:roll::wink::!:
Graskaas vanaf eind mei één maand in de winkel xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Milde en romige Noord-Hollandse Gouda met kwaliteitskeurmerk van het Rode Zegel
Nog even geduld, maar het loont de moeite! Vanaf eind mei kan je een hele maand genieten van graskaas, de Noord-Hollandse kaas die je kunt herkennen aan het kwaliteitskeurmerk van het Rode Zegel en aan zijn zachte, romige smaak natuurlijk. Een seizoensgebonden delicatesse voor elke kaasliefhebber!
Geen graskaas zonder koeien of sappig lentegras... Na een lange winter in de stal mogen de Noord-Hollandse koeien straks weer volop van het buitenleven proeven. En dat betekent: jong, mals gras met een minder vezelige structuur.
Precies dat voedzame gras zorgt voor een bijzondere melk (romig en met zachter melkvet) die de typische smaak van graskaas geeft: lentefris. Deze jonge kaas smaakt milder en smeuïger . Later op het jaar, als de koeien het verse gras weer gewend zijn, wordt de kaas meer uitgesproken en steviger.
Omdat graskaas zon specifieke samenstelling heeft, ligt deze kaas slechts één keer per jaar in de winkel, ongeveer één maand lang. En krijgt hij het kwaliteitskeurmerk van het Rode Zegel. Mis dus straks je exclusieve portie graskaas niet!
Noord-Hollandse Gouda is een 48+ kaas in verschillende leeftijden van jong tot overjarig. Elke kaas wordt met de grootste zorg gemaakt volgens eeuwenoude methodes. En krijgt vervolgens het enige echte Rode Zegel. Dit staat garant voor topkwaliteit en traditie. Alleen kaas van een Noord-Hollandse kaasmaker, gemaakt met Noord-Hollandse melk van plaatselijke koeien, mag het zegel dragen. De Beschermde Oorsprongsbenaming of lAppelation dOrigine Protégée garandeert dat de kaas uniek is in de wereld. Als u kaas koopt, let dan op het Rode Zegel: hét kwaliteitszegel voor echte Noord-Hollandse Gouda. RVH.
www.rodezegel.be
|