:wink:
Belgisch
plat fruit in het hoogseizoen
doe je te goed aan confituur !
Het
Belgische plat fruit doet het goed in dit seizoen. Bij de Vroegmarkt van
Brussel (Mabru) registreert men momenteel een verkooppiek voor plat fruit,
zoals de aardbei uit volle grond, de kers, de framboos, de aalbes of ook nog
de bosbes.
Het
is eindelijk mooi weer en het fruit van bij ons is rijp en lekker zoet. Het is
dus de periode bij uitstek om heerlijke confituren van plat fruit te maken,
gezien de zeer democratische prijzen van zodra het hoogseizoen er is. Lokaal
geteelde aardbeien en ander plat fruit eten in het hoogseizoen, dat is genieten
met respect voor het milieu.
Het
kweken van de aardbei in volle grond. De kweekmethode onder de blote hemel,
in volle grond genoemd, is de meest traditionele manier om aardbeien te
kweken. Dit betekent dat de aardbeiplanten rechtstreeks in de aarde worden
geplant, in tegenstelling tot de hydroponische cultuur, waarbij de jonge
plantjes in substraat worden geplant en opgehangen. Hierdoor kan de jonge plant
zich voeden met de elementen die op natuurlijke wijze in de grond aanwezig
zijn, waardoor de vrucht een onvergelijkbare smaak krijgt.
De
Vroegmarkt van Brussel is een gediversifieerde aankoopcentrale van
hoofdzakelijk voedingsproducten voor professionele aankopers van groot- en
kleinhandel, Horeca en collectieve keukens. 130 kwekers en groothandelaars
bieden er fruit, groenten, primeurs, vlees, fijnkost, gevogelte, wild, vis,
schaaldieren en zuivelproducten aan. Ook zijn er de cash & carry, de
bloemen en planten. Gemiddeld ontvangt de site meer dan 17.000 bezoekers per
maand.
www.mabru.be
|