xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Meesterkoks van België
Zoeken Beste Ambachtelijke Kok van België 2006
De Vereniging van de Meesterkoks van België organiseert aanstaande november opnieuw haar jaarlijkse Wedstrijd van de Beste Ambachtelijke Kok van België. De eindproef vindt plaats op 23 november 2006, net als de vorige jaren in het kader van Horeca Expo. In 2005 werd de prijs gewonnen door Peter Asaert van restaurant De Waterhoeve in Merendree.
De titel Beste Ambachtelijke Kok van België, welke gelijkstaat met die van Meilleur Ouvrier de France, is officieel erkend door de minister van Middenstand en Landbouw. Met deze titel zal de winnaar buiten mededinging geklasseerd worden bij alle andere culinaire en gastronomische wedstrijden die in België worden georganiseerd.
De kandidaten dienen tussen de 24 en 40 jaar en in België werkzaam te zijn. Ze kunnen zich laten vergezellen door een commis van onder de 21 jaar en ze moeten nastaand menu voor 10 personen bereiden:
Vrij gerecht:
Schelvis - Drie garnituren: zwemkrab, schorseneren en groene kool
Voorgeschreven gerecht:
ESCOFFIER, blz. 760 van de editie van 93:
Gesmoorde jonge eend à lorange garnituur: aardappelen Anna
Vrij nagerecht:
Witte en pure chocolade Callebaut koffie - amendelen
Kandidaturen, met beschrijving van de vrije recepten (kwartels en nagerecht) en met economaatbon moeten uiterlijk op 15 september gezonden worden aan de Voorzitter van de Meesterkoks: Robert Van Duüren Gemeenteplein 16 bus 19 - 1853 Strombeek Bever. RVH.
|