xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het Sofitel Astoria Brussels lanceert
het eerste Fair Trade-menu
Gastronomisch en ethisch!
Het Sofitel Astoria Brussels is het eerste hotel in België dat een menu aanbiedt met een maximum aan Max Havelaar-producten, afkomstig uit het eerlijke handelscircuit.
Sedert 19 juni wordt het menu van de week van het Palais Royal, het restaurant van het Sofitel Astoria Brussels, bereid op basis van producten afkomstig uit het eerlijke handelscircuit. Basmatirijst uit Thailand, olijfolie uit Marokko, zwarte dessertchocolade uit Ghana, guaveconfituur uit Bahia,
Allemaal authentieke producten die Chef Laurent Gauze inspireerden bij het samenstellen van het nieuwe menu van de week:
Sushi van rode tonijn, karamel van rode paprikas
of
Fijngehakte rauwe geconfijte lamsvlees met foeliebloesem taboulé van quinoa
Krokantje van roodbaarsfilet met rode Thaïse rijst
of
Rundbiefstukje met gekonfijte sjalotjes
Zwarte Ghaneese chocoladetaart, pompelmoesgranité
of
Chantilly geparfumeerd met guaveconfituur, vruchtensalpicon met gekruid sap
Koffie Max Havelaar
Menu aangeboden van 26 juni tot 2 juli voor 44 euro (drank niet inbegrepen)
Bij het ontbijt kunnen de gasten van het Sofitel Astoria Brussels naast de traditionele viennoiseries eveneens ethische producten van elders smaken, zoals guaveconfituur en imbu-monbinpruimenconfituur uit Brazilië. s Morgens wordt er ook een zoete voorbereiding van Quinoa voorgesteld.
Verder serveren alle Sofitel-hotels in België sinds jaar en dag mokkakoffie uit Ethiopië in hun restaurant en in hun bar. Dit initiatief naar inspiratie van de acties van Sofitel en Mercure in Frankrijk kent veel succes bij de Brusselse en internationale gasten van het Sofitel Astoria Brussels en zal de hele zomer lang lopen, tot 13 juli in het Palais Royal en van 14 juli tot 15 augustus in de 2B in Brussels bar van het Sofitel Astoria Brussels.
De grootste moeilijkheid, benadrukt Chef Laurent Gauze, stelt de toelevering. Tot dusver hebben we in België geen verdelers gevonden die ons voldoende producten uit het eerlijke handelscircuit kunnen leveren. Momenteel worden ze toegeleverd vanuit Parijs, maar daar hangt een prijskaartje aan en het is jammer dat bedrag aan vervoerskosten te besteden, veeleer dan aan de aankoop van andere eerlijke producten. Een initiatief dat niet alleen de inzet vergt van het ganse team, maar het ook motiveert: We zijn er trots op een menu te kunnen aanbieden dat zowel gastronomisch als ethisch is, verklaart Gilbert Mennetret, algemeen directeur van het Sofitel Astoria Brussels, en onze klanten stellen het initiatief bijzonder op prijs, wat ons nog aanmoedigt het verder te ontplooien. RVH.
Restaurant Le Palais Royal en bar 2B in Brussels
Sofitel Astoria Brussels
Koningsstraat 103
1000 Brussel
Reservatie aangeraden op 02/227.05.05
|