xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
David François (Restaurant Bar COSPAIA)
Kampioen van België
Tijdens de nationale kampioenschappen barman UBB sleepte David François, barman van het restaurant Cospaia met zijn cocktail : Bananas Boulevard de eerste prijs in de wacht.
Ingredienten voor de winnende cocktail zijn: 3 cl vodka Grey Goose, 2 cl crème de banane Marie Brizard, 2 cl nectar van passievruchten Caraïbos, 4 cl nectar van mango Caraïbos en 1 cl verse citroensap.
David François verdedigt de kleuren van de U.B.B. tijdens het wereldkampioenschap van de International Bartenders Association dat plaats zal vinden van 4 tot 9 oktober 2006 te Porto Carras (Griekenland). Hij zal proberen om de titel van wereldkampioen binnen België te behouden, die Sergio Pezzoli afgelopen jaar mee terugnam uit Helsinki.
De 2de plaats ging naar Pierre Pelseneer (Hotel Amigo Rocco Forte) met zijn cocktail Mikados. Ingredienten: 3cl vodka Belvédère, 2 cl perzikenlikeur Marie Brizard, 1 cl Cherry Brandy Marie Brizard, 7 cl nectar van passievruchten Caraïbos en 1 cl limoensiroop van Monin. De derde plaats was voor Olivier Pichon (Grand Casino Brussels), zijn cocktail « Lorena « met als ingrediënten: 4 cl vodka Smirnoff, 3 cl Cherry Marnier Lapostolle, 6 cl ananassap Caraïbos, 0.5 cl aardbeiensiroop van Monin en 1 cl karamelsiroop van Monin. RVH.
|