Inhoud blog
  • Hannover
  • MSC World America: ultieme vakantiebestemming
  • 360° magic shows
  • Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen
  • Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen
  • Khudi B ari
  • Citizen: Tsuyosa-collectie
  • Alpine Extreme quartz
  • MSC Cruises: winterbrochure 2024-2025 online
  • Classic Date Manufacture
  • Haal de zomer in huis
  • Ontdek de higgen gems van Lloret de Mar
  • Welkom in Tihany, bakermat van Hongaarse lavendel
  • Entertainment voor iedereen
  • Vier de festivalzomer in stijl
  • Maak kennis met ReBelle Antwerp
  • Mission Blue en MSC Foundation
  • Een reis rond de wereld(keuken) mrt Beka
  • Aqualex Circulo, les je dorst naar duurzaamheid
  • BR03 White steel & Gold
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    16-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hannover

    50 jaar artistieke samenwerking met kunstenares Niki de Saint Phalle

     

    In Hannover, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen, beleven bezoekers kunst en cultuur op het hoogste niveau. Kunstliefhebbers kunnen musea induiken, maar ook buiten worden ze ondergedompeld in de kunstwereld. Kunstenares Niki de Saint Phalle speelde hierin een cruciale rol. Exact 50 jaar geleden maakte ze de wereldberoemde Nana’s langs de oevers van de Leine. Deze kleurrijke volumineuze sculpturen zijn sinds 1974 een van de populaire bezienswaardigheden van de stad en hebben het straatbeeld van Hannover voorgoed veranderd. De innige band met de kunstenares gaat nog een stap verder. Zo toverende ze ook de grot in de Herrenhäuser Gärten opnieuw om in een betoverende ruimte, werd ze in 2000 benoemd tot ereburger van Hannover en schonk ze ongeveer 400 werken aan het Sprengel Museum voor moderne kunst. De stad Hannover viert dit jaar deze 50-jarige samenwerking met de kunstenares die het aanzicht van de stad voorgoed veranderde.

    De Nana’s van Niki de Saint Phalle

    De bijzondere band tussen kunstenares Niki de Saint Phalle, geboren op 29 oktober 1930 in Parijs en overleden op 21 mei 2002 in San Diego, en de stad Hannover ontstond in 1969, toen haar werk te zien was in de Kunstverein, het kunstencentrum in Hannover. Haar tentoonstelling werd zo enthousiast onthaald dat ze in 1974 de opdracht kreeg van stadsdirecteur Martin Neuffer om een permanente installatie te creëren. Martin wou de stad moderniseren door de straten op te fleuren met onconventionele kunstwerken. Niki de Saint Phalle, die in de kunstwereld bekend stond om haar grote Nana’s, vrouwelijke sculpturen in alle vormen en kleuren, was de geknipte persoon voor dit project. De drie felgekleurde volumineuze beelden die ze ontwierp namen vrolijke houdingen aan en kregen een plekje langs de oever van de Leine.

    Eerbetoon aan Hannover

    Niki haar Nana’s werden niet door iedereen even enthousiast ontvangen, vooral de oudere generatie vond het nutteloos om de straten van Hannover te versieren met straatkunst. De jongere  mensen waren wel enthousiast over het creatieve, bruisende en artistieke karakter dat de stad nu kreeg. Om het debat te temperen besloot Niki de Nana’s te vernoemen naar bekende vrouwelijke iconen uit Hannover, een eerbetoon dat de inwoners maar al te graag aanvaarden. Langzaam maar zeker begonnen ze de Nana’s als deel van hun gemeenschap te beschouwen en in 2000 benoemden ze haar zelfs tot ereburger van de stad.

    Betoverende grot in de Herrenhäuser Gärten

    Sinds 1998 werkte de kunstenares ook aan het herontwerp van de grot van Hannover, gelegen in de Herrenhäuser Gärten. Het finale resultaat kon Niki jammer genoeg nooit zelf bewonderen, aangezien ze een jaar voor de voltooiing stierf. Dankzij haar gedetailleerde plannen was het alsnog mogelijk om haar werk verder te zetten en trouw te blijven aan haar oorspronkelijke idee. De grot werd versierd met schitterende glasmozaïeken en gekleurde beelden die de wanden bedekken. De mozaïeken zijn niet vlak en bewegen mee met de karakteristieke rondingen van de sculpturen. Hierdoor ontstaan er tal van weerkaatsingen en weerspiegelingen, wat voor een uniek schouwspel zorgt.

    Volg de verrassende Beeldenmijl kunstroute

    Dat de straatkunst in Hannover vandaag de dag met open armen ontvangen wordt, bewijst de Beeldenmijl. Deze opvallende route, die wandelaars of fietsers langs sculpturen en kunstwerken loodst, is een gouden tip voor kunstliefhebbers. De Beeldenmijl bundelt de werken van acht bekende kunstenaars, waaronder uiteraard de werken van Niki de Saint Phalle, maar ook die van Erich Hauser en John Henry, die elk een eigen unieke stijl hebben en andere materialen gebruiken. Door de werken in de openbare ruime te plaatsen, wil de stad kunst toegankelijk maken bij het brede publiek. Naast de permanente sculpturen worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, waardoor de Beeldenmijl voortdurend evolueert en blijft verrassen. De route draagt bij aan het culturele erfgoed van de stad en onderstreept Hannover als een plek waar kunst en cultuur een belangrijke rol spelen.

    Illustraties h mahramzadeh & lars gerhards

    Meer info via: https://www.visit-hannover.com/nl





    16-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSC World America: ultieme vakantiebestemming

    Msc world america wordt de ultieme familiebestemming op zee met uitgebreide faciliteiten en nieuwe LEGO®-activiteiten

     

    • MSC World America zal beschikken over het grootste, meest actievolle Doremiland-kindergedeelte in de MSC Cruises vloot, met een oppervlakte van meer dan 1.000 m². • In een versterkte samenwerking met de LEGO Group zal het schip de eerste LEGO®-themaparade op zee aanbieden, evenals de LEGO® Family Game Show, een masterbuilder-zone en meer. • Family Aventura District herbergt ook The Harbour, een interactieve zone voor ouders en kinderen, plus Cliffhanger, de enige schommelrit boven het water op zee.

    Het nieuwste World Class schip van MSC Cruises, MSC World America, zal gezinscruises herdefiniëren met nooit eerder geziene zones en activiteiten wanneer het in april 2025 in dienst treedt, inclusief nieuwe programma's en faciliteiten ontwikkeld in samenwerking met de LEGO Group.

    MSC World America - LEGO Room

    De rederij kondigde eerder aan dat het ultramoderne nieuwe vlaggenschip zeven verschillende zones zal bevatten, elk met een reeks op maat gemaakte belevingen, waarbij Family Aventura de favoriete bestemming wordt voor kinderen en gezinnen, dag en nacht.

    Als familiebedrijf staat MSC Cruises bekend om zijn bekroonde gezinsaanbiedingen, die een onvergetelijke cruise-ervaring bieden voor kinderen van alle leeftijden en hun families. MSC World America is van plan om dit aanbod nog verder uit te breiden met het grootste en technologisch meest geavanceerde kindergedeelte tot nu toe, dat meer dan 1.000 m² beslaat verdeeld over zeven verschillende kamers en gasten van 0-17 jaar bedient. Gasten kunnen een reeks nieuwe concepten verwachten, die gezinsbelevingen aan boord naar nieuwe hoogten zullen brengen.

    Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, verklaart: "In de afgelopen decennia heeft de cruise-industrie een ware gedaanteverandering ondergaan. Met het uitgebreide aanbod voor kinderen en jongeren zijn cruises vandaag de dag meer dan ooit dé ideale gezinsvakantie. De lancering van MSC World America bevestigt opnieuw dat families de kern vormen van MSC. We zijn verheugd om hen een ongeëvenaarde variëteit aan activiteiten en voorzieningen te kunnen bieden, waardoor ze samen aan boord van onze schepen onvergetelijke momenten kunnen beleven."

    Gloednieuwe activiteiten die wachten om ontdekt te worden, zijn onder andere:

    NIEUWE LEGO®-PARADE: Voor het eerst in de cruise-industrie zal MSC World America een LEGO®-parade organiseren met LEGO®-wandelende figuren die kinderen van alle leeftijden zullen vermaken. De parade trekt één keer per cruise door het schip van Family Adventura naar de World Promenade.

     

    NIEUWE LEGO® FAMILY ZONE: Family Adventura zal ook een nieuwe zone krijgen voor meesterbouwers en stenenliefhebbers, genaamd LEGO® Family Zone. Hier kunnen ouders en kinderen samen spelen, en LEGO®-fans van alle leeftijden kunnen hun creativiteit de hele dag door de vrije loop laten.

    NIEUWE LEGO® GAME SHOW: MSC World America zal voor het eerst in de cruise-industrie een LEGO® Family Game Show aanbieden. Tijdens elke cruise krijgen families de kans om samen te komen voor een opwindende teamuitdaging, waarbij ouders en kinderen kunnen strijden als echte Master Builders aan boord. De competitie zal bestaan uit getimede uitdagingen, kleurrijke stenen en onverwachte wendingen, allemaal met als doel de ultieme winnaar te bepalen. LEGO®-fans van alle leeftijden willen deze spannende activiteit niet missen.

    NIEUWE BOXES FAMILY GAME SHOW: Families krijgen de kans om te strijden in “Boxes”, een nieuwe, leuke familiegame show waarbij elke mysterieuze doos een blinddoekuitdaging bevat om te overwinnen en prijzen te winnen.

    NIEUWE DOREMIX FAMILY DISCO: Voor danscompetitiefans komt er een nieuwe versie van de Doremix Family Disco met nieuwe technologie en visuele hoogstandjes. Ouders en kinderen zullen samen dansen om de titel van beste dansers van de avond te winnen op de wereldwijde hits van het moment en originele MSC Cruises-liedjes voor kinderen.

    NIEUWE HIGH-TECH BELEVINGEN: Speciaal gecreëerd voor tieners, biedt Star Shooters, een avontuurlijke baan in de Sportplex, deelnemers de taak om een doelwit te raken om punten te verzamelen voor de uiteindelijke overwinning, terwijl Virtual Reality in Luna Park gasten toegang geeft tot de nieuwste VR-technologie-ervaringen, om hen te vervoeren naar andere werelden vanaf de MSC World America.

    NIEUW GROOTSTE DOREMILAND OOIT: MSC World America zal beschikken over het grootste, meest actievolle Doremiland-kindergedeelte in de MSC Cruises vloot, met een oppervlakte van meer dan 1.000 m². Met zeven kamers gewijd aan verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar, zal het ook het meest technologische kindergedeelte van de vloot zijn met de nieuwste technologische consoles op de markt, geluids- en lichteffecten. Babysitdiensten worden aangeboden in samenwerking met Chicco® – het toonaangevende wereldwijde babymerk en een langdurige partner van MSC Cruises. Exclusief op MSC World America zullen de populaire Kids’ Clubs de hele dag open zijn, van 9 uur ’s ochtends tot middernacht gedurende de hele reis.

    NIEUWE THE HARBOUR: In het hart van het Family Aventura-district ligt The Harbour, een revolutionair nieuw buitenpark waar families samen kunnen komen om deel te nemen aan activiteiten, te genieten van heerlijke hapjes en te zonnebaden. The Harbour biedt een opwindend touwparcours, een spannende nieuwe state-of-the-art Cliffhanger-attractie, de enige schommelrit boven het water op zee, een gezinsverblijf en een speeltuin gemodelleerd naar de iconische vuurtoren van Ocean Cay MSC Marine Reserve. Meer details over The Harbour zullen binnenkort worden onthuld.

    Populaire favorieten van MSC Cruises die terugkeren naar MSC World America:

    SPORTPLEX: In het Sportplex zullen gasten een ruime en dynamische speelruimte vinden, uitgerust met alles van basketbal- en tennisbanen tot interactieve spelshows en zelfs botsauto's en rolschaatsen. Er zal een speciaal sportprogramma worden aangeboden, met onder andere een evolutie van voetbal, basketbal, Zorb-bal sessies, Pickleball en Hoverboards. Hier krijgen gasten ook de kans om te genieten van de populaire Drone Academy - een levendige en high-tech drone-estafettewedstrijd die 's nachts tot leven komt door fluo-effecten en gloeiende drones.

    Guinness World Record Family Quiz: Families kunnen proberen te wedden op 's werelds meest ongelooflijke records en proberen deze te overtreffen, herinneringen creërend die een leven lang meegaan.

    MasterChef at Sea Juniors: een nieuwe generatie koks krijgt de kans om deel te nemen aan een kookwedstrijd voor kinderen, waarbij de meest getalenteerde en creatieve elke week worden verkozen.





    15-06-2024 om 09:38 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.360° magic shows

    DE 360° MAGIC SHOWS KEREN TERUG IN JULI BIJ WOM

    06.07 > 21.07.24 - elke dag om 14u

    Nadat de 360 graden goochelshow Maxime Mandrake & Friends deze lente het publiek veroverde, keert hij deze zomer terug naar WOM! Deze adembenemende show, nog nooit eerder vertoond in België, plaatst de goochelaar in het midden van de zaal dankzij een roterend apparaat. Maxime Mandrake – wereldkampioen goochelen -, Yann Lejeune en Bruno Vairone staan elke dag om 14u op het podium van WOM, van 6 tot 21 juli 2024. Een familie-evenement om niet te missen deze zomer, verwondering gegarandeerd!

    Parcours vol illusies en magie

    Bij WOM - World Of Mind maken we plezier terwijl er vragen en twijfels ontstaan. Dankzij een totaal nieuw meeslepend en interactief permanent parcours stelt dit museum de hersenen op de proef en dompelt het de bezoeker onder in een wereld waar schijn vaak bedriegt. Optische illusies en tastbaar en auditief gezichtsbedrog doen je de weg kwijtraken. Gelegen op de snelgroeiende site van Tour & Taxis, biedt het een groot parcours van 1500m2.

    Het parcours wordt gekenmerkt door wetenschapshoeken die werden ontwikkeld door professor Steven Laureys, een wereldberoemde neuroloog en houder van de prestigieuze Francqui-prijs. Bezoekers leren meer over de cognitieve mechanismen die een rol spelen tijdens de interactie met de illusies en experimenten in het museum. Deze leiden tot verschillen van meningen of percepties.

    Tempora werd opgericht in 1998 en is een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerpen, creëren, promoten en beheren van musea, tentoonstellingen en culturele voorzieningen. Inmiddels is Tempora uitgegroeid tot een belangrijke culturele operator wiens tentoonstellingen naar Europa en de rest van
 de wereld worden geëxporteerd. Tempora beschikt over een geïntegreerd team dat de hele productieketen voor zijn rekening neemt, van ontwerp tot beheer en productie, waaronder: historici en architecten, scenografen, grafisch ontwerpers en multimedia specialisten, ingenieurs en technici.

    De aanpak van Tempora is gebaseerd op een aantal waarden: respect voor de sites en hun geschiedenis, de opwaardering van de collecties, het zoeken naar een evenwicht tussen het ludieke, het esthetische en het strenge respect voor wetenschappelijke kennis, toegang voor een zo groot mogelijk aantal mensen en een 
zorg voor educatie.

    PRAKTISCHE INFORMATIE : LOCATIE : WOM – Parcours vol illusies en magie Tour & Taxis, Shed 4bis, 1000 Brussel

    DATA : Drietalige voorstelling (FR, NL, ENG) Elke dag om 14u - Van 6 tot 21 juli 2024

    TARIEVEN : Standaard (>26): 25€ - Junior (6-25): 22,50€ - Familie pack (2+2): 75€ (in plaats van 95€) - Kinderen ( De prijs van de show is inclusief een bezoek aan het WOM. Tickets voor de Magic Shows zijn vanaf 25 juni 2024 verkrijgbaar op de website van WOM https://worldofmind.be





    14-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen

    Van 07 tot 13 augustus 2024 in het Koninklijk Parktheater met jonge virtuozen. Het is met diepe dankbaarheid dat het Classissimo team hulde brengt aan een uitzonderlijke man zonder wie het festival nooit het daglicht had gezien.  Georges Dumortier, fluitist, dirigent en gepassioneerd mediaman, was de drijvende kracht achter Classissimo sinds zijn oprichting in 2006. Zijn talent, charisma en dynamische persoonlijkheid hebben de geboorte van een uitzonderlijk muzikaal evenement mogelijk gemaakt, en tegelijkertijd een enthousiaste gemeenschap - zowel de teams als het publiek - rond klassieke muziek in Brussel samengebracht.

    Nu hij de fakkel doorgeeft aan een even getalenteerde opvolger, willen we onze diepste dankbaarheid aan hem uitspreken. Zijn nalatenschap zal voortleven in de geschiedenis van het festival en zijn toewijding zal ons blijven inspireren. Marc Grauwels, een wereldberoemde Belgische fluitist met een passie voor communicatie en culturele acties, wordt nu de nieuwe artistieke directeur van Classissimo.

    Voor deze 18e editie, van 7 tot en met 13 augustus 2024, zal het festival plaatsvinden in het prachtige Théâtre Royal du Parc in Brussel, recht tegenover het parlement.

    Onder het thema “Klassiek zonder Grenzen” zal het publiek de tijdloze werken van Strauss, Debussy, Ravel, Sarasate en Mozart ontdekken, met de hulp van een aantal topartiesten en ensembles: het Ensemble Khéops met hun nieuwe voorstelling rond Tijl Uilenspiegel, Pascal Amoyel met zijn voorstelling Le pianiste aux 50 doigts, het Balkan Wave Ensemble, Florian Noack, Ronald Van Spaendonck, Pauline van der Rest en de altvioliste Alice Sinacori, een rijzende ster op de Belgische muziekscène. Bovendien is elk concert, volgens een traditie die de trots van het festival is, een gelegenheid voor jonge virtuozen om op te treden - en voor sommigen om hun debuut te maken - naast deze prestigieuze solisten.

    Of je nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of een nieuwsgierige beginner, doe deze zomer met ons mee aan een week vol muzikale ontdekkingen 'zonder grenzen' in tijd of ruimte! Lang leve de Klassieke Muziek en lang leve Classissimo!

    www.classissimo.brussels

    INFO & RESERVERINGEN : Reserveren verplicht via FNACTICKETS.BE - Théâtre Royal du Parc - Wetstraat 3 - 1000 Brussel - opening deuren : 19H30- concerten : 20u00

    Prijs : 15 € - Ter plaatse : 18 € - Studenten : 8 € op vertoon van studentenkaart – Jongeren -18 jaar  : gratis op vertoon van identiteitskaart - Pas voor de 7 concerten in voorverkoop : 68 €

     

     







    13-06-2024 om 08:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen

    Van 07 tot 13 augustus 2024 in het Koninklijk Parktheater met jonge virtuozen. Het is met diepe dankbaarheid dat het Classissimo team hulde brengt aan een uitzonderlijke man zonder wie het festival nooit het daglicht had gezien.  Georges Dumortier, fluitist, dirigent en gepassioneerd mediaman, was de drijvende kracht achter Classissimo sinds zijn oprichting in 2006. Zijn talent, charisma en dynamische persoonlijkheid hebben de geboorte van een uitzonderlijk muzikaal evenement mogelijk gemaakt, en tegelijkertijd een enthousiaste gemeenschap - zowel de teams als het publiek - rond klassieke muziek in Brussel samengebracht.

    Nu hij de fakkel doorgeeft aan een even getalenteerde opvolger, willen we onze diepste dankbaarheid aan hem uitspreken. Zijn nalatenschap zal voortleven in de geschiedenis van het festival en zijn toewijding zal ons blijven inspireren. Marc Grauwels, een wereldberoemde Belgische fluitist met een passie voor communicatie en culturele acties, wordt nu de nieuwe artistieke directeur van Classissimo.

    Voor deze 18e editie, van 7 tot en met 13 augustus 2024, zal het festival plaatsvinden in het prachtige Théâtre Royal du Parc in Brussel, recht tegenover het parlement.

    Onder het thema “Klassiek zonder Grenzen” zal het publiek de tijdloze werken van Strauss, Debussy, Ravel, Sarasate en Mozart ontdekken, met de hulp van een aantal topartiesten en ensembles: het Ensemble Khéops met hun nieuwe voorstelling rond Tijl Uilenspiegel, Pascal Amoyel met zijn voorstelling Le pianiste aux 50 doigts, het Balkan Wave Ensemble, Florian Noack, Ronald Van Spaendonck, Pauline van der Rest en de altvioliste Alice Sinacori, een rijzende ster op de Belgische muziekscène. Bovendien is elk concert, volgens een traditie die de trots van het festival is, een gelegenheid voor jonge virtuozen om op te treden - en voor sommigen om hun debuut te maken - naast deze prestigieuze solisten.

    Of je nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of een nieuwsgierige beginner, doe deze zomer met ons mee aan een week vol muzikale ontdekkingen 'zonder grenzen' in tijd of ruimte! Lang leve de Klassieke Muziek en lang leve Classissimo!

    www.classissimo.brussels

    INFO & RESERVERINGEN : Reserveren verplicht via FNACTICKETS.BE - Théâtre Royal du Parc - Wetstraat 3 - 1000 Brussel - opening deuren : 19H30- concerten : 20u00

    Prijs : 15 € - Ter plaatse : 18 € - Studenten : 8 € op vertoon van studentenkaart – Jongeren -18 jaar  : gratis op vertoon van identiteitskaart - Pas voor de 7 concerten in voorverkoop : 68 €

     

     







    13-06-2024 om 08:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khudi B ari

    Een nieuwe architecturale aanwinst voor de Vitra Campus: Khudi Bari

     

    Als gevolg van de klimaatverandering komen overstromingen steeds vaker voor in Bangladesh, waardoor talloze mensen gedwongen worden een nieuw huis te zoeken. Tegen deze achtergrond hebben de Bengalese architect Marina Tabassum en haar team de Khudi Bari of kleine huizen ontwikkeld: een goedkope structuur die door de bewoners zelf kan worden opgebouwd, gedemonteerd, vervoerd en elders opnieuw in elkaar gezet kan worden. Op de Vitra Campus in Weil am Rhein werd een Khudi Bari gebouwd als voorbeeld van een zekere architecturale ingesteldheid en een concreet antwoord op problemen die door de klimaatcrisis zijn verergerd.

    Bangladesh is een land dat wordt gedefinieerd door de Gangesdelta, die gevormd wordt door de samenvloeiing van de rivieren de Ganges en de Brahmaputra. Deze brengen enorme hoeveelheden water naar beneden uit de Himalaya en het naburige gebied Meghalaya in India, waar de meeste regen ter wereld valt. Als gevolg daarvan veranderen de sedimentaire vlaktes van de Bengalese laaglanden voortdurend. In de steenloze overstromingsgebieden ontstaan regelmatig vruchtbare eilanden – bekend als ‘chars’ – die vervolgens weer worden weggespoeld door grote stortvloeden. Klimaatverandering beïnvloedt de patronen van waterbewegingen, wat resulteert in abrupte en onvoorspelbare veranderingen.

    Khudi Bari betekent letterlijk ‘klein huis’. Het is een uiterst goedkope, lichte structuur die met de hand kan worden gemonteerd en gedemonteerd – zonder elektriciteit of enige andere mechanische kracht. Het team van Marina Tabassum heeft deze huizen samen met hulporganisaties en maatschappelijke organisaties gebouwd in de chars, waardoor de levensomstandigheden voor een kwetsbare bevolking die op het absolute bestaansminimum leeft, zijn verbeterd. Er werden al meer dan honderd Khudi Bari geplaatst en er zullen er nog meer komen.

    Een Khudi Bari is een structuur gemaakt van driehoekige elementen van lokale materialen zoals bamboe gecombineerd met stalen verbindingen geprefabriceerd in kleine productiewerkplaatsen. Deze verbindingen bepalen de geometrie van het huis. Een vierkant frame dient als fundering en is ingegraven in de grond, terwijl een groter soortgelijk frame functioneert als de bovenverdieping. Het systeem wordt aangevuld met een zadeldak in plaatstaal. Zodra de basisstructuur is geplaatst, kunnen stabiele panelen en lichte schermen worden toegevoegd om een bewoonbare ruimte te creëren. De bovenverdieping biedt een toevluchtsoord bij plotse overstromingen – en als het land wordt weggespoeld, kan de Khudi Bari worden ontmanteld, vervoerd en ergens anders opnieuw worden opgebouwd.

     De eerste experimentele Khudi Bari werd gebouwd in Dhaka tijdens de pandemie van 2020. Na wat aanpassingen werden vier exemplaren in de chars van de Meghna afgewerkt. Op basis van deze ervaring werden de kwaliteiten en functies van het ontwerp verder verbeterd. Aangezien de afzonderlijke componenten per boot worden geleverd naar afgelegen gebieden en vaak langs de zandbanken worden vervoerd op niet-gemotoriseerde karren, is het van cruciaal belang dat lichte materialen worden gebruikt. Het Khudi Bari-systeem kan ook worden uitgebreid tot grotere eenheden door meerdere modules met elkaar te verbinden. Zo werd het systeem uitgebreid voor het vluchtelingenkamp Rohingya in het district Cox’s Bazar en gebruikt om buurthuizen en andere ondersteuningsfaciliteiten te bouwen in de penibele humanitaire omstandigheden van de kampen. De drijvende kracht achter deze projecten is de Foundation for Architecture and Community Equity (FACE), een initiatief van Marina Tabassum. Met de Khudi Bari speelt FACE een belangrijke rol bij het verlichten van de situatie van mensen die in zulke moeilijke omstandigheden leven.

    Een Khudi Bari op de Vitra Campus

    Wat doet een Khudi Bari aan de oevers van de Rijn? De Vitra Campus in Weil am Rhein is een actieve industriële site die in grote mate experimenteert op architecturaal vlak, culturele betrokkenheid mogelijk maakt en elk jaar honderdduizenden bezoekers verwelkomt. Samen met de recente aanplanting van een Miyawaki-bos op het terrein en de bouw van het Garden House door Tsuyoshi Tane laat de Khudi Bari zien dat de Vitra Campus een nieuwe koers vaart. Klimaatverandering vraagt om innovatieve oplossingen. Wat niet verandert, is het engagement voor goed design: de Khudi Bari laat zien dat architecturale noodzaak ook esthetisch aantrekkelijk kan zijn.







    12-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citizen: Tsuyosa-collectie

    Citizen breidt de TSUYOSA-collectie uit met een kleine secondewijzer

     

     

    CITIZEN breidt de TSUYOSA-collectie uit met een kleine secondewijzer. Het Japanse horlogemerk CITIZEN breidt zijn iconische TSUYOSA-collectie uit met de onthulling van drie nieuwe Art Deco-geïnspireerde modellen, aangedreven door een automatisch uurwerk met een gangreserve van 60 uur en een “kleine secondewijzer” op zes uur.

    De TSUYOSA-collectie opent nieuwe horizonten met de presentatie van drie nieuwe wijzerplaten met textuur geïnspireerd op architectuur voor de nieuwe “kleine seconde” modellen, evenals een nieuw uurwerk: Calibre 8322, zorgvuldig ontworpen om een royale 60-uurs gangreserve te bieden met een stop-second mechanisme.

    Deze nieuwe TSUYOSA Petite Seconde serie is geïnspireerd op de Art Deco beweging, een periode die werd gekenmerkt door een artistieke stijl die pure lijnen en geometrische vormen combineerde, en heeft drie nieuwe wijzerplaatkleuren: blauw, brons en antracietgrijs, die een verzilverde teller op 6 uur onthullen, versierd met guillochémotieven in reliëf. Deze details doen denken aan de weelde en elegantie van de jaren 1920-1930 en voegen een vleugje vintage en tijdloze charme toe aan elk model in de collectie.

    Elke wijzerplaat wordt geassocieerd met een vernieuwde armband, met grotere gepolijste centrale schakels, een verwisselbaar systeem en een verborgen vlindersluiting. Ontworpen met aandacht voor detail, voldoen deze TSUYOSA Petite Seconde aan de verwachtingen van de meest veeleisende kenners, door een combinatie van duurzaamheid en esthetiek te bieden. Deze nieuwe modellen zijn verkrijgbaar vanaf 359 euro.

     

     

     





    11-06-2024 om 16:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpine Extreme quartz

    outdoor van de bergen tot de zee

     

    Het is mogelijk om mooi, sexy, sportief... en kwarts te zijn. Want we hoeven onszelf niets meer wijs te maken: zelfs doorgewinterde verzamelaars dragen kwartshorloges voor hun outdoor- en zelfs extreme activiteiten. Maar elegantie mag nooit worden opgeofferd voor functionaliteit. De nieuwe Alpiner Extreme Quartz bewijst dit: met zijn ultracompacte diameter van 34 x 35,20 mm, met diamanten bezette bezel en turkooizen band die passen bij de wijzerplaat die geïnspireerd is op gletsjerblauwe tinten, is dit prachtige horloge klaar voor elke buitenactiviteit, van bergmeren tot fijne zandstranden. In een ultragelimiteerde serie van slechts 83 stuks (als verwijzing naar het jaar waarin Alpina werd opgericht, 1883), profiteert dit horloge van de drievoudige exclusiviteit van een op maat gemaakte wijzerplaat, een bezel op twee rijen en een bijpassende rubberen band.

    Alpina is, zoals de naam al doet vermoeden, een huis dat in de Alpen is ontstaan. Zijn speelterrein? Bergen, meren, het bedwingen van lucht en oceanen. Sinds 1883 is Alpina de vaandeldrager voor sporthorloges, waarvan het de specificaties heeft bepaald: schokbestendig, niet-magnetisch, waterdicht en gemaakt van roestvrij staal dat geschikt is voor elke uitdaging. Maar dat was nog maar het begin. De hedendaagse horlogerie heeft het recept geleidelijk verrijkt met nieuwe ingrediënten zoals design, kostbaarheid en veelzijdigheid.

    De nieuwe Alpiner Extreme Quartz is het hoogtepunt van meer dan 140 jaar geschiedenis. Vandaag de dag biedt het een nieuwe interpretatie van veelzijdige elegantie, voor diegenen die op zoek zijn naar een design dat absoluut cool en trendy is, chic en kostbaar, en bestemd voor avontuur.

    Voor deze moderne avonturiers wordt het horloge geleverd in een gloednieuw formaat dat slechts een paar maanden geleden is ontworpen, een kussenvormige kast van 34 x 35,20 mm. Dit maakt hem compact en dynamisch, comfortabel passend om de kleinste pols. Met dit formaat kan het horloge met blote armen worden gedragen, of onder een blouse voor een meer bescheiden uitstraling. Deze veelzijdige vormgeving is gemaakt voor alle gelegenheden, van de stad tot een avontuur in de bergen, van kantoor tot de haven.

    De uitstraling vraagt om de ontdekking van onbekend terrein. De wijzerplaat bestaat uit zachte en harmonieuze reflecties die de blauwe en turquoise kleuren combineren die van nature voorkomen in het hart van de gletsjers waaruit de Alpiner is ontstaan. Deze nuance is een primeur voor Alpina. Deze achtergrond wordt onderbroken door lichtgevende wijzers en uurmarkeringen. De stalen kast met een massieve achterkant waarop het Alpiner-motief is gegraveerd, garandeert een waterdichtheid tot 10 ATM/100 meter. Op 6 uur steekt een discreet datumvenster nauwelijks af tegen het gletsjerblauw van deze levendige, unieke wijzerplaat.

    Op de bezel pronkt een dubbele rij diamanten. Ook dit is een primeur voor Alpina: geen van de huidige Alpiner-modellen in de collectie heeft een dergelijke bezel. Er komen zes schroeven uit deze kostbare bezel, waarvan de kop de vorm van een driehoek heeft als knipoog naar de Alpentoppen waar het merk zijn inspiratie vandaan haalt en die ook terug te vinden zijn in het contragewicht van de secondewijzer.

    Wat de band betreft, geniet de nieuwe Alpiner Extreme Quartz opnieuw van een zeldzame exclusiviteit, met een rubber met textuur dat speciaal gemaakt is om bij één van de drie tinten van de wijzerplaat te passen. De band is uitgevoerd in stralend turquoise en afgewerkt met een vouwsluiting. De band garandeert 45 maanden lang plezier in de buitenlucht, ook dankzij de autonomie van het AL-220 uurwerk dat is ontworpen voor extreme omgevingen.

     

     







    09-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSC Cruises: winterbrochure 2024-2025 online
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De brochure MSC Cruises Winter 2024-2025 is vanaf nu beschikbaar op www.msccruises.be De populariteit van bestemmingen in de Middellandse Zee blijft ongeëvenaard, met voortdurende toevoegingen van nieuwe routes. MSC Preziosa vaart de populaire ‘Parels van het Noorden’-route met wekelijkse afvaarten in Zeebrugge en Rotterdam.           MSC Opera vaart een gloednieuwe route in de Canarische Eilanden. Door de immense populariteit van het Caribisch gebied zet MSC Cruises maar liefst vijf schepen in deze regio in. Interessant Fly & Cruise aanbod voor de Winter 2024-2025.   Highlights van de Winter 2024-2025: de Middellandse Zee, Noord-Europa en de Caraïben

    MSC Cruises kondigt aan  dat haar brochure Winter 2024-2025 vanaf nu beschikbaar is. Inderdaad, u hoeft niet meer te wachten op de gedrukte versie die eind juni zal beschikbaar zijn. Alle informatie is dus binnen handbereik met slechts enkele klikken.

    De brochure geeft een gedetailleerde beschrijving van meer dan 80 routes in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Caraïben & Antillen, Dubai, Abu Dhabi & Qatar, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Bovendien is het een gids met alle praktische informatie ter voorbereiding van een MSC cruise, over het aanbod aan boord, de verschillende belevingen (Bella, Fantastica en Aurea), transportopties alsook prijzen en kortingen. Bijzondere aandacht is er voor de MSC Yacht Club - een wereld van privacy en luxe aan boord van onze schepen. Kortom, het is een handige referentiebron voor iedereen die zich wil verdiepen in de details van onze cruises en alles wat ze te bieden hebben.

    Veel aandacht gaat uit naar onze Middellandse Zee bestemmingen die ongeëvenaard populair blijven. Drie schepen zullen in de regio varen: MSC World Europa, MSC Fantasia en MSC Opera. Twee nieuwe schepen worden toegevoegd in deze regio: MSC Lirica in de Westelijke Middellandse Zee en MSC Sinfonia in de Oostelijke Middellandse Zee. De Noord-Europese bestemmingen met de ‘Parels van het Noorden’-route winnen gestaag aan populariteit. Op het schip, MSC Preziosa, kunnen de gasten ontspannen en genieten van gevarieerde dineermogelijkheden en entertainment van wereldklasse.

    MSC Preziosa biedt bijvoorbeeld een boeiende 7-daagse cruise met Zeebrugge en Rotterdam als mogelijke inschepingshavens. De route voert de gasten langs Le Havre (Frankrijk), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Hamburg (Duitsland), naast de voor onze markt belangrijke inschepingshaven Zeebrugge en Rotterdam. Deze bestemmingen openen een scala aan interessante excursiemogelijkheden voor onze gasten. Cruisereizigers willen steeds meer tijd op de diverse stopplaatsen doorbrengen, zodat er genoeg tijd is om de lokale vibe op te snuiven en te genieten van de unieke ambiance van elke locatie.

    MSC Cruises kondigt een gloednieuw winterreisschema aan voor de Canarische Eilanden met MSC Opera. Gedurende 7 nachten, van 3 november 2024 tot 16 maart 2025, bezoekt het schip zes havens: Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas, Puerto del Rosario, Funchal, Santa Cruz de la Palma en Arrecife, voordat het terugkeert naar Tenerife. Passagiers kunnen inschepen in Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas of Funchal. Het reisschema biedt verlengde haltes van maximaal 16 uur per haven. De Canarische Eilanden en Madeira bieden een warm klimaat, rijke cultuur en indrukwekkende natuur, met tal van attracties.

    Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, benadrukt in verband met deze nieuwe populaire route: "De immense populariteit en onbetwiste aantrekkingskracht van de Canarische Eilanden onder de Belgische en Nederlandse vakantiegangers maken deze nieuwe routes ongetwijfeld tot een gegarandeerd succes. Bovendien bieden ze onze gasten ruim de gelegenheid om volop te kunnen genieten van de verschillende betoverende bestemmingen”.

    Uiteraard mogen we de Caraïben niet vergeten, betoverende bestemmingen voor vakantiegangers van alle leeftijden. Tal van adembenemende routes in deze regio worden aangeboden met vertrek vanuit Miami, Orlando en New York. Varen naar Mexico met het prachtige Costa Maya of het snorkelparadijs Cozumel, de regenwouden van Belize, de charme van Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, de Kaaimaneilanden, het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve, het zeereservaat van MSC Cruises in de Bahama’s, kortom een waaier aan wonderlijke bestemmingen en routes komen aan bod in deze Winter 2024-2025 brochure.

    MSC Virtuosa zal tijdens het winterseizoen in de Antillen varen met als thuishaven Fort-de-France, in de schaduw van de Pelée-berg en op een steenworp afstand van de botanische tuinen van Jardin de Balata. Ze zal vanuit de hoofdstad Martinique verder varen door de Antillen en West-Indië, met een serie cruises van 7 nachten.  Hoogtepunten zijn onder meer Saint Lucia, Guadeloupe en Antigua en Barbuda, waar het betoverende helderblauwe water en de witte zandstranden de verlangens van zonaanbidders zullen aanspreken.  Kortom, deze online brochure is een essentieel hulpmiddel voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde cruisereizigers, waarmee het boeken van de volgende Winter 2024-2025 cruisetrip zo aangenaam mogelijk wordt.

    Daarnaast willen we nog ons interessant Fly & Cruise aanbod voor de Winter 2024-2025 extra in de kijker zetten: Voor de Canarische Eilanden en Madeira bieden wij vluchten aan van Düsseldorf naar Santa Cruz de Tenerife. Wat betreft Dubai, Abu Dhabi en Qatar, kunt u vliegen van Amsterdam of Brussel naar Dubai. Voor de Caraïben en Antillen zijn er vluchten van Parijs-Charles de Gaulle of Frankfurt naar Fort-de-France, met de mogelijkheid om aansluitende vluchten vanaf Amsterdam te boeken (tegen een meerprijs).

    08-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Classic Date Manufacture

    drie nieuwe stalen variaties en een uniek Manufacture uurwerk

    Frederique Constant onthult de meest exclusieve versie tot nu toe van de Classic Moonphase Date Manufacture. Voor het eerst in deze lijn is het horloge uitgevoerd in massief roségoud. Bovendien is het voor deze gelegenheid gelimiteerd tot 150 genummerde exemplaren. Het is een model van tijdloze elegantie, geïnspireerd op de codes van fijne traditionele horlogerie, met drie met de hand gepolijste centrale wijzers tegen een fijn zonovergoten zilveren wijzerplaat met een maanfase op 6 uur, ingenieus gecombineerd met een datumwijzer. Aangedreven door het gloednieuwe FC-716 Manufacture uurwerk, dat nu 5 jaar garantie biedt, zal deze Classic Moonphase Date Manufacture de tand des tijds doorstaan.

    Al 35 jaar lang plaatst Frederique Constant mechanische uitmuntendheid in het hart van haar creaties. En de Classic Moonphase Date Manufacture is daarop geen uitzondering. Het is echter een uurwerk dat het daglicht niet eerder had kunnen zien, omdat het is uitgerust met een nieuw manufacture-uurwerk. Dit FC-716 kaliber is de vrucht van lange ontwikkeling en ervaring die decennialang geduldig is opgedaan. Frederique Constant heeft nu 33 eigen uurwerken, elk ontstaan uit de wens om de essentie van mechanische horlogerie te verbeteren: kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid, zonder het leidende principe van de Manufacture uit het oog te verliezen: toegankelijkheid voor zoveel mogelijk mensen.

    Deze gelimiteerde editie zal echter niet alle verzamelaars tevreden kunnen stellen, maar slechts 150 onder hen. Sinds 2023 zijn alle creaties van Frederique Constant gemaakt van massief goud in plaats van dat ze verguld zijn. En zo is het ook met deze Classic Moonphase Date Manufacture, de eerste in de FC-716 serie die wordt vervaardigd uit een blok massief 18K roségoud. Elk exemplaar is uniek, gegraveerd en genummerd op de achterkant.

    Deze nauwkeurige en kostbare Classic Moonphase Date Manufacture zet de lange traditie voort van uurwerken die twee emblematische complicaties, de datum en de maanfase, combineren. Op het eerste gezicht lijken ze heel verschillend. De eerste evolueert duidelijk en zichtbaar elke dag. Het is een complicatie die dagelijks nuttig en zelfs onmisbaar is. De tweede, de maanfase, heeft daarentegen een subtiele progressie die met het blote oog niet waarneembaar is. Het is verbonden met de astronomische cyclus, maar staat los van dagelijkse benodigdheden. Poëtisch en nauw verbonden met de geschiedenis van de horlogerie, met een zacht uiterlijk wat een denkbeeldige wereld oproept die ons uitnodigt om te ontsnappen.

    Toch zijn datum en maanfase in het geheim met elkaar verbonden. Ze zijn beide het resultaat van astronomie. Al bijna drie eeuwen lang beschouwen horlogemakers hun associatie als natuurlijk en vanzelfsprekend. Dat is wat Frederique Constant vandaag uitlicht, door een beroep te doen op het traditionele repertoire van fijne horlogerie om eer te bewijzen aan dit eeuwenoude erfgoed. De twee complicaties zijn nauw met elkaar verbonden, samengebracht in dezelfde teller op 6 uur. Ze worden weergegeven op een fraai zonovergoten, zilveren wijzerplaat. Rondom de wijzerplaat staan fijne roségouden uurmarkeringen, in harmonie met de wijzers van dezelfde tint, individueel met de hand gepolijst.

    De minutencirkel van het type "sector dial" herinnert aan de mooie tijden van de horlogerie in de jaren '40 en '50, net als de kroon van het type "ui" op 3 uur, een overblijfsel van de fijne zakhorloges van vroeger. Het geheel heeft een perfect gecontroleerde vorm met een diameter van slechts 40 mm, het formaat dat de voorkeur heeft van verzamelaars vanwege het universele en tijdloze karakter.

    Aan de achterkant laat de Classic Moonphase Date Manufacture zien hoeveel zorg Frederique Constant besteedt aan afwerking. Het nieuwe FC-716 kaliber, zichtbaar door een doorzichtig glas, is volledig versierd met côtes de Genève en cirkelgravering. De gangreserve biedt nu een looptijd van drie dagen, of 72 uur. Dit zeer nauwkeurige uurwerk, aangedreven op 4 Hz, maakt hem beter bestand tegen de grillen van het dagelijks leven dankzij het vermogen om snel terug te keren naar een perfect regelmatige oscillatie. De techniek is gebaseerd op de FC-715, waarvan het uurwerk meer dan 90% van de onderdelen overneemt, en is een beproefd, zeer betrouwbaar uurwerk.

    Het horloge wordt geleverd op een marineblauwe krokodillenleren band met marineblauwe stiksels.







    07-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!