Tafelen met authenticiteit en gezelligheid!
LEstaminet, het restaurant van het hotel Ibis Brussels Centre Gare du Midi, biedt u voortaan de gelegenheid om van een maaltijd met het gezin, onder vrienden of collegas, de typische atmosfeer van de echte oude bistros te beleven en er de geur van de heerlijke traditionele gerechten op te snuiven. Belevenissen die zelfs de meest veeleisende fijnproevers kunnen bevredigen.
Gezelligheid troef!
Ibis zet zich in om catering aan te bieden die gevarieerd en aangepast is aan de verwachtingen van de klanten en telt dan ook zon 200 restaurants wereldwijd. Zo benut de 2-sterrenketen van Accor met succes zijn voorliefde voor gevarieerde sferen en gecombineerde smaken in het voordeel van alle fijnproevers. In dit kader past ook het concept van lEstaminet: naast het comfort van het Ibis Brussels Centre Gare Du Midi biedt dit nieuwe restaurant iedereen de kans om te genieten van een omgeving vol charme, authenticiteit en een kaart met overheerlijke streekgerechten, allemaal opgebouwd rond een centraal thema: traditie!
Rode en witte servetten zorgen voor een typisch Franse toets en verwelkomen zowel de hotelgasten als de reizigers van het Brussels Zuidstation maar ook de niet-gasten. Alle kunnen ze zonder uitzondering, genieten van de geneugten van lEstaminet. Het concept combineert een origineel decor met een unieke kaart en illustreert perfect de knowhow van Ibis op het vlak van catering. Op het menu: een volstrekt onweerstaanbare verhouding kwaliteit / prijs / genot!
De kaart zorgt voor een feilloze aanvulling van het decor. Traditionele gerechtjes, typische Estaminet-schotels of originele menuformules, alle het uittesten waard. De Estaminet-schotels variëren naargelang het seizoen, vis, gevogelte, vlees,
en wedijveren met de echt traditionele gerechtjes (kippenfricassee met Maroilles-kaas en frietjes, quenelles van snoek met saus van rivierkreeftjes en Basmati-rijst, kraaibiefstuk). Niet alleen een erg leuke maar vooral lekkere bedoening zijn de gerechten geserveerd op plankjes. Er is keuze uit een plankje eend, een plankje land en zee, het slagersplankje en het plattelandsplankje.
In het totaal bevat de kaart van het huis meer dan dertig verschillende gerechten, die gemiddeld tussen de 16 en 20 Euro kosten, glimlach inbegrepen! De wijnen worden, zoals vroeger, geschonken met een liniaal. Ook hier is de keuze groot: er is een wijn voor iedereen. Voor wie op zijn of haar lijn let, toont de mascotte Gustino de evenwichtige dieetgerechten.
Voldoen aan elke eetlust
Elk Ibis-hotel beschikt over een cateringoplossing die aangepast is aan de behoefte, de geografische ligging en de verwachtingen van de klanten. De Ibis-hotels beschikken over drie types catering: de Bar, de Cafés en de Restaurants. Ze hebben allemaal een traditionele of een moderne bar waar doorlopend snacks geserveerd worden. De vestigingen waar geen behoefte is aan lunch worden voorzien van Cafés die s avonds geopend zijn. Overal waar nodig wordt een specifiek cateringrecept ingevoerd.
Catering is écht een prioriteit op alle niveaus van de 2-sterrenketen van Accor. In enkele jaren tijd heeft Ibis de traditionele formules van zijn hotels vervangen door een gamma gloednieuwe cateringconcepten. Gezelligheid, een afwisselende sfeer en talrijke smaken zijn de kernwoorden van deze aanpak. LEstaminet bezorgt de fijnproever alvast tal van heerlijke rustpauzes in een bijzonder stressloos kader in het hart van een zakenbuurt in volle bloei en vlakbij het Zuidstation waar internationale reizigers overstappen op de Thalys en de Eurostar. RVH.
Restaurant LEstaminet, Engelandstraat 2 te 1060 Brussel, is een uniek concept voor België en is open van 12u tot 14u30 en van 19u tot 22u30, elke dag van de week!