:roll::!:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
QUICK PORTE DE NAMUR KRIJGT EERSTE SMILEY VAN FAVV
Het Quick-restaurant Porte de Namur - Square du Bastion in Brussel kreeg als eerste restaurant in België een smiley van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. De FAVV-smiley werd op 24 april 2007 door Minister Rudy Demotte gelanceerd als uithangbord voor voedselveilige horecazaken.
Quick Porte de Namur is het allereerste restaurant in België dat de smiley mag uithangen, en zo kan tonen dat het voldoet aan alle wettelijke verplichtingen inzake voedselveiligheid en -hygiëne.
Quick hecht erg veel belang aan de kwaliteit van zijn producten, en draagt voedselveiligheid daarbij hoog in het vaandel. Om de kwaliteit en veiligheid van zijn producten te garanderen, heeft Quick in de loop der jaren een aantal strikte maatregelen ingevoerd. Zo staat een uitgebreid lastenboek garant voor de allerbeste ingrediënten, wordt er dagelijks een verplichte kwaliteitscontrole uitgevoerd voordat de deuren van de restaurants opengaan, en heeft Quick ervoor geopteerd de strengste Europese normen in al zijn restaurants te implementeren.
Deze uitgebreide waaier aan veiligheidsmaatregelen werpt nu zijn vruchten af: Quick Porte de Namur is namelijk het allereerste restaurant in België dat erin slaagt een smiley op zak te steken. Annick Van Overstraeten, Directeur Operations BeLux bij Quick: Voedselveiligheid is voor Quick heel erg belangrijk, en deze certificering is dan ook een mooie erkenning van de inspanningen die wij dag in, dag uit leveren om de kwaliteit van onze producten te waarborgen.
Het FAVV voert al jaren een modern en secuur beleid voor de bewaking van de voedselketen, maar wist niet goed hoe de inspanningen van de sector kenbaar te maken aan de consument. Als oplossing voor dit probleem lanceerde Minister Rudy Demotte de smiley, een eenduidig en duidelijk teken voor de consument dat aangeeft dat een zaak de wetgeving inzake voedselveiligheid respecteert. Wettelijk gezien is elk restaurant verplicht een autocontrolesysteem op te zetten, dat de veiligheid van voedingsproducten garandeert.
Eigenaars kunnen het autocontrolesysteem van hun zaak door een onafhankelijke, door het FAVV erkende certificeringsinstelling laten controleren. Wanneer die controle gunstig is, krijgt de eigenaar een smiley, die hij in zijn restaurant kan ophangen als bewijs van conformiteit met de wetgeving inzake voedselveiligheid en -hygiëne. RVH.
|