clubdj’s en veel meer!

     

    Bij het creëren van de verschillende sferen heeft Histor een belangrijke rol gespeeld. Het deskundige advies van Leo Faasen (Colour trainer) heeft mee bijgedragen tot het bereiken van het doel dat Suite zich gesteld had: een prettige sfeer waar iedereen zich fijn voelt. Samen met de eigenaar van Suite is Histor op zoek gegaan naar de juiste kleurstellingen om van het restaurant één geheel te maken. De zes ruimtes onderscheiden zich wel door verschillend kleur- en materiaalgebruik. “Het is geweldig om te zien wat verf met een ruimte kan doen. Elke ruimte is een beleving op zich en een inspiratiebron voor woon- en interieurliefhebbers”, aldus Leo Faasen. Histor zorgt vanaf nu voor variatie in Restaurant Suite door de ruimtes te verven in de laatste trendkleuren die passen bij de ruimtes.

     

    De Arabic Lounge, Fashion Corner, ‘70s Design Retro Corner, Cocktail Bar, Exclusive Club Basement en het New Classic Restaurant zijn de verschillende ambiances die Suite te bieden heeft. Voor elke persoon en voor elke stemming is er een geschikte ruimte binnen het Suite-concept.

    Chef de cuisine Guy Heemskerk kookt met zijn keukenbrigade uiteenlopende kleine mediterrane gerechten die in de verschillende ruimtes verkrijgbaar zijn. Het unieke aanbod varieert van ‘Ambachtelijk gemaakte kroketjes van Holtkamp’ (€ 5,50) tot ‘Kalfszwezerik met truffelrisotto’ (€ 17,50). Cocktail-artspecialist en barmanager Sam Kingue voorziet de gasten in Suite van drankjes. Zo biedt de Cocktail Bar maar liefst 60 verschillende cocktails: van op wodka gebaseerde cocktails tot champagnecocktails. Met zijn eigen cocktail ‘Lyon Eye’ won Sam dit jaar de Remy Martin Bartender Style Masters. De cocktail, gemaakt van Remy Martin V.S.O.P., champagne, cognac, vers wortelsap, Monin Vanille Siroop en Oranjebloesemwater, staat uiteraard ook op de cocktailkaart van Suite. RVH.

    Suite Amsterdam (Bar, Lounge & Restaurant), Sint-Nicolaasstraat 43, NL-1012 NJ Amsterdam

    T: 0031 20 77 98 314, www.suiteamsterdam.nl

     

    20-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vierschaere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vierschare

     

     

     

     

    Net als wielerkampioenen wedijveren de laatste authentieke polderdorpjes met elkaar qua aantrekkingskracht en pittoreske natuurlijke decors. Op amper een figuurlijke boogscheut van Lissewege, pronkt ook Oostkerke (Damme) met een lieflijke entourage die menig schilder en kunstenaar kan bekoren.

     

    Langsheen de ommegang van de kerk, liggen enkele prachtige oude woningen verscholen,  in een van hen, het voormalige Gemeentehuis van Oostkerke, vond het restaurant De Vierschare een onderkomen. Door de uitbouw van enkele sfeervolle kamers mag het restaurant eveneens het etiket ‘charme hotel’ dragen. Het werd na een grondige renovatie van de oude woning, begin 2002 geopend.

     

    Chef eigenaar Rik, oud leerling van de Hotelschool Ter Groene Poorte, baat samen met zijn zus Mireille het complex uit. Ervaring heeft Rik alleszins zat, jarenlang kookte hij aan de zijde van meesterkok Pierre Fonteyne en was naderhand o.m. in Ter Dycke en de Oosthoek actief.

     

    Het rustige decor van Oostkerke is voor hem een absolute inspiratiebron om een creatieve keuken, die uitpuilt van dagverse producten aan zijn gasten aan te bieden. Het is een polderkeuken à la carte met inventieve bereidingen die bol staan van erg lekkere aroma’s.

    Dé specialiteit van het huis is een “menu van den echte Belg”! Uitdaging en challenge waaraan we niet konden weerstaan. Het huisaperitief kreeg het gezelschap van een quiche van kaas, een mousse van zalm en een carpaccio van tonijn. Nadien verraste Luc ons alleszins met een feilloze gazpacho en huisgemaakte – en handgepelde- garnaalkroketten.

    Hoofdschotel zoals het hoort, de slibtongetjes van de laatste sleep met een saladeassortiment, frietjes en geurige huisgemaakte mayonaise, een gerecht dat meer dan een symbolische pluim verdient. Uit pure nieuwsgierigheid ruilden we de traditionele ‘dame blanche’ voor een ‘café glacé’, ruil, waarop we enkel positieve commentaar kunnen geven.

    Dit unieke menu loopt trouwens het ganse jaar, omdat men zoals Luc stelt, ‘Belg is en blijft’. Dus moet men volop genieten van de traditionele keuken en de nationale specialiteiten.

     

    De schitterende ligging langsheen enkele begeesterende fietsroutes inspireerde de exploitanten trouwens om fietsen ter beschikking te stellen van hun hotelgasten. In feite dus ‘Rust’-arrangementen die men naar hartelust kan combineren met fijne ‘gastronomische’-arrangementen van 1 tot 3 overnachtingen. Lekkerbekken kunnen hierbij naast de keuken van De Vierschare, kennismaken met de culinaire rijkdommen van restaurant De Oosthoek of Le Jardin Tropical, beide in het nabije Knokke.

     

    De Vierschare combineert op een meer dan voortreffelijke wijze de charme, sfeer en authenticiteit van lieflijke polderdorpjes met de aroma’s van de keuken in het ‘menu van den echten Belg’ maar evenzeer met absolute gastronomische toprestaurants. RVH.

     

    De Vierschare – Processieweg 1 – 8340 Oostkerke – tel 050/60 60 10

    zie ook www.6minutes.be a la carte

    20-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comté en lambics
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     

    Comté en Lambics Cantillon, twee originele streekproducten

     

     

    De Comté roept meteen beelden op van het Jura-massief, bloemrijke velden, ongerepte natuur… een vruchtbare bodem voor eindeloze smaaknuances.

     

    De Cantillon brouwerij in het hart van Brussel lijkt op het eerste gezicht zielloos, losstaand van haar omgeving. En toch vormt dit bakstenen gebouw een streek op zich, zonder weerga zelfs. De confrontatie van het uitgestrekte berggebied met het gesloten stedelijk milieu lijkt dan ook bij voorbaat boeiend. Vanaf dan is alles een kwestie van... smaak !

     

    Een degustatieworkshops is een aangenaam moment, waar iedereen de mogelijkheden, gewaagde combinaties, explosieve ontmoetingen, romantische onderonsjes, blikken vol verwachting, maar ook de mogelijke confrontaties en scheidingen aan de lijve ondervindt.

     

    De Comté betreedt de arena…Alle telgen van de kroostrijke familie komen aan bod tijdens een mini-degustatie. Vooreerst zijn er twee Comté kazen uit dezelfde rijpingskelder, maar gerijpt onder toezicht van verschillende kaasmakers, zodat men de hand van de meester kan proeven. Anderzijds ook twee Comté kazen uit verschillende rijpingskelders, maar gerijpt onder toezicht van dezelfde kaasmaker, om de impact van de streek te proeven. En ten slotte drie Comté kazen uit dezelfde rijpingskelder, gerijpt onder toezicht van dezelfde kaasmaker, maar van drie verschillende leeftijden om de impact van de tijd op de smaak te proeven.

     

    In een tweede fazen laten de Lambics en de Comté elkaar perfect tot hun recht komen, zoals het een harmonieus huwelijk betaamt. In de combinatie met enkele bieren toont Comté dat hij ook buiten zijn vertrouwde en traditionele omgeving (het samengaan met andere streekproducten uit de Franche-Comté en met wijn) zijn sterke karakter behoudt.

     

    Inleiding tot het proeven van Comté

    Het bekijken van de kaas, de kleur, de gaten, de textuur (evaluatie van de elasticiteit of de hardheid door een stukje kaas te pletten tussen de vingers). Organoleptische bepaling: neem de rand van een stukje Comté tussen de vingers, verbrokkel de kaas en houd de stukjes onder de neus : op dat moment zijn de geuren het sterkst. Steek vervolgens een stukje van ong. 1 cm in de mond, langdurig kauwen en vermengen met speeksel... nu voelt men de fijne textuur van de wrongel (glad, meelachtig, korrelig,…) en komen de aroma’s vrij. Doorslikken en de nasmaak van de kaas en het doorzetten van de aroma’s inschatten.

     

    Lambic : bier gebrouwen met de 35% tarwe en 64% mout, aangevuld met 1% overjarige

    hop (= 2 jaar oud). Spontane gisting door de ‘wilde’ gist in de omgeving. Rijpt minimum 1 jaar, maximum 3 jaar op vaten. RVH.

    www.comte.be of www.cantillon.be     

     

    19-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLM airlines nog steeds de snelste

    VLM Airlines nog steeds veruit de snelste naar Londen

     

     

     

     

    Eurostar lanceerde haar versnelde dienstregeling naar Londen. VLM Airlines is niet onder de indruk: al jarenlang is deze luchtvaartmaatschappij de allersnelste manier om het zakelijke hart van Londen te bereiken.

     

    Vanaf 14 november maakt Eurostar gebruik van een nieuw stuk hogesnelheidslijn in Engeland. Slechts 1 van de 10 treinen naar Londen en 3 treinen op 10 naar Brussel zullen het traject in 1 uur en 51 minuten afleggen. Toch blijft VLM Airlines de snelste manier om in Londen te geraken. Ultrakorte check-in tijden, nauwelijks een uurtje vliegen, landen in London City Airport, de enige luchthaven vlakbij het centrum van Londen, en vervolgens meteen op het Londense metronet; het kan niet sneller. Diverse vergelijkende tests in de afgelopen jaren met deurwaarders en media hebben dit keer op keer bewezen. Dat zal niet veranderen.

     

    VLM Airlines vliegt immers naar London City Airport, de enige luchthaven die ècht in Londen ligt. Daardoor landen passagiers vlak bij het zakelijke hart van Londen. Alle andere Londense luchthavens liggen immers ver buiten de stad. De eveneens ultrakorte check-in tijd van slechts 15 minuten op London City weet de zakenreiziger te bekoren. Daarom is London City met 62% zakelijke passagiers dé luchthaven bij uitstek voor het zakelijke segment. London City Airport heeft sinds eind 2005 ook zijn eigen Underground station, in 2 minuten bereikbaar vanaf de aankomsthal.

     

    “Naar de City, meer bepaald naar het Bank metrostation of ‘The Bank  of England’ is men met VLM Airlines tot 2 uur en 28 minuten sneller per heen- en terugreis. Naar Canary Wharf, het Manhattan van Londen, is VLM Airlines tot 2 uur en 56 minuten sneller per heen- en terugreis. Passagiers die bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar Londen gaan, stappen uit aan het Bank metrostation wanneer de Eurostar nog niet eens is aangekomen in St Pancras” zegt Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines.

     

    De turboprop Fokker 50 vliegtuigen zijn bovendien de meest milieuvriendelijke vliegtuigen voor de korte afstand. Met een vol vliegtuig verbruikt de Fokker 50 3,24 liter kerosine per passagier per 100 km, veel minder dan de zuinigste auto maar wel 5 keer zo snel. Bovendien is de CO2 uitstoot met 92 gram CO2 per passagier per km bijzonder laag, minder dan een Smart auto en de helft van een gemiddelde gezinswagen. De Fokker 50 presteert vele malen beter dan straalvliegtuigen op zo’n korte afstand. In deze tijden van Global Warming is dat een argument van formaat. RVH.

     

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade codex

    De Chocolade Codex

     

     

     

     

    Chocolade is hemels, zuiver, sensueel, weelderig, romig, verleidelijk, suggestief, rijk, luxueus. Chocolade geeft geluk, plezier, liefde en extase. Een leven zonder chocolade is een leven waarin iets belangrijks ontbreekt. Het is het ultieme genieten, een verrukking en doet mensen smelten van extase. Het stimuleert je hersenen en verwarmt je geluk en je verlangen. Het is letterlijk een godenspijs, maar dat wisten de Maya al …

     

    Wat vertelt je lievelingschocolade over je karakter, bevordert chocolade je levenskwaliteit? Was Elvis Presley een chocolic? En waarom zijn dames onmisbaar in een chocolaterie? Wat is de beste manier om chocolademelk klaar te maken? Op zoek naar de perfecte samenstelling voor je pralines?

     

    Cacao was voor de Maya een ware godendrank. De Spanjaarden wisten bij de ontdekking van Mexico de tchocoatl echter niet meteen te waarderen. Pas toen hun wijn op raakte, besloten zij deze vreemde drank te gaan proeven. En op dat moment begon cacao aan zijn verovering van Europa en de rest van de wereld…

     

    René Goossens wijdt je in, in de fascinerende geschiedenis van de cacaoboon. Hij toont hoe van cacao chocolade wordt gemaakt en hoe je die chocolade verwerkt, vormgeeft en op smaak brengt. Een unieke kijk in het atelier van de chocolatier.

     

    ‘De Chocolade Codex’ is het onmisbare boek dat vele geheimen van chocolade onthult aan zowel chocoladeliefhebbers als ervaren chocolatiers. Inzicht in de knowhow van hoe je met chocolade moet omgaan, en de lekkerste kant-en-klaarrecepten van Hotel- en Toerismeschool Spermalie voor mousse cake en ander chocoladelekkers.

     

    Meester-Chocoatier René Goossens uit Antwerpen is al jaren gepassioneerd door de goddelijke chocolade. Hij leidde honderden chocolatiers op en leerde hen de hoogstandjes van de chocoladekunst. Zijn specialiteit in de chocolaterie omvat alle disciplines met de grootste onderscheiding. Hij is Honoris causa Confrérie des Chocolatiers de France en erevoorzitter van Fenaco. RVH.

     

     

    “De Chocolade Codex” van auteur René Goossens en fotograaf Andrew Verschetze werd uitgegeven door het Davidsfonds Leuven. Het boek werd gebonden met goudopleg en telt 368 p, formaat 16 x 26 cm. Prijs 42  €.

    NUR 440 – ISBN 978 90 5826 4749

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website grijze garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers

     

     

     

    Zoals de traditie wil, wordt elk jaar op 15 november, de dag van het Feest van de Dynastie, de lijst opgesteld van de personen die het Zijne Majesteit koning Albert II van België heeft behaagd de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van België te verlenen.

     

    Veertien personen verschijnen als vertegenwoordigers van elf nieuwe huizen op de lijst waaronder de hh Philippe Dehennin voor BMW Belgium Luxembourg s.a., Auguste De Haes voor Buvetex n.v., Jan Crobeck voor Crolux, Olivier Demoulin voor Etac s.a., Dominique Schouterden voor Nikon BeLux, André Verheggen voor Canon Belgium NV. Mevrouw Ariane Vaxelaire voor Easy Living s.a. is de enige vrouwelijke nieuwkomer in het gezelschap.

    Drie brevetten werden niet hernieuwd zodat de vereniging nu 113 leden telt. In totaal zijn er nochtans meer dan 3000 leveranciers, waarvan het merendeel ongetwijfeld niet op de hoogte is van de te volgen procedure, grootste struikelblok is wellicht het feit dat de leverancier zelf een aanvraag tot erkenning moet indienen.

     

    Hoe dan ook, deze eretitel is voornamelijk naar buitenlandse klanten en export toe, een prestigieuze onderscheiding die nog steeds hoge waarderingscijfers meekrijgt. RVH.

    www.degebrevetteerdehofleveranciers.be

     

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebrevetteerde hofleveranciers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers

     

     

     

    Zoals de traditie wil, wordt elk jaar op 15 november, de dag van het Feest van de Dynastie, de lijst opgesteld van de personen die het Zijne Majesteit koning Albert II van België heeft behaagd de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van België te verlenen.

     

    Veertien personen verschijnen als vertegenwoordigers van elf nieuwe huizen op de lijst waaronder de hh Philippe Dehennin voor BMW Belgium Luxembourg s.a., Auguste De Haes voor Buvetex n.v., Jan Crobeck voor Crolux, Olivier Demoulin voor Etac s.a., Dominique Schouterden voor Nikon BeLux, André Verheggen voor Canon Belgium NV. Mevrouw Ariane Vaxelaire voor Easy Living s.a. is de enige vrouwelijke nieuwkomer in het gezelschap.

    Drie brevetten werden niet hernieuwd zodat de vereniging nu 113 leden telt. In totaal zijn er nochtans meer dan 3000 leveranciers, waarvan het merendeel ongetwijfeld niet op de hoogte is van de te volgen procedure, grootste struikelblok is wellicht het feit dat de leverancier zelf een aanvraag tot erkenning moet indienen.

     

    Hoe dan ook, deze eretitel is voornamelijk naar buitenlandse klanten en export toe, een prestigieuze onderscheiding die nog steeds hoge waarderingscijfers meekrijgt. RVH.

    www.degebrevetteerdehofleveranciers.be

     

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterseizoen

     

    Winterseizoen 2007-2008 diverse nieuwe bestemmingen vanop Brussels Airport

     

     

     

    Nieuwe bestemmingen die deze winter voor het eerst aangevlogen worden zijn Chennai (India), Aqaba (Jordanië) en Wroclaw (Polen). Daarnaast is op een groot aantal intercontinentale en Europese bestemmingen de frequentie aanzienlijk verhoogd. Nieuwe luchtvaartmaatschappijen deze winter zijn Sterling Airlines op Kopenhagen, Oslo en Stockholm, Blue Air op Boekarest en MyAir op Bari.

     

    Een overzicht van alle bestaande en nieuwe routes vindt de reiziger op de luchthavenwebsite www.brusselsairport.be en in een gloednieuwe gedrukte timetable voor het winterseizoen. Hier vindt de passagier ook alle nuttige informatie om zijn reis op de meest aangename en efficiënte manier te doen verlopen.

     

    Het aanbod van lagekostenbestemmingen wordt opnieuw uitvoerig toegelicht in een overzichtelijke folder met tarieven. Voor de tweede keer verzorgt Brussels Airport hiermee een document dat de reiziger de weg toont naar alle bestemmingen die rechtstreeks vanaf Brussels Airport kunnen aangevlogen worden voor 99 euro of minder, taksen inbegrepen. Elke week worden 86 verschillende steden aangevlogen binnen dit lagekostentarief (van 26,99 tot 99 Euro), in totaal betreft het aanbod 1472 lagetarievenvluchten per week.

     

    Hiermee bevestigt Brussels Airport zijn gesegmenteerd aanbod. Naast het ruime aanbod in langeafstandsvluchten en Europese bestemmingen met full-service luchtvaartmaatschappijen, overstijgt de keuze aan lagekostenbestemmingen drie keer het samengetelde low-fare aanbod van alle andere Belgische luchthavens samen. Daarmee is Brussels Airport niet enkel een belangrijke low-fare luchthaven in eigen land, maar een volwaardige speler in het Europese low-fare landschap.

     

    Vracht

    Vanaf volgend jaar wordt een sterke terugval verwacht in het aantal nachtvluchten door herschikkingen bij koerierbedrijf DHL. Brucargo ziet al enkele maanden een forse groei in het aantal dagvluchten dat uitgevoerd wordt met volvrachtvliegtuigen. Die trend wordt voortgezet. De nieuwe Belgische full freight maatschappij Cargo B start met drie wekelijkse vluchten op Afrika. Cathay Pacific Cargo brengt voortaan zeven wekelijkse volvrachtverbindingen naar Hong Kong terwijl Royal Jordanian Cargo zijn wekelijkse frequentie naar Amman verhoogt van 5 naar 7 vluchten. Tap Portugal Cargo start met een wekelijkse volvrachtvlucht naar Lissabon, tenslotte voorziet Ethiopian Airlines Cargo een forse uitbreiding van zijn zes wekelijkse vluchten naar Addis Abeba.  RVH.

     

     zie ook www.6minutes.be mice

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katima'a
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KATIMA’A

     

     

     

     

    Katima’a (vrouw die een geheim deelt) is geboren door een ontmoeting met de berbervrouwen, die de houders zijn van een wonderlijk schoonheidsgeheim: de Arganolie. De traditionele vervaardiging van deze olie heeft bij ons de eerbied afgedwongen voor deze voorvaderlijke knowhow, eerbied waaruit ook de wil ontstond om de ontwikkelingsprojecten van deze vrouwen te ondersteunen.

     

    Onder het gamma van zestien hoogkwalitatieve producten van Katima’a is de ‘nachtverzorging’ zonder twijfel een echte verheerlijking voor de huid. Een huid die gedurende de ganse dag veelvoudige agressies ondergaat, moet vanaf 35 jaar, terug gehydrateerd en in de diepte behandeld worden.

    Door zijn samenstelling, rijk aan Arganolie, meristem van de eikenwortel, aloë vera en actieven afkomstig van de zee, helpt de ‘nachtverzorging’ van Katima’a de huid efficiënt te beschermen en de gevolgen van de tijd te voorkomen. RVH.

     

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyros pelletkachels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE PYROS PELLETKACHELS VAN PATERNO !

     

     

    ...lekker warm bijdragen aan een minder snelle opwarming van ons klimaat

    Met de komst van de Pyros Pelletkachels komt er eindelijk schot in de Belgische markt voor pelletkachels. Het Italiaanse bedrijf PATERNO s.r.l. is al een decennium één van de pioniers in houtpelletkachels en koos nu voor Dutry & Co als exclusief invoerder voor de Benelux en Frankrijk. Het Belgische bedrijf Dutry & Co is bij het grote publiek vooral bekend als de importeur van de Tulikivi speksteenkachels uit Finland.

    De PYROS pelletkachels branden op houtkorrels gemaakt van geperst houtzaagsel. Deze hernieuwbare brandstof biedt een prima antwoord op de opwarming van de aarde, want ze is grotendeels CO2-neutraal.

    Opvallend bij de PYROS pelletkachels is de uitgelezen kwaliteit van alle onderdelen. Zo bijvoorbeeld het gebruik van de zeer bedrijfszekere en geruisloze “EBM” ventilatoren en ook de duurzame brandkorf in chroom-nikkel gietijzer. Alle PYROS kachels zijn ISO 9001 gekeurd, met uitgebreide fabrieksgarantie en een doordachte service. De PYROS kachels branden de houtpellets schoon en efficiënt, met een verbrandingsrendement van 85 tot 87 %. Ze zijn gebruiksvriendelijk en volledig thermostatisch geautomatiseerd, met afstandsbediening. Het regelbare vlammenspel achter het luchtgespoelde glasraam biedt extra gezelligheid. De “soft design” is naar italiaanse stijl, met keuze uit vele kleuren staal, ceramiek en spekteen en een warmhoudvak als optie. Ze kunnen ook zonder schoorsteen via de gevel aangesloten worden, eventueel met een rookgas-waterfilter. RVH.

    www.dutry.com

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flagstoreship Stijn Helsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Flagshipstore Stijn Helsen.

     

     

     

    Er is lang over gepraat, maar eindelijk is het zover: de nieuwe Stijn Helsen flagshipstore opende de deuren. In een compleet nieuw pand aan de Diesterstraat laat de Belgische ontwerper zijn kledinglijnen zien, in combinatie met een uitgelezen selectie andere merken én meubelen.

     

    Stijn Helsen is een eerste klas kleermaker die het vak leerde in Milaan, en nadien werkte bij Vivienne Westwood in Londen en Valentino in Rome. Ook voor Joseph Ettedgui creëerde Stijn Helsen enkele seizoenen terug een herenlijn. Hij werkte in Hollywood mee aan de filmkostuums van onder meer Spiderman en Sea Biscuit. Tegelijk werkte hij zijn eigen collecties verder uit.

    De Stijn Helsen herencollectie is ‘classic with a twist’ – getuige daarvan details als een fuchsia voering in een klassiek kostuumvest. In de nieuwe zaak lopen ready to wear en maatwerk hand in hand. De ‘su misura’ lijn is veelbelovend, omdat alles kan: de mooiste stoffen, knopen en voering naar keuze, naam in de voering, etc. Heren kunnen zich verheugen op een heel aparte omgeving op de eerste verdieping die lijkt op een hedendaagse versie van de dressing. Nieuw is de sportlijn SH4U, met sportieve T-shirts en hemden, en sportschoenen. Een toegankelijke collectie voor jongeren die Helsen-minded zijn.

     

    De dameslijn van Stijn Helsen is op de benedenverdieping te vinden, net als een mooie selectie andere merken: Loewe (leder jasjes en handtassen), Viktor & Rolf (dameslijn), Jil Sander (herenlijn) en een schare accessoires van diverse ontwerpers.

    Heel nieuw is dat Stijn Helsen ook designobjecten in de winkel aanbiedt. Dingen die hij mooi vindt en ook voor zichzelf zou willen kopen: dat gaat van een grote spiegel tot een bijzondere vaas en zelfs een fitness-toestel.

     

    De winkel is een ontwerp van Stijn Helsen zelf, in samenspraak met architect Guy Marie Huys, een vriend van de familie Helsen. Stijn bedacht een concept verdeeld over twee verdiepingen. De sfeer is duidelijk jaren dertig met een hedendaagse touch. De flair van Chicago met zijn wit-zwart cool-factor en tegelijk warme uitstraling. “Ik wou een grootstedelijk gevoel”, zegt Stijn. “En tegelijk een plek waar service centraal staat.” Dus koos hij voor imposante zuilen buiten en in de winkel, grote, moderne glaspartijen aan de voorkant, en niet voor de hand liggende materialen die toch een luxueus aspect meegeven. Van travertin tot wit beton en zwarte steen. Op de benedenverdieping steelt de toonbank de show: zwevend haast en dus een huzarenstukje op zich.

     

    Wie zich naar de eerste verdieping begeeft, ontmoet op de trappen vier woorden die de wereld van Stijn Helsen omarmen: intuïtie, fantasie, emotie, evolutie. Eens boven zorgt een koepel met gebombeerd glas voor daglicht en een niet te missen ruimtegevoel.  

    De Stijn Helsen flagshipstore is tekenend voor hedendaags Hasselt. Het is de plek die de ontwerper bewust gekozen heeft, om er thuis te komen na alweer een verre reis. Allicht wordt de nieuwe zaak een referentie. En niet alleen in de modewereld. RVH.

    www.stijnhelsen.com

    17-11-2007 om 18:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa foundation
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    INTERNATIONALE PRIJS VAN DE SPA FOUNDATION

     

     

     

    Op 9 november ontving Olivier Devuyst, Hoogleraar in Fysiologie en Geneeskunde aan de Faculteit Geneeskunde van de Université Catholique de Louvain ( UCL), ter gelegenheid van het 10e Congres voor Voeding & Gezondheid, de internationale Prijs van de SPA FOUNDATION 2007.

    Deze wetenschappelijke en tweejaarlijkse prijs, georganiseerd onder toezicht van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (NFWO), beloont dit jaar « een onderzoeker die zich heeft onderscheiden met experimenteel onderzoek dat aantoont hoe belangrijk een optimale hydratatie is bij veroudering ».

     

    We vergeten het vaak, maar water vormt ongeveer twee derde van ons lichaamsgewicht. We beschikken over een heel nauwkeurig regulatiesysteem voor het constant houden van de water- en zoutconcentraties in ons lichaam. Maar dit systeem kan ontregeld raken. Bejaarden zijn bijvoorbeeld veel gevoeliger voor dehydratatie en voornamelijk in risicosituaties: bewustzijnsproblemen, hevige warmte, koorts enz. Bovendien kan het moeilijker zijn om aan water te geraken omwille van een verminderde beweeglijkheid. Andere elementen, zoals een nierfunctie die verloren gaat door de leeftijd of door bepaalde aandoeningen (diabetes, hypertensie, …) of door de werking van bepaalde geneesmiddelen (vooral de diuretica) kunnen ook een belangrijke rol spelen in de verstoring van de vochtbalans van bejaarden. Uitgaande van deze vaststellingen heeft de internationale Prijs van de Spa Foundation 2007 het werk van een onderzoeker rond het thema « water en veroudering » willen belonen.

     

    De jury heeft de internationale Prijs van de Spa Foundation 2007 toegekend aan Professor Devuyst van de Université Catholique de Louvain, voor zijn werk over de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het water- en elektrolytentransport in de nieren. Dit onderzoek heeft het mogelijk gemaakt om in eerste instantie verscheidene aangeboren ziekten van de nier die kunnen verergeren door dehydratatie en nierinsufficiëntie beter te begrijpen, en om in tweede instantie de behandeling van deze patiënten te verbeteren.

     

    Onder toezicht van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (NFWO) worden in 1983 ter gelegenheid van de 400e verjaardag van de uitvoer van het Spawater wetenschappelijke prijzen van de Spa Foundation gecreëerd. In 2000 wordt een algemeen thema gedefinieerd : « water throughout the life cycle », water doorheen de levenscyclus.

    Sindsdien werden vier Prijzen toegekend voor werken over water en zwangerschap, water en groei, de gezondheidsvoordelen van water drinken en ten slotte in 2007 water en veroudering. RVH.

     

     

    17-11-2007 om 18:29 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Limburg 'autoroutes'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuwe auto- en motorroutes leiden je door ‘Katarakt’-land

     

     

     

     

    Toerisme Limburg heeft de vier bestaande auto- en motorroutes door Haspengouw helemaal vernieuwd. Elke lus heeft zijn eigenheid. Golvende landschappen, fruitbomen, pittoreske kerkdorpjes, droomkastelen, stoere vierkantshoeves, goudgele akkers, verrassende fauna en flora, heerlijke streekproducten ... Je komt het onderweg allemaal tegen. Een verrassende kennismaking met het oogverblindende decor waar de nieuwste VRT-reeks ‘Katarakt’ werd opgenomen.

     

    “Al jaren staat Limburg in binnen- en buitenland bekend als hét fietsparadijs bij uitstek. Maar natuurlijk heten wij ook alle autorijders en motorfans van harte welkomzegt de provinciaal gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen in het voorwoord tot de nieuwe brochure. “Daarom hebben wij de bestaande routes geactualiseerd en verder verbeterd. De vier lussen voeren je langs de hoogtepunten van deze verrassende regio.”

     

    De vier uitgestippelde auto- en motorroutes brengen je tot in de ziel van Haspengouw. Achter elke bocht, langs elke weg ontdek je wel een kenmerk van deze verrassende regio. Majestueuze kastelen, statige vierkantshoeven, glooiende landschappen, vruchtbare boomgaarden, pittoreske kerkdorpjes ... Ook aan historiek geen gebrek. Steden zoals Borgloon, Bilzen, Sint-Truiden en Tongeren herbergen een schat aan historische gebouwen en verhalen. Maar nodigen u ook uit om eens lekker te shoppen of heerlijk te genieten van een streekbier of streekgerecht.

     

    Lus 1 (70 km) vertrekt en eindigt op de Grote Markt van Sint-Truiden. Je verkent de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom, Heers, Borgloon en Wellen.

    Lus 2 (102 km) vertrekt ook op de Grote Markt van Sint-Truiden. Ze voert je dwars door tal van pittoreske kerkdorpen en Haspengouwse decors. Ook de kastelen, kapelletjes en vierkantshoeves ontbreken niet. Op het programma staan de gemeenten Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Hasselt, Alken, Kortessem, Wellen en Borgloon.

    Lus 3 (100 km) start en eindigt op het Vrijthof in Tongeren. Romeinse en middeleeuwse invloeden, waterburchten … Onderweg bezoek je de gemeenten Tongeren, Riemst, Eben-Emael, Bilzen, Hoeselt, Diepenbeek en Kortessem.

    Lus 4 (74 km) start en eindigt op het Speelhof in Borgloon. Na deze tocht door Borgloon, Sint-Truiden, Heers, Tongeren en Kortessem staat het landelijke karakter van Haspengouw voor eeuwig op je netvlies gebrand.

     

    De vernieuwde auto- en motorroute Haspengouw kost 5 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in Haspengouw en bij Toerisme Limburg. Bij de brochure zit ook een handige overzichtskaart. Hierop staan de vier lussen duidelijk gemarkeerd. Maar ook lokale natuurgebieden, trekpleisters en de lokale toeristische diensten worden aangeduid. RVH.

    info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be

     

    17-11-2007 om 18:28 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAP cargo

    TAP-Portugal Cargo start wekelijkse vrachtdienst op de route Brussel - Lissabon

     

     

     

     

    Brussels Airport is verheugd te kunnen aankondigen dat TAP-Portugal Cargo sedert kort een wekelijkse vrachtdienst verzorgt tussen Brussel en Lissabon. De nieuwe dienst met geleasde Airbus A310-300F vrachtvliegtuigen van Royal Jordanian Airlines Cargo, is gericht op de Portugese, Afrikaanse en Braziliaanse markten in beide richtingen.

     

    "Al verscheidene jaren overweegt TAP-Portugal Cargo de lancering van een vrachtdienst tussen Brussel en Lissabon, maar tot nu toe bleef dat beperkt tot enkele full freight chartervluchten", aldus Karel de Ryck, Cargo Manager Belux van TAP-Portugal. "We zijn ervan overtuigd dat de markt de capaciteit van deze nieuwe vrachtdienst naar waarde zal schatten in de groeiende markt naar Lissabon en aansluitingen in Afrika en Zuid-Amerika."

    De vrachtpalletten worden gebouwd door WFS, Aviapartner staat in voor het in- en uitladen op het platform. RVH.

     

     

    17-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TOMO

     

     

     

    Het is de sensuele geur van de varenplant, die TOMO – een oosterse harmonie met bos- en ambergeuren – de Annayake man tot in de late uren van de nacht vergezelt …

    In Japan wordt het donker, de schaduw en de schemering nog altijd geassocieerd met intimiteit, privacy, geheim en de meest persoonlijke dingen in het leven.  Daarom gaat TOMO, de eau de toilette voor mannen, vanzelfsprekend in het zwart gekleed.

     

    In eerste instantie komt de geurigheid van TOMO  fris en vol energie op u af, met een dynamiserend samenspel van frisse en sissende tonen: rozemarijn, lavendel en citrusvruchten.

    Nadien openbaart zich het intense en warme hart met de gloed van palissanderhout omgeven door meeslepende en diepe tonen van blonde tabak, korianderbessen en salie.

    Uiteindelijk onthult TOMO haar intense en mysterieuze basis, samengesteld uit nobele houtsoorten gehuld in betoverende tonen van tonkabonen, benzoëhars, citrus en muskus … zwarte muskus, dat spreekt voor zich.

     

    TOMO, eau de toilette voor de nacht, voor de man… RVH.

     

    17-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    DESIGN HOTEL™ THE DOMINICAN IN BRUSSEL OPENT DEUREN

     

     

     

    The Dominican, het gloednieuwe designhotel™ in hartje Brussel opent haar deuren voor het publiek. Het hotel onderscheidt zich door haar lokale karakter en zal een trekpleister worden voor zowel zakelijke, leisure als Brusselse gasten.

     

    Anderhalf jaar na de eerstesteenlegging in maart 2006, werden zopas de laatste details afgewerkt. The Dominican is het eerste hotel in België met het kwaliteitslabel van design hotels™. Het onderscheidend karakter van het hotel gaf hierbij de doorslag.

     

    Het hotel is vormgegeven door het Belgische Architectenbureau Lens Ass en het Nederlandse designersduo Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl, dat vorig jaar de prestigieuze prijs "Prix-Villegiature Paris" voor de categorie Best Interior Design in Europe won. De rode draad doorheen het hele project van The Dominican is de combinatie van Brusselse tradities en de historiek van het pand met modern design.

     

    In tegenstelling tot het grotendeels traditionele aanbod van internationale hotelketens is The Dominican een hotel met een sterk onderscheidend lokaal karakter. Het hotel is gevestigd in de Leopoldstraat, aan de achterzijde van het Munttheater. De hoge vertrekken en de kloostergangen doen herinneren aan het Dominicaanse klooster dat in de 15e eeuw op deze locatie stond. Later woonde de bekende Franse schilder Jacques-Louis David, overleden in Brussel in 1825, op deze plek en werd het huis naar hem genoemd. De originele gevel van het huis van Jacques-Louis David is intact gebleven en werd in het nieuwe hotel behouden.

     

    De Grand Lounge en de Lounge Bar vormen het hart van het hotel en zijn een unieke ontmoetingsplek voor hotelgasten, voorbijgangers en Brusselaars die er de hele dag door in een gezellige en ontspannen sfeer terechtkunnen voor een hapje en een drankje. De voorzijde van de Lounge Bar heeft zicht op het Munttheater, de achterzijde kijkt uit op de binnentuin. De ruimte ademt een en al design uit door het samenspel van hoge plafonds, grote ramen, veel licht, moderne vormgeving en metaalwerk. Met een DJ wordt de lounge op vrijdag- en zaterdagavond een echte 'place to be'.

     

    De 150 kamers en suites werden elk individueel ontworpen en kijken uit op de centrale binnentuin. Het interieur in de kamers is een mix van zeer strak, hedendaags design, gestileerde meubelen, rijke stofferingen, warme kleuren, maar bovenal verzekerd van ultiem comfort. Het begrip 'thuisvoelen' staat centraal. Voor meetings zijn er 3 multifunctionele salons beschikbaar met een capaciteit tot 300 personen.

     

     

     

    design hotels™ vertegenwoordigt een zorgvuldig geselecteerde collectie van meer dan 140 hotels wereldwijd. Het zijn individuele hotels die alle worden gekenmerkt door hun persoonlijke karakter, vooruitstrevende design en culturele authenticiteit. design hotelstm staat voor de meest geavanceerde ideeën in de hotelsector en bieden kosmopolitische reizigers nieuwe keuzes en inspiraties. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Berlijn en filialen in Londen, Barcelona, New York, Singapore, Bali en Tokio.

     

    The Dominican is een hotel van Carlton Hotel Collection. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels. RVH.

    www.thedominican.be

     

     

     

     

    16-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangia, mangia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    angia Mangia!”

     

     

     

    Tijdens de Week van de Smaak organiseert het BELvue museum de tentoonstelling “Mangia Mangia! Italiaanse Belgen en hun keuken”, die op 17 november haar deuren opent en tot 9 december 2007 loopt.

     

    Deze bescheiden tentoonstelling zal aan de hand van een tiental panelen en een videovoorstelling speciale aandacht besteden aan de invloed van de Italiaanse inwijkelingen op onze keuken. Er worden ook verscheidene bekende ‘Italiaanse Belgen’ verwacht, zoals Maria Tarantino of Marie Arena, die niet alleen anekdotes zullen vertellen maar ook enkele van hun keukengeheimen zullen prijsgeven! Gezien het belang en de impact van de Italiaanse immigratie op onze samenleving, biedt het BELvue museum, dat volledig aan de Belgische geschiedenis gewijd is, het perfecte kader voor het thema van de invloed van de Italiaanse keuken op de Belgen.

     

    Tijdens de Week van de Smaak zullen de bezoekers echter ook de gelegenheid krijgen hun smaakpapillen aan het werk te zetten. In samenwerking met het Italiaans cultureel centrum worden twee proeverijen van typische producten georganiseerd op zaterdag 17 en zaterdag 24 november, telkens van 14u tot 17u (deelname op presentatie van een BELvue toegangsticket).

     

    Het BELvue museum, in het hart van de Kunstbergwijk, opende zijn deuren in 2005 en wordt door de Koning Boudewijnstichting beheerd. De bezoekers ontdekken er niet alleen documenten, foto’s, filmfragmenten en historische voorwerpen die de geschiedenis van België van 1830 tot vandaag illustreren, ze kunnen er genieten van de smaakvolle presentatie en het prachtige18e-eeuwse kader van het hotel Bellevue waarin het museum is ondergebracht. RVH.

     

    16-11-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!